2024 ápr. 20 (szombat)
/* */
Tiszai halerőleves ikrabetéttel PDF Nyomtatás E-mail

Hozzávalók:

  • 50 dkg ponty (vagy apróhal)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vegyes zöldség
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 5 dkg ételízesítő
  • 1 halászlékocka
  • só, csípős paprika
  • 1 dkg pirospaprika
  • 25 dkg ikra
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése:

A megtisztított halat, hagymát, zöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot és az ízesítőket, fűszereket 3 liter hideg vízben felteszem főni.
Az ikrát közben kevés sós vízben megfőzöm.A levest leszűröm, és ha nem elég tiszta, akkor a tojásfehérje gyengén felvert habját pár percig forralom benne, majd kiszedem belőle.
A leves szép tisztává válik. Ezután még ízlés szerint ismét fűszerezem.Tálaláskor teszem bele a megfőtt ikrát.