1983. IV. 23.
PIK

Összjátékidő: kb 45'

Jó szelet kívánok
Feró: "Gekatzo? Hölgyeim és Uraim, a maláji tigris a színpadon. Egy4 Két4 Egy, két, há, négy!"
Hegyek között
F: "Zigazatazigazata! (2x)"
Csak a közönség nem...
elindul a kotkot, Józsi: "Csirke, csirkét daráljál Feró."
Németh Gábor: "Csak a közönség nem jön be hozzá."
Józsi: "A szólót elvégezte: Nagy Feró."
F: "Evvel az ujjammal csináltam. Ki csinál szódát? Tegye föl a kezét, aki csinál szódát. Ne hazudjál, senki nem csinál. Na, ki a gyakorlott szódaivó, tegye föl a kezét! Józsi, az gyakorló szódaivó."
J: "Szájbaszóda?"
F: "Akárhogy is fáj!"
Ki csinál szódát?
F: "Emlékezzünk egy régi dalra, amikor még én voltam a farkas."
Nagyvárosi farkas
F benne: "De már nem vagyok farkas! Rohadt kutya vagyok! Aki pitizik a gazdájának."
F: "Mér nem vagy te kőből, te drága, szép arcú, Quasimodo?"
A zenekar üzenete
F: "Nincsen buli? (a közönség számol) (13 fodor) Mer túl nagy."
Józsi, vigyázz, a bottal ne játsz
F: "Angyalföld! Állj! tegye föl a kezét, aki Angyalföldet követelt. Mindenki. Oh Yeah. (elindul) Állj, állj, bejelentjük a nóta megváltozik. Nem angyalfö9ldi, csepelen vagyunk vagy mi a fene, én csepeli gyereknek születtem, ezt fogjuk énekelni. Mehet kérem. Tessék."
Angyalföld
F: "Most pedig egyet a Bikini dalaiból. Szeretlek, szeretlek, rettentően szeretlek. Szeretlek, szeretlek, őrület, hogy szeretlek!"
Maradj már!
F: "Jaj de jó vagy anya. Kösz szépen, adj egy cigit. De régen festettek nálatok. Addig voltál érdekes, amíg lerondítottalak."
Schneider Fáni
F: "Ez neked 20 centi? Ez testvérek között is egy méter húsz. Ne tessék itt disznó, mi az hogy neked? Cipőmet jól lekeféltem, meg a ruhám. Ramones? Jól hallottam?"
Ramones Twist Again
J: "Nagy taps."
F: "Pillanat. A Ramones az rendbe van, de az nincs rendben kéremszépen, hogy szerintem benneteket nevelni kell. Így van?"
Lajos: "Egyetértek."
F: "Lajos azt mondja, hogy úgy van, szerintem is nevelni kell. Ha már nem sikerül nevelni szép szóval ott egy kerítésléc, vagy egy lapát. Lapátnyéllel jó nagyot rádvágok fiam, majd megtanulod. Az anyja úristenit, az én apám is lekent nekem egy olyan pofont, hogy a szemem szikrát hányt! Két hétig aprófát szartam. De én ember lett belőlem. Reggel négytől dolgoztam, mint az állat. Este négyig. Te meg itten izé a marhaságokkal, a hülye rockzenéddel jössz itt nekem. A mi időnkben bál volt még csak. De örültünk neki, hogy egy évbe egyszer eljutottam a bálba fiam. (közönségből: "Natasa!") Persze, Natasa. Ez megy nektek a marháskodás, meg a Natasa, meg ezek! Tessék már egyszer rendesen valamit. Ott van ni a Sandokan. Mér nem tudsz te olyan hős lenni? (elkezdik) Az mindenkinek tetszik. Magyar nők kedvence. A debil. Sandokan. Hölgyeim és Uraim, Nagy Feró most önöknek itt és most olaszul. Én minden tigrissel...leszámolok. Itt megállhatunk. Kérem a pontozást. Milyenre sikerül a tigris legyőzése. Fünf koma act. Fünf koma zíben. Ki kell fütyülni, ez kevés a pont. (fütty) Zech koma null. Hatot kapott, hatot kaptam. Éljen."
L: "Éljen. Szúrjuk meg a tigrist. Szúrjuk meg a tigrist."
F: "Szódás. Hol a szódás? Tivadar be van rúgva gyerekek, a szódásüveg elveszett. Tivadar hozzad már be a szódát. S. Egy kicsit hallgassuk meg a szóda hogy szól. Azt a szép hangot. Figyelj. (2x) Én annyit hallottam csak, hogy pr"
L: "A Józsi csinálta meg."
F: "Nincs szóda. Azér, mer amíg csinálunk szódát, addig a Tivadar énekel. Modern világban élünk. Mindenkinek van kvarcórája? Minden órában pity-pity? Nem? Az milyen kvarcóra? Há menjünk a Keletihez te olyan órák vannak, hogy az nem igaz. Há gyerek én is adok el órát. 3 kiló. A fasz üsse ki a szemed 3 kilót nem ér meg? ne csináld már. Anyámat üsse agyon az atombomba, ha nem ér 300-at. (elindul) Egy pillanat. Nálunk giccsel én nem foglalkozom. Nálunk giccsel a Tivadar foglalkozik. Következik modern világ."
Lángosképű
Tivadar: "Megfáradt a közönség."
F: "Hölgyeim és Uraim, Angyal Tivadar énekelt önöknek, tapsljuk meg a fiatal előadóművészt. Nem csókolózunk, nem csókolózunk itten."
J: "Főleg nem fiúval."
F: "Tivadarnak már megin nagyon zavarosak a szemei. Már úgy iszol, mint egy zenész."
Térden állva (benne a Meditáció II., a Topis zenész és az Európa szövegrészletei)
Scientific Rockies
közönségből: "Feró énekeld el!"
F: "Tegnap még élt...a Katicabogár."
Katicabogárka
F benne: "De én megmaradok. Az a végzetem, hogy túlélem. Sandokan nem hal meg. A maláji tigris él. Élni fog. És élt."
(vágás)
F: "Fokozódik a drámai feszültség. Hát persze én nem félek. mert nekem nincs mitől félnem. Ugyan. Nálam itt a szódásüveg. Én csinálom a szódát. Akkor nekem nincs mitől félnem. Ugyan, ne hülyéskedjetek. Há. Ti tényleg azt hiszitek, hogy én félek, pedig én nem félek. Hát én tényleg nem félek. Jóvan akkor. Te tudod. És."
Jáijáó, eládió
(vágás)
Üss a kölökre
benne zenekari jam alatt: "Ne gondoljátok azt hogy...amit gondoltok. Gondoljatok helyette mást. Szeretném megmondani, hogy amit mi játszunk...az újhullám, diszkó, heavy metál, régi metál, újmetál, alumínium, timföldgyári. Eredeti zenét játszunk, mi vagyunk a legmodernebbek. Én vagyok a legnagyobb zseni, ti hülyék vagytok, csak én vagyok okos. Gyertek utánam, én vagyok a főkolompos. Viszont látás. Kezeket a magasba, tapsolni. Úgyis van."
Ez a rock már nem az a rock impró
F: "Zseniális. Tapsoljuk meg magunkat, mer a közönség nagyon kásás. Köszönjük. Aszem tudjuk. Tudod Jóska? Motorizáltat tudod? Játszuk el nekik, mit gatyáztok? 2, 4."
Motorizált nemzedék (csak másfél percig játszák)
F: "Jó. Jó estét gyerekek. remélem ágyban vagytok már! Ma este...az éhes stb."
Gyermekmese
F: "A madarak délnek szállnak, de nekem nincs szárnyam. Menjünk haza, jó? Natasa? Natasa. Natasa já ljubljú. Já ócseny ljubljú. Simon. Sto tákóje?"
Viva! Carramba!
Otyi-Tyotyi, ping-pong (első pár hangja, de nem játszák)
Jó szelet kívánok
közönség hórukkol
F: "Nem akartok inkább egy másikat tanulni egyelőre? Bemutatom addig, jó?"
közönség: "Bikini!"Zártosztály
F: "Zigazatazigazata, ojojojoj! (2x)"
Csak a közönség nem...
J benne: "Feró, darálj csirkét."
F: "Csak a közönség nem jön be hozzá, szevasztok. Minden jót."