RÉGIÓ OKTATÁSI KÖZPONT

Nyilvántartási szám: 09-0290-05

 

SZAKÁCS

/szakmunkás szakképesítés/

OKJ száma: 338110310000000

 

Képzési célunk, hogy a szakács a vendéglátó tevékenységet, termelést folytató gazdálkodó szervezetek egységeiben önállóan, a rendelkezésre álló nyersanyagokból, félkész és késztermékekből a napszaknak és az alkalomnak megfelelően ételeket tudjon készíteni. Munkája során legyen képes a feldolgozásra kerülő élelmiszereket a raktárból kivételezi (esetenként beszerzi, raktározza), a nyersanyagokat előkészíteni, majd különféle konyhatechnológiai eljárásokkal ételeket készíteni, figyelembe véve az élelmi anyagok alapvető tulajdonságait és a feldolgozás során bekövetkező változásokat, az elkészített ételeket tálalásig szakszerűen készen tartani, tálalni és díszíteni, az üzlet jellegétől és kínálatától függően az ételkészítés befejező műveleteit a vendég előtt végezni, betartani a szakmájára vonatkozó munka- és balesetvédelmi, egészségügyi, környezetvédelmi, valamint más hatósági előírásokat, folyamatosan tisztán tartani a munkahelyét, a különféle gépeket, berendezéseket és kéziszerszámokat, étlapot összeállítani a rendelkezésre álló alapanyagok, az évszakok, az osztálybasorolás, valamint egyéb szempontok figyelembevételével, szakszerű ételkészítési eljárással kímélő ételeket készíteni, a napi választék elkészítésén túl, ünnepi alkalmakra, eseményekre étrendeket  összeállítani, hidegtálakat, dísztálakat készíteni egyéni elképzelései alapján, felhasználni a magyar konyha kialakult hagyományait, figyelemmel kísérni és alkalmazni megújításának lehetőségeit, valamint ismerni más nemzetek étkezési és ételkészítési szokásait.

A szakképesítéssel betölthető munkakörök:

Szakács

A jelentkezés feltételei:     10 évfolyam elvégzése vagy ettől magasabb iskolai végzettség. Egészségügyi alkalmasság, szakmai alkalmasság

Minimális életkor:              18. év betöltése

Képzési díj:                          81.000,-Ft + vizsgadíj

Képzés időtartama:                       8 hónap

Képzés intenzitása:             intenzív formában heti két foglalkozás

Induló létszám:                    min. 15 fő

Követelménymodulok:    

            1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése

            1429-06 Ügyviteli tevékenységek végzése

            1464-06 Előkészítés

            1465-06 Ételkészítés

Szakmai vizsga részei:     írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsga

Vissza

E-mail: civisaudit@debrecen.com