Sárkányok KSE honlapja


A tartalomhoz

Átlépés a Kempa kizárólagos képviseletének honlapjára!

Friss hírek!

Frissítés 2012.11.22-én

Mindig a kötelező a legnehezebb!


Ha valami kötelező, és ha egy mérkőzés eredménye "más nem is lehet" akkor biztosak lehetünk benne, hogy a mi csapatunk izgalmassá teszi azt! Egyrészt ne legyen olyan egyszerű dolga Orosz Tibornak a kispadon, másrészt a nézőknek is legyen miért izgulniuk! Ebben a szellemben zajlott az első félidő, és meglepetésre elég hatékony és szép játékot játszva vezetett is az ellenfél. A mijeink csak lézengtek a pályán elszórt labdák tömkelege, mintha szánt szándékkal szabotáltuk volna a mérkőzés, semmi tűz nem volt a játékunkban, mondhatni alibi játékot játszottunk! Valamivel később, vélhetően szégyenében összekapta magát az a pár kulcsjátékos, akiknek eddigi is irányítani kellett volna a mérkőzést, és mindjárt fel is pezsdült a játék! A félidőben végül 11:10-el azaz egy gólos előnnyel vonultunk öltözőbe!
A második félidőt már egészen más hőfokon kezdtük és egyre kevesebb technikai hibával játszottunk, köszönhetően némi szerkezeti átszervezésnek is! Innentől kezdve már nem nagyon volt megingás és végül bedaráltuk az ellenfelet.
Ezen a mérkőzést Lestyán Péter volt a kapusunk, aki az első 10-15 perc néhány bizonytalanságát követően, jelentősen javított a teljesítményén és ezzel hozzájárult a 11 gólos sikerhez (végeredmény 28-17). Továbbá megnyugtató lehet az a tudat, hogy azok a játékosok, akik korábban kevesebb lehetőség kaptak a bizonyításra, de most kezdő ként játszottak, nem vallottak szégyent (némi kezdeti bizonytalanságtól eltekintve) és némi plusz önbizalommal vonulhattak az öltözőbe!

Az "őszi" fordulóknak ezennel vége, 10 mérkőzést követően a negyedik helyen tanyázunk a tabellán, két ponttal megelőzve az 5. helyezett Üllőt!
Archive 2012.11.14-én

9. forduló eredménye:
Sárkányok KSE - Veresegyház VSK 30-29

8. forduló eredménye:
Üllői VKSK - Sárkányok KSE 21-24

7. forduló eredménye:
Domony KSE - Sárkányok KSE 28-23


Mint a fenti eredmények is mutatják az előző három fordulóban a megszerezhető hat pontból négyet sikerült abszolválnunk! Ezzel a tabellán magunk mögött tudtuk tartani, - vélhetően az alapszakasz negyedik helyéért történő harcban - a legnagyobb ellenlábasunkat, az Üllői VKSK csapatát!
A következő fordulóban a Budai Farkasok csapatát fogadjuk, mellyen kötelező begyűjtenünk a két pontot, és talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a győzelem megszerzése felöl semmi kétségünk sem lehet!

Várunk minden kedves szurkolót ezen a héten vasárnap 10 órakkor Gödön!

Hajrá Sárkányok!Archive 2012.10.25-én

Veszíteni, csak így szabad!


A hosszú hétvégén, a szomszédos város Vác megyei csapata látogatott hozzánk! Már a mérkőzést megelőző edzésen megfelelő hangulatba kerültünk, és a bajnokság állásától függetlenül, mindenki nagyon fontosnak tartotta ezt a hétvégét. A játékosok nagy részének megvolt az egyéni indíttatása, miért is akar jól játszani és nyerni ezen a mérkőzésen. Az, hogy ennyi egyéni érdek ütközhet a csapat céljaival, némi aggodalomra adhatott okot, de szerencsére ez a félelem teljesen alaptalan volt, és ugyan, az érdekek egyéniek voltak a csapat játékát egységessé kovácsolták. A pályára nem egy bátortalan, megilletődött gárda, hanem egy kőkemény, mindenkit legyőzni tudó, önbizalomtól duzzadó CSAPAT lépett. Minden egyes támadással, illetve az ellenfél akcióinak kivédekezésével egyre biztosabban játszottunk, de sajnos az első félidő utolsó 5-8 percében a koncentráció megtört, és pillanatok alatt kicsúszott a kezünkből az irányítás. Ennek eredménye lett a félidei hét gólos különbség (7-14).
Ez a pár pillanatnyi kihagyás igencsak fájó volt a végeredmény szempontjából, mert a második félidőt 15-11-re nyertük! Összességében nézve csapatunk hihetetlen koncentráltsággal, türelemmel, mondhatni, mint az éhes farkas, vért szimatolva, jó és eredményes játékkal tartotta magát folyamatosan partiban a győzelemért. Bár azt megszerezni nem tudtunk, de ha a mutatott játékot tovább tudjuk vinni, és hasonlót tudunk nyújtani a csoport többi ellenfelével szemben is, akkor minden esélyünk meglehet a legjobb négy közé jutásra.
A hétvégén Domony csapatához látogatunk, azaz egy újabb rangadó! Hajár Sárkányok KSE!Archive 2012.10.17-én

Hatott a Tápiószelei "dühöngő"!


A Tápiószelei sportcsarnoknak mindig is megvolt a hangulata, minden játékosnak van egy-egy kalandos története erről a helyről. A nézők szurkolása igazi kézlabdás pokollá tudja változtatni a helyet az ide érkező ellenfelek számára. Sajnos ez alkalommal nem csak ettől vált emlékezetessé a mérkőzés!
Ennyi bevezető után bele is vágnék a történetbe, mely jó pár nappal a mérkőzés előtt kezdődött, mégpedig a Pest Megyei Kézilabda Szövetség bíróküldésével. A játékosok és az edző is tudta ezzel a párossal roppant nehéz lesz együttműködni! Ahogy az Oscar című filmben is elhangzik, "tudtam tudtam, de nem sejtettem" mennyire igazunk lett, mert erre még mi sem számítottunk. Konkrétabban, a férfi kézilabda semmilyen szinten sem a nyápic alakoknak való sport, lehet itt nagyon szép pofonokat adni és kapni is, de természetesen ezeknek megvan a szabályokban meghatározott ellentételezése. Azon kívül van az a szint, amikor már muszáj a bíróknak határozottan beavatkozni a játékba, hogy a komoly sérülésveszélyes helyzeteket kezeljék. Itt emlékeztetnék mindenkit az előző szezonban hazai pályán játszott Százhalombatta elleni mérkőzésre, ahol az NB I.-es bírópáros helyre tette a brutális ellenfelet, és kézilabdát játszatott a pályán, nem pedig kocsmai verekedést. Sajnos a mostani párosra ez nem volt elmondható, hagyta az ellenfél alattomos, emberre irányuló brutális megmozdulásait. Értetlenkedve és szemet hunyva álltak, mikor a 8-as számú játékosunk Antal Márk mezért egy csel után valósággal leszaggatták, vagy mikor többször a lövésre felugró játékost, a levegőben, nagy erővel, két kézzel ellöktek és a "betonon" landolva nem tudott azonnal felkelni. Úgy gondolom, még napokig ecsetelhetném ennek a bírópárosnak az ÉRTÉKELHETETLEN ténykedését, de inkább a saját játékunkban rejlő pozitívumokkal, negatívumokkal szeretnék foglalkozni.
Ismételten nagyon jól kezdtük a játékot, az eddigi alapcsapathoz képest volt némi változás, a bal átlövő helyén Gulyás Gergő, jobb oldalon Antal Márk kezdett. Jó húzásnak tűnt az edzőnk részéről, mert mind védekezésben, mind pedig támadásban nagyon jól működött a csapat! Perceken belül 3-4 gólos előnyre tettünk szert, és tartottunk is a különbséget. Aztán jött a szokásos hullámvölgy (ez egyébként minden csapat játékában megfigyelhető, csak az a kérdés, kinél hány ilyen van, és mennyi ideig tart)! Orosz Tibor edzőnk időkéréssel próbálta kezelni a helyzetet, de talán az új variáció, a kispadról beugrók merevsége, vagy csupán az ellenfél folyamatos túlzottan kemény fellépésének eredményeképpen felzárkóztattuk magunkra az ellenfelet. Védekezésünk, talán ettől a ponttól kezdve, már nem tudott olyan stabil lenni, mint az elején. Sajnos kapusunk Lestyán Péter egyre kiszolgáltatottabbá vált, illetve ebben az időszakban nem tudott bravúrokat bemutatni! Ennek ellenére csak egy gólos hátránnyal, azaz 18:17-el mentünk pihenni. A második félidőben folytattuk ahol abba hagytuk, viszont egyre másra jöttek a kapusbravúrok melynek köszönhetően 23:22-nél 10 percig nem kaptunk gólt. Számos labdát szereztünk, de sajnos a kapu előtt mindig közbe jött valami, és nem voltunk képesek egyenlíteni, vagy átvenni a vezetést. Úgy vélem ez lehetett a mérkőzés utolsó fordulópontja, de nem tudtunk élni a lehetőséggel és ez megbosszulta magát. Jöttek az eladott labdák, a rövid, pontatlan passzok, a remegő kezek, és máris futhattunk az eredmény után. Az utolsó percekre már nem voltunk igazán versenyképesek, így alakult ki a 29:26-os végeredmény. Ettől függetlenül véleményem szerint hihetetlen nagyot küzdött a csapat és helyenként ellenállhatatlanul játszottunk! Az ellenfél sokszor azt sem tudta, milyen mérkőzésen van (lehet ez volt a baj, mert azt hitték pankráció)!
Sajnos nem csak rajtunk múlott, hogy nem értünk el jobb eredményt, de minden ilyen mérkőzéssel keményebbek és tapasztaltabbak leszünk, amit a következő alkalommal kamatoztathatunk!

A folytatásban, találkozunk október 21-én vasárnap 10:00-kor Felsőgödön a Balázsovits János Sportcsarnokban! Hajrá Sárkányok!Archive 2012.10.10-én

A felvágottas zsemlét megettük, bár egy kicsit nyögvenyelős volt!


Csaptunk túl van a negyedik mérkőzésén és egyben, - remélem, nem árulok el nagy titkot - a második győzelmén is! Talán mondhatom mi kezdtük jobban a mérkőzést, és egészen jó védekezést, illetve szép kreatív támadásokat mutattunk be, néhány góllal el is húztunk az ellentől, mondhatni jó szokás szerint! Sajnos az is jó szokásunk, hogy a félidő fele tájékán mintha elfogyna a lendület, a koncentráció, és magunkra húzzunk az ellenfelet. Az ellenfél balszerencséjére, nekünk van egy Orosz Tiborunk, aki jól keverte kártyáit és végül sikerült rendbe tennie a sorokat. Frissítéssel helyre állította a védekezés, illetve a támadás is melynek eredményeképpen az első félidőt egy gólos előnnyel zártuk. Rövid szünetet követően, nagy lendülettel vetettünk magunkat a játékba, de néhány gólos előnynél soha nem sikerült nagyobb különbséget kiépítenünk, mert mindig becsúszott egy-egy pontatlan passz, elkapkodott indítás, értelmetlenül elvállalt bejátszás, vagy lövés. Sajnos az idő előrehaladtával egyre több eladott labdánk volt és az ex Erdőkertesi játékosok sorra góllal büntettek, így a félidő vége előtt 10 perccel már vezettek is 1-2 góllal. Nagyjából 8 perccel a vége előtt, - mondhatnám, hogy a semmiből, de nem lenne igaz, mert a játékunk magában hordozza a ritmusváltást - újra felvettük a fonalat és látszólag állva hagytuk az ellenfelet, aki nem tudott mit kezdeni a hírtelen jött váltással. A csapaton érződött, hogy ezt a mérkőzést együtt, közös erővel akarja megnyerni, és nem fogja hagyni, hogy kicsússzon a kezéből! Az utolsó percek szinte extázisban teltek el, és nemhogy ráültünk volna az egygólos vezetésre, de az utolsó pillanatban még növelni is tudtunk az előnyt, és kialakult a
34-32-es végeredmény.
Szeretném kiemelni azon kívül, hogy a csapatunk ismét bizonyította, milyen nagy küzdő, a két kapus parádés teljesítményét is. Számos háríthatatlannak hitt lövést védtek bravúrosan és tartották versenyben a csapatot mindkét félidőben.
A bíráskodásról is szólnék pár szót, mert döntéseik nagyban befolyásolták a játék képét. Elsősorban a két perces kiállítások arányát emelném ki! Számos esetben olyan védekezésért kaptunk büntetést, mely a szabályok értelmében szabaddobást érő szabálytalanság volt. Viszont a másik oldalon kemény sérülést okozó faultokat engedtek tovább, melyekért egyértelmű kétperces kiállításokat kellett volna kapniuk. A végjáték kritikus perceiben folyamatosan emberhátrányban játszottunk, és komoly munka árán sikerült lépést tartani az ellenféllel.

Úgy vélem a hétvégi eredmény további bizakodásra adhat okot, a komolyabb ellenfelekkel vívott csaták pozitív kimenetele tekintetében!
A hétvégén Tápiószelére látogatunk, mely nem lesz sétagalopp! Annak érdekében, hogy a csoport negyedik helyére pályázókat lerázzuk, pontot kell szereznünk!

Hajrá Sárkányok!


Archive 2012.10.02-án

Kedves olvasók!
Az elmúlt hétvégén lezajlottak a 3. forduló mérkőzései, mellyek számszerű eredményei megtalálhatóak a "Tabella" fül alatt!
Úgy vélem a számok nem minden esetben mondják el mi is zajlott a mérkőzésen ezért pár szóban összefoglalom a Farkasok vs. Sárkányok összecsapás történéseit.
Az előző mérkőzések okozta tüskék szépen felpörgették a csapat harci kedvét és győzni akarását, így már az első perctől kezdve szinte maximális koncentrációval játszottunk. Ennek eredménye képpen nagyon gyorsan leszakítottunk ellenfelünket és már nyolc góllal is vezettünk (10-2). Ezt követően sajnos volt egy pont amikor a túlzott akarás és a pörgős játékunk rossz irányba vitte a mérkőzést, így a Farkasok belendületek és fel nagy hirtelen lőttek pár gólt, de így is maradtak, mert időkérést követően a fejekben rendet téve rá tettünk még egy lapáttal és szép játékkal hoztuk az első félidőt 16-8-ra! fordulást követően sem állt meg a "hétfejű" úthenger és még a annak a gondolatnak a csíráját is eltapostuk hogy esetleg közelebb keürljenek hozzánk. Mindenki nagyon jól teljesített, szortuk a gólokat, a rengetek indítás és szerzett labda eredménye lett a nagyarányú 19 gólos győzelem. A gyors támadójáték mellett kiemelhető a többnyire összeszedett türelmes, koncentrált védekezés (néha azért be-be csúszott egykét felesleges kitörtés), melyet elég ritkán tudtak csak átjátszani, azt is saját kis butaságunkból!
Jó volt látni végre, hogy a csapat nem szenved és azt is, hogy egymásért is játszunk, próbáljuk a másik játékát is felhúzni, másikkal gólt lövetni. Reméljük ez a felhozó mérkőzés kellő mértékben megnöveli a csapat önbizalmát és ezen a hétvégén hozzánk látogató GSK - Erdőkertes vegyes felvágottat, vasárnap reggelire zsemlébe töltve fogjuk megenni!


Hajrá Sárkányok!

Archive: 2012.09.27
Kedves Szurkolók, csapattagok!


Ismételten elkezdődött egy újabb szezon és már túl is vagyunk az első két fordulón! Sajnos technikai okok miatt sem beszámolót sem egyéb információt nem tudtam közzétenni a honlapon (úgy mint a sorsolást és az eredeményeket).

Nagyon röviden azért szólnék az első két fordulóban történtekről annak aki innen szeretnék követni az eseményeket! Tehát az első mérkőzésen az új hazai pályánkon a gödi Balázsovits János Sportcsarnokban kezdtünk az Üllő ellen. Egy könnyed kezdést követően, mikor már 8 góllal is vezettünk, és talán elhittük hogy ez egy sima mérkőzés, valami megtörte a lendületünket. Az ellenfél kihasználta és szépen feljött majd nem túl sportszerű viselkedéssel kiprovokált Antal "Sopi" Márk részére egy piros lapot. Ezzel nagyon megnehezítve a helyzetünket, hiszen játékunk jelentős része rá épül, illetve gyakort lenidíti át a csapatunk a holt ponton. Ezt leszámítva derekasan küzdöttünk és a második félidőben is többször adódott lehetőség arra hogy eldöntsük a mérkőzést, de mindíg közbe jött valami, így végül egy 25:25-ös döntetlenre futotta.
A második fordulót idegenben játszottunk Vácrátótón a Veresi "ex" csapatunk ellen. Hasonló képpen az első mérkőzéshez elég jól kezdtünk és több góllal elléptünk ellenfelüktől. Mint az első mérkőzésen itt volt piros lap csak most az ellenfél kapusát küldték az öltözőbe szabálytalanságért. Sajnos mintha ez lett volan a fodulópont és nem a mi javunkra! Talán lesajnáltunk az ellenfél "gyengébb" kapusát és azt mondtuk volna na innen sima,....de nem "belőttük" a kapust és nagyon szépen felhoztuk, olyanokat védet amit vélhetőleg életében nem és persze mi is a sablonokat lőttük. Előnyünket eladva 15:15-el vonultunk az öltözőbe, és a fogatkozások ellenére a második félidőben ott is maradtunk fejben! Mind védekezésben, mind támadásban felülmúltak, és csapatként játszva sajnos megérdemelten 33:29-re legyőztek bennünket!
Le kell vonnunk a tanulságokat az elmúlt két mérkőzésből, és rá kell jönnünk, hogy ez egy másik csoport, és mindenki nagyon keményen küzd, nem lehet megpihenni egy percre sem, fejben 100%-ot kell adni mert minden apró hiba megbosszúlja magát. Ezen felül nem elég, hogy a játékosok mindent megtesznek maximálisan küzdenek, hanem az is szükséges hogy csapatot alkossanak és ez az összjátékon is meglátszon.
Még semminek sincs vége, most kezdődik csak igazán! Úgyhogy Hajrá Sárkányok kergessük szét a Farkas falkát!

2012.07.01-én

Kedves Csapattagok, szurkolók!

Meglehetősen sok idő telt el utolsó beszámolóm óta, mentségemre legyen szólva a 7. helyért játszott visszavágó mérkőzésen mutatott "öröm" kézilabda elfeledtette velem, hogy egyéb kötelességeim is vannak! Mielőtt lezárnám a 2011-2012-es szezont, azért pár szóval leírnám a mérkőzésen történteket azoknak akik nem voltak ott, illetve azoknak akik fel kívánják eleveníteni a történteket.
Mint korábban írtam ezen a mérkőzésen múlt, hogy az egész éves munkánkat hogyan értékelhetjük. Mióta újra összeállt a Sárkányoks KSE csapata úgy látszik a rájátszás minden mérkőzését gátolja valami. Most sem volt másként, 1. számú kapusunk, aki az egész szerzont kisebb-nagyobb megingások mellett kiválóan végigvédte, nem tudott a kezdésre megérkezni családi elfoglaltsága miatt. Így edzőnk kénytelen volt más megoldást találni az első 10 percre, hogy ne álljon védtelenül a kapunk. Ebben a pár percben is partiban voltunk az ellenféllel szemben, de ezt követően láthatóvá vált, hogy a csapat ki van éhezve a győzelemre, és az ellenfél ma itt csak asszisztálni fog a győzelemhez. Egyedüli kérdés az volt, hogy mekkora külömbséggel sikerül nyernünk. Emlékeim már meghalványult ahhoz, hogy tovább részletezzem a játékunkban fellelhető szebbnél szebb elemeket, de azt nyíltan kijelenthetem, hogy minden egyes játékusunk a lehető legjobbját nyújtotta azon a napon. Végre edzőnk számára is egy megnyugtatóbb mérkőzést játszottunk. A mérkőzés második félidejében igazi kézilabda fieszta volt, mind a játékosok, mind a szurkolók számára. A végredmény 48:25 lett és így nem vált kérdésessé ki szerezte meg a
7. helyet!
A szurkolóknak köszönjük az egész éves kitartó szurkolásukat, és foci EB-ben valamint Olimpiában gazdag nyarat kivánok!
Jeleleg jól megérdemelt pihenésünket töltjük, legközelebb 2012. augusztusában találkozhatunk, mikor megkezdjük a szezonra való felkészülést.


Archive 2012.05.26-án

Kedves szurkolók, rajongók!

Elnézését kérek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem friss hírekkel! Kezdjük a legvégén:
Sajnos a május 12-én zajlott Szigetszentmiklós elleni visszavágón nem jött ki a két csapat közti különbség! A játékunk hullámzó teljesítményt mutatott és ismét nem tudtuk egyesíteni erőinket! A mérkőzés második félidejében többször úgy látszott sikerül megszereznünk a továbbjutást, de az ellenfél hozta amit tud és úgymond a "rutinjukkal" képesek voltak megakadályozni, hogy ledolgozzuk 4 gólos hátrányunkat!

Múlt héten hétvégén (05.20) Örkényre utaztunk ismét egy foghíjas társulattal (mondhatni szokás szerint)! A két legtöbb gólt lövő játékosunk egyéb elfoglaltság okán nem tudott elutazni velünk, viszont volt egy nagy visszatérőnk Évinger Ferenc, bár sajnos még sérüléssel küzködött. A játékot elég nehézkesen kezdtük, hiszen megint egy új felállást kellett edzőnknek kipróbálnia. Mikor már kezdtünk összerázódni és felvenni a játék ritmusát "új" átlövőnk egy rossz mozdulat következtében rásérült a korábban már betegeskedő térdére. Az eset újból visszavetette játékunkat, újabb felállás és újabb hibák. Amit viszont mindenképpen kiemelnék a csapat játékából, az pedig a küzdeni tudás, és az hogy nincs elveszett mérkőzés! Végig partiban maratunk ahhoz, hogy esetleg a végén még csökkenteni tudjuk a különbséget. Sajnos ezen a ponton kell megemlítenem a bírópárost most nem nagyon a jó értelemben! Emlékezzünk egy kicsit vissza a tavalyi (2010-2011) szezon alapszakaszára, ugyan ezen helyen vezettek nekünk mérkőzést, és szinte lekopizták akkori teljesítményüket, mikor is ahhoz hogy ne a 2. helyen végezzünk 6 góllal kellett kikapnunk. Sikerült megmutatniuk akkor és most is, hogy ők az urak a pályán és el tudják rontani két csapat játékát! Visszatérve az aktuális mérkőzésre, a vége előtt 2 perccel már szinte mi irányítottunk és csak 4 góllal vezetett az ellenfél, mikor is egy gyorsinduláskor Kálmán Csabát kétpercet érően inzultálták ziccerben és ahelyett, hogy az ellenfelet büntették volna hetessel és legalább kettő perccel, a jogosan reklamáló Orosz Tibor edzőnk kapott két percet, melyet döntése alapján Csaba töltött el a kispadon! Innenről már emberhátányban játszottunk a végéig, de sikerült nem kiengedni a kezünkből a mérkőzést és nem is látszott a külömbség, de jobban feljönni már nem tudtunk! Végeredmény 32:28, ismét 4 gólos hátrány!
Az utolsó mérkőzésünk ma 05.26 szombaton 17:00 kor kezdődik! Minél több szurkolót várunk, hogy ha már a rájátszás nem is úgy sikerült ahogy szerettük volna, de a 7. helyet meg tudjuk szerezni!

Hajrás Sárkányok!Archive 2012.05.08

A múlt hét végén szombaton Szigetszentmiklós csapatához látogattunk a tököli sportcsarnokba. Sajnos az időpont nem volt túl szerencsés, mert többeknek más elfoglaltságuk volt amit nem lehetett orvosolni, így heten mint a gonoszok, hosszú, fáratságos útra indultunk. 60 perc kínkeserves küzdelem várt ránk, bár mondhatni a csatát elvesztettük (30-26-ra), de a háborúnak még nincs vége!
Azért néhány szóra még visszatérnék a mérkőzéshez, amit a Horváth Ildikó, Pordán József bírópáros vezetett le igen korrekt módon. A játékunk az utolsó percig tartó küzdésről, kúszásról, mászásról szólt, mint a kifinomult kézilabdáról, de azért még így is volt néhány nagyon szép pillanat, mikor beindult a "Hétfejű"! A mérkőzés még így is nyerhető lett volna, talán a kelleténél több kihagyott ziccer, és a meg-meg ingó védekezésünk akadályozott meg bennünket az idegenbeli győzelemben. Edzőnk Orosz Tibor, "kispad" híján igen nehéz helyzetben volt, talán ilyen felállásban még soha nem kellett játszatnia csapatunkat. Jó meglátásokkal variálta a támadó játékot 5-1-es felállást 4-2-esel váltva és védekezésben is jól meccselt.
Az ellenfélről is ejtsünk pár szót, akik inkább durvasággal, felesleges és a testi épséget veszélyeztető szabálytalanságokkal operáltak (kaptak is érte 2 perceket). Talán bal átlövőjüket érdemes kiemelni aki 10 góljával a mezőny és csapata legeredményesebb tagja volt. Pontos szép lövéseivel rendre megakadályozta felzárkózásunkat.
Sérültjeink és a távolmaradtak a hétvégén már remélhetőleg beszállnak a harcba és megfelelő játékkal érvényesíteni tudjuk akaratunkat, megszerezzük a továbbjutást.

Sárkányok KSE - Szigetszentmiklós KSK II.
Verőce, Sportpálya 2012.05.12. 17:00Archive 2012.04.28-án

Sárkányok KSE - Dunaharasztik MTK
28-31

Szép volt srácok, megcsináltuk, emelt fővel mehettünk le a pályáról! Sajnos a győzelem nem jött össze, azonban a múlt heti hibák jó részét sikeült kiküszöbölni, így nem is csoda, hogy a félidőben három góllal vezettünk. Ha a második félidőben, ha nem lett volna kicsit több elszórt labdánk, illetve támadásainkat nem kapkodjuk el akkor még a győzelem is össze jöhetett volna! Gratulálhatunk mindenkinek, nagyot küzdöttünk! Megelőlegezve a másik ágon a Vác győzelmét, a következő mérkőzésünkön több mint valószínű Szigetszent-miklóssal játszunk, idegenben kezdve.


Archive 2012.04.27-én

A múlt hét végén, megkezdődött a rájátszás!
A Dunaharaszti MTK-val kerűltünk párba, és múlt vasárnap le is játszottuk az első mérkőzést. Az ellenfél nem hagyott kétséget a felől, hogy milyen céljai vannak, és arról sem, hogy mi hol tartunk a valóságban. Nagyjából 10 perc volt amíg komoly ellenállást tudtunk képviselni, támadásban és védekezésben is. Ezektől függetlenül a mérkőzés végeredménye úgy vélem
nem teljesen a valóságot tükrözi, csapatunk megtört, zavarodott és "pille könnyű" lett, és nem azért, mert technikailag, fizikailag felülmúltak bennünket, hanem mert csapatként, akarásban, küzdésben, talán még lélkben is elbuktunk, alúlmaradtunk! Több szót nem is pazarolnék a mérkőzés ellemzésére, tovább kell lépni és a nagy külömbség ellenére (39-23) a visszavágóra kell koncetrálnunk, meg kell mutatnunk hogy milyen fából faragtak minket! Fel tudunk állni a padlóról, szembe tudunk nézni a gyengeségeinkkel és le tudunk tenni az asztalra egy tisztességes végeredményt ez ellen a kiváló ellenféllel szemben!


Hajár Sárkányok!
Holnap, 04.28. 14:30-kor "játszunk" egy NAGYOT!


Archive 2012.04.09-én

Remélem mindenki túl van már a Húsvéti Ünnepek kiadós étkezésein! Én még falatozom a sonka maradékait :)! No de komolyra fordítva a szót, szombaton délután lejátszottuk az alapszakaszban még hátralévő utolsó mérkőzésünket. Az ellenfél az ez idáig általunk legyőzhetetlen Százhalombatta DKSK csapat volt. Az őszi mérkőzősen már majdnem megszakítottunk a negatív tendenciát, de az utolsó percekben mégis veszítettünk, de csupán csak egyetlen góllal. Egyszóval bizakodva vártuk a mostani visszavágót. Pozitív előjelként éltük meg azt is, hogy olyan bírópárost küldtek a mérkőzésre, akik nem hagyják az alattomos durva játékot, és a battai nézők agresszív, már-már hisztérikus megnyilvánulásait!

Tomecskó Tamás és Unyatlinszki Tamás bírópáros
korrekt következetes és egyenlő elbánás elvét szem előtt tartva maximálisan helytált a mérkőzés vezetésében, mind pedig az ellenfél terrorjával szemben!

Nézzük a részleteket! Már az elején sem volt nyugodt a hangulat, még annak ellenére sem, hogy viszonylag tétnélküli volt a mérkőzés(az eredmény a helyezésbe nem szólt bele). Az ellenfél gyors egymásutánban kapott két kétperces kiállítást "focizásért", melyet maximálisan kihasználtunk és 5-1-es vezetést harcoltunk ki. A játékunk kifejezetten gyors és eredményes volt ezidőtájt, a védekezésünk keménységet nem nélkülözve, de alattomos fellépéstől mentesen szinte lenullázta a Battaiak támadóit! Kapusunk Lecsó "lehúzta a rolót" és ezzel jócskán demoralizálta a lövéssel próbálkozókat! Pár percre rá a focistánk megkapta a 3. kétpercét ami pirosat jelentett számára. Ettől idegesek lettek, vitatkoztak, mind a játékosok, mind pedig a szurkolóik, megtalálták a bírókat és hangos "rikácsolás" közepette (bocsánat hogy így kell írnom, de aki ott volt tudja mire gondolok) szapulták őket. A játékvezetők ezt meg is hálálták és megállították a mérkőzést amíg az említett nézők át nem fáradtak a pálya másik oldalára. A méregfogat mondhatni egy időre kihúzták, és a mérkőzés komolyabb atrocitás nélkül folyat tovább. A félidőben 12:8-al fordultunk!
A második félidőben a játék volt az első! Nagyon izgalmas, küzdős játékot láthattak a nézők, de az első félidőben kiharcolt különbséget szinte mindig megtartottuk! Talán ennek, vagy az őket ért bírói "igazságtalanságok" együttes eredménye képen kézilabda mérkőzésen soha nem látott incidensek sorozata szakított félbe a játékot, immáron végleg, 21-19-es állásnál! Repkedtek a piros lapok a ellenfél soraiban, talán négyet is kiosztottak, de a pontos eredményeket majd csak később tudjuk meg, mivel az ellenfél edzője a hivatalos jegyzőkönyvet darabokra tépte!
Csapatunk edzőjének Orosz Tibornak sikerült tökéletesen időzített átszervezéseivel mindig a lehető legjobban reagálni az ellenfél lépésire. Mind a pályán mind a pálya szélén mindvégig maximális fegyelmezettséggel tartottuk magunkat, nem folytunk bele az ellenfél kamikáze akcióiba, és végül megérdemelten nyertünk!

Irány a rájátszás! Hajrá Sárkányok!


Archive 2012.04.01-én
Beszámoló a hétvégi eseményekről!
Első mérkőzésünk szombaton Gödöllő ellen lett volna, de sajnos az igazolásaik hiányában nem tudtak kiállni ellenünk. Ennek fényében 10:0-ás eredménnyel és plusz két ponttal zártuk a napot!
A fájó az, hogy ilyen esetben a
Pestmegyei Kézilabda Szövetség egyáltalán nem védi a hazai csapatot, akinek igen tetemes bírói díjat kell kifizetnie egy le nem vezetett mérkőzésért! Az ellenfél pedig akinek igazából az eredmény talán mindegy is megússza nehány forintal és egy kis ejnyebejnyével!
Ma (azaz vasárnap) elutaztunk Mogyoródra egy kis kora reggeli testmozgásra. Sajnos mi így is kezdtünk, míg ellenfelünk valószínüleg a téli teremtornán elért győzelmének ízével, felspanolva harapósan kezdte meg menetelését. Így alakulhatott az eredmény 5:0, 7:1-re, még az időkérés sem nagyon segített. Aztán elkezdtük a saját játékunkat játszani, nem túl pontosan, de azért hatékonyan, valamint Antal Márk ügyeletes gólzsákunk kezdte feljebb tonászni az eredményt.
A félidőt 16:12-vel zártuk és talán itt már sejthettük, hogy ez a mérkőzés azért nincs lefutva!
A második félidőben minden a feje tetejére állt, nagyon gólerősen kezdtünk a védekezésünk szinte áthatolhatatlan volt, sok labdát sikerült szereznünk, továbbá Lecsó a kapusunk verhetetlennek bizonyúlt! Az eredmény kb. 10 perc alatt megfordult és már mi vezettünk 20:19-re! Innentől egy kisebb megingástól eltekintve egyenes út vezetett a győzelemhez, amely talán kínkeserves volt, de az íze édes!

Mogyoródi KSK II. - Sárkányok KSE
24:
27Archive 2012.03.27-én

Beszámoló az elmúlt két mérkőzésről!
Az elmúlt hetek eseményeit pár szóban megpróbálom összefoglalni. Március 18-án, első tavaszi mérkőzésünkön nagyon sok néző volt kíváncsi a játékunkra, remélhetőleg nem kis megelégedettséggel távoztak! A csapat helyenként kiválóan játszott és az első pillanattól kezdve uralta a mérkőzést, kétséget nem hagyva a mérkőzés várható eredménye felől. Végeredmény 34:26!
A második mérkőzést múlt szombaton este hat órakkor játszottuk Örkényben, a 2. számú riválisunkkal. Sajnos szenzációs kezdés után (1-4; 4:8) a félidőt 13:13-al zártuk meglehetősen feszült, ideges hangulatban. A második félidőben sem javult a kombinatív és figurális játékunk. Sok-sok egyéni próbálkozás, és a megengedhetőnél több technikai hiba oda vezetett, hogy végül 29:26-ra kikaptunk az aznap, erőszakosabb kitartóbb hazai csapattól.

Archive:
2012.03.02
Kedves látogató!

Az alábbiakban néhány szóban összefoglalom a téli teremtona eseményeit:
Jó kezdet -egy győzelem és egy fájó Szigetszentmiklós II. elleni dötetlen- után erős visszaeséssel folytattuk, de azért jó kis küzdős mérkőzéseket játszottunk, összesen hatot, melyek igen hasznosak a felkészülési időszakban.

Ezen felül végre megvan majdnem minden tavasz mérkőzésünk időpontja, melyet a SORSOLÁS fülön érhetnek el!

Első mérkőzést hazai pályán játszuk az Aranyszarvas SE-vel!

Reméljük szép idő és hangos szurkolás vár majd bennünket!

Hajrá Sárkányok!


13. forduló (záróforduló):
Sárkányok KSE - Szigetszentmiklósi KSK II.
Végeredmény: 35:27 (21:9)


12. forduló:
Ráckeve VKSK - Sárkányok KSE
Végeredmény: 27:35 (9:15)

Az eredmény alapján sima győzelemnek tűnik viszont annak tudatában, hogy hat mezőnyjátékossal és két kapussal áltunk fel mindjárt értékesebbé válik!

11. forduló:
Mérkőzés új időpontban kerül megrendezésre!

10. forduló:
Budakalász MSE - Sárkányok KSE
Végeredmény: 25:34 (13:20)


9. forduló:
Százhalombatta DKSK - Sárkányok KSE
Végeredmény: 30:29 (14:14)

A mérkőzés végik nagyon kiélezett volt, melyet végül, a hazai csapat, utolsó perces kettős emberelőnyét kihasználva maga javára tudott fordítani.
Ezzel a mérkőzéssel lezárult az "őszi szezon" melyet a 2. helyen zártunk.
További 4 előrehozott mérkőzést játszunk november hónap folyamán: Budakalásszal, Gödöllővel, Ráckevével, illetve Szigetszentmiklóssal!

8. forduló:
Sárkányok KSE - Mogyoród KSK II.
Végeredmény: 27:20 (14:9)

A mérkőzést a Mogyoródi sportcsarnokban, hazai pálya előnyeiről lemondva játszottuk. (sajnos látszott is)

7. forduló:
Sárkányok KSE - Örkény KC
Végeredmény: 10:0
A vendég együttes nem jelent meg a mérkőzésen, így sajnálatunkra játék nélkül gyűjtöttük be az újabb két pontot!

Ha már mi megjelentünk a pályán magunk között lejátszottuk a mérkőzést. Talán némi vigaszt jelent a vendégeknek :) nyertek 15:14-re!
További jó játékot mindenkinek!


6. forduló:
Aranyszarvas SE - Sárkányok KSE
Végeredmény: 23:30 (11:14)

5. fordulóban csapatunk szabadnapos!

4. forduló:
Szigetszentmiklósi KSK II. - Sárkányok KSE
Végeredmény: 25:27 (9:10)


3. forduló:
Sárkányok KSE - Ráckeve VKSK
Végeredmény: 28:22 (15:10)


További információk:
2011.08.21-én a csapatunk részt vett az
Erdőkertesi SE rendezésében lezajlott Szent István kupán melyen
2. helyezést értünk el!


2. forduló:
Gödöllő Sport Klub - Sárkányok KSE
Végeredmény: 21:27 (9:13)


Tájékoztatom a honlap látogatóit, hogy
megkezdődött a 2011-2012-es bajnoki idény!
Szeptember 3-án sikeresen vettük az első akadályt.


1. forduló:

Sárkányok KSE - Budakalász MSE
Végeredmény: 29:17 (12:7)Nyári szünet vége!!! :)

2011.06.18-19. Soporon SÜH Kupa! (jelentkezéseket az üzenőfalon várjuk, részletek ugyanott)

2011.06.17-én évedzáró Veresegyházán!

A 2010-2011-es Pest megyei kézilabda bajnokságot a rájátszásban elért eredmények alapján a 6. helyen zártuk!

Köszönjük a szurkolók támogatását!


Rájátszás:

5-6 helyért:
1. mérkőzés: Sárkányok KSE - Százhalombatta DKSK
Végeredmény: 26:31 (12:12)

2. mérkőzés: Százhalombatta DKSK - Sárkányok KSE
Végeredmény: 39:25 (17:12)


5-8 helyért:
1. mérkőzés: Sárkányok KSE - Örkény KC
Végeredmény: 18:17 (7:6)

2. mérkőzés: Örkény KC - Sárkányok KSE
Végeredmény: 31:32 (15:13)


1-8 helyért:
1. mérkőzés: Sárkányok KSE - Váci KSE II.
Végeredmény: 32:35 (13:17)
2. mérkőzés: Váci KSE II. - Sárkányok KSE
Végeredmény: 38:24 (21:10)

Csapatunk a kettős vereségével a következő fordulóban az
5-8. helyért játszik!


18. forduló eredménye:
Gödöllő Sport Klub - Sárkányok KSE
Végeredmény: 20:29 (11:12)

Ezzel a 17. fordulóban elért sikerrel eldölt, hogy a "B" csoport 3. helyén zárjuk az alapszakaszt, utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül!

Az "A" csoportban kialakult sorrend alapján a rájátszást a Váci KSE II. csapatával kezdjük!

17. forduló eredménye:
Sárkányok KSE - Ráckeve VKSK
Végeredmény: 28:26

15. forduló eredménye:
Aranyszarvas SE - Sárkányok KSE
Végeredmény: 30:25


16. forduló eredménye:
Százhalombatta DKSK - Sárkányok KSE
Végeredmény: 30:26 (14:13)

14. forduló eredménye:
Taksony SE - Sárkányok KSE
Végeredmény: 24:42 (8:22)

13. forduló eredménye:
Sárkányok KSE - Mogyoród KSK II.
Végeredmény: 43:27 (21:11)


Felkerültek a 13-18. forduló időpontjai (SORSOLÁS fül)!

Edzőmérkőzésen 28:18-at játszottunk a Gödöllő ifjusági csapatával!

Megkezdődött a tavaszi felkészülés!

2010-ben lezárultak a pest megyei kézilabda bajnokság "B" csoportjának fordulói!
Csapatunk a 3. helyen várja a tavaszi folytatást!
Köszönjük a szurkolók a támogatását a hazai mérkőzéseinken!


Előre hozott 3. tavaszi forduló:

Mérkőzés november
20-án, 10:00-kor
lesz a tököli sportcsarnokban Szigetszentmiklós ellen
!

12. forduló eredménye:
Szigetszentmiklósi KSK II. - Sárkányok KSE
Végeredmény: 18:21 (10:10)


11. forduló eredménye:
Örkény KC - Sárkányok KSE
Végeredmény: 29:23 (13:10)

Új alkalmazás -Üzenőfal- került fel a honlapra!

Előre hozott tavaszi fordulók:
Következő mérkőzés november
6-án, 12:30-kor
lesz, hazai pályán,
Verőcén!!!

Minden kedves szurkolót várunk szeretettel!

10. forduló eredménye:
Sárkányok KSE - Maglód TC
Végeredmény: 39:26

Őszi fordulóinkat befejeztük!
9. forduló eredménye:
Sárkányok KSE - Gödöllői Sport Klub
Végeredmény: 35:26

8. forduló eredménye:
Ráckeve VKSK - Sárkányok KSE
Végeredmény: 23:33

7. forduló eredménye:
Sárkányok KSE-Százhalombatta DKSK
Félidőben: 9:8
Végeredmény:22:26

Következő mérkőzés (8. forduló)
Ráckeve VKSK- Sárkányok KSE, október 24-én 15h-kor lesz,
Dömsödön (Széchenyi utca 9/c.) a Sportközpontban


Nagyításért kattints a képre!
Nagyításért kattints a képre!

Főoldal | Mérközések | Tabella | Rájátszások | Galéria | Elérhetöség | Üzenöfal | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe