Vissza

 

Zöldfűszeres egészcsirke padlizsános-mozarellás körettel

 

Hozzávalók:

1db egész csirke
ZSálya
Kakukkfű
Koriander
Petrezsezsem
1 alma
Méz
Étolaj
2 hagyma
1.5dl száraz fehérbor
Padlizsán
Mozarella
Paradicsom
Olivaolaj

 

Elkészítés:

A csirkét megsózzuk,borsozzuk,majd a hasába rakunk zsályát,kakukkfüvet,koriandert,majorannát,petrezselymet,és egy fél almát.Méz és étolaj keverékével bekenegetjük,és tepsibe helyezzük 2fej hagyma mellé,majd másfél deci száraz fehérborban 40-50percig sütjük.

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk majd 2-3 percre lobogó vizbe rakjuk.deszkára tesszük (keresztbe egymásra 2szeletet),megsozzuk,rárakunk mozzarellát,és paradicsomkarikát és összehajtjuk.olivaoljon serpenyőben 2-3 percig sütjük megforgatva.

mikor kész a csirke egymás mellé rakjuk a tányérra megszorjuk majorannával,és korianderrel,és melocsoljuk a csirke szaftjával

---------------------------

 

Vissza