2024 ápr. 26 (péntek)
/* */
Nyomtatás E-mail

Hozzávalók:

  • 4 fő részére:
  • 30 dkg cukkini
  • 20 dkg padlizsán
  • 3 fej lilahagyma
  • 5 fej gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 db héjas egész burgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl olívaolaj
  • 4 db keszeg (kb. 35 dkg-os)
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • liszt
  • pirospaprika

 

Elkészítés:

A keszeget megpucoljuk, belsőségeit és szemeit eltávolítjuk majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük. Aztán összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmaringot összekeverünk, és ezzel is bedörzsöljük. Egy éles késsel a hal bőrét sűrűn beirdaljuk, kívülről ismét besózzuk, a halak belsejébe pedig 1-1 szelet citromot helyezünk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, ezután serpenyőben olívaolajon aranysárgára pirítjuk, majd az utolsó pár percben beledobunk egy kis rozmaring ágat, kakukkfüvet és fokhagymát. A halakat paprikás lisztben jó alaposan megforgatjuk, így sütjük meg a forró serpenyőben vagy a grillrácson, ezt követően pedig az illatozó sült zöldségekkel tálaljuk.