1983. eleje
Bp?

Összjátékidő: kb 65'

Jó szelet kívánok
konf: "Egy, két! Egy, két, há, négy!"
Hegyek között (az első két éneksor nem jön, szar a cucc)
(közönség ricsézik)
konf: "Na? Mást nem akarsz? Ricsét akartok? El vagytok tévedve legalább két évvel. Elég volt a közönség terrorjából. (2x) Igyunk erre barackot. Az a kivételes állapot van, hogy részeg vagyok. Részegen fogom megcsinálni az egészet. Vállalom, én megcsinálom. Te meg üvöltsél, én is csinálom, amit akarok, te is csinálod, amit akarok. Úgyis azt csinálsz, amit én akarok. Szia édes, végre egy normális, szia. Ez a baba. 5 éve. 6 éve, mióta vagy itt velünk? Haraszti is itt van. Lassan megöregszünk, de vagyunk. Akarsz egy szép csendes dalt? Melyiket? (vágás) Beatrice vár című dal, van ilyen, ne nevess. Tudod mikor játszottuk? 1972-ben. Van aki emlékszik rá, bizony. Még a Cziránku Sanyi volt nálunk. Emlékszel Lóránd...a Cziránkura? Bizony, volt ilyen. Jól van. Kicsinál itt szódát, azt mondjátok meg? Mindegy, majd én csinálok. Oké. (elindul) Jaj de király, jó."
Kicsinál szódát?
konf: "Húh. (7x). Húh de rossz volt. (közönségből: "Ramones.") Ramones, na megjöttél. Elég volt a közönség terrorjából. Figyelj, nekem van munkahelyem, érted engem tökre nem érdekel, hogy bejössz, vagy nem jösz be. Majd én szólok neked, a jövőben ez lesz. Mindenki le van szarva, én vagyok a fontos. Hiába követsz. Fogsz te még (?). Asziszed én félek. Há nem. Én tényleg nem félek. Nekem tiszta a hátterem érted? Én nem vagyok kurva. Akivel le lehet feküdni. Hogyne. Persze. Meg lehet kapni engem is. Igen. Jó. Laposan bekúszik a drámai feszültség. Majd te fogsz félni. Én nem. Fokozódik a drámai feszültség. Én nem félek. Miért félnék? Ugyan. Ne hülyéskedjetek. Mondom, hogy nem félek. Á, nem. Nincs mit mondanom nektek erről az egészről. Le is zárom. Nem félek, befejeztem, kész. A viszont látás."
Jáijáó, eládió
konf: "A Sandokant akarjátok hallani? Mindenki látta a Sandokant? Ne hazudjál legalább a pofámba bele. Ott ültél, be voltál kötve. Úgy nézted a Sandokant. Ne hazudjál már. Bele a pofámba, há még az ismétlést is megnézted. (énekli halandzsa) Milyen volt, amikor megforgatta a kést. Nem akart meghalni. Csak röhögjél. (?) a tengerparton, amikor a Sandokan beindult. 3 lövéssel a testében. Ő megtette. Szaladt. Legalább 4 kilométert. 3 golyóval. Azér, hogy te itt röhöghess rajta. Az egy tragikus jelenet volt. És milyen volt a Lady Vali. Nahát. Semmi szépérzéketek az ég világon. Egy nagy massza, tömeg vagytok. S nem érzitek ki a Sandokanból a. (bootlegger: "Mondanivalót.") Akkor a Dádádát fogjuk játszani."
Da-Da-Da
benne: "Ugyanez a dal hallható magyar feldolgozásban csak egy "j"-vel több. Nem azt kell mondani, hogy dádá, hanem hogy dájdáj. Most kipróbáljuk, csereszabatos a dal. Csereszabatos többek szerint azt jelenti, hogy kicserélendő a dallam, szöveg stb, stb. Kipróba. Uraim és Hölgyeim elsőként a világon kipróbáljuk a keletet és a nyugatot kibékíteni egymással."
benne az Az a huszár
utána: "Egy kiállás következik. Mondjad már, hogy aha. Tessék elidegenedni, elidegenedni."
újra folytatják, benne: "Jaj de kemény. Gazember."
(közönség ricsézik)
konf: "Mondtam neked a Beatrice ellenkultúráról, most szállítom neked az igazi kultúrát, hogy egy kicsit az agyad nyíljon. Miért kell neked mindig ricsézni? Most játszunk Ricsét? Jó. Játszunk Ricsét kéremszépen. Kérlekszépen. Jó. (elkezdik a bevezetést) Sötétet kérek. átmegyek (?)sötétbe, tessék. Kezeket a magasba, villákat kérek a magasba. Add meg a ritmust. Úgyis van. Olyan mintha a Status Quo játszanék. Gyerünk. Nem érkezik elég visszajelzés, még több kezet kérek a magasba ott hátul is. Mindenki tegye föl azt a gyönyörű szép tiszta kezét. Ein, zwei, drei, fier."
Katicabogárka
konf: "Ellensúlyozni kell a dalnak a sikerét. Ellensúlyozásképpen egy feldolgozás következzen. (közönség: "An-gyal-föld! (számolnak)") 14. 15. 16. 17. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. Megint 32 utána 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. Hölgyeim és Uraim, 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49! 50 az anyja szentségit! Mer 100 forintnak 50 a fele. 52. 53. (vágás) 101. 102. Következő dalba csak számokat énekelünk. Tudtok egy dalszámot? (elkezdik) Ramones! Az anyja úristenit. Amerikai zene. Ez fasza. (számol 1-től 10-ig.)"
kamuznak az Angyalföld szövegére és az Üss a kölökre zenéjére
benne: "Uriah Heep."
a végén: "Lassan, lassan fárad. Még marad, még marad egy kicsit csak fárad. Fárad. (7x) Egy kőkemény lezárást kérek."
konf: " Danke shön. Schön dánk. (2x) Huh. Milyen hangulat van, héj. (halandzsa) Otyi, tyotyi."
Otyi-tyotyi, ping-pong
konf: "Dánke shőn. (valaki ojozik) Bennragadt valakinek egy oj. (ricséznek)"
Józsi: "Helyette. Mi ma a (?)? A csütörtökön bevonuló katonáknak egy jó kis dalt."
A zenekar üzenete
(kazettafordítás)
konf: "Én vagyok a jó. Csak én vagyok a jó. Mindenki hülye, én jó vagyok. (közönségből: "Így van.") Ki kér barackot? Adjon a mellette lévőnek egy barackot, én addig benyomom. Kíváncsi vagyok mennyien, mennyien (?) közönség a múltkori óta. Mondjátok azt, hogy üveg. Úgy látszik, hogy tudják. Mér nem, mér nem játszuk el a poént? Mást valamit nem untok meg ha ötszázszor csináljuk. Ezt mér unjátok meg? Addig nem megyek tovább amíg nem mondjátok, hogy üveg. Mindenki mondja egyszerre: üveg. Persze. Nem, nem, nem. Van a játéknak egy kialakult rituáléja. Azt el kell játszani, anélkül nem megy a dolog. Most majd izé, Angyalföld. El kell a üveget, nekem is kell sikerélmény. Üveget, három, négy. (közönség: "Üveg.") Lekváros a füled. Azt a kurva jó. (közönség számol) Azt nem értem, hogy minek vagyunk mi itt? Megvagytok egyedül is. A gázsit meg fölvehetnénk postán."
Feró énekli a Rendes embert
konf: "Milyen kedvezményt? (közönség: "Kor-ked-vezményt.") Teljesen jogilag informálva vagytok. Hét akkor mehetünk tovább. Angyalföldet muszáj lesz már (?) magatokkal. Jó van. Jó, kéremszépen. Na, tessék."
Angyalföld
konf: "Nalátod. Tudunk mi sikeresek is lenni. Jóvan akkor. Most pedig, most pedig átmegyünk szórakoztatóba. Idáig, idáig izé volt, fajsúlyos, most pedig a szórakoztató program következik. Úgy is mondhatnám, hogy talp alá való. Úgyse táncoltok, mer ahhoz már kultúrálatlanok vagytok. Akkor csináljunk, amit akartok, tessék, mehet."
Sej haj Rozi egyveleg
János legyen fenn a Jánoshegyen
konf: "Pillanat, pillanat, elfelejtettem. Melyik jön most? Hétre ma. Egy, két, hórukk."
7-re ma várom a Nemzetinél
Feró: "Vigyázzatok megjöttek a punkok."
Trunkos: "(?) hát itt hülyeség folyik."
F: "Nem hülyeség fiatalok mondjátok meg neki! Ez a kultúra, ez a zene."
T: "Gyerekek hát hülyít benneteket a Feró, legalább fél órája itt vagyunk."
F: "Mér az jobb, hogy állva pisilek?! A Tutu. A Tutut hallgatom. A Tutu nekem megmondta, hogy ki fütyül."
T: "Teljesen gagyi ez a buli, hát teljesen."
F: "A Tutu nekem. A Tutut láttátok, hol van."
T: "Én el tudnám énekelni a Farkast is."
F: "Két Simon. Két Simon táncol is."
T: "Itt van a két Simon."
F: "Donászi te is itt vagy?"
T: "Itt van a Donászi is."
F: "Gyere te is. Úgyis van. Mostmár mindegy. Ez az! Ricse! (beletörlés)"
Nagyvárosi farkas (Waszlavik énekli)
F: "Gyerekek. (2x) (?). Józsi ma (?). Józsi a király."
Waszlavik: "(?)"
F: "Ramones. Ú, ez de jó lesz. Ramonest a Lujza fogja énekelni. Simon hol vagy? (W valamit mond)"
Üss a kölökre
Józsi: "na most akkor kérünk egy új 2-4-et. Azt mondja csak 1-3-a van. Hát akkor legyen (?)."
Holidays In The Sun
J: "Ne fáradozz. (?). Gyerekek ez a formáció még egyetlenegy nótát tud. (?)"
W: "Biztos, hogy tudunk még egyet?"
J: "Én tudom, hogy tudok. Ramones Twist Again."
Ramones Twist Again
J: "Köszönjük szépen."
F: "Köszönjük a vendégművészeknek, nagyon szépen köszönjük. Máskorse, köszönjük szépen. Nagyon örülünk. Most pedig folytatjuk a komoly programot. Azanyád Simon, pillanat itt egy vélemény, ezek után már nincs mit tenni csak azt, hogy: menjünk haza. Haza! Várj egy picit. Mennyi az idő? (2x) Nehogy sokat játszunk. Szerintem a türelmetek még nincs a végén. Most pedig a Tivadar fog énekelni. Megnézzük, hogy meddig bírjátok, gyere Tivadar. A dal amit elénekel arról szól, hogy modern világ stb. (vágás) Lángosképű állat a babám."
Lángosképű
Tivadar: "Elnézést, hogy mögöttem a művészek elrontották, dehát nem tudom (?)."
F: "Tivadar te ne humorizálj, te éneke, énekelj. Énekes vagy. Van még türelmetek. Van? Mer nekünk sincs. Ó, egy régi dal, jó. (elkezdi) Ez magas. Á-ba, Á-ba."
Kicsit szomorkás
konf: "S. Csendet kérek. Csendet. Ne gajdolj itt bele Gazember, hát. Össze a művészetet. Kicsit csendesebben. S. nagy István verse következik. (vágás) Mehetünk haza, jó? 40 forintért mit akarsz? Elfelejtetted? 40 forint a jegy. 50 forint a belépő? Megemelték? Milyen olcsó. Ezér 50-et? Hát ez 60 jövő hónaptól, kész. Elkótyavetyéljük itt fillérekért. Jó. Jó, kész, jó. Engedek a nyomásnak. Csodálatos látvány volt az óceán stb."
Viva! Carramba
konf: "Pajng. Ajtó be, ajtó ki. (zaj) Kocsmai hang be. Pjáty, sészt, szem, vószem."
Dolina
Nem leszek sohasem