Csodaszarvas antikvárium-könyvesbolt és régiségbolt

Műtárgypiac

...............................................................................................................................................................................................
<Könyvesbolt>
Kategóriák:
<Antikvárium>
Kategóriák:
<Régiségbolt>
Kategóriák:
Bazár:
<Ajándékbolt>
Kategóriák:
 

Boltunk fontosnak tartja, hogy folyamatosan tájékoztassa látgatóit a legfrissebb könyv és műtárgy piaci eseményekről. Reméljük így könnyebbé válik az információszerzés és döntés látogatóink számára. Megpróbálunk minél több hasznos és érdekes információt elérhetővé tenni minden kedves érdeklödő számára. Nálunk megtudhatja a legfrissebb aukciós híreket és az aktuális aukciós időpontokat elolvashatja a műtárgypiacról és könyvpiacról írt cíkkeket.

AUKCIÓS HÍREK:Legfrisebb hírek AUKCIÓS IDŐPONTOK MŰTÁRGYPIAC: Hírek,elemzések KÖNYPIAC: Hírek,elemzések
2007.12.05. - Előkerült egy eddig ismeretlen Szinyei-kép

Összesen fél milliárdos összkikiáltási árról indul vasárnap az Erdész és Fiai Aukciósház képárverése. A 170 tétel között szerepel Szinyei Merse Pál "Erotikus jelenet faunnal és nimfával" című eddig ismeretlen képe is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Erdész László, galériatulajdonos.

Tudott róla, de néhány hónappal ezelőttig maga Erdész László sem látta még a Szinyei Merse Pál képet, árulta el szerkesztőségünknek. A jelenlegi tulajdonos kifejezetten erre az aukcióra ajánlotta fel az alkotást, mondta el érdeklődésünkre a galériatulajdonos. Ma már alapkövetelmény, hogy egy kép feddhetetlen legyen, ezért felbukkanása után, az aukciósház Szinyei Merse Anna művészettörténészt, a művész monográfusát kérte fel a mű részletes vizsgálatára.

A szakvélemény szerint: a kép eredeti. Szinyei Merse Pál 22 évesen, 1867-ben Münchenben készítette az :"Erotikus jelenet faunnal és nimfával" című művet, a "Faun és nimfa sorozat" részeként. A képhez készített vázlatok és előképek razjai a Nemzeti Galériában láthatók.

A vasárnapi aukcióra kínált képek széles spektrumot ölelnek fel, mondta el Erdész László. Az anyagban megtalálható Bálint Endre, Vajda Lajos, Anna Margit, Kassák Lajos kép éppúgy, mint a kortárs sztárok alkotásai, így például Fehér László, Nádler István, Bukta Imre és efZámbó István egy-egy műve. Arra a kérdésünkre, hogy a 22 milliós kikiáltási árról induló Szinyei Merse Pál kép mennyiért kelhet el, Erdész László azt válaszolta, nem tud jósolni, mert szélsőséges esetek fordulhatnak elő az aukción.

Az Erdész és Fiai Aukciósház képárverése vasárnap délután négy órakor kezdődik a budapesti Néprajzi Múzeumban.

                             
   
vissza a műtárgypiaci hírekhez
Csodaszarvas régiségbolt és antikvárium
www.regisegbolt.atw.hu
regisegbolt@altavizsla.hu
T: 06205865414
© 2007 A Csodaszarvas antikvárium-könyvesbolt és régiségbolt a Csodaszarvas lapcsalád tagja.