Csodaszarvas online ajándékbolt

Pokorni Tódor reprint térképe

...............................................................................................................................................................................................
 
Antik_régi térképek:Magyarország Helyrajzi és Vízrajzi térképe Reprint mérete: 66*48,5 cm
 

Magyarország Hegyrajzi és Vízrajzi Térképe 1899
Eredeti mérete: 56,5x41,5 cm

A reprint átméretezése miatti méretarány változás:
Eredeti méretarány: 1:1 800 000
Új, számított méretarány: kb. 1:1 540 000
A reprint mérete: 66*48,5 cm

Művészi igényességgel készült térkép, mely inkább jelképezi a ma már történelmi Nagy-Magyarországot, mint bemutatja azt. Eredeti, jelen kiadásunknál is kisebb mérete miatt nem is lehetett túl informatív, de nem is ez volt a célja: a környezete fölé emelkedő, síkban ábrázolt, mégis térhatásúra színezett térkép, hátterében a Magas-Tátra égbetörő csúcsai és a fenséges koronás címer is az ország és népének nagyságát jelképezi napjaink szemlélőjének számára is.

Pokorny Tódor saját, korábban kiadott térképét használta fel ennek a remekműnek az elkészítéséhez. Az eredeti dombortérkép Magyarország fennállásának ezeréves évfordulójára jelent meg. Ezt a szerző lefényképezte, és optikai úton felére kicsinyítve kapta az új kiadás alapjául szolgáló térképet, melyet kiegészített (ekkor kerültek rá a hegyek, települések, országok nevei), új keretbe illesztett, és körberajzolta a lent látható országmetszettel, a címerrel, illetve a Tátra látképével.

Bár a térkép szerzőjéről nem sokat tudunk, és munkái közül is csak kevés ismert maradt ránk, ezt a térképét kisebb-nagyobb változtatásokkal mégis többször újranyomták, és még a Trianoni Békeszerződéshez összeállított térképsorozatban is szerepelt.

A térkép ára: 3990 Ft

vissza a többi nagymagyarország térképekhez
Csodaszarvas régiségbolt és antikvárium
www.regisegbolt.atw.hu
regisegbolt@altavizsla.hu
T: 06205865414
© 2007 Csodaszarvas régiségbolt és antikvárium a Magor hálózat tagja.