Zöldmártás
Hozzávalók:
Bazsalikom
Petrezselyem
Snidling
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
½ citrom héja
kakukkfű
3dll tejszín
Só, bors
1 csipet cukor
1 kanál mustár
1 kanál majonéz
szerecsendió
1 húsleves kocka
2 dl fehér bor
Elkészítés:
:Felteszünk 3dl vizet 1 leveskockával. Beletesszük a zöldfűszereket, a citrom héjat és a hagymákat és kb 10 percig főzzük. Amikor elkészült az egészet turmixgépbe öntjük és krémesre keverjük. Ezután ismét feltesszük a tűzre és alacsony lángon folyamatos keverés mellett fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverünk hozzá 1 kanál mustárt és majonézt majd egy fél citrom levével meglocsoljuk. Ezután öntjük bele a 2 dl tejszínt és az 1 dl tejet. Ha nem elég sűrű a tejszínt keverjük el 1 kanál lisztel. Halakhoz és húsokhoz is kiváló mártás.
---------------------------
|