1983. VI. 10.
Pécs, Ifipark

Összjátékidő: 84:59
forrás: anyaszalag konf: "Pécsi fiatalok (?). Tessék közelebb jönni. (?). (közönségből: "Feró!") (?) Egy, egy, egykettő. Nagyon hagymaszagom van ma. Ti meg nagyon kásásak vagytok. Szandokán utódai, gyertek közelebb. Fiaim. Szandokán. Két golyóval a testében. Kettőnknek van négy golyója. Miért, neked három van? (?) igyi szudá. (?) Valahogy nem megy a (?). Kicsit csendet kérünk. Első számunk békabrekegéssel kezdődik, második szám pedig békabrekegéssel folytatódik. Harmadik 8 óra 19-kor elkezdődik. Egy! Két! Egykéthánégy!"
Hegyek között
konf: "Az igazatazigazata. stb. Ziga. Oly."
Csak a közönség nem
Kanászélet
konf: "Fiatalok. A Bikini zenekar most pedig bemutatja folklór műsorát. Úgy néz ki, hogy ebben a "Ki mit tud?"-on nem tudtunk indulni, mer vén szarok vagyunk. Lesz Ramones, most ne. Jó, Ramones, persze. Nem, nem. Fiatalok, fiatalok tessék nyugodtan. Mindjár lesz Ramones is, meg Ricse is, csak egy picit türelem. Há így nem lehet játsz. Kéremszépen...mer így viselkednek, akkor büntetőzene következik. Kicsit szomorkás a hangulatom máma."
Kicsit szomorkás a hangulatom
konf: "Jó, köszönöm szépen. Na látod. Tapsoljuk meg a fiatal művészeket. Köszönjük szépen. Most pedig folytatjuk...a megkezdett műsort. Augusztusban jelentkeztünk a Röpült...ne Ricsézzél itten, most másról van szó. Lesz Ricse, nyugalom. Sokkal fontosabb kulturális program jön. A Röpülj pávára jelentkezett a Bikini együttes. Be szeretném mutatni...azt a műsort, ami a Ki mit tud?-ra nem jutott be. Mert már öregek vagyunk. Először...egy hagymaszagú dal következik. Nagyon kásás vagyok."
Kislány, vigyázz!
konf: "Ramones!"
Ramones Twist Again
konf: "Ramones! Heeej!"
Üss a kölökre
konf: "Ma este, úgy volt, hogy a R-ekció együttes fog velünk játszani, de technikai okok miatt elmarad a koncertjük. Most pedig eljátszuk egy...eljátszunk egy régi Ricsét, jó? (közönség: "Ricsericsebeatricsehórukk")Egy, kettő stb. Tizenhárom fodor stb."
Angyalföld
konf: "Most pedig...következzen egy dal a nagylemezünkről. Egy hét múlva jelenik meg."
Nem leszek sohasem
konf: "1983-ban...padlóra került minden sztár. Még én is. Akárhogy is fáj, padlón minden sztár. (?) a Bikini."
Kicsinál szódát?
konf: "Játsszuk el a másik felét a lemeznek. Mér nem vagy te kőből? Vagy legalább fából?"
A zenekar üzenete
konf: "Álljál meg kicsit, csajozok. Álljatok meg, csajozni akar. (?) Álljál meg, most szerelmes, miért, te nem voltál szerelmes? Szerelmes vagyok a makkomba. Nyolc óra negyvenhatkor szerelmes lettem. Tíz másodperc alatt már ki is józanodom. Natasa. Jó, hát akkor hagyom a Quasimodot, jöjjön egy másik (?), a Natasa."
Viva! Carramba
konf: "Natasától tanultam a dalt. Egy eredeti orosz népdalt, úgyhogy pjáty. Seszt, szem, vószem. Váárjál a mikrofont, mer...levegőt kell venni."
Dolina
konf: "Most pedig...egy fiatal kis. Pillanat. Ez mér nem szól? Egy, kettő, egy, kettő. 1, 6, 7, 8. Köszönöm szépen. Tivadar, hol vagy? Megbeszéljük hova dugják azt a mikrofont. Tivadar, hol vagy? (közönség: "Nagyvárosi Far-kas.") Lesz. Először be szeretném mutatni fővárosi művészt...Angyal Tivadar fog következni. Amúgy...amúgy a Tivadar itt a hangfalak alatt szokott megrepedni, de most bemutatja, hogy nálunk még a technikusgárda is dalol. Dobol, énekel, amit csak akartok. Ő is kiesett a Ki mit tud?-ról. Ki. Igen. Kis fiatal művész volt, nagyon tehetséges. A dalának címe: Lángosképű állat a babám. Tapsoljuk meg a kis fiatal művészt."
Lángosképű állat a babám
konf: "Kontrollba sok a gitár. Kontrollba egyáltalán nem kell gitár. Nagyvárosi far-kas. (3x) Öcsi. Tudjátok a Nagyvárosi farkast? Ezek tudják. Az melyik az? Hogy van eleje? Ennyi rekedt farkast. (Feró énekli előröl) Kefét. Kefét? Ette a kefét. Akartok amerikai muzsikát? Azér' mondom."
Nagyvárosi farkas
konf: "Most pedig következzen a Quasimodo."
A zenekar üzenete
Let's Go
konf: "(?) Most pedig következik egy születésnapi kérés. A Sandokant, a Sandokant akarjátok? Közkívánat, tegye fel a kezét, aki kéri a Sandokant. Nagyon sokan vagytok. Akkor eljátszuk nektek. Sandokant. Közkívánatra. Először Magyarországon olaszul."
Sandokan
konf: "Úgy, és kérek egy befejezést hozzá. (beütés) Meghajolni. Ez jólsikerült volt. Most pedig. Várj, ne...zavard össze a műsort. Akartok német újhullámot is? Ugye, hogy akartok. Na. Akkor most a Józsi játszik nektek egyet. Videodiszkó lesz. 1, 2, 3. Már amilyen a fasza videót. Na. Ne fütyülj. De itt kérlek ne fütyülj. Tedd el azt a fütyülőt. Letépem a fütyülőd."
Da-da-da, Aha-aha-aha
(valaki beleböfög a felvételbe)
konf: "Szavsztok, ez jó volt. (kazettafordítás) Ezt kapjátok ki."
Fűrész
konf: "Sex Pistols."
Anarchy In The U.K.
Térden állva
Motorizált nemzedék (nagyon gyorsan kb. másfél perc alatt félbeszakad)
konf: "Mostmár jöjjön egy Bikini dal, jó? Szeretlek, szeretlek, rettentően szeretlek. Szeretlek, szeret."
Maradj már!
konf: "Ez nagyon gyors volt. Én? Józsi. Józsikó. Nem? Mi az, hogy Ferikó? Ferike. Ferike. Józsikó. Lajoskó. Most pedig be szeretném mutatni a zenekart. De ez egy rockkoncert, ahol be szokták mutogatni az embereket, senki nem kiváncsi rájuk, de azér' bemutatjuk. A Sandokan utóljára jön. Kéremszépen...József, a szólógitárnál József Balkán. A basszusgitárnál Louis Balkán. A dobok és perkásön szekciónál Gabriel Balkán. Szólóének, meg minden, meg izé, meg előre, meg izé. A balkáni bugris. Francz Balkán. Francz Balkán. Tapsoljuk meg a fiatal kis művészt. Alig volt még tizennégy éves. Húsz évvel ezelőtt. (?) Hogy viszket a seggem. Annyi a szúnyog itt a tónál. Csak fényt, a világítás hatás...hatásos világítást kérünk. Most pedig hatásos zene következik. Jönnek a törökök. Meddig csináljuk még ezt a balhét? Egy kis mérőt hozzá."
Katicabogárka
valaki: "Nem félek."
konf: "1981-ben járt itt utoljára a Beatrice, félek ez így nem jó. És 1983-ban a Bikini már arról énekel, hogy nem félek. Mért féljünk, ha nincs mitől féljünk. Hiába üvöltöztök, hiába kiabáltok. Én tényleg nem félek. Én, én, én tényleg nem félek. mer nincs, nincs mitől féljek. Ugye, ugye nincs mitől félni. stb."
Jáijáó, eládió
konf: "Most pedig egy...egy csendes dal következik, egy lírai, egy, nem a Jerikó, most egy lírai hangvételű dal következik. Elmondom előtte a szövegét. (elkezdi a szöveget)"
Zártosztály
konf: "Most pedig kulturális dalok következnek. Az igaz."
Gyerekmese
konf: "Egy. Két. Egykéthánégy."
Hegyek között
konf: "Azigazatazigazat ojojojoj. stb. (az Amerika-instrumentális közben) Kedves közönségünk. És ezzel a dallal búcsúzik önöktől...a Bikini együttes. Remélem mindenki rosszul érezte magát. Nem is akarjuk, hogy jól érezze, mindenki érezze magát ahogy akarja. Valami belement az orromba. Állítsd vissza. Még le se mentünk."
Csak a közönség nem
konf: "Szevasztok. Csak a közönség nem jön be hozzá. (közönség: "Vissza, vissza, vissza!") Ez nem operett, meg minden."