|
|
 |
 |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Sailor Moon Site Admin

|
Elküldve: Pént. Márc. 02, 2007 9:56 pm Hozzászólás témája: Kedvenc széria |
|
|
| Melyik széria lopta be magát igazán a szívetekbe? |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Bordü Újonc

Csatlakozott: 2007.03.04. Vasárnap 20:32 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Elküldve: Vas. Márc. 04, 2007 9:09 pm Hozzászólás témája: Meik széria... |
|
|
Szerbusztok!
Hát szerintem nem lehet választani a sorozatok körül, mindegyiknek megvan a maga szépsége. Megaztán egy igazi FAN mindegyiket szereti. SAILOR MOON RULEZ 4 EVER!  _________________ MINDÍG ÉN! |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Vas. Márc. 04, 2007 9:44 pm Hozzászólás témája: Re: Kedvenc széria |
|
|
| Sailor Moon írta: |
| Melyik széria lopta be magát igazán a szívetekbe? |
Az én személyes kedvencem az 1. Classic széria, mégpedig azért, mert főleg a későbbi szériákhoz mérten mérföldekkel komolyabb, változatosabb, és részletesebb. A 2. és 3. széria is jó, még tud újat mutatni, és az eredetiségből sem veszít sokat. A 4. széria viszont szerintem az egyértelmű mélypont. Valahogy annyira komolytalan, és részlettelen az egész. Sokszor válik egysíkúvá és unalmassá. Az 5. stars szériáról megint nem tudok túl sok jót mondani, ugyanis már eleve rosszul nyit szerintem azzal, hogy egy már legyőzött ellenfelet szed elő. Aztán azzal a lépéssel, hogy szerencsétlen Bordüt, (aki már a SuperS-ben sem kapott sok szerepet) kivonják a forgalomból, a helyére pedig a Star Lights nevű trió kerül, akiknél engem borzasztóan zavart az, hogy civilben srácok, harcosként meg lányok. Hogy aztán arról az ostobaságról már ne is beszéljünk, hogy Galaxiát megtámadta a Káosz (ami persze oltári nagy hülyeség.). Egyszóval szerintem az utolsó két szériát nagyon elcseszték, látszik rajtuk az, hogy a: "No ugyan legyen már meg az a 200 rész!" jegyében születtek. _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
Peace and love...? These are foolish and petty desires... |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Sailor Moon Site Admin

|
Elküldve: Hétf. Márc. 05, 2007 10:31 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Elgondolkodtató, amit írtál. Én még ilyen mélységig sosem gondoltam bele!
Nekem is a Classic a kedvencem, az újabb harcosok megtalálása végett! Az egészet nagyon poénosnak találom!
Talán még a szinkron miatt is ki lehetne emelni a többi közül! Igaz, seholsem tökéletes, de a többi szériánál meg egyre rosszabb.  |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Kedd. Márc. 06, 2007 11:31 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Sailor Moon írta: |
Elgondolkodtató, amit írtál. Én még ilyen mélységig sosem gondoltam bele!
Nekem is a Classic a kedvencem, az újabb harcosok megtalálása végett! Az egészet nagyon poénosnak találom!
Talán még a szinkron miatt is ki lehetne emelni a többi közül! Igaz, seholsem tökéletes, de a többi szériánál meg egyre rosszabb.  |
Igen, szinte mindenhol az első sikerül a legjobbra. Ahogy megy előre a történet egyre jobban laposodik el, ami végülis nem véletlen, ugyanis az ember miközben halad előre egy történetben, fokozatosan felhasználja az ötleteit, és a kreativítását.
Az első széria a jelent, és ennek múltbéli okait meséli el. A második széria pedig a jövőre vetít rá. Így tulajdonképpen maga a történet, a világ, a szereplők kiléte, és célja már a második széria végén teljesen kibontakozik előttünk. A harmadik széria is már csak annyi újdonságot hoz, hogy a "hiányzó" elemeket pótolja. Tehát, hogy mostmár a naprendszer összes bolygójának harcosa bekerül a képbe. A negyedik széria viszont már kicsit olyan mint egy fanfic, igazából semmit nem tesz hozzá a történethez, hanem egy mellékszálat mesél el, amiben a lényeg, a Kamilla és Helios közti szerelmi viszony. Az utolsó ötödik széria pedig igazából csak annyi újdonságot hoz, hogy kimondják azt amit az ember már az elejétől fogva sejtett, tehát hogy az egész történet egy klasszikus Káosz-Kozmosz közdelmen alapul. Ettől eltekintve viszont semmi újat nem mond. _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Melly Moderátor

|
Elküldve: Szomb. Márc. 10, 2007 12:33 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Péter18 írta: |
| A negyedik széria viszont már kicsit olyan mint egy fanfic, igazából semmit nem tesz hozzá a történethez, hanem egy mellékszálat mesél el, amiben a lényeg, a Kamilla és Helios közti szerelmi viszony. |
Valóban olyan mintha egy fanfic lenne, de nekem így is nagyon tetszik...
Egyébként az én kedvencem is az első széria! Sokkal érdekesebb és változatosabb, mint a többi. Tetszik ahogy bemutatja, hogy a lányok hogy tanulnak bele a szerepükbe és, hogy hogyan keresik meg a többieket! _________________ A Hold nevében megbűntetlek! XD
Éljen Sailor Mars!! ^^ |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Szomb. Márc. 10, 2007 1:13 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Melly írta: |
Valóban olyan mintha egy fanfic lenne, de nekem így is nagyon tetszik...
Egyébként az én kedvencem is az első széria! Sokkal érdekesebb és változatosabb, mint a többi. Tetszik ahogy bemutatja, hogy a lányok hogy tanulnak bele a szerepükbe és, hogy hogyan keresik meg a többieket! |
Igen, meg sokan azt mondják, hogy Bunny (vagy akinek jobban tetszik Usagi) igazi énje itt bontakozik ki előttünk igazán. És ebben egyet is értek. Itt a végére tényleg mindenkit elveszít, és egyedül marad, az aktuális főgonosszal szemben. Meg amikor a halála után, epilógus szerűen, elmondja a gondolatait, az is annyira szép volt. Persze aztán a legvégén mégis csak happy end lett, de nem baj.  _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Tenshi Újonc

|
Elküldve: Szomb. Márc. 10, 2007 11:42 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem a sima és a SuperS, de igazából az egészet szeretem egyben, ahogy van. Én nem érzem fanfiction szerűnek egyik évadot se, szerintem mindegyik teljesen jól illet a történetbe és egyiket se sajnálom, hogy megcsinálták. ^_^ Ami meg a megszállta a Káosz dolgot illeti, nem értem, mitől baromság. A Káosz Kozmosz dolgon meg látszik, hogy Naoko az utolsó évadra jött elő vele (végülis eredetileg csak az első évadot tervezte és mindegyik szakasza a mangának úgy ért véget, hogy ott belehetne fejezni). De persze ízlések és pofonok, sztem jó volt. ^_^ Még emlékszem, évekkel ezelőtt a németen az első vetítéskor mennyire tetszett az a fordulat Galaxiával és a "legendás harcossal", amit a végére tartogattak. *_* Már azért a "leleplezésért" megérte az egész Stars. XD
Az első évad azért a kedvencem, mert ötletes volt, eredeti és a vége is amolyan keser-édes. A SuperS meg azért, mert tetszett benne a Helios-Chibi-usa szál, az amazon quartett (kár, hogy a mangával ellentétben itt nem lettek sailor senshik) és az álom téma. ^_^ |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Vas. Márc. 11, 2007 11:11 am Hozzászólás témája: |
|
|
| Tenshi írta: |
Nekem a sima és a SuperS, de igazából az egészet szeretem egyben, ahogy van. Én nem érzem fanfiction szerűnek egyik évadot se, szerintem mindegyik teljesen jól illet a történetbe és egyiket se sajnálom, hogy megcsinálták. ^_^ Ami meg a megszállta a Káosz dolgot illeti, nem értem, mitől baromság. A Káosz Kozmosz dolgon meg látszik, hogy Naoko az utolsó évadra jött elő vele (végülis eredetileg csak az első évadot tervezte és mindegyik szakasza a mangának úgy ért véget, hogy ott belehetne fejezni). De persze ízlések és pofonok, sztem jó volt. ^_^ Még emlékszem, évekkel ezelőtt a németen az első vetítéskor mennyire tetszett az a fordulat Galaxiával és a "legendás harcossal", amit a végére tartogattak. *_* Már azért a "leleplezésért" megérte az egész Stars. XD
Az első évad azért a kedvencem, mert ötletes volt, eredeti és a vége is amolyan keser-édes. A SuperS meg azért, mert tetszett benne a Helios-Chibi-usa szál, az amazon quartett (kár, hogy a mangával ellentétben itt nem lettek sailor senshik) és az álom téma. ^_^ |
Félre ne értsd, én ezzel nem azt akartam mondani, hogy vannak felesleges szériák. Csak azt, hogy végülis olyan túl sok újdonságot az S után már nem kapunk. A megszállásos storyval pedig pusztán csak az a bajom, hogy a Káosz egy spirituális erő (az univerzum első, és legősibb ereje) amely önmagában nem képes megszállni, és akarata ellenére irányítani egy elmét. A Káosz a saját személyes érzelmeiken, és vágyaikon keresztül befolyásolja a leendő követőit. Képes "megjelölni" bárkit az igaz. De erőszakkal átvenni felette a hatalmat nem! Különösem nem egy olyan valaki fölött aki a kozmosz erőihez tartozik. _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Tenshi Újonc

|
Elküldve: Vas. Márc. 11, 2007 11:53 am Hozzászólás témája: |
|
|
Jó, de ez egy anime/manga. Itt a készítő vesz valahonnan egy alap fogalmat és azt csinál vele, amit akar. A mangában asszem említésre kerül Sailor Chaos is, tehát van egy rendes formája, ahogy Cosmos-nak is (de azért ezt még otthon megnézem). Nem kell annyira túl gondolni a dolgokat, Naoko esetében azt se tartom kizártnak, hogy csak meghallotta vhol a Káosz szót és megtetszett neki. ^^" Ilyenek a mangakák, nem hiszem, hogy annyira utána nézett volna a dolgoknak, mint te. Más mangakák pl. a bibliát használták fel alapul, ami azért egy ismertebb valami, mégis kedvük szerint emeltek ki belőlük dolgokat és a saját ötleteik alapján szőtték bele a történetükbe. Ettől persze nem kell, hogy tetszen (és abszolút megértem az álláspontodat, ahogy a vallásos esetben is egyesekét), csak annyira nem érdemes túl gondolni a dolgot szerintem. ^_^ _________________ Régi fórumon Sailor Cosmos voltam.
"Pachelbel's Kanon. It repeats the same melody and crescendos gradually, peacefully, and beautifully. It would be nice if life changed like that; slowly but surely, while being seemingly unchanged from day to day." |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Vas. Márc. 11, 2007 12:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Tenshi írta: |
| Jó, de ez egy anime/manga. Itt a készítő vesz valahonnan egy alap fogalmat és azt csinál vele, amit akar. A mangában asszem említésre kerül Sailor Chaos is, tehát van egy rendes formája, ahogy Cosmos-nak is (de azért ezt még otthon megnézem). Nem kell annyira túl gondolni a dolgokat, Naoko esetében azt se tartom kizártnak, hogy csak meghallotta vhol a Káosz szót és megtetszett neki. ^^" Ilyenek a mangakák, nem hiszem, hogy annyira utána nézett volna a dolgoknak, mint te. Más mangakák pl. a bibliát használták fel alapul, ami azért egy ismertebb valami, mégis kedvük szerint emeltek ki belőlük dolgokat és a saját ötleteik alapján szőtték bele a történetükbe. Ettől persze nem kell, hogy tetszen (és abszolút megértem az álláspontodat, ahogy a vallásos esetben is egyesekét), csak annyira nem érdemes túl gondolni a dolgot szerintem. ^_^ |
Persze, ebben igazad van. Igazából minden csak az alkotón múlik, ő dönti el, hogy épít fel magában egy világot, és hogy mennyire szorítja magát határok, illetve írott és íratlan szabályok közé. És persze az is igaz, hogy semmit sem kötelező szeretni. Végülis nekem, mint rajongónak nincs sok bajom az SM-el, és ami van, az is igazából csak az én személyes szubjektív véleményemen, és meglátásomon alapszik. Mindig is lesznek érvek és ellenérvek, de szerintem így kerek a dolog.  _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Ireth Újonc

|
Elküldve: Csüt. Ápr. 05, 2007 10:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem az S a kedvencem. Saturn-t is nagyon szeretem és az utolsó részek számomra gyönyörűek. _________________ "Hogyha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart" |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Cony Újonc

|
Elküldve: Vas. Ápr. 15, 2007 4:53 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem a 3. és legfőképpen a Stars a kedvencem. Az első kettő szériára már kevéssé emlékszem,mert kicsi voltam még amikor vetítették ezeket.
De most h a 3-tól gyakorlatilag újra láttam,rádöbbentem,hogy ahogy eltelt az idő a sorozat is mást mond. Az első szériák inkább kicsibbeknek készültek,mert tipikusan jó-gonosz harc,vegyítve azzal,h a gonosz nem abszolút rossz,lásd Nanu szerelmét. Később a 3. szériában már sokkal komplexebbek a karakterek,például Haruka. A Starsban meg szerintem már nemis akartak semmi újat hozzátoldani az alaphoz, azon túl,hogy bemutatják,hogy a lányok érettebbek.Valóban zavarónak találom énis h a trió civilben fiú,és átváltozva lányok,de magamban lezártam annyival,h alapvetően fiúk. (( Habár tudom mi a manga ))) De ezen túl egyébként gyönyörűnek tartom,ahogy Usagi visszavárja Bordüt/Mamo-chant,és közben ott van Seiya is,akit másképp és másért szeret.Elég bonyolult dolog,és nemis mutat semmi egyértelműt a sorozat,de az érzelmi változások,hullámok, azok eléggé reálisak. |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Péter18 Újonc

|
Elküldve: Kedd. Ápr. 17, 2007 12:01 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Cony írta: |
Nekem a 3. és legfőképpen a Stars a kedvencem. Az első kettő szériára már kevéssé emlékszem,mert kicsi voltam még amikor vetítették ezeket.
De most h a 3-tól gyakorlatilag újra láttam,rádöbbentem,hogy ahogy eltelt az idő a sorozat is mást mond. Az első szériák inkább kicsibbeknek készültek,mert tipikusan jó-gonosz harc,vegyítve azzal,h a gonosz nem abszolút rossz,lásd Nanu szerelmét. Később a 3. szériában már sokkal komplexebbek a karakterek,például Haruka. A Starsban meg szerintem már nemis akartak semmi újat hozzátoldani az alaphoz, azon túl,hogy bemutatják,hogy a lányok érettebbek.Valóban zavarónak találom énis h a trió civilben fiú,és átváltozva lányok,de magamban lezártam annyival,h alapvetően fiúk. (( Habár tudom mi a manga ))) De ezen túl egyébként gyönyörűnek tartom,ahogy Usagi visszavárja Bordüt/Mamo-chant,és közben ott van Seiya is,akit másképp és másért szeret.Elég bonyolult dolog,és nemis mutat semmi egyértelműt a sorozat,de az érzelmi változások,hullámok, azok eléggé reálisak. |
Tévedsz, éppen hogy az első két széria sokkal komolyabb/változatosabb, mint a későbbi szériák! Nézd csak a démonokat, az ellenfeleket, a főellenségeket, a harcokat. A későbbi szériák mind komolytalanok, és már sokszor az unalom határát súrolják a monotonításuk miatt. Az első két szériában bontakozik ki maga a komplett történet. A harmadik szériában pedig kiteljesedik a kép. Az utolsó két széria viszont nem egyéb puszta időhúzásnál.
Az pedig megint nem volt egy bölcs döntés, hogy elkönyvelted magadban, hogy a Star Lightsok fiúk, mert valójában 100%-ig nők!  _________________ Ha nem a megoldás része vagy, akkor a problémáé!
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
Tenshi Újonc

|
Elküldve: Kedd. Ápr. 17, 2007 2:52 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem ezt had döntse el ő. ^^" Mindenkinek a saját véleménye, hogy melyik évad volt a legkomolyabb.
Szerintem az első, az S és a Sailor Stars. Ettől függetlenül az első és a SuperS a kedvencem, de mindet szeretem. ^_^
Starlights meg... nők, de végülis mindegy, az SM mangában pl. pont Haruka volt az, aki azt bizonygatta, hogy érzelmek és egyéb dolgok szempontjából is mindegy, hogy valaki férfi vagy nő. ^^ (De végső soron nők.) _________________ Régi fórumon Sailor Cosmos voltam.
"Pachelbel's Kanon. It repeats the same melody and crescendos gradually, peacefully, and beautifully. It would be nice if life changed like that; slowly but surely, while being seemingly unchanged from day to day." |
|
| Vissza az elejére » |
|
 |
|
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|
 |
|
|
 |
|