1982. XII. 25.
Csepel

Összjátékidő: 80:34
forrás: első generációs másolat

Jó szelet kívánunk
konf: "Jó szelet kívánok minden lobogónak. A csonkigégett fáklyáknak. Lalalala. Kellemes karácsonyi ünnepeket mindenkinek. Egy. Két. Egy, két, há, négy."
Hegyek között
konf: "Ramones. Kedves...kedves. Kedves, kedves. (?) nélkül nincsen Ramones. Mondjátok meg a Józsinak, hogy nincs karácsony Ramones nélkül."
Ramones Twist Again
konf: "Eeeej. Ugye, hogy tetszett? Jó volt a Ramones. Igazi Ramonest akartok? Na jó. Egy. Kettő. Nem játszunk Ramonest. Tudjátok mindig úgy szoktam csinálni, hogy húzom, halasztom az időt, aztán végül mégis eljátszuk. Most csak ezt bosszantásképpen. Jó, játszuk el a Ramonest, egy pillanat. Átdolgozott Ramonest kérek a zenekartól. A lehető legkulturáltabban, torzítós gitárokat levenni, halkan, szépen, nyugodtan, kellemesen, mintha táncolnánk. És be is (?). Ramones, hey."
Üss a kölökre
konf: "Le szeretnék vetkőzni. nem is játszunk rendes nótát se, csak ilyeneket. Le szeretnék vetkőzni. Vetkőzz. Nagyon melegem van. Várjatok, a Józsinak melege van. Cinike. Kedves...lányok. A Józsi összeveszett ma a menyasszonyával, lehet választani a Józsit. Aszonta, hogy ma kell neki egy lány. Szabad vagyok, mint a madár. A kismadár."
Gyerekmese
konf: "Erre nem tudtatok villázni, mi? Nagyon lebágyadtatok. Lefáradtak a villák. Villákat kérünk a magasba. Egész nagy villákat. Nem tudunk így játszani. Az nem villa, ez a villa. Kevés a villa. Ez így nem villa. Így. Egy fotót kérünk, köszönjük szépen. Kéremszépen egy villát. Kösz szépen. Jelentkezzetek. Vasvilla van? Vasvilla? Vigyázzatok, mert Józsi ivott. ma ő vezeti, ma ő vezeti a bulit. Gyerekek, nem igaz. Soha nem iszom. Tivadar hazudik. Tivadar. Mutasd meg. El akar énekelni egy nótát. Tivadar. Játszatok már. Gyerekek egy nótát akar a Tivadar énekelni. Nem akartok táncolni? Nem? (közönségből: "Kemény újhullámot!") Pedig az az igazi. Kemény újhullámot? Kéremszépen a Bikini együttes kemény újhullámos együttes. Nagyon kemény. Mostantól kezdve megkezdjük a kemény újhullámos zenék előadását. Elsőként...ismeritek azt a dalt, hogy...Aha-aha-aha. Ááááá. Nem úgy van az kéremszépen. Asziszik, hogy mindjár be lehet szállni. Eredetibe tudjuk. Playbackben játszuk ezért. Aha-aha-aha."
Da-Da-Da Aha-Aha-Aha
konf: "Karácsony van, vagy mi a fene. Nagyon szépen köszönjük. Waszlavik Gazember László énekelte. Akárhogy is fáj. Akárhogy is fáj. Lehult minden sztár. Ez az. El vagytok tévedve."
Kicsinál szódát?
konf: "Ez tetszett, nem? (közönség: Ricsericse Beatrice hó-rukk!") Gyerekek. Szerintem. Rossz a mondóka. Bikinikidikiniki hó-rukk. (2x) Ez bejött. Ricse a legjobb. Volt. Mostmár a Bikini a legjobb. Gyerekek. Lesz mindjár Angyalföld. El szeretném mondani nektek, hogy idáig az volt a divat, hogy azt kell kiabálni, hogy: Feróóó! De ez elmúlt. Ez a múlté. A következő bulikon: Józskaaa! Nem jó, nem jó, nem jó. Józsi. Józsi, bocsánat, bocsánat. Nahát mi van? Józsi. nem Feró, Józsi. Ne zavarjátok össze. Össze-vissza zavarogtok itt. Te várjál megbeszélem a Lujzával, várj, nem úgy van az. Mit? Jó. Játszuk el? Ja es aszongya a Lujza játszuk el. Megcsinálom én, persze. Tudod öcsém Angyalföldet? Tesse akarod Angyalföldet? Hiába akarod. ne haragudjál már Csepelen vagyunk, vagy mi az úristen. Csepel. Csepel az én hazám. Ott lak az én anyám. (közönség: An-gyal-föld!") Összezavarjátok a programot. Ja. Várjál, pillanat. Totya most mondja, hogy számolni kell előtte, már el is felejtettem. Egy, három. E-egy, három. Nem tudtok számolni se. Kilenc, tíz."
Angyalföld
konf: "Csodálatos lányt az (?) óceán. Ünneplőbe öltözött Havanna várt. Ó karnevál, ó karnevál. Ó Natasa mondd merre jársz? Natasa."
Viva! Carramba
konf: "Pjáty. Seszt. Szem. Vószem."
Dolina
konf: "Hát ez fárasztó volt."
Nem leszek sohasem
konf: "Heee. Várjál, megizzadtunk. Ne siesd el, ne siesd el. Várjál beszélgetnünk kell. Várjál, egy nagyon fontos közlendőm van. Beszélj egy kicsit. Mer ez fontos. Tivadar gyere béküljetek ki. Múltkori bulin itt verekedtek össze, itt az első sorban, most ünnepélyesen kibékülnek. Tapsoljuk meg őket. Köszi. Én énekelek egy nótát. Tivadar ne énekelj. Énekelni akar. Jaaaj. Gyerekek a barátjának énekel egy dalt. A Tivadarnak a dala a Lángosképű állat a babám kezdetű. Vigyázz, mer. Mindig a hülyeség. Mér nem zenélünk rendesen? Egy pillanat, vita van a zenekarban. A Feri énekli az elejét, jó? És én meg a izét. Középrészét? Mégiscsak eltévesztik...az törvényszerű, hát nem gyakorolták eleget. Tessék. Amatőrök. Indulhat, tessék. Lángosképű állat a babám. ne hát hogy ismernék, most írtuk. Tessék. A Tivadar írta."
Lángosképű
konf: "Nagyon jó volt. A mozgásom is jó volt, nem? Nagyon jó volt. Fiatalok. Angyal Tivadar énekelt. A lényeg az, hogy a...Feri most következik. Csabi, ez szól ez a mikrofon? Nagyon hangos? Egy sörre még hívjátok meg magamat. Lehet, hogy elment a hangos, mer ez. Ne smároljatok annyit, ne smároljatok itt annyit. Jól van, kibékültem. Jó van már na. Jó van. Nagyon jó, köszönöm szépen Csabi. Köszönjük szépen, akkor vége is. De a buli ennek köszönjük szépen. Akkor itt talán abba is hagyjuk, jó? Jó hangulatban. Viszont látás. Jó, akkor jó."
Hej te Rozika te egyveleg
Jaijao eladio
(vágás)
A győzelem napja
konf: "(?). Lesz katica is, lesz. A modern dalunk...az Ember küzdj és bízva bízzál című dal...most nem erről akarok beszélni, másikról. (?). nem a Quasimodóról? Akkor is el fogom mondani, amit akartam. A modern szerelmes dalok általában aaaz európai rockzenében híven tükrözik azt a heves állapotot...amely az ember akkor kapja meg, mikor a lány már levetkőzött, már csak neki kell állni. A fiú meg fölöltözött. Ezek a dalok általában arról szólnak, hogy szeretlek, szeretlek, szeretlek, ezt hajtogatja egyfolytába. Meg azt, hogy rettentően szeretlek, kibírhatatlanul szeretlek, állatira szeretlek...a rossebbe hogy szeretlek. Ilyen dumák mennek. A modern dal az...ugyanerről szól...csak arról máshogy énekelsz, más a dallam. Más a lelkivilág. Adsz egy tempót? Mint a nyulak a réten. Szeretlek, szeretlek, egyre jobban szeretlek. (2x) Ez az! Most jön!"
Maradj már
konf: "Adj egy cigit. Az a huszár...aki szoknya alá nyúl. Most mér hallgattok? Az a huszár...aki szoknya alá nyúl. Nyúlj alám."
Az a huszár...
konf: "Fiatalok. Ki a huszár? A Józsi. A Józsi a huszár. Én vagyok a huszár. Szabad vagyok. Avval a nagy mafla karddal. Mondta a majom a srácnak. Mér nem vagy te kőből Józsi? Ezt nem tudom. Tivadar nem énekelsz? Jajaj. Mér nem vagyok én kőből?"
A zenekar üzenete
konf: "Hej. Shön dánk. Shön und dánk. Mi van Bajkai? Otyi. Tyotyi. Ping. Pong. Otyi. Tyotyi? Ping...pong. Pang. Nem tudsz kínaiul? Rugólábserif. Van egy két ember aki itt tud kínaiul. Kiszá! Ki tud kínaiul? Szá! De csak (?). (kínai halandzsa)"
Ping-pong
konf: "A következő dal egy hatásos dal lesz. Sötétséget kérek a színpadra. (közönségből: "Térden állva!") Meglepetésdal. Nem úgy van az. Sssss. Csendet kérünk a teremben. Nagyon csend. Nem rockkoncerten vagyunk, tessék csendbe lenni. Csssss. 1978. 1979. 1980. 1981!"
Katicabogár
konf: "Megbeszéljük. (közönség: "Ó, a Beatrice stb.") Úgy is van. Mostmár én vagyok a program. Nem ti."
Program
konf: "A zártosztályra...a zártosztályra. Ti csak fújjátok a magtokét....mi meg a mienkét fújjuk. Elkéstetek. A sok féreg már az agyamra megy stb."
Zártosztály
konf: "(közönségből: "Ramones!") Ramones? Még mindig? Tegye föl a kezét, aki punk. Na mi van, nem vállalja? De a Ramonest én játszam, te meg nem vállalod. Tegye föl a kezét, aki punk. Cinike punk egyszer. Ott látom két, két punkot. Két Simon. A két Simon punk. Hol vagy te büdös paraszt? Büdös paraszt Simon. Hol vagy Simon? Nem jöttök, nem jöttök fel táncolni? Gyertek ide punkulni. Gyertek táncolni. Simon gyertek táncolni a közönség vár. Gyerünk, a közönség vár. Addig nem játszunk, amíg a két Simon nem jön táncolni. Villámgyorsan. A farkast legalább táncoljátok el. (?) ahogy szoktad. Kiabáljátok mán, hogy: Si-mon. Si-mon. Simooon. Jöttök már, jöttök? Gyertek babák. Két baba. Addig én. (az I Wanna Be A Boyfriendet énekli a Józsi.) Mi a fenét énekel ezzel a lefáradt hanggal? Azt mondtátok Ramonest akartok. Nem olyan egyszerű. Uraim és Hölgyeim...a sztereó Simonok jönnek. Gyereke el kell meséljem, hogy meghívott ma ööö ebédre a Simon, elmentem és nem volt otthon. (?). Kéremszépen. Simikém. (?)."
Nagyvárosi farkas
konf: "Jól van. Még egyet játszunk aztán avval haza. Jó. (közönségből: Laci, Laci, Földes Laci.") Annyira össze vissza kiabáltok, hogy nem tudom, hogy mit mondjak. Megzavarjátok, megzavarjátok a bulinak a koncepcióját. Tessék tudomásul venni, hogy ez nem azér van, mer a izé, hanem azér mer a izé. Hegyek között stb. Alakítsatok zsuzsivonatot."
Jó szelet kívánok
lekonf: "Szervusztok."