Répce Magazin - városi bulvárlap
 
 
Navigáció
Portál
  Hírek
  Bulvár-pikáns
  Cikkek
  Olvasóink írták

Bajnokság
  Foci: NB III
  Teke: NB I
  Kézi: férfi megyei I.
  Kézi: női megyei I.
  Tabellák (teke, foci, kézi)

Mellékletek
  Olvasóink írták
  Kommentár
  Csajok a csúcson
  Képgalériák
  Laki Csemeték

Dühöngő
  Vélemények, kommentárok, szavazások helyi fontos és kevésbé fontos dolgokról

Interaktív
  Fórum
  Keresés
  Impresszum
  Helyi honlapok

Beküldések...
  Hír beküldése
  Cikk beküldése

Online felhasználók
Vendég: 1
Nincs tag online

Regisztáltak: 74
Legújabb tag: ~duoer
Fórumtémák
Legújabb témák
A 86-os úton is lehe...
Mire van szüksége Ré...
Répcelaki SE
Mit érnek el a tünte...
Répcelakon készült a...
Legnépeszerűbb témák
Répcelakon készül... [29]
Répcelak jövője [16]
A 86-os úton is l... [12]
Mire van szüksége... [12]
Répcelaki SE [8]
Hírdető

Hollo-haz

Legújabb cikkek
Halitól egy négyes
Poki góljával!
Sereghajtó ellen sem ment!
Tánczos Gábor bevallotta a gyilkossá...
Újabb meccs, újabb vereség!
Ovis farsang (képek)
Utánpótlás foci siker!
Helyi vihar károk!
Téma megtekintése
Répce Magazin - városi bulvárlap | Amikről írunk | Hirek minden mennyiségben
Oldal: 2 / 2 < 1 2
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~Ervin
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 30-10-2006 19:57
Azt gondolom, hogy itt első sorban az UEFA - MLSZ által kért szabványokat, kéréseket kellett figyelembe venni, függetlenül attól, hogy praktikusak/szimpatikusak voltak, vagy nem. Kijöttek leellenőrizni, és elég szigorúan átnézték a pályát, hogy megfelel-e a szerződében foglaltaknak. Lehetett volna biztosan öncélúan változtatni sok dolgon (és volt is, van is ötlet, törekvés a jobbításokra), de itt nem kevés pénzről van szó. Az pedig nyilvánvaló, hogy a pályázat(ok) megnyerése nélkül nagy valószínűséggel most nem tudnánk a pályáról beszélni, mivel nem lett volna elég az anyagi keret a megépüléséhez.

Tudomásom szerint azokon a pályákon, ahol palánk van, ott található a szegély kívül. Azok más szabvány szerint készültek. A palánkos pályákon nincs is pl. partvonal. Mutatok pár képet egy ilyen palánkos pályáról (ezt is az a cég készítette, akik a répcelakit):

http://www.vm-teniszakademia.hu/galeri/Photos_files/IM000132.jpg

http://www.vm-teniszakademia.hu/galeri/Photos_files/IM000134.jpg


És íme egy olyan pálya, ahol szintén belül van a szegély (Zalaegerszeg, szintén ugyan az a cég):

http://www.vm-teniszakademia.hu/galeri/Photos_files/DSCF1236.jpg

http://www.vm-teniszakademia.hu/galeri/Photos_files/DSCF1233.jpg


Ez csak az én véleményem, de a palánk nélküli változat, ami nálunk is van, sokkal barátságosabb és esztétikusabb is. A palánkra, kerítésre is rá lehet nagyon rosszul esni, vagy neki lehet csúszni, tehát valamilyen szinten az is biztosan balesetveszélyes


http://www.profiboksz.hu/

Szerkesztette ~Ervin - 30-10-2006 19:59
gallen.ervin@hotmail.com http://www.profiboksz.hu/ Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~barca
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 30-10-2006 20:41
Nem ismerem a pályázati kiirást,azt sem hogy aszerint épült-e a pálya,csupán volt egy észrevételem-azoknak a védelmében akik majd használják,nem csupán gyönyörködnek benne-bár lenne felesleges az aggódásom!Ezt őszintén szeretném.
De hogy ne legyen egyoldalú a műszaki magyarázat és fotók,akit érdekel a téma kattintson a következő honlapra:www.nemethestarsa.hu/bplan.html
Nos itt látható,hogy a kerítés vagy palánk bizony kizárja a betonszegélyt.
A zalaegerszegi nem kompetens az esetünkben mert az nagypálya,az oldal és hátsó/műfű/ kifutók ugyancsak szélesek.
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~Ervin
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 30-10-2006 21:47
Az nem is volt eddig sem kérdés, hogy a palánk kizárja a szegélyt. Ugyan azt írtam az előző hozzászólásomban én is:

Ervin írta:
Tudomásom szerint azokon a pályákon, ahol palánk van, ott található a szegély kívül.


Ahogy szintén írtam, a jobbító szándék megvan, de a pénz nagy úr sajnos mindenhol, és ez korlátok közé szoríthatja a legjobb szándékú terveket is. Azt bátran mondhatom, hogy folyamatosan merülnek fel ötletek, amelyekkel még jobbá és biztonságosabbá lehetne tenni a pályát, és ezek a tervek talán idővel meg is valósulnak

A zalaegerszegi példa tényleg nem a legszerencsésebb, csak azt akartam vele érzékeltetni, hogy nem egyedi eset, hogy a kerítésen belül van a szegély.

Viszont az is igaz, hogy ahogy nekem, úgy másnak is nagyon új és viszonylag ismeretlen technológia ez a műfüves pálya. Meg kell tehát ismerni, hogy használni és kezelni tudjuk. Én gyakorlatilag az első kapavágástól figyelemmel kísértem a munkálatokat. Megkaptam a szóbeli és írásbeli utasítást is a karbantartáshoz, de még a mai napig is úgymond a fogást keresem, hogy mi hogy lenne egyszerűbb és jobb. Nagyon bízom benn, hogy idővel beáll a dolog, és azok is pozitívan fognak a pályához állni, akiknek most még fenntartásaik vannak.


http://www.profiboksz.hu/

Szerkesztette ~Ervin - 30-10-2006 21:59
gallen.ervin@hotmail.com http://www.profiboksz.hu/ Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~barca
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 31-10-2006 09:37
Ebben a témában részemről egy zárszósmileylyan pálya létesült ami előreviszi az utánpótlás nevelést és ez a legfontosabb.Úgy vélem lelkiismeretes,gondos karbantartással hosszú ideig jól szolgálja a sportot,amire Ervin hozzáállása garancia.
Végül egy idézet anno Hofitól/a szegélykő megitéléshez/:"..ha elszabtuk,hát elszabtuk..utólag már szabhatjuk........"
Privát üzenet küldése
Szerző RE: műfüves pálya
~robi
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 09-11-2006 13:55
Tisztelt barca,mestergabi,pizarro,virtual.és a lap üzemeltetői!

Szabó Róbert vagyok, a répcelaki Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola matematika-testnevelés szakos tanára.Azt szeretném kérni önöktől,hogy ha valami kérdésük vagy problémájuk van a műfüves pályával kapcsolatban keressenek meg a munkahelyemen vagy ha a helyszín nem megfelelő akkor ezen az oldalon jelezzék ,hogy hol és mikor tudnék válaszolni a kérdéseikre személyesen.Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre a 2005 júliusi ötlettől a pályázatíráson át a tervezésen keresztűl a kivitelezésig a "pályahasználati díjig" a gumigranulátumig stb.
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~barca
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 09-11-2006 14:34
Köszönet a lehetőségért,de nincs több kérdésem-még azt sem kérdezem meg miért nem működik a villanyvilágítás-no szóval azt hiszem jól körüljártuk ezt a témát,a lényeg úgyis a használat lesz.
De azért annyit megjegyeznék,hogy a fórum azért van,hogy minél többen olvassuk,véleményt cseréljünk az adott hírekkel,témákkal kapcsolatban,főleg ha az közérdeklődésre tart számot.Persze megtehetjük,hogy személyesen érdeklődjünk,de így a tájékoztatás közkinccsé válik.
Viszont Robi a jószándékod nem lehet vitás.Jó sportmunkát kívánok Neked és tanítványaidnak!
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Műfüves pálya
~robi
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 16-11-2006 13:39
Tisztelt Névtelenek!
Sajnálom, hogy senki sem Tisztelt meg azzal, hogy megbeszélje velem a felvetődött problémáit, gondjait, bajait. Egyedül barca kívánt nekem jó sportmunkát, amit köszönök szépen. Sajnos azért szokásához híven nem hagyta ki a gúnyos, vicces megjegyzéseket. Biztos ezektől jól érzi magát. Arra a kérdésre, amit "nem akar megkérdezni", hogy miért nem működik a műfüves pálya világítása, a válasz rövid. Az E-ON-nak nem elég ennyi idő egy villanyóra felszerelésére. Sok a papírmunka. De szerencsére a répcelaki sportkedvelők nem maradnak világítás nélkül, hiszen a Kőris utcán régóta van - igaz ott nem lehet focizni -, de a Városi Sporttelep kis füvespályáján pedig néhány hete van világítás, amit ha jól tudom ingyen használhat bárki.
A másik okfejtése, hogy miért jó az internetes fórum és miért nem akar erről személyesen beszélni, szerintem nagyon furcsa. Abban igaza van, hogy jó dolog, ha az adott témával kapcsolatban véleményt lehet cserélni, meg lehet tudni dolgokat, de itt ezeken az oldalakon nemcsak erről van szó. Itt a többség név nélkül ír, és azt hiszi, hogy mindent megtehet. Írnak igazságokat, jó dolgokat is. Sajnos ebből van kevesebb. Írnak olyan felvetéseket, ami nincs is. Írnak butaságokat, hazugságokat és sajnos becsületsértő megjegyzéseket is, amit a kedves szerkesztők csak néhány hét után vesznek le. (Lehet, hogy már nem emlékeznek rá, de valakit itt UNDORÍTÓ NÉMBERNEK neveztek ok nélkül.) Na most barca szerint ezek közkincsek. Nem tudom, hova jut a magyar nép, ha ez a közkincs. Egyébként úgy érzem, ha valamit közkinccsé akarok tenni, akkor SZEMÉLYESEN elmegyek egy újsághoz, vagy a Répce TV-hez, vagy elmegyek egy önkormányzati gyűlésre és elmondom. A közkincses mondat egyébként kétértelműnek tűnik, az első változatot az előzőben elemeztem, a második változatot pedig személyes sértésnek vehetném, hiszen abból az derül ki, hogy a kettőnk közötti beszélgetést én továbbadom mindenkinek. Én nem ilyen vagyok!!!
A következő megjegyzéseimért biztosan nagyon sokan megharagszanak, de én így érzem. Répcelakon, de sajnos máshol is nagy divat a hátbatámadás okkal vagy ok nélkül, az utólag történő okoskodás, a szemtől szembe nem vállalom fel stílus, a felelősség áthárítása. Nekem nincs jogom ahhoz, hogy kioktassak bárkit is, de az egyenes, tisztességes, normális előrevivő beszéd, vita nagyon hiányzik ezen a településen. Bocsánat a megjegyzésekért, de akinek nem inge, nem veszi magára.
És itt engedjenek meg egy kérdést. Mit csináltak Önök, mielőtt az internet elterjedt volna? Hol adták ki a magukban rejlő feszültségeket, problémákat...? Tudom, hogy erre gyorsan megvan a válaszuk, de akkor személyesen mondják el.
Továbbá számomra az is elszomorító ebben az egészben, hogy nagy valószínűséggel a műfüves pályával kapcsolatban írók egy részét személyesen is ismerem. Hetente többször találkozok velük és mégsem kérdeznek, mondanak semmit sem, úgy ahogy a tisztesség megkívánná.
Végezetül azt szeretném kérni, hogy ha valaki továbbra is ezeken az oldalakon akár névvel, akár név nélkül ír véleményt, akkor ha valami negatív dologról van szó, próbálja meg leírni, hogy hogyan lehet segíteni ezen, mert a jó hozzáállás, a segítő szándék fogja előrevinni Répcelakot. Köszönöm.
U.i.: Egy segítő szándékú kérés - bár sokan úgysem hiszik el. Szele István pályagondnoknak már 2 hete jeleztük (nemcsak én) a problémát, de azóta nem történt semmi. Tudniillik a sporttelepi villanyvilágítás 8 lámpájából 2 az eget világítja meg. 10 perc alatt szerintem lefelé lehetne fordítani őket. Köszönöm az ott sportolni vágyók nevében. (Ha már megtörtént az átállítás, akkor elnézést kérek.)
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~barca
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 16-11-2006 19:36
Tisztelt Szabó Róbert matematika-testnevelés szakos tanár úr!
Bár többen /névtelenek/szekundát kaptunk Öntől a fórumban kifejtett észrevételeinkért, engedje meg hogy röviden reagáljak.
1. A fórumok irott vagy iratlan szabályai szerint mindenki regisztrált /vagy nem/fantázianévvel vesz részt az egyes honlapok fórumain.
2. A szerkesztők szive-joga hogy milyen témákat,hireket közölnek amihez hozzá lehet szólni.
3.Az interneten fórumozók szive-joga,hogy mihez és mit szólnak hozzá amennyiben betartják a honlap üzemeltetőinek fórumszabályzatát.
4.Természetesen helytelen a durva,sértő,ordenáré szöveg,gondolom ezeket a moderátorok úgyis törlik.
5.Azért van még életemben más is amitől jól érzem magam,ha stilusom nem mindig komoly tanári.
6.A répcelaki emberek sem rosszabbak mint más települések lakói,a városunk ezeréves fennállása alatt sem volt miért szégyenkezni és ma sem,bár lehet hogy azok akik ősei itt nyugszanak másként éreznek,elfogultabbak szülőföldjük iránt mint Ön.
Ui.:"Segítő"szándékú,villannyal kapcsolatos visszavágó jellegü kérése nyitott kapukat dönget.Mivel garanciális javításról van szó a kivitelező cég fogja a napokban beállítani a két lámpát/igaz hogy nem tiz perc alatt/de ettől függetlenül ezt a világítást lehet használni.
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~Virtual
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 17-11-2006 19:37
Tisztelt tanár Úr,

Minden rossz, illetve jó oldalával együtt ilyen egy fórum. Mindenki hozzászólhat, elmondhatja véleményét, mégha vajmi kevés köze, illetve tudása nincs az adott témával kapcsolatban.

Igen, igen itt névtelenül lehet akármit mondani... marhaságot, minden háttéradat nélküli hülyeséget... sőt még megsértődni is lehet. Viszont, ha már egy fórum személyeskedésbe megy át akkor annak tovább a témához semmi köze. KÉREM EZT HAGYJUK MEG A POLITIKUSOKNAK!!!

Örömmel vettem egyébként hozzászólását, mert legalább a másik fél is megszólalt.

A vitát hiányolta tanár Úr az egyik mondatába...tessék ez is egy formája, csak személytelenebb, de így is kiderülhetnek dolgok.
Privát üzenet küldése
Szerző RE: Répcelakon készült a kistérség első műfűves pályája!
~mastergabi
Regisztrált tag

Felhasználó avatarja
Elküldve: 27-11-2006 08:24
Tanár Úr kérem!
Nem tartja soknak a teremért kért 2700ft/óra-t?
Privát üzenet küldése
Oldal: 2 / 2 < 1 2
Ugrás a fórumra:
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Emlékezzen rám



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!
Elfelejtetted jelszavadat?
Kérj újat itt!.
Szavazás
Hogy tetszik az ünnepi díszkivilágítás?

Szép, nekem bejön!

Mondjuk elmegy. Ide ez is jó!

Hát, nem egy nagy eresztés!

Miért, ez díszkivilágítás?

A szavazat leadásához be kell jelentkezni.