Vissza

 

Sajttal-Kolbásszal-Barackkal töltött pulykabatyu rántott gombával, és tejszínes gombamártással

 

Hozzávalók:

A húsokhoz:

1 kg pulykamell
csípős keménykolbász
barack befőtt
trapista sajt
bacon szalonna
só, bors
pulyka fűszerkeverék

A mártáshoz:
2dl tejszín
1csomag gomba
só, bors
8dkg vaj
petrezselyem
1 kanál liszt
1 hagyma
1 citrom leve

A körethez:
1 csomag gomba
4tojás
liszt
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A pulykamell húsokat kiklopfoljuk, sóval borsal és pulyka fűszerkeverékkel ízesítjük. Ezután tetszés szerint teszünk bele sajtot, kolbászt és barackot. A hozzávalókat keverhetjük is pl. a kolbász és a sajt nagyon jól megy egymáshoz. Végül a megtöltött húsokat bacon szalonnával körbe tekerjük. Fogpiszkáló segítségével össztűzzük a húsokat, majd 200 fokra hevített sütűben megsütjük őket. A mártáshoz: Felhevítjük a vajat, üvegesre pirítjuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát, a citrom levét, megsózzuk-borsozzuk, puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, felengedjük tejszínnel. Finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk. A gomba körethez: A megtisztított gombákat először lisztba, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük. Szalvétára szedjük, és megsózzuk.

 

Vissza