Én hogy látom Répcelak jövőjét?!?!Sehogy!
Disco:
-Elmentem bulizni!
-Hova?
-Korona, vagy valahova más városba (pl:Beled, Sárvár, Szombathely)
Ez egy röpke beszélgetés két fiatal között!
Fiatalok kikapcsolódása:
Egy normális szórakoztató központunk sincs ahova a fiatalok beülnek és elvannak(példának említeném szombathelyi Logo-t)
Mozi:Moziba akarsz menni?! Nézz magadnak buszt vagy vonatot!
Mert ugye az sincs itt lakon!
Berüházás: Ipari park! Nevetséges! Melyik multi cég kamionja fog a kis utcákban forgolászni?! Egyik sem! Kis logikát diktáljanak már a város vezetői!
Strand: szelestén úgy fúrtak kutat, de megépült egy strand!
Bük sem egy nap alatt lett felfutott strand!
Lehetne más települések példájából tanulni én azt mondom!
Kábel TV &Internet:Miért csak Répcenet van városunkban?!
Ennyi pénzért 512 helyett 1024-es vonalat kapok!
Na meg a tv csatornák ! Itt miért nincs annyi mint pl UPC-nél?!?
--------------------------------------------------------------------------------
Barátom, tökéletesen melletted állok. Igazság szerint ez a fórum, kapcsolódik a "Sportcsarnok vagy tanuszoda?" fórumhoz. Amirel már amúgy is van valami lehetőség itt Répcelakon, azt fejlesztejük, vagy teszünk mellé valamit. Csodálkoznak az itt élő idősek, fiatalok és az Önkormányzat is, hogy az kisvárosunk átlagélet-kora az egekbe szökik. Nincs lehetősége a ifjoncnak még ahhoz sem, hogy azt a kis minimális fiatalságát kiélje, azon gondolkozik, hogy minél előbb elhagyhassa ezt a "putrit". De ha ez a jó Répcelaknak, akkor az Önkormányzat továbbra is foglalkozzon az idősekkel. Ne mondom azt, hogy forduljon el az idősektől, csak hogy a fiatalság többet is érdemel, mint amennyit mostanában kap. Elvárják, hogy ha felnövök, akkor itt éljek és ide fizessem a pénzemet, hogy ők fennmaradjanak és tudjanak fejleszteni, meg stb. Nem, csakazért sem, ha ő nem ad nekem semmit, miért kellene, hogy én adjak?
Répcelak vezetősége az a baj, hogy csak az öregeket látja! Nem pedig minket fiatalokat. Nem azér de a sza*-t érdekel az öregek klubja!? Kéne egy normális hely ahova mi fiatalok betudjunk ülni és dumálni meg minden. Az Ipar parkhoz meg inkább nem fűzök hozzás semmit!
Amit sokan gondolnak Répcelak jövőjéröl egy nagy sz*r, de teszem hozzá 5 éve viseljük a városi címet! Kérdem én milyen ujjítás volt azóta? Itt a nyár!!! De hol vannak a fiatalok?? Egy normális strand nincs ahova ki lehetne menni délutánonként! Inkább mennyen el a Répcelaki Sárvárra 1600HUF-os belépővel strandra nem? Ez egy 4 tagu családnak 6400HUF, de a benzint még nem számoltam, meg hogy ott ittak vagy ettek valamit! 1 nap 15000HUF! Kérdem én ha itt lenne strand akkor hova mennél inkább Sárvárra vagy ide Répcelakra!! A másik dolgo hogya fiatalok érdekét mért nem veszik figyelembe??? pl.: kalinkó! Az öregeké volt a műsor! Egy normális park sincsen ahova a fiatalok leülhetnének esténkét és dumálhatnának! Nincs semmi olyan ahol lehetne lenni ebben a városba! Ha ruhát;- cipőt akarok venni mér kell nekem menni Sárvárra vagy Szhelyre? Mért nem vagyunk olyan fejlődő város mint pl.: Vasvár??? Szóval itt kezdődnek a gondok, de jó lenne ha ott a "VÁROSHÁZÁBAN" valaki ránk fiatalokra is gondolna! Üdvözlettel: egy Répcelaki fiatal!
Hogy milyen lehetősége van a fiataloknak összejönni az meggyőződésem hogy csak rajtuk múlik majd húsz éve annak hogy egy közeli városból mely már több száz éve város már minden hétvégemet Lakon töltöttem, mert ott mindig találtunk elfoglaltságot. Ha nem a Klubba voltunk akkor a Rablóba (tudud egyátalán hogy melyik az),vagy a Cukiba jöttünk össze és nem volt kötelező már 14 évesen tajt részegre inni magunkat! Sőt a speedet sem nyomtuk! A mozikat pedig nagyobb települések is bezárták lásd Sárvár, érdeklődés hiányába, hála a bambulós videóknak. Úgy hogy ne sírj! Egyébként Kennedy elnök mondta " Ne azt nézd mit adott Neked Amerika hanem azt is , hogy TE mit adtál neki"
Répcelak nemlenne rossz hely csak megkellene találni a helyes elosztást a fiatalok és az öregek között! Ez most kb fiataol 10% idősek 90%.Ezt legalább 40-60%ra hozhatnák programok segitségével ami a fiatalokat is érdekli.
Meg lehetne csinálni egy olyan helyet ahova a fiaalok beülhetnek beszélgetni meg szórakozni és nem az alkoholistákon kell röhögniük mint a kocsmákban. De ne IK. szintü legyen mert az nagyon nemjo !Pedig jo lehetne de nincs fejlesztve.
Szoval csak egy kis gondolkodás kellene és lenne jo város Répcelakbol.
De jolenne minél hamarabb tenni valamit mert ha hazajövök kolégiumbol nemtok mit csinálni Répcelakon!!!
Én azt gondolom, hogy valóban csendes Répcelak. Télen felpezsdül egy kicsit a téli teremfoci és szilveszter kupa miatt (aki szereti a sportot, annak), de amúgy nincs sok szórakozási lehetőség. Én fiatal vagyok, de kimegyek a Kalinkó napokra, engem érdekel, legalább ott találkozhatok olyanokkal, akiket régen láttam.
Amúgy az a véleményem, hogy sokat panaszkodunk, de keveset teszünk. Aki/akik tesznek valamit, azt keveseljük, vagy el sem megyünk a programokra. Az érdeklődés minimális és nem amiatt van, mert rosszak lennének a programok. Akiknek nem tetszik, azok legalább adjanak más alternatívát, ne csak húzzák a szájukat.
Szerintem az ifjúsági klub is jó ötlet volt, de miattunk, fiatalok miatt fuccsolt be, mert nem mentünk fel/nem mertünk felmenni???!!!
Azt gondolom, hogy mindenkinek tenni kell azért, hogy jól érezze magát a bőrében ott, ahol van, ne pedig csak siránkozzon.
Egyetértek azokkal a hozzászólásokkal, amelyek azt firtatják, hogy kevés a szórakozási lehetőség Répcelakon: ha lenne olyan hely, ahol összejöhetnénk, ott is lennének részegek, ezeket nem lehet kizárni, sőt olyan is, aki speedezik. Ilyenek vagyunk, ezért választ mindenki magának való baráti társaságot. Azokkal pedig jól érzi magát, mert a társaság a fontos!
További jó eszmecserét!
Répcelakanka igen is lenne jövője! Ugyebár mint város vagyunk illene egy főtér is, amit én nem a Műv.ház elé tennék! Ott tökéletes az a kis zöldövezet vagy mi! Az iskola mögé egy nagy parkot csinálnék közepén szökőkút meg egy kis szobor ami egész jó mutatana tele fákkal bokrokkal virágokkal! A másik dolog erőssen elgondolkoznék egy Szakközép Iskola megépítésén és egy Kollégiumon ami nagyon is dobdá Répcelak életét mind a fiatalok szemében is!
A répce nagyon jó hely lenne csak hogy néz ki? Rendes füvet kéne ahol egy család hétvégén kimegy piknikezni! Karban kéne tartani nem engedni hogy fél méteres gazok legyenek és padok is kellenének többek meg persz szeméttárólók is hogy ne legyen annyi szemét szétszórva! Aztán folytatnám a betonos résznek és a kislefolyónak a restaurálását ami megint egy nagyon jó ötlet lenne! Mondjuk én szívem szerint nyáron abban a melegbe pl.: egy büfé nem rossz ötlet kis műanyg asztalkákkal ami pl benn is lehetne a kislefolyóban 5-10cm-es vízben! Nem esne neked is jól 1 jéghideg sör így meló után nyáron 35C° melegben? Azért elgondolkodtató! Persze minden pénz kérdése de szerintem meg lehete csinálni és lenne is rá kereslet, természetessen mindent apránkét meg lehet csinálni! Én a répcével kezdeném mivel ugyis jön a nyár! Legalább nem a műgátra kell kibiciklizni rosszabb esetben! Ami télleg nagyon jó hogy ki lehet ülni de mivel Répcelaknak is van folyólya vagy mi ne vészen kárba! és inkább itt lennék ha lenne ilyen mind a műgátra 7-8 kilóméterrer arrébb! Egy kicsit azér el kéne gondolkozni a mi képviselőinknek is ezen! A répcével valamit kezdjetek már!
KONCERTEK kellenek!
helyi fiatal zenészeket kéne minél többet játszani engedni
illetve befutott , jó zenét játszó, népszerű zenekarokat kéne hívni(beatrice, bikini, pokolgép stb.)
nem ám, hogy ilyen műzenét nyomatni a gyereknek, aminek köze nincs a zenéhez...
mert szerinted miről szól egy sportcsarnok ma, a XXI. században? ma a sportcsarnokot nem sportra használják, hanem MULTIFUNKCIONÁLIS építmény, jobb helyeken legalábbis...
úgy látszik az ország többi városában NEM hiú abránd.
Ezt nem azért írtam, hogy becsméreljek bármit is, de a kultúrt is nagyon nehezen adják ki, akkor egy többszörösét érő létesítmény naná hogy 3x is meggondolják kinek is adják oda. (Természetesen ez nem gond)
A másik gond a MULTIFUNKCIONALITÁSSAL: nincs elég emberanyag a környéken. Még szombathely is kicsi az ilyenekhez, nem még Répcelak és környéke.
Egyébként igazagd van nem igazán tudom, hogy a sportcsarnok paraméterei milyenek (pl. nagyság, befogadóképesség, stb.)
Ha egyáltalán lesz Sportcsarnok akkor egy ilyen kis településen igenis jogos az az igény hogy többcélú használatú legyen a létesítmény.Ez így van nagyon sok helyen.És úgy tudom hogy a városvezetés sem gondolja másként.