1984. IX. 24.
Szeged, Ifjúsági Ház

Összjátékidő: kb 90 perc

Medvetánc
közönségből: "Akárhogy is fáj, Ricse itt a sztár. Oki. Mit csináltok?"
Elhervadt a sárga rózsa
közönségből: "Akárhogy is fáj, Ricse itt a sztár."
Besült a mutatvány
közönségből: "Akárhogy is fáj, Ricse itt a sztár."
Lagzi
Csak a közönség nem
közönségből: "Akárhogy is fáj, Ricse itt a sztár. Feró!"
konf: "Nóta in-dulj!"
Katona nóta a XX. Századból
konf: "Szakasz állj! Oszolj! (közönség keményes skandálja: Akárhogy is fáj, Ricse itt a sztár.") Akárhogy is fáj, akárhogy is fáj. Akárhogy is fáj...a P. Mobil a sztár. Meg Omega a sztár. Akárhogy is fáj...Soltész itt a szt. Jó majd én is (?) mellé (?). Mér nem vagy te kőből te drága szép Quasimodo? Őrizetlenül hagytad stb..."
A zenekar üzenete
konf: "Egy, két. egy, két, há, négy."
Hegyek között
konf: "Jóóóó. Ó zene. Itt hátul nem kiabálták. Nagyon helyes. Itt elől még 1969 van, nem érdekel. Kezdjük előröl a munkát. Mintha nem is történt volna semmi itt Szegeden. (kántálják a Ricsericsebeatricse hórukkot) Úgyis van. Jól vagy? (?). Ha ilyen lelkesek lesztek, akkor el fogunk játszani egy csomó Ricsét majd. Tapsoljuk meg. Hát...kéremszépen...mint ahogy az lenni szokott a kisebbség (?) hangosabb. Az úgyis elnyomja a többit. A többi az meg csendbe van. Nem számít ej Feró. Na ja. Ne törődj semmivel, én itt vagyok. Na. (közönség: "Nagyvárosi far-kas!") Nem akartok inkább...nem akartok inkább valami breakdance, valami breakdance számot? Nagyon jó a breakdance. Azt hittem, hogy a Miklós, Miklós, hogy a Miklós. Ricsét, hát minek Ricsét? Ma van breakdance. Alajos játszunk egy Ricsét? Alajos az mindig vevő erre. Ekkora király vagy Alajos. Elnézést kérünk eljátszunk akkor egy Ricsét. Addig tessék nyugodtan beszélgetni ott. Akit itt tudja, hogy kinek szól. Mi addig menj már itt nyomul. (?) mer jól akarom magam érezni. A többi az nem érdekes. Az nem fontos, hogy én mit akarok. (?). Oh yeah."
Nagyvárosi farkas
konf: "Köszönjük (?). Jó. Hát...akárhogyis (?) Ricse itt a sztár. (?). Ellenvélemény is lesz. csendesen. Hallgassátok meg az ellenvéleményt. Azt mondják, hogy nem úgy van. Nem engem kiabál. Nem nekem kiabáljál. Ssss. Csendesebben. Kicsit...kicsit csendesebben. (valaki fütyül) Gyerekek ne legyetek eltévedve. Ez nem rockkoncert. Azt kérünk, amit akarunk, nem kívánságműsor hétfőn. Ha akarjuk, majd eljátszuk. Te majd eljá, majd ha én akarom. Akkor...halljátok a tapsot? Nagyon szeretném, hogyha megegyeznénk. Én azt szeretném, hogyha csomó...rendbe van (?) nem értem ezt. Hol van a mittudomén hol van, érted. Én értem, én szeretném. de ne kiabáljatok, maradjatok már csendbe egy kicsit, hallgassatok már meg. Én nem azér jöttem ide, hogy téged hallgassalak. de azt hiszem, hogy ti azért jöttetek, hogy engem hallgassatok, de ha nem akartok hallgatni...köszönjük szépen. Nos ha mindig (?) csak saját magatokat akarjátok hallani, akkor szerintem nem lesz jó dolog. Egy idő után érted bezárkózunk valamiféle csapdába és aztán ott fogjuk befejezni, hogy volt egy fiú volt egy lány, a fiú elindult a fények útján. És el fogsz jönni végül, mikor hallod az elefántdübörgést. Na ne kanyarodjunk ennnyire el a témától, inkább maradjunk itt a helyszínen, mert ahogy öregszem úgy leszek egyre szenilisebb, irigy és rosszindulatú."
Sárga bögre
konf: "Gáj! (4x) Jej. (4x) (?). Nagy dolgok érlelődtek bennem. Ja. Milyen csend lett? Eluralkodott az erőszak. Micsináltál Miklós? Egy! Két! Egykéthánégy!"
Balhé és blöff
konf: "Amerikából már bejön a zene. Amerikából már bejön ide a zene. Amerikából már bejön a zene."
Csak a közönség nem
konf: "Köszönöm szépen. Jaj. Aj. Ah. Ah. A világnak kéne hozzám idomulnia."
Imádság
Születésnapi fűrész
konf: "A nehéz körülmények között is...menni kell, dolgozni kell. (vágás)
konf: "(?)"
Katicabogárka (kétszer)
két Katica közben: "El szeretnék mesélni egy történetet. Nem nektek, csak úgy...eszembe jutott. Egyszer a...Kex együttes játszott fönn a Budai Parkban, és...valamelyik dalt kérte a közönség. (?). (?) hogy hányat lehet játszani. S egyfolytába azt az egy dalt játszotta. Oszt addig addig kiabáltok itten míg ezt az egyetlenegy nótát fogunk játszani egész este aztán lemegyünk. Még van időnk. Most pedig (?) amíg nyugodtan és csendben vártok. (?) ide. Csak úgy próbaképpen."
konf: "(közönség: Nem-jó!") Látod?!"
Paranoid
konf: "Heee! (O zene) Nemsokára (?). Akkor Led Zeppelint. Led Zeppelint ma még nem játszottunk. Dehogynem."
Dazed And Confused (egy basszusriff erejéig)
konf: "Smoke On The Water. (2x) Deep Purple."
Smoke On The Water
konf: "Ez jó. Még egy ilyet? Nem akartok? Pedig még van még időtök. Van még 18 perc. 18 perc. Mindez kemény az örök és halhatatlan (?). Fosok a székre. Fosok a székre következik. Ez az. Gyerünk! Nem fognak minket eltaposni, a rock örök és halhatatlan! Mostmár tele van vele a faszom. Gyerünk! (?). (közönség: "Gyere ki!") Én vagyok a jócsávó. Éljen! (4x) Milyen jó nekem, hogy ilyen jó csávó vagyok édes jó istenem. Én akár mit csinálok én vagyok a sztár. (?). Én vagyok a nemzet csótánya...meg a csalogánya is egyben. (?). Te Józsi. Je! (?). A páromnak a szeme fekete fiam, az nem kék. Gyerekek most pihenjünk egy kicsit. Te így szoktál pihenni? Gyerekek."
100 Forintnak 50 a fele
konf: "Magyar ezért nem (?) semmivel. Gyerekek meg kell mondjam hogy a folkest az csütörtökön lesz, nem ma van. Jó. Na akkor alakul a hangulat, egyre följebb emelkedik. A Sárga csikó kerek a rigó vagy melyik kezdetűt is tudjuk mi. A Józsi elénekli a Kisangyalom de büdöset fingottál kezdetűt. Gyerekek pihenjetek már egy kicsit. Nem kell ez nektek? Há mi kell nektek? Mi a fasz kell? Rockot? Rockot? Hát azért vagyunk hogy kiszolgáljalak benneteket. De azér jöttem. Úgy néz ki, hogy a jövő hónaptól hétfőnként a kívánságműsort csak a Bikini együttes fogja rendezni. Jeeee! Lehet írni. Jó hogy még vannak (?). (?) az hogy jeeee. Gyerekek ne hagyjátok már hogy annyira (?) magatokat. Elég ha én már tök hülye vagyok. És most (?). Még nem kell. Addig bemutatok nektek egy két újhullámos dolgot. Gyerekek nem lehet hogy így megrekedjetek a rocknál. Különben is ma már az újhullám a divat. És Pesten már minden fiatal újhullámos. A Józsi a Józsi is. Egyedül a Lujzi maradt meg kőkemény. A Lujzi az egyedüli punk a zenekarban. A többiek újhullámosak. Most pedig...újhullámos műsorunk keretében be szeretném mutatni nektek három breakdance-t. Pesten már a fiatalok utcasarkon állva táncolják, úgyhogy ti is gyakoroljatok. Azért hoztuk el nektek mert a TV-ben biztos nem láttátok csak négyszer még...hogy a breakdance Amerikából bejött. Kéremszépen. Első...ez nem diszkó. (?) hát breakdance-ről beszélek. (?). Első breakdance-est felkérlek Németh Alajos mutassa be az első breakdance-t. Lássuk. Kis aláfestő zenét is kérek hozzá. A tánc címe: Sültcsirke."
Sültcsirke Break
konf: "Tapsoljuk meg. (?) második...műsorszámunkat...a Kengurut. Bemutatja Nagy Feró. Zenész tapsoljuk meg a fiatal művészt. Be fogom mutatni kérem. Köszönöm. Mindjárt, csak izgulok. Amióta újhullámos vagyok sokkal másabb az életkedvem is. És azóta nem tud eltaposni senki. Íme."
Kenguru
konf: "Most pedig egy kis csendet kérek, a legnehezebb produkciót mutatjuk be. A tánc nem könnyen gyakorolható (?) nem könnyen tanulható meg. Úgyhogy nagyon nagyon figyeljetek, ezek után egy önkéntes jelentkező még egyszer megcsinálhatja. De nehéz lesz ám, előre szólok. A táncnak én adtam a címét...az a címe: Gyöngytyúk."
Gyöngytyúk
Da Da Da - Daddy Cool
Lakcipő
konf: "Még hét egész perc van hátra. Dehogy szeretnénk, hát hogy szeretnénk a Angyalföldet. Hát még én is (?) Angyalföldet. A dobosunknak azért mert nincs példaképetek. Gyerekek bemutatom a (?). Hangosan. Woodstock? Gyerekek Woodstockban élünk(?) igazad van. Rockot akartok? Akartok rockot? MIlyen fém, fémrockot, vagy csak ilyen (?)? Fémet? kemény fémet? Hejheeeej. Ilyet, mi? Ez már alakul? (énekel) Ilyen jó? Na? Akkor kezeket a magasba. Ez az. Jehalandzsa."
Instrumentális (talán impró)
konf: "Köszi Twistet mi? Ennél keményebbek már nem tudunk ma lenni. Heavy metalosok mostmár hazamehettek. Gyerekek az első három sornak lejátszom (?). Addig amíg mindenki le nem ül a székekre nem játszunk. Tessék leülni. Hát igen itt elől itt három először itt följebb jött (?) kipróbálhatja...reméljük. Gyere föl, gyere. Engem (?) lehet lenni. itt vagyok. (?). Na gyere föl. Gyere föl, gyere. Miér nem jössz föl, ha ilyen erős vagy? (?) elől vagytok azért (?). Igyekezzetek mer aztán közbe le is mentek. Az elején (?) itt elől. (?). (?) tessék kiüríteni a körletet. (?) addig nem megy a buli. (hosszas hangolás, várakozás) Gyerekek. Nagyon köszönjük. Addig játszuk el, üljetek le. (?). (közönségből: Cpg!") Ha valaki följön ide előre, akkor azonnal megállunk. Na még. (?) üljetek le a helyetekre légyszíves. (közönségből: "Üljél már le!") Van ilyen. Köszönjük szépen, akkor jobb belátásra tért. Üljetek le oda, ne (?). Üljetek le szépen, nyugodtan. (?). Nekünk volt ott valami, nem tudom mit (?). (?). Fogd már be a pofád. Na látod. Tőled (?) lemegyek a picsába, aztán (?). (?). Hallgassál, engem hallgatsz. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy te mit akarsz mondani, hanem hogy én mit akarok. Már mondtam ezerszer. Mostmár úgyis mindegy."
Medvetánc
Matematikus dala
konf: "Besült a mutatvány, jól besült a mutatvány. A produkció rosszul sikerült. Jól besült."
Besült a mutatvány (csak az eleje)