|
RÉGIÓ OKTATÁSI
KÖZPONT
|
![]() Nyilvántartási szám: 09-0290-05 |
|
SZAKÁCS/szakmunkás
szakképesítés/ OKJ
száma: 338110310000000 Képzési célunk, hogy a szakács a vendéglátó tevékenységet, termelést folytató gazdálkodó szervezetek egységeiben önállóan, a rendelkezésre álló nyersanyagokból, félkész és késztermékekből a napszaknak és az alkalomnak megfelelően ételeket tudjon készíteni. Munkája során legyen képes a feldolgozásra kerülő élelmiszereket a raktárból kivételezi (esetenként beszerzi, raktározza), a nyersanyagokat előkészíteni, majd különféle konyhatechnológiai eljárásokkal ételeket készíteni, figyelembe véve az élelmi anyagok alapvető tulajdonságait és a feldolgozás során bekövetkező változásokat, az elkészített ételeket tálalásig szakszerűen készen tartani, tálalni és díszíteni, az üzlet jellegétől és kínálatától függően az ételkészítés befejező műveleteit a vendég előtt végezni, betartani a szakmájára vonatkozó munka- és balesetvédelmi, egészségügyi, környezetvédelmi, valamint más hatósági előírásokat, folyamatosan tisztán tartani a munkahelyét, a különféle gépeket, berendezéseket és kéziszerszámokat, étlapot összeállítani a rendelkezésre álló alapanyagok, az évszakok, az osztálybasorolás, valamint egyéb szempontok figyelembevételével, szakszerű ételkészítési eljárással kímélő ételeket készíteni, a napi választék elkészítésén túl, ünnepi alkalmakra, eseményekre étrendeket összeállítani, hidegtálakat, dísztálakat készíteni egyéni elképzelései alapján, felhasználni a magyar konyha kialakult hagyományait, figyelemmel kísérni és alkalmazni megújításának lehetőségeit, valamint ismerni más nemzetek étkezési és ételkészítési szokásait.
A szakképesítéssel betölthető munkakörök: Szakács
A jelentkezés
feltételei:
10 évfolyam elvégzése vagy
ettől magasabb iskolai végzettség.
Egészségügyi alkalmasság, szakmai
alkalmasság Minimális
életkor:
18. év
betöltése Képzési
díj:
81.000,-Ft
+ vizsgadíj Képzés
időtartama:
8
hónap Képzés
intenzitása:
intenzív
formában heti két foglalkozás Induló
létszám:
min.
15 fő
Követelménymodulok:
1428-06 Biztonságvédelmi
és
minőségbiztosítási feladatok végzése
1429-06 Ügyviteli tevékenységek
végzése
1464-06 Előkészítés
1465-06 Ételkészítés Szakmai vizsga részei: írásbeli,
gyakorlati és szóbeli vizsga Vissza |
| E-mail: civisaudit@debrecen.com |