AKTUÁLIS JEGYZET (2016. 09. 23.):
Kötelező kvóta személyre szabva


Ebben a jegyzetben arra szeretném rávenni a Tisztelt Olvasót, hogy gondolkodjunk kicsiben! Mintha személyesen velünk történne az, amit az Európai Unió a tagállamoknak szán! A kötelező betelepítési kvótáról van szó. Ami a baloldali pártok szerint hol 1290 fő, hol egyáltalán nincs is (főleg most, hogy J-C Juncker a pozsonyi csúcson színleg visszakozott). Meg kell "nyugtatnom" mindenkit: az Unió vezetésének kőkemény elhatározása (megbízatása?), hogy szétossza a migránsokat az összes tagállam között!

A korrektség kedvéért mindenesetre feltételes módban beszélek. Tehát: gondolkodjunk arról, mit éreznénk, ha konkrétan velünk, a mi családunkkal történne az, amit az Unió az országokkal tervez. Mondjuk van egy szép kis házunk kerttel (vagy egy lakásunk), ami régi családi örökség, még a nagyapánk építette. Egyszer csak jön egy levél az ország vezetésétől, hogy jövő év január 1-től be kell fogadnunk 1 db migránst, majd ezután minden évben valamennyit, amit majd később határoznak meg. Ezeknek ott kell lakniuk nálunk, nekünk kell gondoskodnunk róluk. Nincs pardon, nincs mellébeszélés, ez kötelező! Ha nem tesszük, akkor megvonják a támogatásokat, pl. a víz-, szennyvíz- és áramszolgáltatást. Ha pedig ez nem tetszik, "kizárnak" az országból, fel is út, le is út! Mit éreznénk akkor?

Azt mondja a Kedves Olvasó, hogy ezt az ország vezetése nem teheti meg? Dehogynem, hiszen a tagjai vagyunk az országnak - elfogadtuk a törvényeit, részesülünk a juttattásaiból, szolgáltatásaiból! Vagy, ha egy ország vezetése ezt nem teheti meg a lakosságával, akkor az Európai Uniónak miért van joga ezt megtenni a tagállamaival?

Erre a kérdésre várom szíves válaszaikat a roplap@freemail.hu e-mail címre.
Beküldési határidő: 2016. október 2.!

OKTÓBER 2-ÁN MONDJUNK NEM-ET A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSI KVÓTÁRA!

~ Főpilóta (Chief Pilot) ~

(Jegyzet linkelése: http://roplap.atw.hu/jegyzettar/kvota.html)