Duna Ünnepi Halfőző Verseny

2006. július 23. vasárnap 9 órától


Az 1456-os nándorfehérvári csata 550. évfordulóján a Lánchíd pesti lábánál a rakparton
Halfőző Versenyt rendez
az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság.

A verseny feltételei:

A szervezők az alábbiakat biztosítják a főzéshez:
-        
Sorszámmal ellátott főzőhelyet, parázstartót.
-         Vizet.
-         Sátrat, asztalt.
-         Tűzifát.
-         Hulladéktárolót.
-         Szemétszállítást.

Értékeléshez:
-         Kóstolóedényeket (műanyag tányér, evőeszköz, szalvéta, műanyag pohár).
-         Kenyeret, almát, sajtot.

Az ételek elfogyasztásához a szükséges feltételeket.

 

Versenyzőknek kell biztosítani:

-         Bográcsot, állványt, a főzéshez és előkészítéshez használt más eszközöket.
-         Az étel elkészítéséhez szükséges nyersanyag, fűszer és adalékanyagokat.
-         A főzőhely díszítését.
Nem használható halkocka és otthon főzött adalékanyag!

A versenyben háromfős csaptok vesznek részt.

 

Nevezés és a verseny időtartama:

A nevezés díjtalan. A versenyre személyesen, írásban, vagy elektronikus levélben lehet nevezni 2006. július 10-ig az Ómagyar Kultúra Baráti Társaságnál:

Cím: 1063 Budapest Munkácsy Mihály utca 21.
Telefon/fax: 06-1-331-6947
E-mail:
laszlobota@gmail.com

Nevezés

Név:

Cím:

Telefon:

E-mail:

benevezek a Duna Ünnepi Halfőző Versenyre. Kijelentem, hogy a versenyfelhívást ismerem, és a feltételeket elfogadom.


 Beérkezés sorrendjében 50 nevezést fogadunk el.
A verseny időtartama 9-13 óráig.
A helyszínen bejelentkezés 845 ig.

 

Az értékelés módja és szempontjai:

Versenyzőnként egy, tábori körülmények közt, helyben elkészített kötelező halászlé és egy szabadon választott halétel értékelhető.

A 13 óráig elkészült ételeket 3-3 fős bizottság értékeli. Az ételeket 1-10 pontig minősítik az alábbi szempontok szerint: Íz-zamat, hús íz, küllem, illat, szín, állag, összbenyomás. Ételenként 30 pont adható. Azonosítás sorszám szerint.

A bejelentkezésnél kitöltött totó eredménye, valamint a közönség véleménye a végső sorrend kialakításában szerepet játszik.

Az elkészült ételeket az értékelés után helyben kimérjük.

 

Díjazás:

Az értékelésben az első hat legeredményesebb versenyzőt díjazzuk. Valamennyi versenyzőnek a részvételt tanúsító emléklapot adunk. 2006-ban címvédő a Paksi Vízirendőrök Csapata.

A fődíj: "A Duna Ünnepe 2006. Legjobb Halfőzője" cím elnyerése!

Budapest 2006. március 4.

Verseny Szervező Bizottság

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~