Mivel az előbb több mint 200 angol viagrát reklámozó hozzászólást töröltem ki, úgy gondoltam, hogy ezután csak a regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.

Egyébként van már vagy 5 megírt bejegyzésem, csak lusta vagyok a laptopról az asztali gépre áttenni, onnan meg ide a blogba feltölteni.

Hogy miről írtam? Az érettségiről, a felvételiről, a bulgáriai nyaralásról, a balatpni nyaralásról, a párkapcsolatokról és az esküvő-témáról. :) Hamarosan következik. :)

Popularity: 62% [?]Bp

Category: Személyes | 9 Comments

5 napot voltam Pesten Gabriellel, nagyon jó volt. Voltunk mindenfelé: Hungaroringen, hegyekben, Margit szigeten… Jó volt Vele aludni minden este, jó volt, hogy aranyos volt velem és akkor sem volt mérges, amikor ráfolyt a kóla a nadrágjára a táskámból… Ősztől minden héten lesz együtt 5 napunk, bár ezek nem lesznek teljes egész napok, mert ott lesz az egyetem, és én még úgy gondolom, hogy minden órára be fogok járni, szorgalmasan jegyzetelgetni fogok, stb.
Ami megdöbbentett Budapestben, azok az árak voltak. Nem értem miért kerül egy kakóscsiga 180 Ft-ba, amikor itthon csak 90 Ft. Meg minden más is drágább, csak az újságok nem. 180 Ft-ért meg nem vettem kakóscsigát, inkább akkor nem eszek. Nehéz lesz beleszokni, hogy ott mi mennyibe kerül…

Popularity: 64% [?]Sokszor féltem azokat az embereket,a kiket szeretek, akik közel állnak hozzám. Ilyen ember Gabriel is.

Többször álmodtam olyat, hogy valami baja lett, eltűnt és nem találtam, stb. Nagyon rosszak az ilyen álmok, ébredés után nehéz visszatérni a valódi világba. Ilyenkor jó lenne őt megölelni, de sokszor messze van. Ilyenkor sajnos csak az marad, hogy felhívom vagy írok neki.

Pedig szegénynek olyan rossz velem lenni, hogy csalán közé megy, megég, elvágja az ereit… Najó, ez mind csak baleset volt. (Szeretlek te hülye, vigyázz magadra!)

Popularity: 67% [?]Többen kérdezték, mi van velem, miért nem írok. Volt, aki azt hitte befejeztem a blogolást. Hát ez nincs így, csak valahogy nem volt rá időm vagy nem volt kedvem, vagy nem tudtam akkor épp mit írni vagy nemtudom…

Már elég régen írtam tartalmas bejegyzést, szóval most elég sok mindent kéne összefoglalnom, azt sem tudom hol kezdjem.

Talán ott, hogy közeledett egyre az érettségi és én nem annyira tanultam. Vagyis törizni nem töriztem, mert matekozni szorgalmasan matekoztam. Legalábbis legtöbbször. Volt olyan, hogy egy teljes hétig egyetlen feladatot sem tudtam megoldani, nem tudom miért. Talán már lefáradt az agyam vagy matekfeladatmegoldói válság vagy nem tudom… Attól rettegtem, hogy mi lesz, ha az érettségi is egy ilyen helyzetben következik be…

Végülis eljött az utolsó hét, a napokat már vagy két hónapja számoltam vissza a padomon, és elég ijesztő volt, mert ahogy a tanítási napok száma fogyott, egyre közeledett az érettségi.

Az utolsó hét eseménydúsan telt. Bár menni nagyon nem tudtam, az előző hét szombatján végiggyalogolt túra miatt (44 km), de azért mentem mindenfele. Hétfőn tesiből lezártak ötösre, aminek nagyon örültem, mert nem vagyok egy sportember, bár nagyon igyekeztem végig. :)

Időközben elkészült a tablónk is, ami nem annyira a fotós, hanem inkább egyik osztálytársunk Nelli munkája és ötletei alapján készült. Szerintem vidám és egyedi lett.

Kedd délután volt a városi szerenádbuli. Sajnos a május elsejei majális miatt sok volt a fekete bőrű ember, akik nem anapon barnultak le és nem Afrikából érkeztek… De azért miután a borzalmashangú iparis csaj, aki azt hitte magáról, hogy tud énekelni lement aszínpadról, már voltak jó zenék is. Énekelt a Réka gitárkísérettel, fellépett a Smiling Face, valamint a várva várt Király Viktor is megérkezett. Eddig azt hittem, hogy a Megasztár 4-et bizonyos anyagi juttatásokkal vagy Király Linda öccse lévén nyerte meg, de élőben egész jó volt a mozgása és a hangja is. Ami számomra meglepő volt, hogy addig maradt, amíg az utolsó rajongóval is fényképezkedett vagy puszit adott neki vagy autogrammot. Én is kaptam puszit tőle és a matekfüzetembe egy aláírást, ha már egyszer ott volt. :) Király Viktor után a Mexx nevű számomra nemsokatérő együttes volt, úgyhogy inkább hazajöttem.

Hazafele persze szakadni kezdett az eső - miért is ne, ha éppen esernyő nélkül vagyok… Útközben szembejött egy kutya aki a gzadiját sétáltatta. Aranyos állat volt, krédeztem a nevét, fajtáját. Erre a srác már rögtön a telefonszámom kérte… Még a kutyasétáltatás közben is csajozni akarnak… Nem baj, megkapta a mobilszámot, csak nem az enyémet. :)

Szerdán mentünk szerenádozni. Először a földrajztanárhoz mentünk ki Kaposszekcsőre. Jó tanár, nemhiába lesz minden évben az év tanára a gimiben. A szüleivel él, az udvarban voltunk, körbe voltak rakva székek, ott ültünk le. Kaptunk sütit és pogácsát, az utóbbi még meleg volt frissen sült. Megmerem kockáztatni, hogy életem eddigi legjobb pogácsáját kóstoltam ott meg.

Kaposszekcsőről Újdombóvárra vitt az útunk az igazgatóhoz, ahol a 13. e-esek beelőztek. Közben eleredt az eső, úgyhogy inkább nem vártam meg, míg  mehetünk énekelni, hazajöttem.

Negyed 9-re volt megbeszélve találkozó, hogy menjünk énekelni Horváth Györgyi angoltanárnőnek is. Mentünk is, negyedik emeleten lakik, szóval nemkicsit kellett kiabálni, hogy odáig felérjen a hang. Szreintem ami ott ment, az nem is éneklés volt, hanem ordítás. Ja és hogy a hangulat meglegyen szakadt az eső továbbra is. A tanárnő mondta, hogy csendben menjünk fel hozzá. Hát nem volt olyan csendes, ahogy 25-30 ember feltrappolt a negyedik emeletre. Kaptunk üdítőt és enni is. A fiúk rendesen bepakoltak zacskókba, nehogy maradjon valami, ők inkább elviszik… Énekeltünk még a Beatles-től a Yesterday-t. Aztán meglepően hamar távoztunk is, vissza az esőbe, vagyis a legközelebb lévő kocsmába. Oda persze nem fértünk be, mert sokan voltak. Osztályfőnökhöz későbbre voltunk beígérve. Volt még majdnem egy óránk vagy több is. Gondoltuk megyünk kicsit eőbb, de hát ott voltak a 13. e-sek… Szétvált a társaság ki ide, ki oda. Hatan bepréselődtünk egy kisautóba, és egy kávézóba mentünk, ami majdnem az osztályfőnökünk háza mellett volt. Ott voltunk egy darabig, ittam Tiramisus forró csokit, a fiúk meg nézték a meccset. Időközben többen is jöttek még. Végül elindultunk az osztáylfőnökhöz, a továbbra is szakadó esőben. A dalszövegem előbb elkérték, úgyhogy az nem volt, a szöveget meg nem ismerem, de azért próbáltam énekelni… Végül bementünk, annyi könyv, amennyi ott a szobában volt, körülbelül egy könyvesboltban, ha van… Egyszer én is szeretnék majd rengeteg könyvet… Sajnos már mindenki eléggé álmos volt, 11 óra körül volt már az idő. Szerencsére nem kellett hazagyalogolnom még 2 kilométert, már csak az kellett volna, de a Peti hazavitt. Egész jó lett volnaez az este, de az eléggé beárnyékolta a hangulatomat, hogyGabriel besértődött, amiért sms-eket írok neki és nem hívom… Kiakadtam rá. Éjfél körül pedig már nem volt bekapcsolva, úgyhogy hiába hívtam, nem tudtam már beszélni vele.

Csütörtökön volt zöldnap.  Már előremegbeszélten Miss Rózsaszínként mentünk. Végülis kaptam egy rózsaszín szoknyát kölcsönbe (mostmár örökbe), rózsaszín felső,rózsaszín-lila-fekete csíkos harisnya, lila szőrös papucs, rózsaszín smink, nyaklánc, karkötő. Na a karkötővel volt bajom, húgom fűzte nekem gyöngyökből, de azt nem tudtuk, hogy ezek fognak is. Teljesen rózsaszín lett a karom, de szerencsére lejött. A rózsaszín image-t a kölcsönkapott szőke hosszú paróka tetőzte be. Rajtam is volt egy teljes órán kersztül, de mrá nagyon zavart. Nagyon melegített, viszketett tőle a fejem meg minden bajom volt, úgyhogy végül megszabadultam tőle. Nem tudtam jókedvű lenni, egyre a telefonomat lestem, deh iába, nem írt Gabriel. Végül úgy döntöttem, hogy én máár nem maradok tovább, inkább hazemegyek, nem érdekel már semmi. Felhívtam Gabrielt is, de nem nyugodtam meg tőle, hogy beszéltem vele. Számomra bunkónak tűnt (bocs, ha ezt olvasod, de így éreztem).

Csütörtök délután volt az utolsó különmatek órám Freller tanárúrral.  Szerintem ő a legeslegjobb tanár a világon. Rossz érzés volt, hogy tudtam, többet nem metakozok nála hetente kétszer. De lehet, hogy jövőre kénytelen leszek hozzá fizikára járni. :)

Pénteken volt a ballagás. Reggel mentem a fodrászhoz, göndör hajam lett, nekem nagyon tetszett, bár ezzel nem volt mindneki így. Utána volt egy kis kavarc otthon, nem találtam a direkt a ballagsára vett harisnyámat. Azóta sincs meg. Szerencsére volt másik, de nem az… :( A délelőtt másik nehézsége a kocsiba való beszállás (terepjáróba való felmászás) próbája volt a szoknyában. Na meg a kiszállsá. Ezzel megküzdöttem még hétfőn, kedden és szerdán is, de nincs fejlődés.

Bár az alagsorban volt az osztályunk, mégis a második emeletről kellett indulni az osztályoknak. Jó dolog volt magassarkúban felgyalogolni, majd lemenni… Az Enikővel és a Norbival voltunk hárman a sorban, együtt az egy utcában lakó osztálytársak. :) Az ünnepség alatt tűzött ránk a nap. Sajnos nem bírtam végigállni a ballagást, rosszul lettem és hátramentem a sorból. Hoztak nekem széket, kaptam egy pohár vizet és hidegvízes borogatást. Jobban lettem és vissza tudtam állni a sorba. Azért jó volt látni a sok mebert, aki ott volt a ballagáson. Kiszúrtam közülük Gabrielt is a szétgombolt ingben és a napszemcsiben. :)

A ballagást túlélve néhány fénykép és ajándékozás következett. Kaptam egy ezüstkarkötőt, amiből kéne két szemet levetetni, mert kicsit nagy, és félek, hogy elhagyom. Kaptam egy Bonsai fát, remélem nem pusztul el. Kaptam még pénzt is, két csokrot. Meg ami a legfontosabb: a laptopom. Szegény alig volt azóta kikapcsolva, bár ma kibírtam, hogy egész nap nem kapcsoltam be, most is a másik gépről írok.

A ballagási ebéd szerintem jól siekrült. Utána XP-t telepítettünk a gépre, meg ilyesmik.

Azt hiszem mára ennyi, eléggé fáradt vagyok már, holnap (talán) folytatom az írást.

Popularity: 75% [?]Ez az első bejegyzésem, amit a laptopomról írok. :)

Popularity: 65% [?]Hosszas válogatás után két laptopra szűkült a választásom. Minél előbb el kéne döntenem, hogy melyik legyen, mert tényleg nemsokára itt a ballagás, addigra meg szeretném, ha meglenne.

Volt sokféle laptop, ami tetszett. Sokfélét ajánlottak. Volt Toshiba, Dell, HP, Acer és Asus is bőven. Végül most két ASUS maradt csak versenyben, amik nagyon hasonlítanak egymásra. Árban is.

Asus F5SR-AP012

Processzor: Intel Core 2 Duo T5800 (2 GHz, 800 MHz, 2 MB)
Memória: 3GB DDR2 667MHz (1+2GB)
Kijelző: 15,4″ WXGA (1280 x 800), Color Shine
Videovezérlő: ATI Radeon HD3470 256 MB
Chipset: SiS 671DX
Hard Disk: 320 GB, 5400 RPM, SATA
Optikai meghajtó: DVD Super Multi LightScribe
Hangkártya: integrált
Modem: integrált 56Kbps
Hálózat: 10/100/ 1000 ethernet (RJ45), IEEE 802.11 b/g
Beépített kártyaolvasó: 8in1 (SD,MMC,MS-Pro,mini SD adapterrel,MS-Duo,MS-Pro Duo adapteren keresztü)
USB kapu: 4 db USB2.0 kapu
Monitor kimenet: VGA
Webkamera: 1,3 MPixel
Bluetooth: 2.0 + EDR
Csatlakozó: 1db IEEE 1394

Méret: 367 x 262 x 27-35 mm
Akkumulátor: 6 cellás Li-Ion 4800mAh (1 év garanciával)
tömeg: 2,6 kg

Ajándék táska és egér 

2 év garancia

Asus M51TA-AP067

Képernyő méret:

 15,4″-os

Felbontás:

 WXGA (1280×800)

CPU:

 AMD Athlon 64 X2 QL-62 (2 GHz, 1 MB)

HDD:

 320 GB, 5400 RPM, SATA

RAM:

 1 + 2 GB DDR2-800

ODD:

 DVD Super Multi

VGA:

 ATI Radeon HD3650 512 MB

WLAN:

 b/g/n

Webkamera:

 1,3 megapixel

Bluetooth:

 2.0 + EDR

Kártyaolvasó:

 Kártyaolvasó

Egyéb:

 Táska és egér

2 év garancia

Popularity: 65% [?]Már elég régen írtam ide. Mondhatném azt, hogy nem volt időm, de lett volna, csak akkor sosem volt bekapcsolva a gép, bekapcsolni pedig lusta voltam. Amúgy azért nem unatkoztam, mert tételeket dolgoztam ki, matekoztam, stb. Az irodalommal szerintem jól állok, az infó csak május végén lesz, a matekkal meg a törivel állhatnék jobban is. Mondjuk egy 30%-os matek érettségi elég lenne (emleten), mert úgyis jön hozzá a plusz 40 pont, és 360 pont meg már csak elég… Tavaly 320 volt.

A törivel nagyon el vagyunk maradva, még csak a 10.-es könyv közepe táján tartunk, aztán januárban kezdtünk ismételni, lesz még egy érettségis törióránk, aztán annyi. Kiváncsi vagyok hogy végzünk, azaz hogy nemvégzünk. Még csak annyit sem mondanak, hogy szünetbe nézzük át, mert úgysem fogunk végezni vele. Talán még a 12.-es anyaggal sem, nemhogy az ismétléssel.

A felvi.hu-ra felkerült a statisztika, hogy hova hány ember jelentkezett.  Idén szerintem azért nehezebb lesz egyetemre bekerülni, mint tavaly. Főleg, hogy idén 30%-kal többen jelentkeztek felsőoktatásba, a hely mg elvileg maradt ugyanannyi.

És hogy milyenek az esélyeim? BME  Közlekedésmérnöki szakra 1151-en jelentkeztek, közülük 427-en első helyen. Plusz még a fizetősre jelentkeztek 97-en. 300 embert fognak ide felvenni. Szóval nagyjáól minden 4. ember kerül be. Szeretnék én is épp 4. ember lenni.

A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakára (a magyar nyelvűre) jelentkeztek 539-en, ezek közül első helyen 192-en. Maximum pedig 93 embert vesznek fel. Körülbelül minden 6. ember kerül be

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem matematika szakjára 487-en jelentkeztek, ide pedig 250 embert felvesznek. Szóval ide minden második ember bekerül.

Valamelyikre talán meg én is bekerülök.

Popularity: 67% [?]Egyedül nekem keserű e dal,
Egyedül csak nekem nem szól már harang.
Nektek könnyű
dolgotok csak gyűlölni egymást,
Nem mint nekem ki kettőtök között áll.
Elnézni keserű lényedet,
mely, mint sósav mardossa szívemet.

Szeretni téged, oh nehéz így.
Látni őt és téged
Újra,
és nem feledni semmit soha, de soha.

Soha el nem hullni,
mint kiszáradt virág,
Örökkön szenvedni,
egy töredék, kiváncsi emberéleten át.

Ezt a verset kaptam valakitől. Nem tudom, hogy magától írta-e az, akitől ezt kaptam vagy idézet. Mondjuk Google barátom nem talált ilyen, mikor bemásoltam egy-egy sort, szóval lehet, hogy saját.

Értelmeznek kéne. Csak az a baj, hogy félek, félreértek valamit. Hátha csak beleképzelek dolgokat, mert tudom mi  volt, mire utalhat, aztán kiderül, hogy mégsem az.

Jó lenne, ha valaki értelmezné helyettem. (Légyszi!)

Aztán jöhet a válaszírás, amit szntén versben teszek meg.

Popularity: 68% [?]Az udvariasság a múlté - vélekednek így sokan -, de én ebben nem hiszek. Szerintem igenis fontos, hogy Az emberek udvariasak legyenek, figyeljenek a másikra, megadják a kellő tiszteletet. Azonban vannak akik szerint a mai rohanó világban már nincas idő ilyen ,,semiségekre”.

Szerintem meg igenis szükség van.  Az udvariatlan emberek nem nyerik el annyira az emberek szimpátiáját, sőt néha egyenesen bunkónak tűnnek.

Azonban sokan nem is ismerik az illemet, egyszerűen nem tanították meg a szüleik, nem láttak jó példát, nem beszéltek  a szülők róla.

Itt van például az ajtó-kérdés. Hogy kinek kell bemenni az ajtón előre. A nőnek vagy a férfinak. Már mindkettőt hallottam. Ha előre megy a nő, akkor ugye az udvariasság miatt. Viszont, ha a férfi megy előre, akkor  azért történik ez, mert hátha az ajtón belül veszély fenyeget, nem a nőt küldi előre. Én már mindkettőt hallottam, nem tudom melyik az illemtudóbb. Talán ha az utóbbi csak idegen helyen van, egyébként meg az első cselekvés lép érvénybe.

Az ajtóval kapcsolatban még eszembe jutott a kocsiajtó helyzete. Amikor a nőknek kinyitják az ajtót, majd miután beszállt becsukják és fordítva kiszállásnál. Ez sem él már ma nagyon. Bár már volt ilyenben részem, két embernél is, és jól esett.

Nem az illemhez tartozik, de szintén a múlté a levelezés kézzel írt levéllel borítékban. Manapság ez már nem szokás, mert ott a telefon, az e-mail, az MSN, Skype és miegyéb… Pedig emlékszem, mikor még nem volt ennyire elterjedt az internet, én is leveleztem néhány emberrel, akikkel táborokban találkoztam. Aztán abbamaradt a levelezés, de interneten keresztül néhány emberrel még ma is tartom a kapcsolatot. Csak hát az olyan személytelen. Régen még képeket küldtünk egymásnak (meg is őriztem őket), de ma már elég felmenni iwiwre vagy myvipre, és meg lehet nézni róla annyi képet, amennyit csak feltett.

Szintén a levelek közé tartozik a szerelmeslevél kategória is. Ez ma már a szigorúan veszélyeztetett fajok közé tartozik, csupán néhány egyed él belőle. Nem is találkoztam sokkal életemben, ami olyan valódi szerelmeslevél volt.

Egyetlenegyet kaptam, azon is annyira meglepődtem, hogy első olvasás után rögtön darabokra téptem és kidobtam. Ma már bánom, de akkor nekem ez túl nyálasnak tűnt, meg a feladóhoz sem fűzött semmi érzelem (azon kívül, hogy remélem, többé nem látom). Aztán végülis láttam, de ez egy másik történet… Bízom azért benne, hogy egyszer kapok egy igazi szerelmeslvelet, amit nem kell kidobnom, mert érzek valamit a feladója iránt. Ezt a levelet megőrizném egész életemben,  hiszen a szerelmeslevél egy olyan vallomás, amit többször el lehet olvasni, és a rosszkedvből boldogságot teremt egy-egy olvasással.

Popularity: 80% [?]Nincs kedvem semmihez, nem akarok csinálni semmit sem. Utálom, hogy még mindig vannak olyan emberek, akikben csalódnom kell. De ez az én hibám, mert én nem tudok eléggé bizalmatlan lenni az emberekkel szemben, én nem tudom felismerni azt, ha valaki nem őszinte, ha valaki átver… Elegem van mindenkiből.

Legszívesebben elmennék innen nagyon messze, egyedül lennék, ott ahol senkit sem ismerek, ahol senki sem ismer. Ott talán boldogan élhetnék egyedül, és nem kéne mindig szomorkodnom azért, mert az emberek kétszínűek.

Popularity: 58% [?]Mostanában egyre többet szorgoskodok a konyhában, egyre többször jut eszembe, hogy jó lenne valamit sütni-főzni. Lassan kész szakácsnő bontakozik ki belőlem. Na jó, nem. Csak próbálkozom egyelőre. :)

Popularity: 59% [?]Mostanában sokszor előkerül irodalomórán a boldogság témája a különböző versekben, novellákban. Sok költő, sok gondolat.

Én Kosztolányival értek egyet, miszerint a boldogság egy-egy múló pillanatban rejlik. Egy-egy varázslatos másodperc, egy hangulat, egy érzés.

Boldogságot ad a jó idő, egy mosoly, egy kedves szó, egy érintés, egy szép virág vagy fa látványa, egy sms, egy hívás, egy csoki, vagy bármi más… Persze az is fontos, hogy éppen milyen hangulatban talál minket az a röpke hangulat, mert van, hogy nem tudunk örülni a napsütésnek, vagy a kedvenc számunknak a rádióban, mert nincs kedvünk hozzá… Persze az ilyen hangulatból is csak a sok-sok boldogságkeltő pillanat szakít ki minket… Hát engem ma nem sikerült semminek kiszakítania, nem jött el a boldog pillanat, egész nap csak álmos és fáradt voltam. De remélem holnap majd jobb lesz, hiszen a világ szép, én meg optimista vagyok.

Popularity: 59% [?]Nőnap alkalmából három embertől kaptam virágot.

Kaptam először pénteken egy narancssárag virágot, aminek a nevét mindig elfelejtem.

Szombaton a nagypapámtól kaptam egy piros szegfűt, amit a húgommal el kellett cserélnem, mert ő akarta a pirosat, tehát az enyém a rózsaszín szegfű lett.

És a mi a szívemnek a legkedvesebb: Kaptam egy szobarózsát Gabrieltől. A növénynek rózsaszín virágai vannak, és 5 bimbó van rajta. Utánanéztem, hogy mit szeret a virág, mit nem:

Bár szobarózsának hívják, a szabadban jobban érzi magát. Persze csak kellemes időben, úgyhogy áprilisig még a szobám lakója marad. Nem szereti atúl meleget és az erős fényt. Sajnos nagyon könnyen elpusztul, mint azt megtudtam különböző internetes fórumokból.Remélem azért az enyém sokáig életben marad, ha vigyázok rá. Gyakran eláraszthatják a növényt tevek, ez ellen mesterséges növényvédővel vagy a földjébe helyezett fokhagymával lehet védekezni. Egyébként ez a fokhagymás dolog érdekes, még sosem hallottam, de jobban tetszik mint valami nem természetes anyagot permetezni az én kis rózsámra.

Hát ezek az én nőnapi virágaim. :)

Popularity: 60% [?]
A bak életében minden kiszámított, minden jól strukturált, és nem ismer pardont. Sem magával szemben, sem másokkal szemben. Akárcsak a környezetében úgy a cselekvéseiben is a száraz célszerű rend uralkodik. A véletlen fogalma nem létezik számára.

A bak jegy szülöttei nagyon érzékeny lelkivilággal rendelkeznek. Kedvesek és barátságosak, de ha szükséges, tüskéket növesztenek, nehogy megsértsék érzékeny lelküket. Nagyon magas követelményeket állítanak magukkal szemben, fontos számukra, hogy a legjobbat hozzák ki önmagukból. Rendkívül pesszimisták, ezért jobban küzdenek mindenért, mint ami elvárható lenne. Így sokszor többet is érnek el, mint amiről csak álmodtak.

Nagyon jó munkaerőnek számítanak, türelmesek és gyakorlatiasak. Fontos számukra a pénzkereset, az anyagi biztonság. Szorgalmasak és nagy önfegyelemmel rendelkeznek, mindig képesek kizárólag az adott feladatra koncentrálni. Minden erejükkel azon vannak, hogy ha maguknak nem is tudnak, legalább másnak megfeleljenek. Vágynak mind az erkölcsi, mind az anyagi elismerésre. Hajtanak a jobb fizetésre, az elismertebb beosztásra, és képesek is feljebb jutni a ranglétrán. Jó vezető válhat belőlük.

Bár sokan veszik körül őket, igazi barátjuk csak kevés, esetleg csupán egy van. A legtöbb ember számára törtetőnek és munkamániásnak tűnek, így nem is kíváncsiak rájuk. Igazából ők sem kíváncsiak másokra. Életüket behatárolja a szegénységtől való félelem és a határtalan önbizalomhiány, amit viszont szorgalmuk és kitartásuk ellensúlyoz. A barátokra tehát nincs sok idejük a munka mellett.

A szerelemben menedéket találnak. Általában a hosszabb távú kapcsolatokat részesítik előnyben, mivel vágynak az érzelmi biztonságra. Nagyon ragaszkodók, társuknak mindent megadnak, cserébe egy kis szeretetet és megbecsülést várnak. A kapcsolatban nincsenek nagy igényeik, nagyon tudnak örülni a kis dolgoknak is.

 

(Ha egy bak jegyűt meg szeretnénk hódítani, akkor romantikusnak kell lennünk, nagy érdeklődést kell mutatnunk érzései iránt, és fontos az őszinteség is. A hódítás nem lesz könnyű feladat, de ha kitartóak vagyunk, akkor elérhetjük célunkat.)

Popularity: 100% [?]Category: Személyes | 21 Comments

Töriből és fizikából 5-öst írtam, ma kaptam ki a dolgozatokat. Erre a saját anyám lestréberez. Milyen már ez? Aztán… lehet, hogy ezen múlik az év végi jegyem töriből. Azon meg pont múlik. És ki tudja, talán pont ez a pont kell, hogy felvegyenek egyetemre. Aztán ott szerezzek diplomát, jó állásom legyen.

Lehet, hogy egy kis dolgozat is sokat ér, nagy a következménye, akár az egész élet.

Popularity: 59% [?]Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére

Popularity: 86% [?]Ma sem ment a legjobban a külön matek, eléggé meg vagyok ijedve. Össze kell szednem magam, mert májusban emelt érettségi és már nincs visszaút…

Popularity: 58% [?]Nem volt ma jó napom. Reggel elaludtam, utána kapkodnom kellett, hogy elérjem a buszt. Kinn hideg volt. Elcsesztem a dolgozatot. Nem ment ma a matek sem olyan jól, mindig mindent elszámoltam… Meg valami más miatt is egy kicsit szomorú vagyok.

Na és még valamin töröm a fejem: Ha valakit nagyon szeretünk, akkor elég belőle napi 5 perc vagy egy sms? Nem kell több? Én ezt nagyon kevésnek érzem, de mindegy is. Van akinek ennyi sincs, mégis boldog. Én meg elégedetlen vagyok.

Popularity: 59% [?]Feladtam a jelentkezésem, sikerült eldöntenem mit jelölök, bár nem volt könnyű, de úgy érzem, olyanokat jelöltem meg, amik érdekelnek, és ha ezek közül bárhova is felvesznek, nem leszek szomorú.

Mondjuk még a végleges jelentkezési sorrendet nem tudom, de azt még egyszer lehet úgyis változtatni, van még időm eldönteni. Az egyetemek, és a szakok a levélben feladott sorrendben:

1. Budapesti Műszaki Egyetem, közelekedésmérnöki szak (államilag finanszírozott)

2. Budapest Műszaki Egyetem, közlekedésmérnöki szak (költségtérítéses)

3. Pécsi Tudományegyetem, pszichológia szak (államilag finanszírozott)

4. Eötvös Loránd Tudományegyetem, matematika szak (államilag finanszírozott)

5. Pécsi Tudományegyetem, pszichológia szak (költségtérítéses)

Hát ezek azok, amiket megjelöltem. :)

Popularity: 59% [?]Ma este megkaptam a képeim, amelyek a tablóra készültek. Jobbak lettek, mint számítottam, de azért teljesen nem vagyok elégedett. Majd el kéne döntenem melyiket válasszam a tablóra. (Akár lehet szavazni is!) Hátha ez 3 évnél tovább fenn lesz a falon, nem úgy, mint az általános iskolai…

1. kép:

2. kép:

3. kép:

4. kép:

5. kép:

6. kép:

7. kép:

8. kép:

9. kép:

Popularity: 62% [?]A világ értelmetlen, akármit csinálok, akármennyire is küzdök valamiért ,nem jön össze. Az emberek hazudnak, átvernek… Már nem bízok az emberekben, de még így is nagyon fáj, mert még mindig elhiszem, hoyg az emberek jóindulatúak egymással, létezik béke és szeretet. De úgy látom ez nem így van… És nagyon rossz…

Popularity: 59% [?]Olyan unalams minden. Semmi sem sikerül. Semmi érdekes, semmi jó nem történik. Jó lenne már egy kis változatosság. Persze jó irányban. Lassan úgy érzem, hogy minden nap ugyanúgy telik el. Reggel kelés, suli, utána Gabriellel találkozok, hazamegyek, unatkozok, tanulok, gépezek, TVt nézek, vacsi, aztán megint alvás… Mókuskerék…

Popularity: 60% [?]Egyre közeledik az érettségik időszaka és ma sem taultam semmit… Ha így folytatódik, akkor majd az utolsó két hétben fogok éjjel-nappal tanulni, ha egyátalán fogok… Ennek így nem lesz jó vége. Olyan jó lenne azt érezni, amit a biológia érettségi után, hogy igen, megtanultam mindent, ennél többet nem is tudtam volna akkor sem, ha többet tanulok…

Más: A szalagtűző időpontja is egyre közeledik. A tánc egészét végivettük már, csak a gyakorlás van hátra. Két olyan rész van, ami nem megy, de még van idő azért, és még sokat fogunk gyakorolni.

Megint más: Január 16-án (pénteken) nyílt nap lesz a ZMNE-n (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen). Tudom, mit keresek én ott… Hát 2009-ben indul a ZMNE-n közlekedésmérnök szak logisztika szakiránnyal. Mondjuk nem egy BME, meg csak egy szakirány van… De második jelölésnek talán jó lesz… Csak hát ebben is kételkedek, ezért kell elmennem. Lehet, hogy nem erős, mert nem BME. És ez a szak eddig csak levelezőn volt, most fog csak indulni nappalin. Valamint az irányszám a felvételre 20-50 fő. Ez nem túl sok, ezért még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy itt magasabb lesz a pontszám, mint a BME közlekedésmérnökin, mert oda kb 300 embert vesznek fel.

Popularity: 59% [?]MA úgy érzem van bátorságom, hogy emelt matek érettségire menjek. Ez nagy szó, mostanában sokszor félek tőle… Közép egyszerűbb lenne, de ha az egyszerűbb utat választanánk mindig, akkor már az első kudarcnál feladtuk volna az életünket…

Popularity: 60% [?]Ma nem voltam suliban. Helyette újabb vérvétel a kórházban. Most is fájt. Nem akarom többet. Pedig valószínűleg kell még majd…

Ja és kaptam egy újabb doboz Doxycyclint, amit szednem kell. Tudom ez nem hangzik ijesztően, de ez a doboz tele van nagy sötétzöld kapszulákkal, amiket azért nem kellemes bevenni…

Popularity: 59% [?]Sajnos ez az utolsó nap a téli szünetből. Holnap már suli. Nagyon nincs hozzá kedvem… Majd valahoyg azért túlélem. De legszívesebben örökre itthon maradnék… De hát nem lehet. Meg azért egyetemre szeretnék járni.

na és minden egyes nappal közelebb kerülök az érettségihez. Félek tőle nagyon. Tudom, hogy az egyetem keményebb, sokkal, meg minden ilyesmi. De én most ettől félek, attól majd ráérek, ha ott leszek. De ha az érettségim nem sikerül akkor nem leszek ott és akkor az nekem nem lesz nehezebb. Bárcsak túl lennék már rajta, de nem a jelenlegi tudásommal, hanem többel, csak hát ahhoz tanulni is kellene. Meg gyakorolni matekra, sokat.

Popularity: 60% [?]
1. Mi olyat tettél 2008-ban, amit eddig még soha?Külön matekra kezdtem járni, hogy fel tudjak készülni az emelt érettségire. Nyelvvizsgáztam sikeresen.

2. Betartottad az újévi fogadalmaidat? Fogadsz valamit 2009-re? Nem tartottam be. Vagyis nem mindet. A fogadalmaimat 2009-re a tanulásra, felvételire, érettségire, egyetemre, és személyes kapcsolataimra tettem.
3. Született valakinek gyereke a környezetedben? Nem is tudom… szerintem nem.4. Halt meg valaki, aki közel állt hozzád? Nem, szerencsére.
5. Milyen országban jártál 2008-ban? Semmilyenben. Nem hagytam el 2008-ban kis hazánk határait.
6. Mit szeretnél 2009-ben, ami hiányzott 2008-ban? Egyetemre járni. Több szeretet, törődést.

7. Melyik 2008-as dátum marad örökre az emlékezetedben? Hát Január 28, hogy többet olyat nem teszek. Február 1 és Február 2. Június 5. December 30.

8. Mi volt a legnagyobb sikered 2008-ban? A nyelvvizsgát és a 88%-os biológia érettségim tartom annak.
9. Mi volt a legnagyobb kudarcod? Egy barátnő elvesztése, aki végleg elveszett.
10. Volt komoly betegséged vagy sérülésed? Lyme-kór, de ez még tart is.
11. Mi volt a legjobb dolog, amit vásároltál? Fogalmam sincsen…
12. Kinek a viselkedése érdemel elismerést? Nem igazán tudnék kiemelni senkit.
13. Kinek a viselkedése háborított fel? A volt legjobb barátnőmé.
14. Mire ment el a legtöbb pénzed? Talán a balatoni nyaralásra.
15. Mi az, amitől nagyon-nagyon izgatott lettél?
16. Melyik dal fog 2008-ra emlékeztetni? ….
17. Tavaly ilyenkorhoz képest…
* boldogabb vagy szomorúbb vagy? Összességében boldogabb.
         * híztál vagy fogytál? Sajnos híztam… :(

  * gazdagabb vagy szegényebbb vagy? Jelenleg több pénzem van, mint valaha. De már nem sokáig. :)

18. Mit szerettél volna többet csinálni? Szerettem volna többet aludni.
19. Miből lett volna jobb kevesebbet csinálni? Néha túl sok volt nekem a töri tanulása….

20. Hogy töltötted a karácsonyt? Családdal. De egyedül éreztem magam. Nagyon.
21. Estél szerelembe 2008-ban? Csak a 2007-es szerelembeesésem folytatódott.
22. Volt egyéjszakás kalandod? Nem.

23. Mi volt a kedvenc tévéműsorod 2008-ban? Szex és New York Light
24. Van olyan, akit most utálsz, de tavaly ilyenkor nem utáltad? Exlegjobb-barátnőm.
25. Mi volt a legjobb könyv, amit idén olvastál? MPaulo Coelho: Veronika meg akar halni

26. Ki volt a legnagyobb zenei felfedezetted az idén? Ákost kedveltem meg mostanában nagyon.
27. Mi az, amit kértél és meg is kaptad? Fényképezőgép, fülbevaló, ilyesmik…
28. Mi az, amit kértél, de nem kaptad meg? Több szeretet. Új ezüstgyűrű.
29. Mi volt a kedvenc filmed 2008-ban? Sex & The City
30. Hány éves lettél az idén, és mit csináltál a szülinapodon? 18, semmi különöset. Pannonban voltam előfizetést váltani, valamint én választottam magamnak szülinapi ajándékokat. Aztán volt szülipnai vacsi is a családdal és Gabriellel.

31. Mi az az egy dolog, amitől sokkal jobb lett volna az éved? Ha többet lehettem volna Gabriellel, és ha nem kell csalódnom 2008-ban is.
32. Hogy írnád le az öltözködési stílusodat ebben az évben? Már nem fekete a ruháim többsége, újra színek vannak az életemben és a ruhatáramban is.
33. Mi segített józannak maradni? Gabriel legfőképp, de mások is.
34. Melyik ismert ember jött be idén a legjobban (mint pasi/csaj)? Kimi Raikönnen. Olyan kis cuki.
35. Ki hiányzott a legjobban? Gabriel, nagyon sokszor.

36. Ki volt a legszuperebb ember, akit 2008-ban megismertél? Nehéz kérdés. Nem is ismertem meg új embereket, csak néhányat közelebbről megismertem.

37. Mi az a tanulság, amit le tudsz vonni 2008 történéseiből? A döntéseket meg kell fontolni, alaposan, mert lehet, hogy visszafordíthatatlanok.

38. Idézz egy dalból, ami jellemzi az évedet!

,,Egy fordulat, száz esély van rá
A mindenből a sehová
A mélyből az égig juthatsz” (Rácz Gergő: Bennünk a világ)

Popularity: 63% [?]
Véget ért a 2008-as év. Úgy döntöttem, hogy nincsenek titkaim, megosztom mindenkivel, hány olvasóm volt az adott hónapokban. Szerintem nincs szégyenkeznivalóm ez miatt – értsd én meg vagyok elégedve az olvasók számával – de hát döntse el mindenki maga, hogy ez sok, kevés, vagy épp elég. :)

 

A hónapok napjain történt látogatások:

Január: 388

Február: 252

Március: 353

Április: 259

Május: 291

Június: 187

Július: 179

Augusztus: 162

Szeptember: 157

Október: 186

November: 366

December: 371

 

A hét napjai közül legtöbben hétfői napon olvastak, majd a sorrendben csütörtök, péntek, kedd, vasárnap, majd szerda következő, a sort pedig a szombat zárja.

 

IP címek alapján legtöbbet D. olvasott, legalábbis azt hiszem. :)

 

A hónapok napjai szerint legtöbben 17.-én kattintottak az oldalamra.

 

Amit még szintén szoktam figyelgetni, az az, hogy melyik órában nézik az oldalam. Immár a nap 24 órája közül mindegyikben volt látogató az elmúlt évben. Bár hajnali 4 és 5 óra között csak egy, de akkor is volt. A legtöbben 19 és 22 óra között kattintottak a serena.atw.hu-ra.

 

A összes látogatóm száma 2008-ban 3151 fő.

Popularity: 66% [?]Category: Személyes | 14 Comments

Vége az ünnepeknek, lassan az egész évnek. Végig kéne gondolnom. Mit csináltam 2008-ban? Mi volt az, ami jó volt és mi az, ami rossz? Mit csináltam egész évben? Mennyit fejlődtem? Mennyit tapasztaltam? Merre jártam? Mit tanultam?

Néha bizony azt gondolom, hogy az egész év nem ért semmit, hibát hibára halmoztam… Aztán rájövök, hogy ez így még sem igaz. Mert ha nem követtem volna el egyes hibákat, akkor most nem lenne olyan, amilyen. És lehet, hogy rosszabb lenne.

Összeírom majd a nagy évi összesítésem, hogy mikor mi történt, aztán szentelek egy bejegyzést annak leírására. Hol is kezjem… Január… Február… Március… Április… Május… Június… Július… Augusztus… Szeptember… Október… November… és végül a December, aminek még nincs vége…

Milyen ciki lenne, ha kihagynék egy hónapot, vagy rossz sorrendben írnám. Na jó, már megtanultam ezt egy jó tízéve vagy több ideje. :)

Popularity: 60% [?]Még hármat kell aludnom, és nagykorú leszek. :)

Popularity: 63% [?]Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok az összes kedves olvasómnak! Nekem eddig nagyon szép karácsonyom van, megyek is vissza a családhoz. Majd az ünnepek uán írok egy hosszabb bejegyzést, mert történt mostanában sokminden, de ezeket most nincs időm megírni.

Popularity: 60% [?]Ma este 20 órakor derül ki, hogy sikerült-e a nyelvvizsgám. Már nagyon nem bírok várni. Bár őszintén szólva nincs nagy bizodalmam, de azért jó lenne tudni, hogy mi van…

Popularity: 75% [?]Megtaláltam az om.hu-n az emelt szintű matematika érettségi szóbeli tételeit. Van egy könyvem, amiben a tavalyi tételek vannak kidolgozva. Sajnos 5-6 tétel más lett, ezeket újra ki kell dolgoznom vagy át kell alakítanom, a már meglévőkhöz kell hozzáteennem és elvennem. Hát nem lesz ez könnyű. Ráadásul szintén az om.hu-n találtam egy matek képlettárat, amit kéne tudni az emelt szintű szóbelire, legalábbsi az van odaírva. Ja és ez 8 oldal képlet… Nincs nagy kedvem hozzá. Bár a matek emelt még mindig jobb, mint a töri emelt. :)

Popularity: 78% [?]Vannak olyan álmaim, amikor tudom, hogy csak álom az egész, mégis ,,folytatom az álmot”, szeretném, ha kiderülne, mi a folytatás. Viszonylag ritkábban van olyan, amikor nem tudom, hpgy csak álmodok, és valóságként élem meg a dolgokat. Ráadásul, még felébredés után is azon gondolkozom, mi volt ez, s mit kell/kellett volna tennem. Hát ma reggel így ébredtem.

Éjszaka Pesten, Budán, arrafele bolyongtam álmomban. Csütörtök délután volt, Gabrielhez mentem. Gondoltam meglepem. Úgy emlékszem, fél 4 körül értem vonattal Pestre, tudtam, hogy ő 5-ig lesz az albérletben, mert 6ra megy ZH-t írni.

Felérve Pestre láttam azokat a piros Combio-HÉV szerű valamiket az Üllői úton, amiről azt sem tudok hol van, az ilyen csodajárművekről csak álmodni szoktam. Egy darabig busszal mentem az albérlet felé, csak túlmentem vagy ilyesmi, és mondta egy srác, hogy most vagyunk Zuglóban. Gondoltam továbbmentem, sebaj, majd a következő megállónál leszállok, aztán vissza. (Egyébként nem Zugló fele lakik Gabriel.) Mikro akartam leszállni, akkor szólt a srác, hpgy mégse szálljak le, mert még néhány megálló, mégsem Zuglóban vagyunk. Azért leszálltam, gondoltam gyaloglok. Hirtelen a húgom is ott volt velem, de találkoztam anyuékkal és náluk hagytam. Az idő telt, már 4 óra volt. Mentem tovább. Azt sem tudtam merre vagyok, milyen busszal kéne mennem… Azért csak gyalogoltam, gyalogoltam és gyalogoltam. Végül megláttam a 10 emeletes házakat, gondoltam jó helyen vagyok. Mentem tovább, de csak nem oda értem, mindenféle építkezés volt. Munkásokkal, akiktől hiába kérdeztem, hol vagyok, merre kell mennem, nem válaszoltak, csak bámultak. Tovább mentem és egy bankféle leőtt volt egy rendőr, aki beszélgetett velekivel. Gondoltam, majd tőle megkérdezem, merre menjek. Közelebb érve láttam, hogy egy fogyatékossal beszélget, s ő sem teljesen ép, hagytam őket. Tovább bolyongtam, már fél 5 volt, és nem találtam sehol a házat… Na és itt ébredtem fel.

Nem tudom mi a jelentése ennek az álomnak. Egy netes álomfejtős oldal szerint az eltévedés bizonytalanságot, önbizalomhiányt jelent. A fogyatékos jelentése, hogy ne csak magunkkal foglalkozzunk, mert így elszalaszthatjuk az életet. Bűntudatra is utalhat. A rendőr jelentése szükséges, ám kellemetlen körülmény, hivatalos ügy, amin túl kell esni. Nagyjából ennyit találtam. De fogalmam sincs ez az egész mit jelenthet. talán a felvételivel lehet kapcsolatban.

Vagy akár azzal is, hogy múlt vasárnap eltévedtem a Kertvárosban. Hiába élek születésem óta Dombóváron, arra még nem sokat jártam, s olyan ügyes voltam, hogy sikerült rossz buszra szállnom. De akkor jött az én hősöm és megmentett. Vagyis eljött értem kocsival, és így nem kellett a szakadó esőben hazagyalogolnom.:)

Popularity: 61% [?]Pont egy évvel ezelőtt lettem Gabriel barátnője. Fura, hogy eltelt ez az év, gyorsnak tűnik, pedig voltak benne olyan dolgok is, amik sokáig tartottak, és nem voltak jók. Például minden kedd, szerda és csütörtök, amikor azt vártam, hogy hazajöjjön. Na meg idén már a hétfő is, bár a csütörtök nem mindig.

Az egy év alatt voltak jó és rossz pillanatok. Mindkettő megvan bennem. Többszáz emlék. Mindenféle. Bicajozás, közös nyaralás, kutyasétáltatás, szalagtűzők, Budapesti séták, gyalogtúra, közös filmnézések és még sokminden, ami épp nem jutott eszembe, vagy nem tartozik másra:)

Ezalatt az egy év alatt társra leltem, akire számíthatok, akiben megbízhatok, és akivel szeretjük egymást. Ha valaki másfél évvel ezelőtt elmondja nekem, hogy ez így lesz, nem hiszem el neki. Azt hiszem, jókor voltam jó helyen.

Végül egy bölcsesség-féle: ,,Minden könnyebb, ha az élet terhét ketten cipelik, hiszen így kétfelé oszlik a tömege.” Nagyon fizikás vagy matekos volt? Hát lehet, ilyen vagyok, én találam ki… :p

Popularity: 62% [?]Emlékszem arra, ami egy éve történt. Pont egy hétfői nap volt. Ötödik óra, művészettörténet. Valamilyen unalmaz izét kellett nézni. Kaptam egy smst. Elolvastam, s elkezdtem mosolyogni. Olyan boldog voltam akkor. Napokig a fellegekben jártam, sőt végig tavaly decemberben. Naponta kétszer elvesztettem a mobilom, az órám, a kabátom, a táskám, mindent… Mindenkire vigyorogtam.

Visszagondolva, ha tudom mi történik ez alatt az egy év alatt, lehet, hogy annyira nem mosolyogtam volna, hiszen volt ez alatt rossz is (én is hibás voltam), de volt rengeteg jó és szép is.  Szerintem sokat komolyodtam, bár ezt mások jobban tudják.

Egy biztos: kötődök valakihez, akitől nem akarok elszakadni. Bármilyen nagy völgy, vagy Mount Everest nagyságú akadály is jön, s bármi. Nélküle nem lenne teljes az életem.

Nem, ez nem a megszokás. Rájöttem, nem lehet valakit megszokni egy év alatt. Több alatt talán, de ennyi alatt nem.

Mégvalami. Azt mondják, a szerelemben másfél évnél van a nagy krízispont, ahol vagy vége, vagy a szerelem szeretetté alakul. Ez igaz?

Popularity: 60% [?]Miért van az, hogy reggel az öreg néniknek pont a fél 8-as busszal kell a piacra menniük vásárolni? Miért kell betolakodniuk az iskolások közé a buszra? És miért várják el azt az iskolásoktól ,,hogy mennének inkább gyalog, nekik még jó a lábuk”, ahelyett, hogy várnának még egy fél órát, és a 8-as busszal mennének, amin még ülőhelyük is lenne. Nem értem… Ha öreg néni leszek, ígérem, hoyg nem megyek a fél 8-as busszal piacra!

Popularity: 83% [?]November 28-án voltam BMEs nyíltnapon, nagyon tetszett. Elég sokan voltak. Voltam benn előadáson és tájékoztatókat is kaptam. Közlekedésmérnök szeretnék lenni. Igen-igen. Közlekedésmérnök. Jól hallotta, olvasta mindenki. Nem, nem vagyok őrült. Fura sem. Csak hát… ez érdekel. Utálom, hogy mindenki azt kérdezi, hoyg miért, és hogy az egyátalán mit csinál…

Egyébként a nyílt napon nagyon tetszett az előadás, és tényleg sokmindent tudok majd csiálni, ha sikerül bekerülnöm és elvégeznem, menetrend-tervezéstől, a logisztikai folyamatok irányításán át az autótervezésig bármit. Sőt, mintha olyat is hallottam volna, hogy repülőn pilóta is lehet valaki, ha ezt a szakot elvégzi. De nem az a vágyam, inkább a vasút, a BKV, menetrendek és a logisztika érdekel.

Sokakkal ellentétben nekem a Műszaki Egyetem épülete is tetszik. Régi és méltóságteljes, de nem omlik össze (kivéve a CH épületet:)). Lassan már kezdem magam kiismerni, mi merre van, már nem is annyira labirintus az egész. Bárcsak felvennének.

A felvételihez nagyon jó matek emelt érettségit kéne írnom, vettem egy emelt szintes feladatsorokat tartalmazó KÖMAL-os könyvet is, ebben 24×9 feladat van, amivel egy darabig biztosan elleszek.

Szeretném még megjelölni a BME építőmérnökit, valamint a Pécsi Tudományegyetemen a pszichológia szakot. Csak még el kéne dötenem, melyik legyen ebből második és melyik harmadik helyen. De van még időm februárig… Meg lesz nyílt nap Pécsen január 28-án, de hát hol van az még…

Ja és félek, hogy elrontom az érettségit, hogy nem sikerül valami, és hogy nem vesznek fel. Tudom ez a félelem természetes, denéha pánikba esek és az borzasztó. Hiszen én még kicsi vagyok, nemrég kezdtem a gimit, és máris elmegyek innen, és kezdődik az önálló(bb) életem. Persze ez nemcsak rossz, de azért mégis…

Más téma. Megpróbálkoztam egy béküéssel, de nem ment. Néha mindenki elkövet hibákat, de van, hogy elvesztjük a másik emberben való bizalmat is. Ez történt, ezért nem sikerült.

Mondjuk szerintem idővel a bizalom is visszaállítható, de hát ez van, ezt kell elfogadni. És azt hiszem, hogy mostmár kaptam normális indokot, választ, hogy miért nem lehetséges, hogy minden olyan legyen, mint régen, belenyugodtam. Már csak azt nem értem, miért kellett erre április óta várnom… :(

Popularity: 62% [?]Túl vagyok a biológia érettségin. Egy darabig most nem akarok biológiakönyvet látni, sem bármi olyat, ami e tantárgyhoz kapcsolódik. Nem utáltam meg a bioszt, csak kicsit sok volt már belőle, sokat tanultam az utóbbi időben.

Az írsbeli, szerinte már írtam, szóval 83%-os lett. Ennyi telt tőlem.

Pénteken volt a szóbeli. Csütörtök reggel bementem a suliba, abban a csodálatos matrózblúzba… Hogy dögölne meg, aki ezt feltalálta, kitalálta… Szóval ott elmondták, hogy pénteken leszek csak, van még egy napom tanulni. Nagy örömmel hazamentem, hogy na jó, akkor most mindent megtanulok, már minden menni fog holnapra. Kidolgoztam három tételt, amiről addig semmit nem tudtam, s azokat kidolgozás közben meg is tanultam. Ezután úgy gondoltam, az ágyamba fekve is tudok én tanulni, na így aludtam el… Néhány óra alvás után arra ébredtem fel, hogy nekem tanulnom kellett volna, ehelyett szépen szundikáltam. Na most már minden mindegy alapon tanulás helyett inkább ebédeltem közben a TVt bámulva. Ezután meginkább készülődtem, mert lementem Gabriel elé az állomásra, nehogy bányarémként lásson. Egyébként sminkeléssel, szemöldökszedéssel és körömlakkozással nagyon gyorsan telik az idő…

Gabrieltől fél 7 körül értem haza, majd gondoltam, hogy akkor nekiállok tanulni. Na de hajat is kéne mosni. Az egészből az lett, hogy aludtam egy kicsit, néztem a BKt meg a Fábryt, és reklám alatt hajat mostam. Na szép, ennyit a sok tanulásról…

Pénteken azért felkeltem olyan hajnali 4 fele, és akkor még néhány tételt átnéztem, meg készültem fel lelkiekben.

Odaérve óriási izgulás és nem tudok semmit érzés. Benn tételhúzás, 17-es tétel, hirtelen, hú az mi is volt. Ja, a talajszennyezés. Ajajj, ezzel nem foglalkoztam sokat. Talán a hét elején, ha kétszer átolvastam. Na nem gond, avan segédanyag (egy kép a szennyezőforrásokról, egy utakat mutató Magyarországtérkép és egy talajtípusokat mutató Magyarországtérkép). Az eredetileg levő 20 percből, amit a tétel kidolgozására kapunk elvileg, majdnem egy óra lesz. Ezalatt sokminden eszembe jutott, sikerült egy egész jó kis vázlatot írnom.

Az A tételem projektmunak volt. Erről kellett PowerPoint-ot készítenem, és ott röviden bemutatnom. A legnehezebb az volt, hogy a projektor kapcsolóját, hogy kell kezelni. Egyszer erősebben nyomtam meg a gombot, s néhány diát véletlenül átugrottam. Azért egész jól elmondtam.

A talajszennyezéses tételnél sem volt gondom, próbáltam egy jó felépítést létrehozni bevezetéssel, kifejtéssel és befejezéssel. Sikerült is.

Délután mentem vissza, akkor osztották ki a törzslapokat, s mondták meg az eredményeket. Dicséretet kaptam a vizsgaelnöktől, mert 100%-os lett a szóbelim. Hurrá!

Tehát összesítve a százalékokat, 88%-os lett a biológia érettségim. Lehetett volna jobb is, de ez is azért elég pontot hoz felvételinél, ha a biosz számíttatom be és nem az infót. Majd meglátom…

Popularity: 66% [?]Holnap reggel mondják meg, hogy mikor lesz a biológia szóbeli érettségi. Vagy holnap vagy holnapután. Remélem holnapután. Azt mondták, hogy valószínűleg pénteken, ha nem, akkro nagy bajban leszek, mert nem érzem magam felkészültnek. Lelkileg sem, még ha a tudással nem lenne gond, de van ami még nem teljesen tiszta, úgyhogy mindenképp kéne a holnap nekem még tanulásra. Jajj, remélem az égiek meghallgatják imáim, és pénteken kell csak szóbeliznem.

Popularity: 64% [?]Nem tökéletes a blogom. Valami programhiba, sablonhiba lehet a baj. Sajnos nem értek ezekhez.

Az a gond, hogy amikor például amikor rákattintok május hónapra, hogy azokat  a bejegyzéseket meglehessen nézni, amiket akkor írtam, ez a hibaüzenet jelenik meg:

Fatal error: Call to undefined function: is_tag() in /wp-content/themes/colorful-10/archive.php on line 4

Bárcsak informaikus lennék, vagy értenék legalább ezekthez, és meg tudnám az ilyenekt csinálni. Egyébként sok már sablonnal is ez votl a bajom, ezért nem működtek. Pedig volt közöttük sok más szép is.

Popularity: 64% [?],,Az élet zokogásból áll,
szipogásból és nevetésből,
túlnyomórészt szipogásból.”
O. Henry

Popularity: 79% [?]Szombaton volt az első nyelvvizsgám. Angol középfokú TELC.

Minden vizsgahelyzet előtti éjszakán azt álmodom, hogy tudom vagy nem tudom a dolgokat és ott vagyok vizsgán. Most mindig csak azt álmodtam, hogy várok a vizsgára. Nem tudom, hogy ez mit jelenthet, talán, hogy sokat kellett ott várni, és ezt álmodtam meg előre.

Sokan voltak Dombóvárról nyelvvizsgázni. A teremben, ahol az írásbelit írtam, rajtam kívül 8 dombóvári volt.Reménykedtem, hogy szóbelin a Sárával leszek együtt (matekos csoporttársam), de sajnos nem így alakult.

Az írásbeli nem volt könnyű. Sőt, nagyon nehéznek találtam. A szövegértés és a levélírás nem volt nehéz, de a nyelvtan az nagyon. Egy kamerának a használati utasítása és javítása volt leírva, tehát valamilyen szakszöveg volt, abba kellett behelyettesíteni szavakat. Ja és a behelyettesítendő szavak nagy része is ismeretlen volt.

A szóbelire egy kaposvári srác, vagy inkább fiatalember, családapa volt a társam. Korra valahol 20 és 25 éves kor között lehetett. Valamilyen gépész szakmája volt, most készült felvételire kereskedelem és marketing szara valahol, ezért kellene neki a nyelvvizsga. Első látásra nagyon unszimpatikus volt, mikor beszélgettünk akkor azért rájöttem, hogy egész normális. Bár kicsit furcsa volt, az biztos.

Az írásbeli után az első csoporttal kerültem be szóbelizni, sejtettem is, mivel a vezetéknevem eléggé a névsor elején szokott mindig lenni. Hát erről nem tehetek, ilyen családba születtem.

Annak ellenére, hogy 12:15-re voltam kiírva, kb 13:00-kor hívtak be a felkészülőterembe. Ott elvileg 20 perc van arra, hogy felkészüljünk a nyelvvizsgán lévő szövegekből, amiket majd elő kell adni. Na ebből a 20 percből körülbelül 8-10 volt megadva nekünk, utána menni kellett.

A szóbelis társam mondta, hogy nem nagyon tud angolul, de hogy ennyire nem, azt tényleg nem gondoltam, azt hittem csak szerénykedik. A bemutatkozást még jól elmondta.

Aztán jött a meglepetés, a prezentáció. Az angoltanárnőnk elmondta, mik lesznek a témák, ezeket dolgoztuk ki, ő kijavította, és megtanultok. Erre szántam szerintem a legtöbb időt a tanulás folyamán mindig. Ezek a prezentációk között a könyv, a film, a koncert, a sportesemény és az utazás volt. Azonban ez állítólag január 1-től megváltozik. Ennek ellenére már most novemberben úgy gndolták, hogy legyen az újfajta prezentáció. Szerencsére két választásom volt: a magyar oktatási rendszer bemutatása (ezt választottam), valamint a magyar nemzetiségek, elhelyezkedésük és tájnyelvük jellemzése…

Vitázni arról kellett, ami már volt egyszer régebben is. Mobiltelefonokról. Ez nem ment nehezen nekem, nem hiába vagyok mobilfüggő.:)

Szervezésben egy nyelvi útat, hétvégét kellett megszervezni egy angol csoporttal. Ez sem volt nehéz.

Majd valamikor decemberben kiderül, hogy sikerült-e. Szerintem nem fog, mert nem értem el nyelvtanoból a minimumos 40%-ot, mert azt hittem együtt számít a többivel, ami úgyis felhozza… Majd kiderül. Bár igazából szívesen mennék újra, csak ne kéne érte újra fizetni, mert ez kellemetlen…

Popularity: 66% [?]Ma volt az első táncórája az osztálynak, készülünk a szalagtűzőre. Nem vagyok valami nagy tánctehetség, de nagyon élveztem ezt az órát. Nagyon tetszett. Jó volt nézni, ahogy egyszerre táncol 32 ember. Remélem a szalagtűzőn is legalább ilyen jól fog kinézni.

Kár, hogy nem tudtam végig maradni a táncórán, de kellett mennem angolra. A mai volt az utolsó angolom.Holnap nyelvvizsga. Moöst éppen nem izgulok, de ez nem jelenti azt, hogy öt per múlva sem fogok izgulni… Remélem, majd sikerül. Már több mint egy éve járok külön angolra, úgyhogy mennie kéne… Ma ráadásul olyan jó lett a nyelvtani tesztem, mint még sohasem. Csak holnap is így sikerüljön.

Na most megyek hajat mosni, szemöldököt szedni, és megpróbálom kialudni is magam, hogy holnap friss és okos legyek.

Popularity: 62% [?],,Jó dolog, hogy rosszul érzed magad. Ha semmit nem éreznél, az azt jelentené, hogy nincs benned szeretet, nincs szenvedély. És semmik vagyunk szenvedély nélkül…”

Popularity: 77% [?]Néhány hete voltam a háziorvosnál, mert gyakran fáj, zsibbad a kezem és a lábam. Az ortopédiára adott beutalót. Kértem időpontot még október 22-én, akkro adtak mára, november 13-ra. 9 és 11 között mentek, azt írták rá egy lapra.

Ma reggel 9 óra előtt pár perccel már ott voltam a rendelőintézetben, vártam, hogy szólítsanak. Persze várthattam sokáig. Közben a doktornő és az asszisztense kimentek rágyújtani egy-két cigarettára, végülis miért is ne, mikor húszan ott várnak a folyosón…Végül 11 után hívtak be, akkor is úgy, hogy egy ismerős szólt, hogy hívjanak már be. Elég unalmas volt ez a több mint kétórás várakozás, de hgy milyen emberek voltak ott…

Benn megállapították, hogy semmi ortopédiai bajom nincs, menjek a neurológiára. Hát jól van, kaptam beutalót is.

Anyu régebben az idegosztályon dolgozott, de a most ottrendelő orvost nem ismerte. Végülis egy ismerős révén ismét sikerült elérni, hogy hamarabb jussak be, ezért “csak” fél órát kellett várnom. A doki állítólag nagyon okos, nekem túl lassúnak és életszegénynek tűnt. Lassan és halkan beszélt. Ő is megvizsgált. Szerinte lehet, hogy megcsipett egy kullancs és Lyme-kór az oka a mostani panaszaimnak. Hát végülis lehet. Nyáron volt bennem egy kullancs az egyik bicajozás után, mikor voltunk Gabriellel a Tüskei-tó körül.

Vettek tőlem vért. Nagyon félek a vérvételtől, bármi mást, csak ez ne. Láttam, ahogy a nőci szedte ki az üvegeket, amibe majd a vérem kerül…Húú, nagyon remegtem. Fájt. Rosszul éreztem magam. Utána is szédelegtem kissé. Nem bírom a vérvételt, lettem már rosszul vértől többször.

Az egyik vérmintát elküldték Szekszárdra, majd egyszer lesz eredmény is… Akkor kiderül pontosan, hogy ez a bajom vagy sem.

Igazából nem is tudom melyik jobb, ha ez, vagy ha nem…

Popularity: 63% [?]Sokat szoktam gondolkozni egy-egy témán, amikor úgy épp eszembe jut. A nő-férfi kapcsolat és az egymás iránti tisztelet kérdése pedig már többször eljutott odáig az agyamban, hogy le kéne írni, mit gondolok a témáról. Végül két mondat döntötte el, hogy én ezt ma leírom.

Az első mondat: ,,Nektek csajoknak elég lassú a felfogásotok és nehezen értetek meg sok mindent.”

A második pedig arról szól, hogy a férfiak okosabbak a nőknél, és ez természetes. Legalábbis aszerint, aki ezt írta.

Ezekkel persze én nem értek egyet. Szerintem nincs különbség a női és a férfi okosság mértékében. Egyenlő. Persze nem minden esetben, mindkét nemben találhatók okosabbak és butábbak is.

Régebben teljesen más volt a kapcsolat a nők és a férfiak között, s lehet, akkor jobb volt.

Egy kis töri:
Az ősembereknél matriarchális társadalom volt, tehát a nő, az anya volt, akit jobban tiszteltek. A nők dolga a gyerek születése, a barlang rendben tartása, valamint a gyüjtögetés volt. A férfiak eközben vadásztak. Ideális társadalomkép, ami a maira már nem hasolít.

Aztán a nők szerepe egyre csökkent, s a férfiak kerültek előtérbe. A férfiak jártak dolgozni munkahelyükre, a nők eközben otthon maradtak, gyereket neveltek és vezették a háztartást. A férfiak jártak egyetemre, nekik volt csak szavazati joguk.

Aztán elkövetkezett az első világháború, ahol a férfiak a fronton voltak, ezért a nőknek kellett beállni dolgozni a gyárakba. Jelentősen megnőtt a nők szerepe.  Szavazati jogot is kaptak. Volt, ahol kezdetben korlátozott volt ez a szavazati jog, csak bizonyos kérdésekben dönthettek, de később kiszélesítették a szavazati jogukat, már minden ügyben szavazhattak ők is.

A világháború után a nők maradtak a gyárakban dolgozni. Bár sok volt az olyan nő, aki csak fiatalkorában, családalapítás előtt dolgozott. Az egyetemeken is megjelentek a nők, egyre nőtt a tanult nők száma.

Végül elérték a nők a férfiakkal való egyenlőséget. Legalábbis elvileg.

Azonban ma is számos dolog van, ami mutatja, hogy ez mégsincs így. Még mindig jobban vesznek fel férfiakat egy állásra, mint nőket (jó, vannak tipikus női állások, mint például az óvónő). Felmérések alapján kiderült, hogy a férfiaknak magasabb az átlagkeresete is.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy bármelyik nem jobb, műveltebb, kreatívabb lenne a másiknál nemnél. Aki ezt így gondolja, annak bizonyára a saját műveltségében vannak hiányai, vagy pedig csak előítéletei vannak.

Feministák és hímsoviniszták. Össze kéne ereszteni őket. Kiváncsi vagyok, mi sülne ki belőle.

Popularity: 73% [?]Ma írtunk matekból. Figyelmetlen voltam. Mindent elszámoltam. Nagyon elkeserített az. Ennyire régen nem borultam ki semmitől, ami dolgozat/felelés volt. Pláne nem azért, mert nem 5ös lesz, hanem mondjuk 4es, mert annyi csak meglesz.

Matekból tavasszal emelt szinten szeretnék érettségizni. Eddig úgy éreztem, ehhez maximális teljesítmény kéne az év során. Majdnem mindig írtam házit, átnéztem mi volt előző órán, stb, eddig ez elég is volt. De ha számolni nem tudok (mint most kiderült), akkor már baj van. Vagy ráfoghatom a számológépemre, biztosan az volt rossz.

Mondjuk, ha belegondolok, középszinten egy 80%-ossal többre mennék, mint emelten egy 75%-ossal. Pontok szerint legalábbis. Aztán azért a szint eléggé más. Szerintem középszintű 80%-os nem olyan nagy teljesítmény, amit olyan nehéz lenne elérni. De kockáztatok,  legyen az emelt szint. Remélem meg tudom csinálni, és nem ezen fogok mindent elbukni.

Popularity: 63% [?]Category: Személyes | 16 Comments

Ma megnézhetem a biológia írásbeli érettségim. 83%-os lett, ami 5ös, de lehetett volna jobb is… Na de enek örülök, szerintem nem rajtam múlt, ha többet tanultam volna, akkor sem tudtam volna jobban megírni. Meg hát szóbelivel is fel lehet hozni. Remélem kicsit fel fogom. Ma elkértem egy könyvet, amiben környezetvédelmes tételek vannak a szóbelire. Már csak tanulnom kéne rá… De ehhez igazából semmi kedvem.  Hát, ez van.

Popularity: 62% [?]Olyan jó volt ez a hétvége. Csak kár, hogy elmúlt, és holnap már suli. De rég volt ilyen hétvégém, és örülök neki, hogy volt ez. És különben is, közeleg az év egyik legszebb hónapja, a december, ami a karácsony, az évforduló, a szülinapom és a szilveszter hónapja. Várom már. Pedig lehet, hogy jobb lenne a jelenben élni, de én mindig valamit várok, s addig csak telnek a napok…

Popularity: 62% [?]2007. november 29-én ezt írtam:

Holnap este találkozom valakivel, vele még van is kedvem találkozni, nyáron is egyszer találkoztunk, akkor is jól éreztem magam vele. Majd meglátjuk mit hoz a holnap. Mindenesetre ezt nem fogom lemondani. Bár biztos meg fog fordulni a fejemben.

Hát eléggé furcsa ezt most így visszaolvasni. Ha belegondolok, hogy akkor még mennyire más volt ez életem. És már sokkal jobb. Boldogabb vagyok.

Érdekes, hogy Gabriel ekkor még csak valaki volt, akivel nem akartam barátságnál többet, de hát a szívem közbeszólt. És jól tette. Lassan már egy éve, hogy együtt vagyunk!

Popularity: 63% [?]Megpróbáltam mindent. Megtettem minden tőlem telhetőt. Néha hibáznak az emberek, elhamarkodottan döntenek, mások meg makacsok. Én megtettem mindent, ami tőlem telhet, de ha valaki esélyt sem ad egy békülésre, azzal nem lehet békülni. Csak azt nem értem, hogy akkor miért írta azt a verset, ami rólam szól… És abban szépeket ír, hogy hiányzik neki a barátság… Meg minden ilyesmi…

Mindegy, a lényeg, hogy itt van nekem Gabriel, meg még néhány ember, akire számíthatok bárhol, bármikor.

Meg különben is a tanulásra kéne koncentrálnom, kellenének a pontok, hogy felvegyenek. Aztán ha felvesznek, vár egy új élet, új társaság, új város, a szórakozásm ellett tanulás, és nagyobb önállóság. Persze vannak olyan emberek, akiket nem akarok feladni majd az ,,új életemben”, hanem továbbra is tartani velük a kapcsolatot, akár még erőteljesebben is, hiszen van akikhez majd közelebb leszek!

Várom már ezt az új élet-félét, de valahogy tartok is tőle… Nem baj, van még időm, ebben az élethelyzetben is.

Popularity: 67% [?]Van valami, amit régóta szeretnék, de nem merek. Vagyis néha úgy érzem, nem szeretném, jó nekem minden úgy, ahogy van… Aztán máskorm eg nagyon kétségbe vagyok esve, és mindenképp lépni akarok. Próbálkoztam már ezügyben többször, sosem jött össze. Bár tény, egyszer nagyon közel voltam hozzá, talán csak egy-két mondatomba került volna, de nem tettem, gyáva voltam. Féltem. Az elutasítástól, a megalázástól. És ha ezt a szemembe mondják… E-mailben meg hát nem az igazi, eddig csak arra jutott bátorságom, meg egy sms-re. Az utóbbi akkor majdnem hatásos volt…

Ma ott volt előttem a nagy lehetőség. És nem mertem semmit csinálni, pedig talán csak egy-két szó, egy-két mondat lett volna. De nem mertem. Gondoltam, majd egy perc múlva. Aztán megint, még egy perc. És mégegy, és mégegy, és mégegy… Aztán elmúlt az az idő, ami alkalmas lett volna. Már elment megint a nagy lehetőség. Lehet hogy elcsesztem. Mindent. Lehet, hog holnap már nem lesz igazi. De lépni fogok. Még ezen a héten.

Gyáva voltam, pedig bátornak kellett volna lennem…

Popularity: 64% [?]Igen, ennyi is kifejezhet nagyon sokat. Hozhat örömet bánatot. Sokszor még a 160 karakter sincs meg, mégis fontos. Mutathatja a törödést, vagy azt, hogy épp eszébe jutott a címzett, gondolt rá. Lehet akár békülés is ebben a 160 karakterben. Lehet benne sok minden.  Jó és rossz. Szeretek smst kapni, és írni is. El sem tudnám képzelninélküle az életem.

Popularity: 73% [?]Csodás álmom volt. Nem, a történt egy része nem olyan szép és zavaros is, de a hangulat, az érzelmek azok voltak.

Az álom a vasútállomáson kezdődött. Jegyet akartam venni  a Bp.-re menő ICre. A jegykiadó férfi mogorva volt, s nem adott diákjegyet. Azt mondta, nem hiszi el, hogy még diák vagyok. Mikro felmutattam a diákigazolványom, azt mondta, honnan tudja, hogy ez nem hamisítvány. Erre kiakadtam, és mondtam, hogy átmegyek a máik pénztárhou jegyet venni, de azt mondta, arra a vonatra nála van az utolsó helyjegy, amit már ki is állított, vegyem meg teljes árért. Végül megvettem. Ez volt az álmom első zavaros része.

A másik zavaros részben valakitől búcsúztam, aki egykor közel állt hozzám, de ma már nem a legjobb barátnőm, sőt nem is barátnőm, mára már senki. Az volt a fura, hogy ölelkeztünk, pedig nem vagyunk már jóban…

A harmadik zavaros részben a város másik végén voltam, s  20 percem volt a vonat indulásáig, de azért leértem. Nem értem hogyan, hiszen álmomban vagy 40 perces kerülővel mentem, meg közben haza átpakolni, de mindegy…

Felértem Pestre. Gabrielhez mentem. Sikerült megtalálnom. Már vele voltam. Átölelt, biztonságban voltam. Vele sétáltunk. Valamilyen tó volt ott, és hajóra szálltunk. Kellemesen fújt a szél.

Meg villamossal is mentünk. Sok más ember volt ott, de mégis csak ketten voltunk lélekben…

Ez így leírva nem ugyanaz, mint álmomban volt. A betűk, a szavak nem adják vissza az érzést.

Egész nap ez az álom járt a fejemben, erre gondoltam csak…  Az egész napom hangulatát meghatározta. Bús-boldogság érzés. Boldogság, mert szeretek, s viszont szeretnek, de szmorúság, mert ez a valaki távol van, s ez így megy hétről hétre…

Popularity: 64% [?]Nem szoktam sütni-főzni. Időnként azért eszembe jut, hogy jó lenne ezt vagy azt elkészíteni, de nem igazán szoktam odáig eljutni, hogy meg is csinálom.

Ma viszont eljutottam odáig, sőt a “nagy mű” már a hűtőben várja a fogyasztást. Ez a “nagy mű” egy süti lett. Gasztroblogok után kutatva, azokban recepteket keresve találtam rá erre. Egyébként a blog, amiben rátaláltam egész jó. Könnyen lehet, hogy elkészítésre kerül onnan majd más is.

Bár elég körülményes votl egy-egy hozzávalót megkeresnem a konyhában, végül összegyűlt minden. A kiválasztott sütiben az tetszett, hogy mikróban lehet, sőt ezt ott kell elkészíteni. Ezért kedvelem például a rizskót, azt is mikróban szoktuk csinálni.

Mikor kisült a piskóta, vaníliapudingot főztem. Sajnos csak vízzel tudtam elkészíteni, mivele Apa nem eszik semmi olyat, amiben tej található. De így is meglett a puding, bár nem egészen olyan, mintha tejjel lett volna.

A lényeg azonban: Kész a sütim!

Már csak várnom kell a hazaérkezőket, hogy  a sütim meg legyen kóstolva. Kiváncsi vagyo, ízlik-e majd nekik.

A Start piskóta receptje itt található.

Popularity: 88% [?]Ma mikor mentem haza órák után, sajnos elfelejtett jönni a busz. Ezért kénytelen voltam gyalog hazamenni. Eszembe jutott, hoyg akkor úgyis utba esik a cukrászda, veszek olyan fagyit, amiről olvastam még a nyáron. Egyébként megtaláltam neten is a cikket, amiben a fagyi nyerő ízként szerepel.

Hát őszintén megmondva, nekem nem ízlett a fagyi. Lehet, hoyg természetes anyagokból készült csak, de semmi íze nem volt. Színe sem sok. Almaízét meg abszolúte nem éreztem. Hát mindegy, ez a fagyi nekem nem jött be. Ha választanom kéne, hogy ilyet eszek-e vagy semmilyet, akkor inkább a semmi mellett döntenék. Végülis: íze egyiknek sincs!

Popularity: 68% [?]Miért olyan nehéz valakit elfelejteni? Miért nehéz, hogy a szívünkben semlegessé váljon, akit szerettünk? Miért nem lehet békülni? Miért makacsak, büszkék az emberek? Miért nehezebb feladni ezeket, mint boldogtalannak lenni? Miért nem lehet megfelelő eszközt találni a békülésre? Miért nem sikerül sose? Miért akarom ennyire? Miért bántott meg? Miért kellett csalódnom benne? Miért ért többet “egy idegen” egy legjobb barátnőnél? Miért? Miért, miért, miért???

Popularity: 66% [?]Sikerült a német osztályozóvizsgám. Az írásbeli nagyon nehéz volt, a szóbelinél jó tételt húztam. Bár szerintem a szóbelinél jobban teljesítettem, mint azt értékelték. A lényeg, hoyg kész vagyok, és nem kell bejárnom 12.-ben német órára. Se angolra, se énekre. Nem baj, a kevesebb óra sosem árt!

Egyéb: A hét eleje nagyon jó volt, azt leszámítva, hogy tanulnom is kellett. De rájöttem: az álmok valóra válhatnak, még a mesébeillőek is. Boldog vagyok. És ez jó!

Popularity: 63% [?]Félek. Nem tudom mitől. De nagyon. Holdfogyatkozás óta bennem van egy szorongó érzés.

Régen nagyon szerettem a holdat nézni,  de most elég volt 10 percenként rápillantanom, hogy lássam, hoyg tünik el, majd jön vissza ismét.

Tegnap este történt valami. Az is aggodalommal tölt el. Meg a közelgő csütörtöki vizsga.

Talán majd elmúlik…

Popularity: 66% [?]Néha előfordul olyan, hogy valamit nagyon szeretnél. Vágysz rá. Erről álmodsz éjjel és nappal. Mikor egy ilyen álomból ébredsz, szomorú vagy, hogy megszűnt az érzés, mely csak álmodban tőr rád, pedig te a valóságban is szeretnéd érezni.

A vágyakat ki kell mondani, enélkül nem teljesülnek. De mi van, ha kimondod és így sem? Akkro mit tehetsz? Reménykedsz örökké feleslegesen vagy inkább lemondasz róla? Lehet, hogy a lemondás egyszerűbb. Ha valami nehezen vagy egyátalán nem elérhető, akkor le kell róla mondani, és lesz más, ami boldoggá tesz?

Sokáig vágytam rá, reménykedtem, hogy lesz ilyen. De csak akkor teljesült, amikor nem számítottam rá. De csak egyszer. És annyi. Pedig azóta azt várom, hogy újra érezzem azt, amit akkor. Volt több olyan alkalom, amikor azt hittem, hogy eljöhet ez a pillanat. De nem jött el.

Most már bizonyára mindenki valami nagyon extra és extrém dologra gondol, pedig nem az. Ez csak egy nagy ölelés attól az embertől, akit szeretek. De ez nemcsak egy egyszerű ölelés, hanem egy egész éjszakán át tartó ölelés. Egy olyan, ahol érzed, hoyg szeret, és egész éjjel, csak ölel, ölel és ölel…

Popularity: 65% [?]Tudom, hogy azt írtam, hogy írok nyaralás után, hacsak a Balaton cápái meg nem esznek, de nem így alakult. Mármint nem ettek meg, csak nem volt időm írni. Persze nem az, hpogy annyira nagyon, de nagyon elfoglalt lennék mostanában, csak nem sok időt töltök itt a géppel, pláne nem blogírással vagy olvasással. Mostanában még a kedvenceim sem olvastam, de majd be fogom pótolni… Csak annyi mindent kéne bepótolni… Kicsit el vagyok havazva, de nem stresszelek emiatt vagy ilyesmi. Pedig lehet, hoyg jobb lenne, ha izgatna a dolog, mert így nem fog kisülni ebből semmi jó. Konkrétan most a német vizsgámra gondolok. Nincs már két hetem se. Neki kéne állni, de nagyon. 13 nap alatt azért érdekes lehet megtanulni egy nyelvet. Azaz hoyg lehetetlen. De nekem azért valahogy menni fog. Már nem akarok 5ös vizsgát. Jó, persze örülnék neki, de nem lesz meg. A lényeg, hogy görbüljön, és akkor nem kell többet németórára járnom.

Balatonról, a nyaralásról írok is egy keveset, ha már a bejegyzés címében is benne van. Összességében jó volt. Persze nem volt mindig minden felhőtlen, nehéz együtt lenni valakivel 6 napig egyfolytában - JG lehet, hogy meg fog cáfolni, ha olvassa, de szerintem akkor is nehéz.
Nemvolt ám ez a pár nap egy nyugodt pihenés a Balcsi-parton. Mentünk mindenfele. Megmásztuk a fonyódi hegyet, ahonnan gyönyörű volt a kilátás. Többször voltunk a Fonyódi kikötőben is. Sajnos milliónyi, milliárdnyi szúnyog időzött ott rajtunk kívül. Etettünk hattyúkat és kacsákat. Voltunk Nerd Academy koncerten és ott voltunk a Kaposvári Roxínház előadásán is. Többször bementünk Fenyvesre is a központba. Voltunk kisvasúttal Fenyvesről Somogyszentpálra. Áthajóztunk Badacsonyba is, ahol feljutottunk a hegy legtetejére is!!!

Ha választanom kéne, hogy mi tetszett legjobban a nyaralás folyamán, egyértelműen nem tudnék választani. Nem tudok egyet mondani, ami a legeslegjobban. Kettőt viszont már tudok.
Az egyik, amikorFonyódra mentünk, felmentünk a hegyre, és onnan néztük a Naplementét, aztán a kikötőbe mentünk, s végül éjszaka Fonyódról Fenyvesre gyalog. Nem azt mondom, hogy közel volt, de nem volt óriási, tehát legyalogolható táv volt. Ez alattt szerintem nagyon jót beszélgettem Gabriellel, s lehet, hogy ezmiatt a beszélgetés miatt lett ez a kedvencem.
A másik, ami még a legjobb volt szerintem, az a Badacsony megmászása. Bár nem volt könnyű, ráadásul szerintem egész héten aznap volt a legmelegebb is. A kilátó igencsak, mozgott, ráadául én a magasban is félek, de felmentem rá, ha már ilyen magasra felmásztam. Sajnos a kilátás nem volt valami nagy, mivel a kilátó környékét benőtték a fák. Persze volt olyan hely is, ahol többet lehetett látni. Megérte felmászni. Odafele és visszafele is hajóval mentünk. Odafele mögöttünk állt felszállásnál a Molnár Csaba. Gondolom ez a név nem mond semmit, a Szeress Most!-os Erikként biztosan többen ismerik őt. Egyébként nagyon lestrapáltul nézett ki. Tele volt szőrrel, és a nadrágja sem volt egy nagyon divatos vagy jól kinéző darab. Biztos ez volt az álca. :)

Popularity: 65% [?]Ma reggel indulunk Gabriellel Balatonra, ahol ketesben töltünk pár napot. Olyan jó lesz! Jujj, már mióta vártam ezt a napot, és most itt van! Nagyon boldog vagyok!
Majd írok, ha hazajöttem, kivéve ha nem eszik meg egy cápa a Balatonon. Na jó, nem vagyok szőke…

Popularity: 65% [?]Nézegetem ismerősöm képeit, ha már úgyis új az iwiwen a képnézegető, eddig meg nem igazán jelenítette meg a épemen a képeket. Erre találtam ezt a képet az Attilánál.

Jobb oldalon az előtérben az Attila. Viszotn a háttérben ottvagyok Gabriellel, és olyan aranyosan mosolyog rám. Jujj, ez most nagyon tetszik.

,,Az apró örömök teszik széppé az életet.”

Popularity: 67% [?]MA este elhatároztam, hogy elmegyek futni. Persze csak akkor, ha mrá sötét van. Úgyis ritkán van olyan, hoyg este 10-11 óra előtt egyedül vagyok, ki kell használni az alkalmat. Zokni, futócipő, megfelelő ruházat. Monom, hogy futni megyek. Azt mondják, nem vagyok normális, meg miért ilyenkor este, hiszen sötét is van már… Végülis csak elindulok. De csak az udvarig jutottam. Esik az eső. Hát, ez az én szerencsém…

Így tehát a feszültséglevezetésnek csak a papírtépkedős változata maradt számomra. Ez egyszerűbb, bár kevesebb kalóriát éget. A4-es papír, maximum fél milliméterszer fél milliméteresre öszetépkedve. Mire ezzel kész vagyok, többnyire elmúlik a feszültség. Még mindig jobb, mintha tányérokat törnék, nem?

Popularity: 64% [?]Igen, nem álmodtam. Sőt én is tekertem végig, na meg Gabriel. Igaz, hogy a túra eredetileg 40 km-es, de hát kicsit eltévedtünk néhányszor meg ilyesmi… De végülis jó volt. Viszont most megyek aludni, mert nagyon fáradt vagyok. Holnap viszont részletes beszámoló, de csak este, mert megyek napközben Gunarasba fürdeni. Fáj a lábam… Hát igen, 40 km, az 60 km. Jujjjjjj, sok volt azért, de jóóóóóóóó!!!!!!!

Popularity: 67% [?]Július 7-től 11-ig biológia-kémia táborban voltam. Rájöttem, hoyg mennyi hiányosságom van még bioszból. Ha ősszel akarok érettségizni, akkor nagyon össze kell magam szednem, és erősen neki kell állnom tanulni. Főleg a biokémia… Nem szretem, nem értem, nem is nagyon tanultuk. A bonyolult ábrákat alapórán át is lapoztuk, nehogy összekeveredjünk, most meg kéne tudni… Benne van az érettségiben…

Ezen kívűl neki kéne állnom angolozni és németezni is. Meg hát hátravannak még a kötelező olvasmányok is. Igen, én ilyen stréber-lelkületű emberke vagyok, de hát szeretnék bekerülni egyetemre. Ez meg a másik. Táborban nagyon elbizonytalanodtam. Nem tudom, hogy van-e olyan, ami érdekel, felevsznek, és még el is tudom végezni. A kémiával hadilábon állok. Jó, amikor még tanultuk, akkro ötös voltam belőle, de sohasem szerettem, sohasem érdekelt igazán. Nekem a képletek valahogy annyira távol állnak az élettől, a valódi dolgoktól… De ha környezetmérnökit szeretnék akkro muszáj lesz kémiáznom, mert sehol sem tartok… De fogalmam sincs mit szeretnék. Van 6 szak, ami tetszik, de igazán egyik se. Mindegyikben van valami, ami nem tetszik. Mindegyikben van ami tetszik. Nem tudok dönten. Pedig kéne. Szeptember elejére legkésőbb. És akkor tudnám azokat a tantárgyakat tanulni, amik arra fontosak. A többivel meg nem kéne annyit foglalkoznom… Jajj, nem tudom mi legyen… :(

Ezen kívül el kéne kezdenem mozogni, mert lassan olyan alakom lesz, mint egy labdának. Meg talán kevesebb nasi. A csokiról már teljesen leszoktam, nem is tudom mikro ettem utoljára. Már csak a kekszekkel, sütikkel, fagyikkal van a baj… De meglesz a jobb testalkat, ha kitartó vagyok. Bár nem könnyű. De hát Noémi is megcsinálta, talán nekem is menni fog. Bár ő is sokat szenvedett.

Popularity: 73% [?]A vércukorról és a vérnyomásról írom a biológia projektmunkám az érettségire. Rengeteget dolgoztam már vele, de még csak 13 oldalnál tartok. Az anyag szinte minden megvan, csak ki kéne választani a lényeget, és be kéne illeszteni a megfelelő helyre, meg át is kéne fogalmazni a dolgokat. A diagrammokkal megszenvedek rendesen, sosem vagyok elégedett. De hát ez van. Azért készül a nagy mű, remélem hamarosan teljesen meg is lesz. Július 25. a határidő számomra, eddigre szeretném megcsinálni…
Volt vércukormérés, vérnyomásmérés meg minden.  Kétszer. Összehasonlítás miatt.
Remélem sikerül nagyon jóra megírnom ezt a projektmunkát ,mert kellenek a pontok az érettségire (ez az egyik szóbeli tétel).

Popularity: 71% [?]Azt hiszem változnom kell. Több szempontból is. Ha nem teszem, akkor baj lehet. Kitűztem magam elé a célokat, és véghez is fogom vinni. Nem akarom semmilyen álmomat, se msemmilyen embert elveszíteni.

Popularity: 66% [?]Szerelmem!

Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan írjam meg azt neked, amit most szeretnék. Mindenképp a félév-fordulónkra szerettem volna ezt megírni neked. Eredetileg írásban, papíron, borítékban lezárva adtam volna ezt át neked, de az írásképem ehhez nem igazán megfelelő, tehát olvashatatlanul írok. Meg itt talán tartósabban megmarad. Bár ezt mindenki láthatja, de mindenki előtt fel merem vállalni azt, amik voltak, sőt büszke vagyok rá, hogy ilyen szerencsés vagyok és hogy ilyen csodálatos fél évem volt.

183 nappal ezelőtt mondtuk ki kapcsolatunk kezdetét. Utána következett egy esős pénteki este, éjszaka, majd szombati hajnal. Pont úgy szakad az eső, mint ma. Emlékszem, esett az eső, de nem igazán törődtüünk vele. Mentünk buszmegállóból buszmegállóba. Remélve, hogy valahol melegebb lesz. Jó volt a karjaid közt melegedni és nézni, ahoyg hozzák hajnalban a boltba a kenyeret. Fél 5kor úgy mentem haza, hogy nem éreztem magam fáradtnak, csak nagyon boldog voltam.
Ezután szombatonvégig csak rád gondoltam, és a vasárnapra - akkora beszéltük meg a következő találkozást.
Vasárnap reggel jöttél értem kocsival, és mikor ott álltál már a ház előtt, akkor mondtam el gyorsan anyunak mindent. Emlékszem, hoyg meglepődött.:) Vasárnap reggel sétáltunk a városban, olyan kihalt volt minden, még mindenki aludt. Szokatlan volt először minden, de mégis jó volt.
Utána pénteken már nálatok voltam. Nagyon izgultam. Féltem, hogy nem leszek szimpatikus majd anyudnak, és hogy utálni fog engem. Szerencsére nem így lett, nagyon megszerettem őt is. (És a Renit és a Dömit is.) Akkor készült az első közös képünk is:

Aztán karácsony előtt te is eljöttél hozzánk.  Féltem, hogy nem tetszik majd a házunk, csúnyának tartod majd, és nem fogsz szeretni. Visszagondolva jó nagy hülye voltam ezért. Mostmár olyan jó, hogy annyiszor itt voltál, itt vagy nálam, már teljesen természetes nekem.
A szilveszterünk elég érdekesen telt. Meg mondhatjuk úgy is, hogy mozgalmas volt. Bár jövőre idén inkább kettesben tölteném a szilvesztert, ha lehet. Szerintem megérted.:)

Januárban nem tudom mi volt velem, de olyat tettem, amiért megérdemeltem volna, hogy elhagyj. Ráadásul kétszer. Örülök, hogy nem tetted. Talán néha te is örülsz azért neki, hogy velem maradtál.:P

Február elején voltak a szalagtűzök és a szülinapod. Remélem sikerült ezeket emlékezetessé varázsolni. Én sosem felejtem el egyiket sem.
Szalagtűzős kép:

Áprilisban jártuk végig a Kovács Béla túrát is, a szakadó eső ott is jelen volt. Mindenesetre nekem jobb volt, mint eddig bármikor. Még sosem éreztem ilyen jól magam egyiken se. De azértm egígérem, hogy jövőre hamarabb beérünk, kevesebbszer állok meg. De az eső kabátom sem szeretném jövőre használni, még ha olyan”ari” is vagyok benne.:D

Áprilisban volt az első olyan hétvégént, amit telejs egészében együtt töltöttünk. Nagyon jó volt veled lenni, és végigjárni kedvenc városom, Budapestet. Bár aludni nem sokat aludtunk,nekem azért nagyon jó volt ez a hétvége veled, z eddigi legjobb hétvégém. Legközelebb hagylak tovább aludni, és megpróbálkozok nem zacskós kajával is.:)
A hazfelé út volt akkor nagyon kellemetlen, főleg amikor felszálltam a vonatra, és az elindult, és láttalak távolodni. De te ott álltál amíg elmegy a vonat és néztél. Leírhatatlan érzés volt, és még mindig érzem ezt, ha eszembe jut. Talán ez pont olyan érzés volt, mint neked az,  mikor te megtaláltad a kicsi papíron az üzenetem.


A mai nap is olyan jó volt. Hogy ott voltál mellettem, amíg aludtam, és nem mentél el, hanem még puszit is kaptam tőled, és nemcsak álmodtam. Köszönöm az ajnádékokat is. Itt vannak mellettem, s mikro rájuk nézek, eszembe jut mindig, hogy mennyire hiányzol. Lassan már az egész szobám azokkal a dolgokkal van tele, amiket tőle kaptam. Bár a csokik mindig nagyon hamar elfogynak nálam…:)
Remélem holnap végre én is át tudom majd adni az ajándékom, sajnálom, hogy ma nem sikerült.

Lehet, hogy az elmúlt fél évben voltak olyan pillanataink, amikor mérgesek voltunk a másikra, de remélem neked is legalább annyira csodálatos volt ez az időszak, mint nekem. Köszönöm a rengeteg figyelmet, boldogságot, törődést, amiket tőled kaptam.

Szeretlek örökre:

Eszti
(Ha zavar, hogy itt bárki elolvashatja ezt a bejegyzést, akkor ha kell, törlöm. Bár szerintem jó így, jó itt.)

Popularity: 67% [?]Tudom, rég jártam errefelé. Sok dolgom volt, tanultam. Nem úgy sikerült ez az év, ahoyg szerettem volna. Ez részben köszöünhető a lustaságomnak is, meg idén már jobb dolgom is volt, mint a könyvek felett ülni. Majd a jövő évben azért máshogy szeretném. Jójó, annyira azért nem lesz rossz a bizonyítványom. 4,5 felett várhatóan. Csak tudom, hogy ennél többre is képes lennék.

Az angol érettségit tegnap nézhettem meg. 71%-os. Nem olyan nagyon rossz, de azért nem is jó. Amikor jelentkeztem, ennél többre számítottam. Miután megírtam, azt hittem nem lesz ennyi sem.  Végülis az angol nem olyan nagyon fontos számomra, de azért benne van a 480 pontban az is. Meg hát azt is mutatja a gyenge teljesítményem,  hogy neki kéne állnom angolozni. Augusztus 9-én nyelvvizsga, és ha az érettségi sem lett jó, akkor az sem lesz meg, ha nem kezdek el nekiállni angolozni.

A nyárra még egyéb porgramjaim is vannak. Tanulás is, meg nyaralás.

Jövő hét szombaton, azaz 14-én megyünk újra Bükfürdőre nyaralni. Tavaly is ott volotunk, és nagyon jó volt.

http://www.hunguesthotels.hu/images/uploaded_images/thumbnail/hunguest_hotel_repce_285.gif

Talán a képek adnak egy ksi izelítőt a hotelről, és arról, hogy én miért is vágyom oda vissza.

A tervek szerint július végén megyek még Balcsira is nyaralni Gabriellel kettesben. Ezt is nagyon várom már nagyon, nagyon-nagyon-nagyon…

Térjünk vissza a kevésbé kellemes részéhez a nyárnak; tanulás. Kell, muszáj. Ősszel szeretnék biológiából középszinten érettségizni. Ennek pedig nagyon jónak kéne sikerülnie, nem úgy, mint az angolnak. Ez lenne a matek mellett a másik tárgyam, amit néznének felvételikor, de még az is forog a fejemben, hogy mi lenne, ha valami olyat választanék, aminek biológiához  köze van.
Július 7-től 11-ig Biológia Táborba megyek. Itt sok olyan dologra lesz idő, amire évközben nem. Faktos tanárnőnk tartja, akinek óriási a szakmai tudása és nagyon jól tanít. 5 diplomája van. Nem semmi. Annyira jól tud órát tartani, hogy még annak is felkelti az érdeklődését a biológia iránt, akit adig nem érdekelt a tantárgy.  Valahogy így voltam én is a múlt tanévben.:D

Holnap lesz a fél-évfordulónk Gabriellel. Holnap lesz fél éve, hogy december 5-én összejöttünk. Ez alkalomból már készül a bejegyzésem.:)

Popularity: 71% [?],,Amikor a szexről van szó, nekem legalábbis úgy tűnik, a férfiak egy szikla meg egy puha, ernyedt, bocsánatkérő hely közé vannak szorulva.
A két nem szexuális gépezete egész egyszerűen nem kompatibilis egymással, bizony ez a szörnyű igazság. Az egyik egy kisautó, ami alkalmas a bevásárláshoz, meg gyors utakhoz a városban, és amit hihetetlen könnyű leparkolni; a mási kegy kombi, amit hosszú távolságokra terveztek, nagy teherbírással - am iösszeségében nagyobb, bonyolultabb és nehezebben fenntartható. Az ember nem venne egy Fiat Pandát azért, hogy régiségeket szállítson Bristolból Norwichba, mint ahogyan Volvót pedig nem venne semmilyen más okból. Nem arról van szó, hogy az egyik jobb lenne a másiknál. Egyszerűen csak különbözőek, ennyi az egész.
Olyan igazság ez, amit manapság nem merünk felvállalni - mert az egyformaság a vallásunk, és az eretnekek most sem örvendenek nagyobb vendégszeretetnek, mint korábban bármikor -, de én igenis felvállalom, mert minidg is úgy éreztem, hogy a tények előtti alázat az egyetlen dolog, ami egy racionális embert egyben tart. Légy alázatos a tényekkel szemben, ahogy George Bernard Shaw mondta egykor.
Nem, igazából nem is mondta. Csak szerettem volna egy kis tekintélyt állítani e mögé a megfigyelésem mögé, mert tudom, hogy nem lesz túl népszerű.
Ha egy férfi átadja magát a szexuális pillanatnak, akkor, nos, akkor ennyi az egész. Egy pillanat. Egy összehúzódás. Egy időtartam nélküli esemény. Ha azonban megtartóztatja magát, azzal, hoyg megpróbál annyi nevet felidézni a Dulux színskáláról amennyit csak tud, vagy bármi is legyen a késleltetés pontos metódusa, akkro pedig megvádolják, hoyg hideg és számító. Bárhogyan is, egy heteroszexuális férfinek átkozottul nehéz dolog bármiféle jó ponttal kijönnie egy modern szexuális találkozásból.
Igen, persze, nem a jó pont a gyakorlat lényege. De az is igaz, hogy könnyen beszél az ember, ha éppen van neki. Jó pontja, mármint. És manapság a férfiak nem nagyon kapnak. A szexuális küzdőtéren a férfiakat női elvárások szerint ítélik meg. Sziszeghetsz és lehurroghatsz és olyan hangosan vehetsz levegőt, ahogyan csak szeretnéd, de akkor is ez az igazság. (Igen, nyilvánvaló, hogy a férfiakmeg a nőket ítélik meg más területeken - leereszkedően bánnak velük, zsarnokoskodnak felettük, kirekesztik őket, elnyomják és teljességgel boldogtalanná teszik őket - de a vonaglás terén a mércét a nők állították fel. A Fiat pandának kell megpróbálnia Volvónak lenni, nem pedig fordítva.) Az ember egyszerűen nem hall olyat, hoyg egy férfi azért kritizálná a nőket, amiért negyed órájukba telik eljutni a csúcsra; vagy ha mégis, az sem burkolt célzás a gyengeségre, arroganciára vagy önzőségre. A férfiak, nagy általánosságban nézve, csak lehajtják a fejüket és azt mondják, igen, így működik a nő teste, erre lett volan szüksége tőlem, és én nem tudtam neki megadni ezt. Selejt vagyok, és azonnal el is takarodom, ahoyg megtalálom a másik pár zoknimat.
Ami, őszintén szólva, nem igazságos sőt, már-már nevetséges. Ugyanúgy, ahogyan nevetséges volna a Fiat Pandát vacaknak hívni, csak mert nem fér be a hátsó csomagtartójába egy ruhásszekrény. lehet, hoyg vacakezernyi más okból - elromlik, vagy túl sokolajat használ, vagy citromzöld, és a hátsó ablakára szánalmasan rá van írva, hogy “turbó” - de nem azért az egy tulajdonságáért vacak, amire külön hangsúlyt fektetve tervezték: hogy kicsi. És a Volvo se vacak autó csak azért, mert az autóparkolók sorompója alatt nem fér át, és ezért nem tudsz fizetés nélkül távozni.
Égessenek el egy kupac rőzsén, de a két szerkezet teljesen különböző és ez van. Arar tervezték őket, hogy különböző dolgokat tegyenek, eltérő sebeséggel, eltérő típusú utakon. Másmilyenek. Nem ugyanolyanok. Hasonlatlanok.”

Popularity: 82% [?]Hát túl vagyok rajta. Persze lehetett volna ezt máshogyan is. Például előtte éjjel aludni. Nem hajnalban kelni és rettegve nyelvtanokat átnézni, hogy aztán jól összekeveredjek. Nem izgulni, hanem nyugodtan nekiállni. Nem hamarabb kész lenni a feladattal, aztán utána a jókat átjavítani rosszra. Hát ilyen vagyok. Voltak persze nehezebb részek, meg voltak könnyebbek is. Tudtam volna többet is. Ezért haragszom magamra. Szerintem többet tudok, mint amennyit mutattam. Majd valamikro kiderül milyen lesz. 60-70% körülire tippelek. Gyenge… :S

Popularity: 66% [?] Holnap reggel érettségi. Én meg ma reggel kezdtem neki állni tanulni. Bravó!

Vááá, félek. Nem tudom hogyan fog menni. Az előző két érettségimnél nem féltem. Annak nem volt tétje. De ez már bele fog kerülni a pontszámításba.  Mi van, ha úgy elcsesze, hogy ez miatt nem vesznek fel majd sehová sem? Miért nem ért volna rá ez az angol jövő májusban? Kellett nekem előrehozott érettségi… Valaki nyugtasson meg légyszííííííves!!!
A szobám a képen látható állapotban van. Angol könyvek, angol könyvek és angol könyvek mindenhol…

Popularity: 70% [?]Ezen a csodálatos szép májusi napon van az 5hónapos hónapfordulónk. Immáron 5 hónapja vagyunk együtt. Persze volt olyan is, amikro nem volt valami húdejó minden köztünk, de erről én tehetek. De szeretem! És többségében azért szép volt eddig is minden és az is lesz.

Ez a kép nem ma készült, mert ma jó sok kilóméter választ el bennünket. De szombaton milyen jó volt még, hogy átölelhettem, mert ott volt  velem ő…

Popularity: 69% [?]Popularity: 74% [?]Ezt a könyvet kaptam kölcsön nem rég a Bettikétől. Nagyon jó könyv. Nekem nagyon tetszik, hamar végigolvastam. A könyvben 10 emberrel beszélget Csernus. Vannak köztük hétköznapi emberek, sztárok, sőt egy gyilkos lány is. Minden fejezet úgy van felépítve, hogy Csernus mondja a sima betűs részeket, a dölt betűsek a páciens szavai, és a vastag betűs részek a híres pszichiáter gondolatai. Ezek nagyon szókimondóak, cseppet sem finomkodók. Jó néhány elgondolkodtató van köztük, a kedvenceimet kiválasztottam, és beírom ide, hogy megmaradjon nekem a későbbiekben és mással is megoszthassam ezeket a gondolatokat.

,,Hogyha valaki kibont egy levelet, amiben súlyos tartalom van, akkor még nem tud dönteni, hogy most továbbmegy-e vagy sem. De ha két borítékban van, és a második borítékra rá van az írva, hogy figyelj ide, ebben ez és ez van, a másik ember még mindig eldöntheti,hogy továbbmegy-e, vagy nem megy tovább. Tehát eldönthetem azt, hogy kinyítom a másik borítéko, és szembe nézek azzal, vagy beledobom a kukába. Tehát itt má, hogyha két borítékban van valami, ott már ő dönthet. ha egy borítékban van?
Ez a levél dolog saját találmány. Önök is használhatják! Én magam nagyon sokszor szoktam ezt ajánlani, különösen akkor, amikor egy ember, aki hasonló traumán esett át - és még nem zárta le a dolgait - szembekerül a volt társával. Sokan nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Feltolulnak benne a múlt jó és rossz dolgai, és azokkal az adott pillanatban már képtelen szembenézni. Képtelenek egy adott gondolatnál vagy gondolatsornál tovább jutni. És itt egy olyan pillanatról beszélünk, amin nagyon sok múlhat. Mert egy be nem fejezett kapcsolatról beszélünk. Amiért még lehet valamit tenni. És ha nem képesek a megfelelő pillanatban a megfelelő gondolatokat megfelelő módon közölni, akkor el fogják baszni az egészet! A levélnek az az előnye, hogy többször el lehet kezdeni. El lehet dobni, ha szar. Ha röhejes. Ha szánalmas. Ha nevetséges. Ha megalázkodó. Neki lehet ülni akár többször is! És a levélíró így a legjavát tudja adni. A legőszintébb gondolatait, a legőszintébb szavakkal. És ha nagyon fáj közben, akkor is félre lehet rakni és később még mindig folytatható! És a legfontosabb! Az ember mindig óvatosabban, körültekintően bánik az írott szóval, ellentétben azokkal, amiket kimond!”

,,Persze, hogy nem vagy képes megváltoztatni, de tudod, hogy van egy olyan mondás, amely szerint a múlt arra való, hogy tanuljunk belőle. Csakúgy, mint saját hibáink. Nem tudod megváltoztatni, ez való igaz. De tudsz tanulni belőle. Még utólag is. Sőt! Főleg utólag! Egy ember személyiségének fejlődésében borzasztóan fontos az a pont, amikor felismeri a saját, múltban elkövetett hibáit. Az okos ember pedig tud változtatni a dolgain. Erre való a múlt. Hogy tudjam, mit ne kövessek el újra.”

,,Az érzelemvámpírok mások szeretetéből élnek. Sokat kapnak, sőt! Sokat követelnek, de nem adnak semmit. Hagyom, hogy szeressenek, de én közömbös maradok a másikkal szemben. Gerjesztek valamit, ami gerjesztődik és táplál. Ez egy ideig megy. Amikor a vámpír teljesen kifacsarta a másik embert, akkor eldobja. Onnan már nem jött több szeretet, más kaja után kell nézni. Ezek az emberek hamar magányosak lesznek. És éhesek. Mert a környezetük elég hamar felismeri őket! Az anyagi lehúzás ebben a tekintetben másodlagos. De fontos is, mert csak olyan fazonokat lehet kemény lére húzni, akik kötődnek hozzá érzelmileg. Ezek a vámpír fajták előbb utóbb mindannyian rábasznak. A nagy leszívások után már csak olyan emberek veszik őket körül, akik teljesen érdektelenek a számukra. Üresek. Érzelem nélküliek. Közömbösek. És az idő ketyeg. Ideig-óráig tök jól el lehet ezzel lenni. De azután jön a felismerés. Ki vagyok én? Mit értem el? Ki szeret igazán? De még talán felismerésnek sem nevezném ezt a stádiumot. Inkább valamiféle rossz közérzetnek. Aki okos, az hamar eljut a felismerésig. De a felismerés kellemetlen. Kényelmentlen.”

,,Önző emberek tipikus hozzáállása. Nincs lelkiismeretfurdalásom, mert az nem segít. Nulal empátia. Akiben egy szemernyi szeretet sincs, az soha nem tud belegondolni abba, hogy tetteivel, szavaival mekkora fájdalmat tud okozni azoknak, akik szeretik. Az önző ember, csak saját magával törődik. És csak saját magát sajnálja.”

,,Az erős ember attól erős, hogy bavállalja magát saját maga előtt. Az adja az ereét, hogy tisztiában van azzal,ki is , mi is ő. és ezserint él. Akinek ehhez egy hatalmas csoportra van szüksége, az vagy exhibicionista, vagy gyáva. De inkább az utóbbi.”

,,Egészség! Sokszor elgondolkodom azon, miért van az, hogy az ember fiatal korában mindent megtesz azért, hogy szétkúrja a szerevezetét. Hogy tönkretegye az egészségét! Később majd ráeszmél, hogy ez marhaság volt, de akkro már késő. Az emberi szervezet sokban hasonlít egy jól megszerkesztett svájci óraműhöz. Ha nem piszkáljuk, sokáig ketyeg. De nagyon könnyű megborítani ezt a rendszert egy durva ráhatással. Egy ütéssel, azzal, hogy ledobom a földre… ilyesmik. A szervezetünkkel ez ugyanígy van; pia, gyógyszerek, drogok. Mindegyik pusztít. Egyik jobban, másik kevésbé. Egyik lassan, a másik gyorsan. Főleg azok a cuccok, amik az agyat támadják. Az összes drog ilyen. És a pia is. Ezek a szerek olyan hatással vanank az agyra, mint amikor Pampalini egy szúnyogot közvetlen közelről seggbe durrant az elefántlövő puskájával. A pia hosszú távú méreg, a drog gyorsan öl. Ezért van az, hogy azok a családok, amelyekbe már beette magát a narkó, marha gyorsan összekapják magukat. Rohannak fűhöz, fához, és sokszor hozám is, ha már se a fű, se a fa nem segít. A pia az más. Az már egy szocializált méreg. Különben is! Azzal évtizedekig lehet húzni. Csak 20-25 év után hülyül meg az ember. De a drog az más! A drog az durva. Nem csak azért, mert tilos, hanem mert félnek is tőle.”

,,Egy hét múlva pedig február 22. lesz. Az is látszólag egy vasárnap, de valójában szintén egy olyan nap, ami soha többé nem fog előfordulni az életemben. És hogyha én az adott napon - ami csak egyszer van az életemben - nem teszek bele mindent, akkor én el fogom azt baszni. És soha többé nem fogom tudni megélni. Mert jönnek a vasárnapok, de az mindig egy másik vasárnap lesz.”

,,Ha nem éled át ezt a pillanatot, és nem teszel belem indent, amiben hiszel, és amit tudsz, akkor ennek a pillanatnak az átélése közben nem lesznek jó érzéseid. Mivel a következő pillanatba mész már bele. És hogyan lennének jók a következő pillanataid, ha az adott pillanatban nem teszel bele mindent? Ha rettegsz, vágyakozol, hoyg mi lesz holnap, ennek a pillanatnak az érzéseit szúrod el.”

Ezek a részek tetszettek nekem legjobban, elgondolkodtam rajtuk. Talán majd kifejtem ezeket egy külön bejegyzésben is egyenként. Tudnék mit írni róluk bőven.

Popularity: 69% [?]Bizonytalanságban ismerszik meg az igaz barát. - és a nem igaz barát is…

Popularity: 83% [?]Mostanában élni is alig van időm. Zsúfoltak a napjaim. Ha mindent meg akarok aulni, akkor éjszaka nem alszom. Vagy csak alig. De kéne tanulni… Nagyon kéne…

Csütörtökön voltam Szekszárdon. Vizsgáztam. Városi vezetés. Meglett. Nagyon rendes volt a vizsgáztató. Bár annyira izgultam… De végre megvan a jogsim!!! Az utakon vigyázni, jövök!

Pénteken tanultam. Este voltam Gabrielnél. Vele mindig olyan gyorsan elrepül az idő.

Szombaton kezdtem az éhezésem. Azaz fogyózok. 13 nap. Eddig még bírom. És ki fogok tartani!
Bár…
1. nap:
Reggeli: 1 csésze feketekávé, utána 1 db kockacukor
Ebéd: 2 főtt tojás
Vacsora: 200 gramm csirkemell főzve
Hát mit mondjak… Ebédig nagyon éhes voltam.  Az ebédet nehezen gyűrtem le, soknak tünt. A várva várt vacsi pedig egyenesen rengeteg volt. Alig bírtam legyűrni. Még jó, hoyg a húgom segített. Fura, de ha keveset ehetek, akkor az a kevés is még soknak tűnik…

2. nap: (ez van ma)
Reggeli: 1 csésze feketekávé, utána 1 db kockacukor (ugyanaz mint 1. nap)
Ebéd: 130 gramm sovány sonka, 1 natúr joghurt
Vacsora: 2 db gyümölcs lesz
Alig vártam a reggelit. Bár a kávé nagyon nem jó úgy. De utána a cukor a nap fénypontja.
Az ebéd nem igazán ízlett. Nem igazán szeretem a sonkát, de most még rosszabb volt, mint amire számítottam… A natúr joghurtot szívből utáltam… mindeddig. Nem is volt rossz. Csak olyan hamar elfogyott.:(
Kíváncsian várom a vacsit. 2 gyümölcs. Húha, el ne csapjam a gyomrom. Azon gondolkodom… Mi lenne ha szereznék valahonnan két nagy görügdinnyét. Olyan 10kiló körülit. Végülis azis csak 2 gyümölcs.:D Nemnem, a két gyümölcs egy nagy-nagy piros alma és egy narancs lesz.

Egyébként a fogyókúrában az a legrosszabb, hogy csak vizet szabad inni. Persze ezt az emberek többsége nem tartja akkora katasztrófának, de én nem igazán szoktam vizet inni. De hát az van leírva, hoyg vagy víz vagy csalántea. Holnap veszek csalánteát. De ki tudja az lehet, hogy még a víznél is rosszabb…

Szombaton bőséges étkezéseim mellett bioszházit írtam. Estefele jött hozzám Gabriel és sétáltunk vagy három órahosszát. Könnyű, rövid esti séta.:D

Ma, vasárnap, egész nap bioszházit írtam. Meg néztem forma egyet, és drukkoltam a Ferrarisoknak. Egyszer Massa is merérdemelte a győzelmet, Kimi úgyis jobb nála.:)

Holnap hétfő és suli… Tanulni kéne még. Irodalmat, biológiát, angolt… De már annyira nincs hozzá energiám. Lassan jön Gabriel is. Najó, még 80 perc. De hamar eltellik ám az!

Csokit ennék… vagy sütit… Nem fogok semmit zabálni az előírtakon kívűl! Erős vagyok!

Popularity: 67% [?]A mai nap is már majdnem eltelt, úgy mint a többi. Hihetetlenül gyorsan telik az idő. Repül. Egy-egy szempillantás, és itt az újabb húsvét is. Eszembe jutott a tavalyi. A szombat délelőtt. Az utazás. Az azelőtti este, az éjszaka. Milyen közelinek tűnik. Pedig mennyi minden történt azóta. És ahogy telik az idő, felejt is az ember. Pedig milyen jó lenne az összes boldog pillanatot a szívünkbe zárni úgy, hogy elöl maradjon. Azonban talán a rosszak is az előtérben maradnának. Ez így már nem is lenne olyan kellemes. Bár idővel a rossz dolgok is jóvá tudnak válni. Csak fejlődni kell hozzá. Vagy mint egy családi módszerünkkel: Ha valami rossz történt velünk, akkor azzal magyaráztuk, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is, ha ez nem így történik. Én is szoktam még ilyet bemagyarázni magamnak még a mai napig is. Néha annyi szörnyűséget elképzelek, hogy egész vidám leszek, hogy megtörtént velem az éppen aktuális rossz dolog. Jajj, megint elkanyarodtam a témától.

Visszatérve: Gyorsan eltelik a “tavaszi szünet”. Tanultam. Nem is keveset. Mégis az egész holnapi napom valószínűleg további tanulással fog eltelni. És így sem biztos, hogy végzek. A szünetek leginkább arra mennek el, hogy bepótoljam az eddigi tanulási-tudási hiányom.

Egyébként meg az élet is gyorsan repül. Nem rég volt, amikor első napom volt az oviban. Igen, még emlékszem rá. Még arra is emlékszem, mikor új szobába kerültem az öcsém születésekor. Pedig akkor még 2 éves sem voltam. Aztán olyan gyorsan eltelt az idő, már a középsuli felén is túl vagyok, és nemsokára nagykorú is leszek. Jó lenne néha leragadni egy-egy pillanatnál. Rengeteg emlékem van. Különböző helyekről, emberekről. Gyakran táj vagy illat is kapcsolódik hozzá, sőt hőmérséklet is. Néha jó ezekre lehunyt szemmel emlékezni. Gyakran irigylem a 7 éves kishúgom, mivel ő még annyira gondtalan és olyan sok szép dolog vár még rá. Sokmindent máshogy tenném. Majd próbálom segíteni, hogy ő mit hogy tegyen majd. Bár mindenki a maga kárából tanul… És talán jobb is, ha mindent magunk tapasztalunk meg (bábáskodás módszere by Platón).

A mai nap valak ikiszúrt magának, és engem szekált végig. Utálom az ilyet. Főként, ha ismerem, esetleg barátom, sőt ha még rokonom is. A legutóbbi variáció volt ma. Ettől annyiar jó kedvem kerekedett, hogy kedvem lett volna törni-zúzni. Persze nem lehet, mert én egy nuygod, aranyos, kedves természetű, cseppet sem agresszív lány vagytok. Akik nem így gondolják bizonyára félreismertek. Vagy túlságosan is ismernek.:P

Mai felismerés: ,,Ha valaki végigszenved miattad több mitn egy unalmas órát, akkor ő nagyon szeret téged. Főként ha te is szenvedsz, unatkozol. De nincs más lehetőség. A közös unatkozás is összehozza úgy az embert, mint a közös öröm?”

Boldog névnapot a Gáboroknak. Különösen Gabrielnek és az öcsémnek!

Azt hiszem, ennyi hülyeség után jobb ha elteszem magam holnapra… Mostanában csak úgy dől belőlem a szó. Kiváncsi vagyok meddig tart ez.

Popularity: 68% [?]Mi is az a blog? Internetes napló. Ezzel sokan nincsenek tisztában, pedig nem tudják mit hagynak ki. Vannak, akik a világhálóra teszik fel a naplójukat. Ez miért jó? Nem, nem médiakurvaság, bár van aki annak tartja. Konkrétan én egy nehéz időszakomban kezdtem blogot írni. Minden bánatom kiírtam magamból, hogy akkor talán jobb lesz. Azért döntöttem az internetes változat mellett, mert anyu szeretett belenézni a régi naplómba. Sejtettem is akkor.
Nadehátszóval abban a nehéz időszakban, ahogy jelentek meg a bejegyzéseim, elkezdtek hozzászólásokat irogatni az emberek. Segítettek. Megértették a próblámámat. Tanácsok adtak. Jól esett. Jó volt, hogy tudtam, van akire számíthatok. Ezek némelyikéből barátság-szerű is kötődött. Sőt némely esetekben a szerűt ki is húzhatom. Nagyon meg lehet ismerni azt az embert, akinek a blogját olvasod. Lassan már kezd élni bennem az ,,aki blogot ír, rossz ember nem lehet”. Azonban volt erre ellenpélda is már. Volt, akinek nem voltam szimpatikus, és ezért külön bejegyzés is született a blogjában rólam. Hát én erre nem fecsérelem az időt. Ha rossz egy blog, vagy nem tetszik, akkor nem kritizálom, hanem olyanokat kereseket, olyanokról írok, olyanokról olvasok, amik tetszenek. A blog elárulja az ember stílusát, néha a legbensőbb gondolatait is. Manapság pedig a blogoknak is már nagyon széles választéka van, több típus (fotóblog, búvárblog, személyes, stb…) Van aki egy-egy életszakaszt jelenít meg írásaiban, van aki pedig szakmájáról, hobbijáról ír. Próbálkoztam már én is ilyenekkel. Azonban rájöttem: jobb, ha minden egy helyen van. Maximum külön kategóriákba bontom.

Na és most térjünk át a naplóra. Miért pont NAPló? És ha valaki nem naponta ír bele? Ha valaki hetente ír? Akkor HÉTló? Vagy ha havonta, akkor HÓNAPló? Vagyha csak bizonyos alkalmakkor, akkor ALKALOMló? Nem-nem, a NAPlóba naponta kell írni. Mivel pedig a blog internetes napló, ezért ide is naponta kéne írnom. Legalábbis minden jelentősebb eseménykor, és nem pedig csak a legjelentősebbkor. Kerestem a napló szó eredetét, de egyelőre még nem leltem rá. Azért nem adom fel a kutatás. Azt viszont tudom, hogy a blog szó a ‘weblog’ szóból, azaz a web és a log szócska összetételéből ered. Viszonylag új műfaj. A nagy amerikai katasztrófa, a 2001-es szeptember 11-i terrortámadás után kezdtek el kialakulni internetes vitafórumok, amiből kialakult a blog. Ha belegondolunk, eléggé friss műfaj, hiszen még 7 éves sincs. Bezzeg ehhez kéest a napló. Régi, több évszázados műfaj. Naplót rengetegen írtak Sissy császárnőtől kezdve Széchenyin át rengetegen. Vajon az ő naplójukba beleolvastak akkoriban? Vagy olyankor még tisztelték az emberek magánszféráját? Na ez is egy jó kérdés, amire pontos választ már nem lehet adni. Nyilván mindkét eset előfordult, akkoriban is…

Hát azt hiszem sikerült egy rendkívűl hosszú, és talán értelmetlen bejegyzést írnom. Aki akarja végigolvassa, aki nem akarja nem. Mindenkinek saját szíve joga, hoyg eldöntse. Engem az sem zavar, ha egyetlen olyan ember sem lesz, aki ezt végigolvassa. De én tudom mit veszt!:D

Popularity: 78% [?]Furcsa volt a reggeli hóesés, nem jellemző időjárás ez húsvétkor. Ilyenkor napsütés, kellemes idő és madárcsicsergés szokott lenni. De hát most nem az van, nagyon nem. Legalább a hó elállt.

Sokat törtem a fejem, a régi háttér miatt. Nem tetszett az, túl komor volt. Persze az ősszel még jó volt, hiszen akkoriban olyan volt a hangulatom. De már tavasz van, vidámság, és szerelem…
Talán a mostani háttér kissé személyesebb lett, a saját fotóim miatt. Bár még egyátalán nem biztos, hogy ez a végleges…

A zavaros ügyek kezdenek lecsillapodni. Egyrészt. Másrész meg épp, hogy a héten kezdett újra zavarossá válni a másik ügy. Sosincs nyugalmam. Néha irigylem azokat, akiknek teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott életük van. Aztán rájövök, hogy az milyen unalmas lehet.  Bár az utóbbi időben az enyém is sokat nyugodott. Elkezdtem ismét tanulni. Jó lenne, ha az év végén lennének jó jegyeim is. Bár szerintem azért a félévi sem volt annyira szörnyű. Mindig aólrettegek, hoyg felvételinél csak 1 vagy 2 ponton múlik majd az egész. Rettegek attól, hogy nem vesznek fel majd oda, ahová szeretnék menni. Amilyen szerencsés vagyok, erre nagy is az esély…

Tegnap este visszatért hozzám a szeretett mobilom is. Nehéz volt az élet 2 hétig, a régi Siemens-emmel. Sokkal jobban szeretem a Nokiám, amit bár nem láttak el vastag képernyővel, mégis jó telefon, azaz nekem a “tudása” megfelel. Az MP3 lejátszó, a rádió, a kamera, a tudományos számológép, emlékeztetők, játékok, feljegyzések nekem minden nap kellenek. Ma letöltöttem néhány szótárt is a mobilomra, hasznát veszem ezeknek is.
Melleslg megjegyzem, hogy a Nokia 3500  Classic 18900 Ft volt előfizetéssel. Most ugye egy icipici eséstől eltörött a képernyője. Javítás: 12900 Ft. Tehát 6000 Ft a telefon tudása és 12900 a képernyő? Kétlem… Mindegy, nagyon remélem többet nem lesz semmi baja, mert akkor annyiból vehettem volna valami jobabt is, bár nekem ez a mobil is tökéletesen megfelel, ha működik…

Itt van ez a nagyon hosszú tavaszi szünet is. Azt sem tudom mit kezdek ezzel a rengeteg idővel… A tegnapi napom teljesen elment takarítással. De évente 3-szor 4-szer ráfér az is a szobámra. Rokonlátogatás is lesz. Emelett tanulni is kéne. Nem is keveset. Főként biológiát és angolt. Közeleg az angol érettségi és a nyelvvizsgáról sem mondtam még le (teljesen).

Most Anyuék tojást festenek, én meg a húgom tartom “szobafogságban”, bár szerintem tetszik ez neki. Játszok vele, mesét néz, és a gépen játszik. Fura, hogy milyen kis gagyi játékok is vannak. Valamilyen körömfestős játékkal játszik mindig. De még mindig jobb, mint amikor nekiáll ugrókötelezni a szobában és repül minden… Én olyan nyugodt kislány voltam. Ő miért nem az???

Popularity: 66% [?]Még nincs fenn itt a blogon kép arról, aki nekem a legfontosabb.

Íme néhány:

Az első közös képünk még Decemberben készült:

A februári szaalgtűzős képünk. Annyira furcsának és réginek tűnik, pedig alig egy hónapja volt.

Ez a kép a Bohém Caféban készült. A több ottani kép közül ez a legkevésbé szörnyű. Nem vagyok fotogén.

Kishúgom volt a fotós. A kép Gabriel mobiljával készült a szobámban. Persze ezen is borzalmas a fejem, de nem én vagyok a lényeg. :)

És a legfrissebb közös képünk hétfőn készült. Egész élethű. :D

Popularity: 69% [?]A mai nap nem volt ennek az évnek a legszuperebb napja. Hát nagyon nem. Nagyon-nagyon.

1. Elromlott a mobilom. Leesett, de csak igazán picit. Aztán most meg. Vááá, a képernyő alján szívárványszín, néha meg az egész elsötétől és nem akar módosulni. Na most jött vissza a jó öreg régi Siemensem, amibe hosszú idő után bele tudtam tenni a SIM-kártyát, bár ez nem ment akadályok nélkül… Azért másodszorra sikerült.

2. Buszra futottam, nem is keveset. Így is alig értem el.

3. Bicajjal mentem suliba. Majd megfagytam. Fújt a szél, nem is kicsit.

4. Végiggondoltam, hogy  mennyi minden változott az elmúlt fél évben. Körülbelül fél éve lehetett az, amikor született egy bejegyzésem, hogy kik nekem a legfontosabbak. (Szerintem ez még a régi blogomban van. ) Hát azóta a helyzet nagyon sokat változott. Igazából 2 olyan ember maradt a 6-ból, aki még mindig így van. És a minusz négy helyébe csak plusz egy érkezett. De ő felér sokkal. Azért szomorú, hogy ennyi ember eltünt mellőlem. Csalódtam bennünk. Nagyot. Nem ismerem jól ki az embereket úgy látom. Pedig olyan jó lenne. Annyira jó lenne PONTOSAN megítélni az embereket. D. tudja ezt. Bárcsak én is tudnám…

Ma a Barátok köztben is volt egy jó szövegrész. Az Imi mondott valami olyasmit, hogy hiába fekszünk le aludni, várva, hogy elmúlnak a problémák. Nincs visszaút, nem lesz jobb, s a holnap talán még mocskosabb, mint a tegnap volt. Nincs menekvés.
Úgy gondolom van igazság ebben. Nem is kevés. Bár szoktam hallani, hogy a völgy után jön a hegy, tehát már jónak kéne jönnie… Hát várom!

Popularity: 67% [?]Végre eljött az általam várva várt március elseje. Nálam ez a tavasz első napja. A naptár szerinti. Ilyenkor már gyönyörű idő szokott lenni. Napsütés madárcsicsergéssel. De hát ma nem így van. Fúj a szél, hűvös az idő.
Anya reggel keltett, és mondta, hoyg meghalt az egyik papagájunk. A Lóri. Nagyon szerettem. Annyiar édes volt. Mindig mikor odanyultunk a kaltika közelébe, akkor csipett, izgatott volt. Ha ott voltunk a közelbe mindig odaugrott hozzánk a kalitka legközelebbi részébe. Ha sikerült a hátához hozzáérnünk, akkor nagyon ideges lett mindig.
Anya mondta, hogy tegnap egyszer csak lefordult a kalitka aljára, és elkezdett vonalani. Anya próbálta egy kicsit vizzel lefröcskölni vagy valamit tenni vele, de nem lehetett. Egy perc alatt meghalt. Nagyon sajnálom.
Húginak meg se mondtuk. Anya elment és vett új papagájt. Persze a különbség távolról is látszik. Nincs mégegy olyan papagáj, mint a Lóri. 1 év 3 hónapot élt velünk. Húgi kapta egyszer a szülinapjára egy másik papagájjal együtt, Karennel, vagyis Zöldikével.
Az új papagáj egyelőre még nagyon félős, de majd megszokja a helyét. Remélem.

Tegnap suli után hazamentem, aztán felmentem a városba. Kittihez, aztán a Nikihez és elmenntünk a Fehér lóba, ittunk fehét forró csokit. Finom volt. Szeretem azt a helyet. Bettikével is szoktam odamenni angol előtt vagy után. Meg mikor kivel még.

Ez a Fehér ló kívűlről. Olyan fura, nekem a valóságban, mikro megyek az utcán, annyira másnak tűnik.

És íme a Fehér ló belülről. A jobb hátsó asztalnál zoktam ülni, ha épp nem foglalt. Az a legjobb hely szerintem.:)

Szóval a Nikivel és a Kittivelbeszélgettünk mindenféléről a Fehér lóban. Imádom az ilyen csajos dumcsizásokat. Utána pedig sétálgattunk a vársoban. Pár szót váltottam valakivel, akivel akkro találkoztam, mikor mentem le az állomásra Gabrielhez. Hát mit mondjak… az a beszélgetés sem vidított fel igazán. De a péntek a legszebb nap a héten, akkor jön haza Gabriel, a többi nem is számít!

Tegnap délután-este Gabrielnél voltam. Nem volt épp a legjobb hangulatom, de vigasztalt. Annyira jó volt. Érezni, hogy valaki ennyire szeret engem és velem van. Nem is tudom mi lenne velem, ha ő nem lenne…

Popularity: 65% [?]Március 14-én 19.00-kor Republic koncert Kaposváron. Megyek Gabriellel. A jegyeink már megvannak. Jujj, úgy várom!!!

Popularity: 64% [?]Mindig amikor azt hiszem, hogy minden szép és jó lesz, akkor kiderül, hgy mégsem… Olyan idegesítő ez. És igazából nagyon nincs is kedvem helyretenni a dolgokat. Ami elromlott, az elromlott, kész. Nincs kedvem változtatni ezen, nem éri meg a fáradtságot. Az emberi kapcsolatok ha egyszer megromlanak, akkor nehéz őket visszaalakítani. Persze, persze mindenki követ el hibákat. De akkor is. A hibáknak is két kategóriája van. Az első azok a hibák, amit megbántunk, beláttuk, hogy nem volt szép tőlünk, de nem tudunk mit tenni. De akkor is megpróbálunk azért valamit. Aztán itt van a második típus, amikor vagy nem látjuk be azt, hogy hibáztunk, vagypedig magasról teszünk rá, nem érdekel minket. Én úgy gondolom, hogy az első típus a megbocsátható. A második típus nagyon nem abba a kategóriába tartozik… És olyan nehéz a bocsánatkérés? Helyrehozni a dolgokat? Igen, néha valóban az. De mérlegelnünk kell, hogy megéri-e. Ha hozzánk közelálló embert bántottunk meg, akkro igenis érdemes meghozni ezt az áldozatot. Ha meg nem… Szerintem akkor is azért kéne, mert nem jó senkivel sem haragban lenni.
Azt hiszem mára ennyi elég a hibákból.

Popularity: 79% [?]Az utóbbi időben úgy teltek hétköznapjaim, hogy suliból irány haza, gép bekapcs. Aztán 10 percre el vacsi és zuhanyzás, fogmosás, stb… Aztán itt ülni MSN előtt és várni az éjjel 1 órát, amikor már tényleg muszáj aludni menni… Aztán másnap reggel meg alig bírtam felkelni, kómás fejjel közlekedtem reggelente…

Ez így nem fog működni hosszútávon. Jójó, hétvégén alig ülök gép előtt, napi max fél órát, mert van aki lefoglalja az időmet. Ugye Gabriel?;)

De most már kéne tanulni is, meg aludni többet ilyesmi… Tehát az új életmódom annyiban változik, hogy hazajövök, TANULOK, aztán vacsi, tisztálkodás, Barátok közt, majd 22.00-ig MSN. Utánam eg alszok. Mert az azért nagyon nem jó, hogy hétvégén 21.30kor kidőlök és 8.00-kor meg alíg bírok felkelni.

A gép előtti órákig ülésben az a legidegesítőbb, hogy közben alig csinálok valami értelmeset. Jójó, persze, fontos, hogy beszéljek Gabriellel és nézzem őt a webcamon keresztül. Látom, hogy mikor mosolyog, vagy mikor unatkozik, de nagyon…:P

Remélem sikerül az életmódváltásom. Jó lenne kezdeni magammal valami értelmeset. Régen minden héten egy-két könyvet kiolvastam. Mostmár ott tartok hogy kb. havonta olvasok csak el egy könyvet. Hét igen, eléggé csökkent az arány. Mostmrá nemcsak a számítógép rabja leszek újra, remélem…:)

Popularity: 68% [?]Fura, hogy egy új haj mennyire meg tudja változtatni a külsőt. Sokszor alig ráismerni az emberre egy új frzura után. Ugyanez vonatkozik az állatokra is. Egy új bunda nagyon meg tudja változtatni az állatokat.

Egy nagy vörös cica volt az utcánkban, ami pont olyan volt, mint Garfield. Többször járt nálam. Ő volt az.

Ma délután jöttem haz a suliból, mikor odajött hozzám egy nyávogó macska. Nem rég láttam az udvarunkon is, ott szaladt keresztül. Furcsa volt nagyon, nem szokványos errefele az ilyen cicó. Rájöttem, hogy ez a macska, amivel most találkoztam, ugyanaz a nagy vörös cicó, aki többször járt nálam és - akkor még - Garfield-hasonmás volt. Lássuk is milyen lett a macska:

Szerintem beillik egy előtte-utána képsorozatnak.

(A képek minősége nem jó, de mobiltelefonnal készültek.)

Popularity: 82% [?]Meglepődve láttam, hogy pont egy hónapja raktam fel az új statisztikaszámlálóm. És az elmúlt egy hónapban 513 olvasóm volt. Meglepő. Nagyon. De jó!

Popularity: 75% [?]Általában ez a két nap a legrosszabb a héten. Ilyenkor érzem úgy, hogy csak ezeket éljem túl… De ha visszanézek, ez ezen a héten nem is volt olyan szörnyű.

Ma kaptam töriből egy 4est, de kaptam 5öst fizikából, matekból és biológiából, tehát most minden hepi:)

Popularity: 64% [?]Mpstanában akárhányszor elkezdek írni egy bejegyzést, a felénl abbahagyom, és kitörlöm vagy jobb esetben elmentem, hogy majd egyszer folytatom. Bár úgyis tudom, hogy azoknak nincs esélye a folytatásra. Mióta a blogom nyilvános lett, azóta teljesen más írnom. Hisz mostmár sokan olvassák olyanok is, akik személyesen ismernek engem.
De azt előre kijelentem: Az itt előforduló írásokért, véleménnyilvánításokért felelősséget nem vállalok! (Jobb ezt tisztázni a mai világban…).

Ma voltam Szekszárdon. Vezettem. Szeretek vezetni. Nem értem, hogy van akit ez nem érdekel, ő nem is szeretne megtanulni sosem… Jajj, úgy elfáradtam. De nembaj, majd megedződök, és sokszáz kilométert vezetek. Egyszer. Talán. Ha a kezemben lesz az a kis izé, amit jogosítványnak hívnak. Amit ha egy kis alkoholt kimutat a szonda, akkro elvesznek. Zéró tolerancia. Ez van.
Az jutott ma eszembe, hogy tegyük fel, épp órán vagyok. Vezetek. Megállít a rendőr. Megszondáztat. Az alkoholos állapotot mutat rólam. Akkro mit csinál? Nem tudja elvenni a jogsim, hiszen még nincs is… Ilyenkor mi van?

Vannak dolgok amik úgy el tudnak szomorítani. Elég egy megjegyzés, egy rossz szó is, és máris napokig ezen fogok gondolkodni. Ma visszahallottam, hogy mit mondott rólam valaki… Nem esett jól… Nagyon nem. Jó, sejthettem, hogy ezt gondolja, de akkor is. Ha valami baja van velem bárkinek azt a szemembe mondja, ne a hátam mögött!!!

Egyébként pozitívuma még a mai napnak, hogy a matekóránk elmaradt. Pedig nagyon féltem, hogy felelek. Azt hiszem lassan számíthatok rá. Még ha most ez annyira nem is nehéz, mint az előző hét anyaga, akkor is félek…

A nap negatívuma: Hármas biológiatémazáró (pedig én nem puskáztam, hanem tanultam) és  hogy a Betti nem tud jönni holnap este…

Ja majdnem elfelejtettem ennek a hétnek a fő-fő-fő pozitívumát is: ÖTÖS FIZIKA DOLGOZATOT ÍRTAM!!!!!!!!!!

Popularity: 66% [?]Szeretnék itt is nagyon boldog születésnapot kívánni Gabrielnek! Igyekeztem azzá tenni, remélem sikerült.:)

Popularity: 65% [?]Napok óta, sőt talán már több hete is időhiányban küzdök. Annyi mindent kéne csinálnom, de semmire sem jut időm… Így a blogírásra sem igazán. Mostanában papírra kezdtem írni a gondolataim, mert nincs kedvem bekapcsolni a gépet. Majd valamikro bemásolom azokat is.

Tegnapelőtt este volt a gimis szalagtűző, ami nagyon jó volt, jobb mint az eddigiek,nekem évről évre jobban tetszik mindegyik.

Tegnap este Gabriellel Pécsen voltunk a Zsófi szalagtűzőjén a Nagy Lajos Gimnáziumban. Nagyon más volt mint a gimis szalagtűző… Teljesen msá volt a hangulata.

Volt valami, amin nagyon kaikadtam. Még mindig idegesít. Valaki mondott rólam valakinek valamit… (Neveket nem szeretnék ebben az esetben említeni). Bár ma bocsánatot kért, attól félek, hogy mégis azt gondolja, amit mondott. Ez bánt. Bár a bocsánatkérésnek örültem.

Jujj, megyek most, mert 17 perc múlva megy a busz és nem szeretném lekésni…

Popularity: 67% [?]Popularity: 74% [?]Szeretnék egyszer New Yorkban élni, ott dolgozni pár évig, élvezni a nyűzsgést, az emberek sokaságát. Persze az USA-ba Zöld kártyát szerezni nem könnyű. Elkezdtem utánanézni, hogy hogyan is megy ez. Eddig két módot találtam, ahogy ki lehet jutni. Mindegyikhez óriási szerencse kell. Az első módszer, hogy egy amerikai férfi feleségül vesz, és így megkapom a Zöld kártyát. Hát mit mondjak, nem túl valószínű.
A másik lehetőség pedig egy sorsolás. Az interneten évente 50 000 Zöld kártyát sorsolnak ki. Ehhez a jelentkezéshez persze van egy csomó feltétel. Például kell, hogy legyen érettségid, megvan hogy milyen képet kell küldeni, ilyesmik. Jövőre meglesz végre az érettségim, akkor elkezdhetem a próbálkozást. Nagy szerencsémnek kell ahhoz lennie, hogy benn legyek ebben az évi 50 000 emberben. Anya szerint, ha hiszek benne, akkor sikerülni fog. Remélem.

Leszögezem: Nem akarom örökre elhagyni szeretett magyar hazám. 28-30 éves koromig kinn leszek, aztán hazajövök, és itt, Magyarországon élem le hátralévő életem.

Popularity: 65% [?]Nojami segírtett nekem letölten ia Counterize programot, aminek segítségével sokmindent meg tudok állapítani az olvasóimról. Nagyon jó statisztikát készít ez a program. Többet között meg tudom nézni, hogy milyen linkkel érkezett az olvasó a blogomra, hogy honnan kattinktott rám (iwiw, blog.lap.hu, esetleg google vagy máshonnan). Azt is megmutatja, hogy honnan kattintottak rám. Ez néha igencsak meglep, hiszen több országból volt már olvasóm, nemcsak drága jó magyar hazánkból olvasnak. Van olvasóm Szerbiából, Romániából, Finnországból, Angliából, Kaliforniából, Minnesota államból és Kanadából is.
Nem, nem az olvasottság miatt írom a blogom. Persze, az is számít, de ez így van minden bloggerrel. Ha valakinek nem tetszik a blogom, piros X fenn, és el lehet innen menni. Nem változtatok, ez vagyok én, így kell szeretni. Vagyis nem kell, csak lehet.

Popularity: 63% [?]Szerdán volt a rutinvizsgám. Nagyon izgultam, és kihúztam azt, amit nem akartam: a saroktolatást. De végülis meglett a vizsga, nagyon meglepődtem, mikro azt mondták, hogy ,,Gratulálok, sikeres vizsga.” Fel is lettem tőle dobva rendesen, utána végig csak mosolyogtam aznap.

Ma voltam először városban vezetni. Persze már néhányszor hazavezettem a rutinpályáról, vagy oda ki, de azért ez más volt. Majdnem  két teljes órát vezettem. És ez is nagyon tetszik! Csak lehetne egy kicsivel gyorsabban is menni, nem lenne rossz. Hát de ugye lakott területen belül…

Popularity: 65% [?]Ma délután voltam vezetni a rutinpályán, utána jött értem Gabriel és elvitt egy olyan helyre, ahol állítása szerint nincsenek rendőrök, és szabadon vezethetek. Dombos-völgyes szakasz, rossz úttal és nagy kanyarokkal (vagy csak nekem tűnt úgy). Kb 10-15 kilométert vezethettem. Vááá, imádok vezetni. Nagyon jó érzés akkár már 60-nal is száguldozni. Najó, tudom, az még csigatempó, de nekem egyelőre az is gyorsnak tűnik. Majd lesz, mikor a 160 sem lesz gyors…

Voltunk megnézni az én drága jó exkutyám is, a Kliffordot. Még mindig nagyon hiányzik. Készítettem róla néhány képet és alaposan megsimiztem, meg bemutattam Gabrielnek is, akinek szerencsére nem harapta le a kezét.
Néha nagyon hiányzik a kutyusom. A régi telefonomban volt róla néhány kép, most készítettem az újba is róla néhány képet.

A képen az én - akkor még - picike kutyusom van. Emlékszem, ez azután pár órával később készült, hogy hazahoztuk.

Popularity: 73% [?]A One tree hill vasárnapi részében hallottam ezt a zenét, megkerestem mi volt ez, és azóta ezt hallgatom. Kicsit depis, kicsit boldog, kicsit reményteli, kicsit szomorú és szép. Nekem tetszik. Ezt keresem már egy ideje torrentben is, eddig még nem jártam sikerrel, de nekem kell ez a szám. :)

Popularity: 73% [?]Kedden reggel találtunk egy bérletet és diákigazolványt a buszon. Egy apáczais srác hagyta el. Fordult már ilyen elő velem is. Emlékszem akkor valaki evitte a rendőrségre, és felhívatk, bementem érte és visszakaptam. Jó érzés volt.
Így akartunk tenni a bérlettel és a diákigazolvánnyal is.  Bevittük rendőrségre a Krisztivel. Ott továbbküldtek minket a polgármesteri hivatalba. Ott pedig pár percet várni kellett, nem tudták mit csináljanak. Végülis annyit mondtak, hogy ,,Nem kellett volna megtalálni!”. Nem tudom ők mit csináltak volna, ha a srác helyébe lettek volna. Talán ők nem örültek volna, ha az elvesztett dolgaikat visszakapják? Dehogynem. De ennyi nincs bennük. Néha meglepődök az emberek közönyösségén. Lehet, hogy csak fiatal vagyok és naiv, ezért van. Nem tudom.
Végülis a bérletet és a diákigazolványt kikapták a kezünkből, hogy majd felhívják az iskolát, ahol a fiú tanul, visszajuttatják neki, aztán gyorsan továbbálltak. Se egy köszönöm, se egy sziasztok, semmi… Erről ennyit…

Popularity: 65% [?]Sokáig azt hittem az embereke meg tudnak változni. De rosszul hittem, tévedtem. Változás nem létezik. Hiába próbálunk megváltozni, a hibáink belénképültek, a gépeinkben vannak, ilyenek vagyunk és kész. Felesleges elhinni bérkinek is, hogym egváltozott, maximum megjátsza önmagát, aztán egy pillanatban már nem bírja tovább és lehull a lepel, kiderül az igazság, előjön a valódi természete.

Ha a jóban, a jobban hiszel, akkor valószínű csalódni fogsz. Nem érdemes abban hinni. Inkább a rosszra gondolj, azt fogadd el, így kellemes meglepetés érhet. Talán… De reménykedni azért felesleges…

Popularity: 75% [?]Ez olyan szép… Szerintem. Csak kár, hogy rám nem hasonlít…:(

Popularity: 67% [?]Vízöntő: Jan. 20. - Febr. 18.

Találékony elme vagy és épp ezért sokra akarod vinni. Rengeteget hazudozol. Ugyanazokat a hülye hibákat követed el, mert annyira átkozottul ostoba vagy. Mindenki azt gondolja rólad, hogy elfuserált egy alak vagy és utálják a pofádat.

Halak: Febr. 19. - Márc. 20.

Élénk a képzeleted - gyakran gondolod, hogy a CIA vagy az FBI figyeltet téged. Rendkívül csekély a befolyásod a barátaidra, ismerőseidre és az emberek kikérik maguknak állandó erőfitogtatásodat. Önbizalomhiányban szenvedsz és általában véve egy szarcsimbók vagy. A Halak rémes dolgokat tesznek kis állatokkal.

Kos: Márc. 21. - Ápr. 19.

Úttörő típus vagy és a legtöbb emberről azt gondolod, hogy köcsög. Gyorsan rápirítasz másokra, türelmetlen vagy és megveted az emberek tanácsait. Semmi máshoz nem értesz, mint hogy kiboríts mindenkit a környezetedben. Egy igazi fasz vagy, ennek ellenére mindig problémáid vannak az erekcióval…

Bika: Ápr. 20. - Máj. 20.

Gyakorlatias vagy és kitartó. Bulldog természeted van, és rengeteget dolgozol - a legtöbb ember azt gondolja rólad, hogy egy csökönyös, makacs seggfej vagy. Beszéd közben hajlamos vagy a nyáladzásra és köpködésre. Hülye kommunista vagy.

Ikrek: Máj. 21. - Jún. 21.

Jó eszű és intelligens vagy. Téged azért szeret sok ember, mert biszex vagy. Hajlamos vagy rá, hogy túl sokat várj vissza szinte semmiért. Az étteremben hagyott borravalód úgy néz ki, mintha eltévesztetted volna a tizedesvesszőt. Egy olcsójános fattyú vagy. Az Ikrek megrögzötten dögönyöznek a vérfertőzés mocskos tócsáiban.

Rák: Jún. 22. - Júl. 22.

Együtt érző és megértő vagy mások problémáival, s ettől igazi balfék palimadár. Csak halasztgatod a dolgokat. Ezért mindig is csak segélyeken fogsz tengődni és szart sem ér az életed. Csak Rákok vannak a dutyikban.

Oroszlán: Júl. 23. - Aug. 22.

Úgy gondolod, hogy született vezető vagy. A többiek úgy gondolják, hogy egy idióta barom vagy. A legtöbb Oroszlán erőszakos kötekedő. Hiú vagy és nem bírod elviselni az őszinte kritikát, az arroganciád pedig vérforraló. Az Oroszlánok tolvaj kurvapecérek, akik jobban szeretik a maszturbálást az igazi szexnél.

Szűz: Aug. 23. - Szept. 22.

Te vagy a logikus típus, aki utálja a rendezetlenséget. Akadékoskodó szarevőséged kiborítja a barátaidat és munkatársaidat. Hideg vagy, nincsenek érzelmeid és gyakran elalszol szex közben. A Szüzekből jó politikusok és kerítők lesznek.

Mérleg: Szept. 23. - Okt. 22.

Te vagy a művész-típus - mert nem tudsz megbirkózni a valósággal. Ha férfi vagy, szinte biztosan buzi vagy. Esélyed egy jó álláshoz vagy a meggazdagodáshoz valahol nulla és mínusz ötmillió között….A legtöbb Mérleg nő kurva. Minden rohadt Mérleg nemi betegségben pusztul el.

Skorpió: Okt. 23. - Nov. 21.

Sunyin ravasz vagy és cseppet sem megbízható. A csúcsot azért fogod elérni, mert egy gramm erkölcs nem sok, annyi nem szorult beléd. A legmocskosabb rohadék vagy az egész zodiákusban - hála az égnek a legtöbb Skorpiót idejében kinyírják.

Nyilas: Nov. 22. - Dec. 21.

Lelkes vagy és optimista. Csökönyösen a szerencsére hagyatkozol, de
csak, mert a tehetségnek az írmagja is hiányzik belőled. A Nyilasok döntő többsége alkoholista és az emberek csak röhögnek rajtad. Értéktelen kis szarházi vagy.

Bak: Dec. 22.- Jan. 19.

Konzervatí vagy és fosol a kockázattól. Alapvetően egy értéktelen, ügyeskedő kis trágya vagy. Anold Benedictet kivéve egyetlenegy fontos Bakot sem produkált a világtörténelem. A társadalom szerencséjére legtöbbetek impotens is…

Popularity: 85% [?],,Nem a szerelem miatt sír az ember, hanem a megaláztatás fájdalmáért.”

Popularity: 88% [?] 

Igen, ez én vagyok! Még nagyon régen.  Talán a 2. vagy 3. szülinapom volt ez. És a babatortám, amire csak annyira emlékszek, hogy örültem neki.

Ez is én vagyok, egy másik tortával és Apával. Nem tudom kinek a szülinapja lehetett. Ez a rész kimaradt az életemből, nem emlékszek rá.

Tesóm egyik szülinapja, talán a második? Akkor én majdnem négyéves voltam csak. Anya is nagyon fura a képen, szerintem sokat változott azóta.

Ez egy olyan kép, amit már nagyon nem akartam, a jelek szerint is, hiszen már eléggé hisztizek rajta. Egyik húsvétkor készülhetett Döbröközön. Arra tippelek, hogy itt is 2 éves voltam. A Mama próbált nyugtatgatni, de mint látszik, nem nagyon ment. A másik kettő még a képen Apa és a Papa. Még a fehhér nyuszira emlékszem egy picit, ami nagyon tetszett.

Igen, ő a kakukktojás. Mert bár nagyon hasonlít rám, nem én vagyok, hanem a Hugi.  Ezt a képet én készítettem, nekem tetszik, de fotós szempontból tuti nagyon el lehet szólni. De a Hugi nagyon aranyos rajta, az alényeg. Mellette a földön van a Barna Nyuszi, nagy kedvence még mindig. Nélküle még most sem alszik.

Popularity: 66% [?] 

Aki felimseri, hoyg melyik vagyok a képen, kap egy csokit! Na hajrá!

Popularity: 67% [?]1. Mondd, hogy lehet ilyen pontos
Az első nőm, kinek az idő fontos?
Hajnal Hajnalka drága,
Fene sem kérte, hogy bújjon ágyba.
Hogy induljon újra
Ez a szokott, szakadt, durva film,
A Déja Vu nevű revü,
Cinema-veríték menetrend szerint.
Szorít a száj, vakar a kar,
Ugyanaz a dal, ugyanaz a fal.
Felfal, pedig álmomban
Hittem, hogy az itt az máshol van.
A hab mese csak, jön a borotvaél.
Sok a gond, ha az ember egyszer, csak egyszer, egyszer él.

R. Megint egy ébredés, de nem haragszom én rád hétfőn.
Megint egy tévedés, hogy változunk és nincs még késő.
Szerdáig várok rá, s ha csütörtököt mond már péntek,
Vasárnap mégis én, csak én leszek, ki szólít téged.

2. A nap behunyorít az ablakon,
Jó napot! -hallgatom,
Ahogy a csapból kifolyólag szól
Csatornahangon a rádió:
- A verzió, B verzió. -
Tervezni jó, perverzió.
Ha oda így meg úgy az ez meg az,
Na akkor én ma végre… vagy inkább mégse?
Csikorog az elme, vigyorog az ágy,
Mondd, mi lenne,
Ha egyszer a dél is fekve lenne,
Beérném ennyivel.
Na de kelni kell, kanyarog a kifli
A vaj alatt, enni kell.
Tej a tűzhelyen, menni kell,
Lenni kell.

R.

3. Hova jár ébredni az álom?
Ma talán végre megtalálom.
Van egy arc, szembejön az utcán,
Van egy perc, s én ott leszek, de ott ám!

3. és R. egyszerre., R.

Popularity: 73% [?]Még itt vagyok és élek, csak nincs időm bejegyzést írni. Azaz papíron már megszületett az egész, csak be kell másolnom. De most tanulok biológiát meg mindnefélét, úgyhogy nem tudom mikro lesz időm bemásolni. De legkésőbb szerda este 11kor melesznek az elmaradott bejegyzések, sőt ha minden igaz, lesz még kép is.

Egyébként azt hittem, a 2008-as évem unalmas lesz, de már most annyi minden történt, pedig még egy hét sem telt el. Érdekes minden, különös, szokatlan és elgondolkodtató. Na de nincs időm gondolkodni: tanulás, tanulás és tanulás. Különben lőttek a BME-s álmaimnak, még egy fősulira sem vesznek fel. Na de megcsinálom! (Köszi a tegnapi bíztatást D. ezzel kapcsolatban.)

Popularity: 63% [?]Január:

 • Kitűnő félévi bizi (véletlen, ilyen többet nem lesz)

Február:

 • Az első B13-as blogom.

Március:

 • Hangverseny
 • Eldöntöttem, hogy megyek RUTra

Április:

 • 6-án: Rejtett Uradalom Találkozó, Bp.
 • utána: Joe, Bp.
 • húsvét

Május:

 • 15.: Ének írásbeli érettségi
 • 24.: névnapom
 • 31.: Joe, Bp

Június:

 • 20.: Ének szóbeli érettségi
 • 21-22.: Joe, Bp.
 • 30.: Ausztria

Július:

 • 1-7.: Bükfürdő, Wellness-hotel
 • 7-8.: Ausztria
 • 16-25: Görögország (!!!)

Augusztus:

 • Találkoztam először Gabriellel.
 • 3-5.: Krisztinél Pincehelyen
 • 19.: Siófok, 2007-ben utoljára
 • 20.: Pécs Zoo

Szeptember:

 • 1-2.: Zsófival Pécsen, Színház: Operaház fantomja (!!!)

Október:

 • 5.: Pálmában Katinkával és Joeval, utána Joe
 • 24.: Joe, Bp.
 • 25.: Földrajz írásbeli érettségi

November:

 • 8.: Egészségügyi vizsga, Szekszárd (meglett)
 • 9-10-11.: Bp.: Joe, Rejtett Uradalom Találkozó
 • 24-25.: Bp.: Krisztivel Színház, találkoztam D.-vel, Zolival, megvolt a lezárás Joeval.
 • 25-e délután: Harkány
 • 30. este: Találkoztam Gabriellel

December:

 • 5.: kapcsolom kezdete Gabriellel
 • 7-8.: Gabriel, gyaloglás, eső, buszmegállók
 • 21.: Anya szülinapja és KRESZ-vizsga, Szekszárd
 • 24-25-26.:Karácsony
 • 30.: A 17. születésnapom
 • 31.: Szilveszter

Popularity: 63% [?]Mától hivatalos lett a blogom, azaz kikerült az iwiw adatlapomra. Mostmár olvashatja bárki, nyílt titok az életem. :)

Délelőtt átpakoltunk néhány széket és egy asztalt a Házba, plusz még néhány dolgot. Remélem jó lesz este a buli és sokan leszünk. Most még lázasan jár az agyam, hogy vajon minden megvan-e, nem-e elfelejtettem valamit. De azthiszem nem… :)

Ezennel zárom a 2007-es évet itt, legközelebb csak a következő évben írok. Aztán még január elején jön egy 2007-es évi összefoglaló bejegyzés. Utána pedig irány 2008!

Mindenkinek boldog új évet kívánok!!!

Popularity: 61% [?]Két nap múlva 17 éves leszek. Elég fura, hiszen olyan gyorsan múlik az idő. Ismét egy gyertyával több lesz a tortámon. Elszaladt majdnem egy év, és mindez olyan gyorsan. Jó lett volna kiélvezni minden egyes pillanatot, nem pedig sokszor stresszelni, szomorúnak és boldogtalannak lenni. Persze volt rengeteg szép pillanat is. :)

Kiskoromban mindig azt vártam, hogy majd ha 16 éves leszek… Most meg az vagyok, nemsokára csak voltam, és nem is volt olyan különös. Ki kéne tűzni egy új számot amit várok, de nem tudom melyiket. Végülis várom a 18-at, 19-et, 20-at, és így tovább. Remélem minden év sok-sok meglepetést, boldog perceket, órákat tartogat. :)

Popularity: 62% [?]Ez a szünet is úgy telik el, hogy nem csinálok semmi hasznosat? Eddig egy kicsit matekoztam, kitakarítottam a szobámat és ennyi. Jó lenne még mást is tanulni, holnap nekiállok a biosznak, törit is fogok tanulni. Angolból is van néhány levél a szünetre, megírom őket.

Na meg jó lenne a szilveszteri bulit is szervezni, hogy legyen belőle valami. De a Kitti sosincs MSNen.

Tök rossz, hogy már egy hét sincs vissza a szünetből. Péntek, szombat, vasárnap, hétfő, kedd és szerda, aztán suli. :( A kövezkező szünet meg ki tudja mikor lesz… :(

A karácsony is olyan hamar eltelt, pedig mióta vártam már… Emlékszem júniusban kiszámoltam, mikor les, hány nap múlva. Amit terveztem, az sem lett meg. Nem mertem, de legalább a lelkiismeretem  tiszta, a tökürbe tudok nézni. Vannak dolgok, amit jobb ha nem teszel meg, hiába szeretnél. Bár lehet, hogy fél percig nagyon jó volna, nem érte volna meg, mert valakit nagyon megbántottam volna, ha kiderül. Ha meg nem derül ki, akkor sem bírtam volna a szemébe nézni. (Ezt nem hiszem, hogy rajtam kívűl bárki is érti, de végülis magamnak írom a blogot, más meg csak olvassa.:))

Popularity: 63% [?]Boldog vagyok. Még mindig. Majndem minden tökéletes és szép. Rend van a szobámban, meleg van, kinn esik a hó, pont úgy, mint rendeltem. Karácsonykor, szépen. Emlékszem, tavaly is vártam, de hiába. Most pedig kinézek az ablakon és gyönyörűen hullanak a földre a hópelyhek, Fehérek a háztetők, az út, a fák, a bokrok. Mindent hó borít. Szeretek ilyenkor az ablakból nézelődni, figyelni a pelyheket, amint hullanak.
A szobámban világít az égősor, kellemes karácsonyi hangulatot teremtve. Lassacskán érkeznek a karácsonyi üzenetek, smsben iwiwen, e-mailben. Várom már, hogy álljon a karácsonyfa, az ünnepi vacsit, az ajándékokat. Bár idén nem lesz nekem meglepetés, mert én választottam az ajnádékom, azért jó lesz. Egyetlen szomorú van a mai napban: Idén már eggyel kevesebben leszünk karácsony este, a család egy tagja már csak lélekben van itt velünk. De ő már az angyalok közt ünnepel, a szüleivel, bátyjával és a feleségével. Milyen jó lehet most neki sok-sok év után újra együtt ünepelni…

Szeretnék mindenkinek békés, szeretetteljes, nyugodt és boldog karácsonyt kívánni!

Popularity: 61% [?]közeleg a karácsony

Popularity: 72% [?]Elég zűrös ez a a hetem. Összevissza kapkodok, beteg vagyok, mindent elfelejtek, vagy egyszerűen nincs hozzá csak kedvem.
Hétfőn nem mentem angolra, helyette mentem KRESZt gyakorolni. Hát akkor még nem igazán ment…

Kedden eljöttem matekfakt végéről is, hogy gyakoroljak KRESZt. Már egész jól ment. Mondjuk a matekkal meg lemaradtam, még kedvem sem volt lemásolni, de a szünetben már el kéne kezdenem megnézni, hogy mit veszünk órán, mert így nem túl jó, hogy csak leírom a feladatokat gondolataimba mélyedve… Mikor kresz után hazamentem, ahelyett, hogy tanultam volna a másnapi fizika dolgozatra, inkább MSNeztem és KRESZt gyakoroltam.
Este még megnéztem a Született feleségeket, nagyon jó rész volt, tetszett. Régebben úgy gondoltam, hogy hülyeség, nem nézem, de már egész rászoktam. :)

Szerda reggel egész nehezen keltem fel, ráadásul negyed 8-kor, 7:50re sem értem be a suliba.  A fizika dolgozatra max. 5 percet, ha készültem, annyi volt az egész, hogy kiírtam a képleteket, bele a függvénytáblázatba. Meglepően jól ment. Minden feladatot meg tudtam oldani, sőt szerintem jó is lett. :)
Angolon elkezdtük nézni a Karib tenger kalózai 3-at, nem is rossz. Eddig azt hittem róla, hogy hülyeség, ezért lemaradtam az 1., 2. és a 3. részről is. Be kéne pótolnom… :D
Suli után mentünk karáxsonyi ajándékokat venni a Bettivel. Ő a bátyjának és az osztálytársának vett néhány cuccot, én pedig a Katának és még valakinek, akinek nem írom ide a nevét, meg hogy mit vettem, mert lehet, olvassa a blogom, és nem akarom, hogy megtudja mit kap. :P Katának vettem füstölőket, ahhoz tartót, meg egy karácsonyi plüssegeret, ami nagyon édes. Ja meg csokit… :D
Bettivel voltunk a Szendvics mekkába is, hát hogy az a pasi mit össze nem hordott megint… Mint kiderült, engem már jól ismert, mert a Betti sokmindent mesélt neki rólam. Vááá, de ilyen egy embert… Én tuti nem járnék oda minden nap kajálni. Bár szünet után lehet, hogy benézek. Megennék egy levest… Bár egyszerűbb, ha veszek a Lidl-be, ugyanolyan zacskós, és csak negyed annyiba kerül, mint ott. :)
Angolon néhány feladatot csinálzunk csak, 3-an voltunk, ketten nem jöttek. Zenét hallgattunk a Betti MP3-járól, aztán mondtam, hogy hallgassunk Republic-ot, van az enyémen. Kérdezték, hogy melyik album, aztán kiderült, hogy a tanárnőnek is megvan, allgassuk meg. Hát meghallgattunk, meg ettünk Konyakmeggy bonbont is, hmmm… :D Jó kis angolóra volt. :)
Angol után mentem Kittihez, aztán irány a Tesco. Van ott egy nagyon jó bizsus bolt, ott vett nekem a Kitti ajándékot karácsonyi ajándékozásra, idén is ő húzott engem. :) Kaptam egy nagyon jóóó fülbevalót, amit ott választottunk ki együtt. Meg volt egy másik is, amit nem bírtam otthagyni.
Egyébként elég felkapott most a Tesco, tele van emberekkelcsomót kellett sorbaállni, ismerős is volt ott bőven. Láttam Couraso-t is, és sokkal olcsóbb, mint a Spárban… Hmmm… Vennem kéne. :D
Hazafelé lemértem, hogy gyalog 40 percre lakok a Tesco-tól. Végülis annyira nincs is messze. :D

Ma, csütörtökön eddig egész jó napom volt. Jó érzés, hogy vége a sulinak, 2007-ben már egyszer sem kell mennem!!! Bár a holnapi KRESZ vizsga gondolata nem igazán vidít fel és a karom is fáj, megártott a mai kondizás tesin. :)

Popularity: 66% [?]Ezt a bejegyzést sok gondolkodás után írom meg. Törtem rajta sokat a fejem, hogy mit kéne tennem, mert nem érzem jól magam a jelenlegi helyzetben. Mármint a blogolással kapcsolatban, a magánéletben tökéletesen elvagyok. Az utóbbi időben talán ezért is született kevesebb bejegyzés, mint réggebben. Mivel most nincs min panaszkodnom. És az sem igazán kedvemrevaló, hogy majdnem minden ember álnéven szerepel a blogomban, nem említhetek pontos neveket és helyszíneket.

Arra a döntésre jutottam, hogy az itteni bejegyzéseket lementem a gépre, kitörlöm az összeset, új hátteret rakok be és csinálok egy nyilvános blogot. Olyat amit bárki láthat, még az iwiw adatlapomon is kinn lesz. :) Persze az nem lesz annyira személyes, problémáimat nem elemzi, csak a megtörtént dolgokat fogja leírni. Szerintem legkésőbb karácsonyra elkészül az új blog. De ha nekiállok, akkor még előbb is. :)

Popularity: 64% [?]Szombat este már nem engedtek sehová, pedig jó lett volna találkozni Gabriellel. :( Végül kiegyeztünk vele a vasárnap reggelben. :)

Úgy volt, hogy 8ra jön értem kocsival, de írtam neki egy smst, hogy inkább 10 perccel később jöjjön, mert nem fogok tudni elkészülni. Hát igen, elég sokáig készülődök reggelente.

Végül jött 8 után kb 10 perccel, előtte elmondtam Anyának is, hogy Gabriellel találkozok. Meg válaszoltam a kérdésire, és miután rájött, hogy nem egy életveszélyes bűnöző Gabriel, hanem egy nagyon rendes és aranyos srác. :) Persze azért az ablakból figyelt minket, ezért gyorsan elhúztunk onnan. :)

Autóztunk, sétáltunk a belvárosban, és elmentünk hozzá is egy CD-ért. Örültem neki, hogy gondolt rám és hogy mennyire nem megy nekem a KRESZ, ezért előkereste a CDjét. Ma is vagy már egy órát gyakaroltam. :)

Sajnos 10 előtt el kellett búcsúznunk és csak pénteken jön haza. Már most hiányzik. :(

Joe azután, hogy a szemembe hazudott, úgy ment el mellettem, hogy nem is köszönt. Ennyit róla, félreismertem, de nagyon. Szerintem egy köszönésbe nincs semmi, de úgy látszik valamiért nagyon haragszik rám… :D Nem érdekel. Nem fogja elrontani a jókedvem ő, ha ezzel azt akarta volna elérni. :D

Popularity: 63% [?]Úgy vettem észre, hogy mostanában kevesebbet írok ide. Nem mintha nem lenne mit írni, csak az időm kevés. Ha meg épp van, akkor azt mással töltöm el. De azért igyekszem sűrűbben írni. :)

Lassan délután 2 óra és még mindig álmos vagyok. Keveset aludtam. De hát későn értem haza. Vagyis inkább korán. Kora hajnalban. :D

Tegnap KRESZ után, fél 5-kor találkoztam Gabriellel. Sétáltunk mindenfelé, beszélgettünk meg minden. :) Szerintem legalább 20 kilométert legyalogoltunk. Aztán esett az eső is. Először csak kicsit, aztán elállt. Bár addigra totál vizes voltam és azt sem éreztem meg, hogyha beleléptem egy-egy tócsába. Végül elállt és elkezdődött a száradási folyamatom, ami fázással járt együtt, tiszta víz volt a lábam. :( Egy idő után elkezdtünk buszmegállótól buszmegállóig menni. Ott szélvédettebb volt a környezet.

Az egyik buszmegállónál elkezdett az eső esni. Elsiettünk a kövezkezőig, de nem akart elállni az eső. Közben néhányszor meglepődve láttam, hogy milyen gyorsan telik az idő. Mikor az utolsó buszmegálló is beázott, egy bolthoz húzódtunk be a tető alá. Egész nagy mozgás volt, hoztak szállítók sütit és kenyereket. Bevitték a bolthoz a sütit, pedig igazán adhattak volna nekünk. :)

Végülis 4 óra körül úgy döntöttünk, hogy az eső úgysem fog elállni, menni kéne haza. Nehéz volt a búcsúzás. És rossz, hogy jövő hét péntekig nem látom őt, be kell osztanom addig a kapott öleléseket, csókokat. Jajj, hol van még péntek… :(

Csendesen mentem haza, bár felesleges volt csendesen mennem. Anya 1 óra óta várta, hogy hazaérjek, hiszen azt mondtam neki, hogy éjfél körül hazamegyek. Végülis csak 4 és fél órát késtem, az alig valami… Eléggé ki volt rám akadva, biztos volt benne, hogy leütöttek, elraboltak, stb…

Jövő hét szombaton hároméves általános iskolai osztálytalálkozó. Még nem tudom megyek-e.

Tegnap KRESZ-en teszteket töltöttünk ki, hát elég rosszul ment. El kéne kezdenem tanulni, meg itthon ifoglalkoznom vele, különben nem fogok átmenni. :(

Sikerült kicserélnem egy villanykörtét életemben először. Nem gondoltam, hogy képes vagyok ilyesmire is. Most büszke vagyok magamra. :D

Ma délután, ha minden igaz, megyek vezetni Apával. Ez lesz az első vezetésem. Félek és izgulok. Szép autónk volt. :D

Popularity: 64% [?]Ma megváltoztattam az iwiw adatlapom és Gabriel is. Mindketten kapcsolatban vagyunk. :) Boldog vagyok. :)

Popularity: 65% [?]Berakom ide azt az Ady-verset, amit ma nyelvtanon elemezni kellett a szöveg stíluseszközeivel. Tetszett a vers, egész jó szerintem.

Sem utódja, sem boldog őse,
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek

Vagyok: mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény
Lidérces, messze fény

De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak

Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének,
S lennék valakié
Lennék valakié.

Popularity: 80% [?]Reggel nagyon nehezen ment a felkelés, egy órával korábban keltettek a szokottnál. :(

A mai nyelvtan dolgozat úgy érzem nagyon jól sikerült, szerencse, hogy nem készültem rá. :)

3 matekórám volt ma, ahol egész jó dolgokat tanultunk, bár én már tanultam őket a múlt évben is, különmatekon. De jó feladatok voltak. Csak a harmadik óra végére már kezdtem besokallni.

Délután belázasodtam, kialudtam magam valamennyire 3 órahossza alatt. Azóta törit tanulok. Na meg MSN, és Barátok közt, Született feleségek, stb… :)

Egész jó kedvem van, ezt nem fogja senki sem elrontani, bármivel is próbálkozik! :)

Popularity: 65% [?]Nagypapám életében sok verset írt. Ma este megtaláltam az egyik versét. Régebben hoztam el tőle. Bemáslom ide.

Névnapi köszöntő

Kedves barátom, névnapod, mely éppen ma vagyon,
A mennykő csapjon vagy ötvenszer agyon.
Eljöttem, hogy felköszöntselek,
És egy serbli sz@rral nyakon öntselek.
Virágot is hoztam szagosat, ragyogót,
Három lóf@szt és a seggedbe valót.
Ajándékom átadom hát neked,
B@ssza ki a kutya a füstös segged.
Drága gyerek vagy te, azt meg kell hagyni,
De nem ártana néha a pofádra sz@rni.
Ilyen kedves fiúnak kevés a hibája,
Tapadjon a szádra a tehén pi***ja.
Mindig tiszta legyél, ne legyél maszatos,
Néha napján nyald fel a forró cica fost.
Egyél sok gyümölcsöt, narancsot, mandulát,
És csókold meg néha a franciák v@l@gát.
Életed legyen gyönyörű, derűs,
Kenyered a kezedből egyék ki a tetük.
Kívánom, hogy legyél harminc emeletes házba,
És mindegyikbe egy évig vakbélgyulladásba.
Búcsúzom barátom az Isten áldjon,
és akarom mondani: dögölj meg a nyáron.
Üdvözletit küldi sógorod a Péter,
Kinek a farka hetven centiméter.

Hát igen… Majdnem Petőfi. :D

Popularity: 85% [?]Nagyon furcsán érzem magam…

Péntek este találkoztam Gabriellel, jól éreztem vele magam. Meglepően jól.Bár hideg volt kinn. :)

A hétvégén elolvastam egy könyvet, de mikor megtudtam, hogy jó a vége, dühösen vágtam földhöz és csak órák múlva folytattam. Hát nem volt rózsás hangulatom.

Holnap egy csomó doga… De valahogy nem tud érdekelni… Ez van és kész… Majdcsak lesz valahogy…

Még mindig meglepnek emberek. Sok idő után is. Hogy egyesek milyen bunkók tudnak lenni. Nem én vagyok túl érzékeny. Nem bírom a kétszínű embereket.

Popularity: 62% [?]Vannak olyan álmok, amiből nem jó felébredni, azt kívánod, hogy bárcsak aludhattál volna tovább, bárcsak élvezhetted volna még az egészet. Mert felébrdve rájössz, hogy az álmodban tökéletes boldogságban voltál, felébrdeve viszont csak áhítozol azután, ami álmodban megvolt.
Persze vannak olyan álmok is, ami után örülsz, hogy felébredtél, és nem kell tovább félned vagy szenvedned. Ezek után rosszérzés tölt el, gyakran az egész napod el tudják rontani.

Egy édes álomból ébredtem reggel. Utánaez járt egész déllőtt a fejemben és még mindig nagyon bennem van. Jajj, hogy miért kellett engem felébreszteni. Ki tudja mikor lesz még ilyen szép álmom.

Álmomban repülővel utaztam, Görögországba. Leszállva a gépről buszra szálltunk, és ugyanarra a szállásra mentünk, ahol nyáron voltam.  És arra emlékszem, hogy Joeval voltam. Valmilyen filmet néztünk a szobában, átölelt, borozgattunk. Utána pedig lementünk a partra és ott napoztunk, éreztem, ahogy a Nap égetett, mint mikor ott voltam. Éreztem a tenger illatát, hallottam az emberek hangját, a tenger hullámzását…

Ilyen álmokból rossz felébredni. Bárcsak valóra válna!

Popularity: 64% [?]Category: Személyes | 23 Comments

Végre volt egy rövid, de normális és kulturált beszélgetésem MSNen Joeval. Furcsa, de jó. :)

Volt osztálytárs nagyon barátkozik, kezdem úgy érezni, hogy ez részéről több, mint barátkozás. A mai találkánkat lemondtam, arra hivatkozva, hogy sokat kell tanulnom. Igazából a Kittivel voltam, nagyon jót beszélgettünk. Egész személyes dolgokról is. :)

Holnap este találkozom valakivel, vele még van is kedvem találkozni, nyáron is egyszer találkoztunk, akkor is jól éreztem magam vele. Majd meglátjuk mit hoz a holnap. Mindenesetre ezt nem fogom lemondani. Bár biztos meg fog fordulni a fejemben.

Holnap kétórás irodalom doga. KRESZ 2,5 órán keresztül. Németóra. Remélem túlélem.

Popularity: 64% [?]Category: Személyes | 30 Comments

Voltam ma suliba. Elég fura volt. Hiszen több mint egy hetet kihagytam. De azért jó volt, mondjuk sokat kéne bepótolni. És talán még be is fogom.

A Kitti  jön hozzám nemsokára. Utána elvileg hazakísérem és találkozok valakivel, de nincs hozzá kedvem. Szeretnék egyedül lenni, gondolkodni. Mondjuk ez már sikerült ma töriórán. Mármint a gondolkodás. De hát nem sok mindenre jutottam, szinte semmire se, csak arra, hogy milyen hülye voltam… Bár mostmár mindegy, előbb kellett volna máshogy csinálnom a dolgokat és akkor most nem itt tartanék.

A hétvégére már sok programom van. KRESZ-t tanulni, aztán matekot lemásolni és értelmezni (6 órán nem voltam), történelemből van nagyon sok (és ugye aki csak témazáróra tanul…), meg el kéne kezdeni az angolozást is… Unatkozni nem fogok, bár izgalmas sem lesz a hétvégém, az biztos.

Popularity: 65% [?]Most pénteken úgy van, hogy találkozom este Gabriellel. :D

Jövő hét péntek estére meghívott egy régi osztálytársam egy kávézóba. Nagyon régen beszéltem már vele. Kb félévente futunk össze az utcán, akkor egy negyedórát beszélgetünk. Tegnap bejelöltem iwiwen, aztán felvett MSNre ma délelőtt. Most órák óta beszélünk. :)

Popularity: 65% [?]Fenn vagyok MSNen és várom, hogy Joe írjon nekem. De úgysem fog… Hiába várok. Pedig olyan jó lenne, ha írna.
Mindegy, én nem fogok neki írni, az biztos. Erős vagyok, kibírom, erős vagyok, kibírom, erős vagyok, erős vagyok, erős vagyok, erős vagyok, erős vagyok… még mindig… :)

Popularity: 67% [?]Hiányzik Joe. Jó, ez természetes, de akkor sem akarom, hogy így legyen.
Anynira rossz, hogy nem beszéltem vele 3 nap óta… Hozzászoktam, hogy majdnem minden nap beszélünk, és így nagyon rossz. Mindig várom, hogy írjon, hiszen én nem fogok neki írni. Bár szerintem ő sem nekem.

És az is rossz, hogy kaptam tőle egy e-mailt múltkor, hogy a szülei felhívták felháborodott hangnemben vasárnap, hogy én biztosan nála voltam Pesten.  Meg hogy mit mondjon hol voltam. Megírtam neki, aztán választ azóta sem kaptam. Most meg fogalmam sincs mit csinálnék, ha szembejönnének velem a szülei az utcán vagy valami. Mit mondanék, ha rákérdeznének?
Már gondoltam arra, hogy megmondanám az igazat, de nem. Nem lenne attól jobb nekem sem, vagy legalábbis nem sokkal, akkor Joenak meg minek legyen rossz.

Viszont ezt senkinek sem szabad észrevennie rajtam. Mármint hogy mennyire rosszkedvem van belül. Mosolygok, próbálok vidámnak látszani. Mintha semmi semtörtént volna. Bár az azértnagyon sz@r volt, mikor tegnap megnéztem a mobilom, és mondta Kata, hogy úgysem fog hívni, feleslegesen nézem… De akkor is…

Popularity: 64% [?]Ezzel a bejegyzéssel lógok már egy ideje, de msot jutott rám időm.

Szóval szombat reggel 5-kor ébresztett a telefonom, össze kellett pakolnom a cuccaimat, hiszen mindig az utolsó pillanatban jut minden eszembe. :)

Apa levitt az állomásra, hogy ne kelljen gyalogolnom.

A vonat, mire Pincehelyre  értünk (60 km) már 25 perc késésben volt. Azt hittem halálra unom magam, bár azért az MP3-lejátszóm sokat segített. :) Utána 2 állomással a vonat 40 percet állt valami miatt. Pestre 1 óra késéssel értünk. Na ennyit a gyorsvonatokról… :)

Ja, meg csak Kelenföldig vettem jegyet megszokásból. Na de déliig mentünk.Ott meg most le van zárva az egész, és ellenőrik a jegyet, mikor mész ki a peronról. Felmutattam és simán átsétáltam. Szerencsétlenek. :D

Onnan metró, irány a Papp László Budapest Sportaréna, ott megnéztük a Pan Peter on Ice-ot a Krisztivel, nagyon tetszett mindkettőnknek. :)

Utána a Mamutba mentünk.Körülnéztünk, vettem kaját. :) Utána elkísértem Krisztit a vonatra.

Aztán Moszkva tér, találkoztam D.-vel. Bár már egy kicsit azt hittem, hogy nem jön, de aztán jött mégis. :) Beszélgettünk, kaptam tőle egy csomó jó tanácsot. :) Azért elgondolkoztató, amit mondott az evolúcióval, nőkkel és férfiakkal kapcsolatban, ha ez tényleg így van, akkor az egész élet egy taktikai sz@r.
Ha nem fogadom meg D. tanácsait, akkor megint az fog kiderülni, hogy neki volt igaza és rá kellett volna hallgatnom. Úgyhogy igyekszem megfogadni őket.

Utána elmentem Joe-ékhoz, lerakni a cuccom. Aztán Boráros tér, találkoztam Zolival. Nagyon aranyos. :) És nagyon szép este a Duna-part is. :)

Utána mentem vissza Joe-ék albijába. Beszélgettünk Joe-val, meg minden. Megvolt a lezárás is.

A vasárnap reggel volt nagyon furcsa. Hogy le kell zárni Joeval mindent. És ez az utolsó reggel, mikor beszélünk, ez az utolsó ölelés, az utolsó csók. Sírtam is, de próbáltam nem előtte. Nem tudom látta-e. Remélem nem, így is nagyon rossz volt.

Vasárnap reggel mentem haza IC-vel. Itthon az állomáson szembejött velem Joe anyukája. Fú, az a tekintet. Hát komolyan mondom, ismét féltem tőle.Nem értem miért nem mehetek fel Pestre. És hogy miből gondolaj azt, hogy Joe-nál voltam… Meg ha tudná is, semmi köze nem lenne hozzá.

Vasárnap ebéd után Harkányba mentünk, még 180 kilométer aznap. Mintha az a 160 vonatkozás nem lett volna elég…

A kisbaba, aki miatt mentünk a rokonokhoz, nagyon édes volt. Állítólag egész jól mutatott a kezemben. Azt modnták, 5 év múlva már nekem is biztos lesz. Na persze… Mondtam nekik, hogy minimum 10-15 év.

Vasárnap este még a család bement a Tescoba hazafelé, én a kocsiban aludtam. Tesóm vett valamilyen súlyzópadot, meg egy csomó súlyt, én meg sem bírom emelni. Pedig asszem csak 10 kiló volt a legkönnyebb. Én Tescozás helyett a kocsiban aludtam. Eléggé kimerült voltam. Nem tudom mitől…

Popularity: 64% [?]Reggel elaludtam. Pedig akartam még földrajzot tanulni…
Fél 8-kor találkoztam a Krisztivel, együtt mentünk. 11-kor mentem csak be, a 24. voltam. :) Erősen koncentráltam a 4-es számú tételre. Kinn is mindenkinek azt mondtam, hogy azt fogom húzni, azt akarom húzni. Na meg kinn elvoltunk előtte. A Peti mesélte, hogy látott valami nagyon jót youtube-on, majd elhozza a linket. Aztán meséltem, hogy én is láttam valami nagyon jót. Kiderült, hogy mindketten ugyanarra gondoltunk. :)

Benn sikerült kihúznom a4-es tétel… helyett a 6-osat. De hát nem volt rossz. Sőt, talán még jobban is ment, mint a 4-es ment volna. :)
Nagyon jól ki tudtam dolgozni, az Atlasz sokat segített. Főleg, hogy a hátuljában találtam egy táblázatot nagy cégekről, és Japán cégekből is votl egy csomó, amit tudtam sorolni. :D

A tétel A és B részénél is megállítottak, hogy jól van, nem kell tovább mondanom, látják, hogy tudom, megkapom a max pontot. :D Jajj, annyira boldog vagyok. :D Ki tudja, lehet, hogy ez lesz a matek mellett majd a másik felvételi tantárgyam és nem a biosz a matek mellett. :)

Reggel nagyon rosszul voltam, rossz kedvem volt, ilyesmik. Rossz volt látni, hogy a Ditta a pasijával tök jól érzi magát…  :( A Kriszti is próbálgatott vigasztalni, hogy jobb kedvem legyen. Aranyos volt. De nem kell engem vigasztalni, tiszta jól vagyok. Máskor is szokott rosszkedvem lenni, nem Joe miatt van.

Ja, földrajzból az érettségin a tavak keletkezéséről és Japán iparáról kellett beszélnem.

Popularity: 63% [?]Valaki letiltott MSNről. Legalábbis nagyon valószínű, mivel másnak fenn van, be van jelentkezve, nekem meg nem.
Köszönöm neki. Azt hittem megkapom a lehetőséget. Hogy kibírom, hogy nem írok neki. De úgy látszik nem bízik bennem. Vagy magában.
Sajnálom, hoyg az esélyt sem kaptam meg arra, hogy ezt bebizonyíthassam. Bár még megkaphatom…

Popularity: 64% [?]Hát igen… De nem az… Nagyon nem…
Állandóan eszembe jut valami, hogy igen, ezt majd megkérdezem Joetól, vagy ezt elmesélem neki, vagy ilyesmik… És nagyon rossz. :(
Ráadásul minden ellenem dolgozik. Fáj a fejem, álmos vagyok (még mindig) és fáradt. Éhes vagyok. Kéne tanulni is.
Elkapott a jégeső. Úgy kellett gyalogolnom 2 kilométert, elég kellemetlen volt. Angolról is elkéstem.  Reggel is megáztam, mikor jöttem haza szakadó esőben. De hát nem volt kedvem a Nikivel és a Petivel ottmaradni, amíg jön a busz. Nem akartam gyetyatartó lenni. Meg hát most amúgy is nagyon rossz látni őket, hogy milyen boldogok együtt, mennyire szeretik egymást… Azt hiszem depis vagyok. Egy kicsit. :(

Popularity: 65% [?]Jelenleg döglődök. Álmosságban szenvedek, pedig már aludtam. Az elmúlt 36 órából 23-at. Pedig most nem lenne szabad, nagyon nem. Tanulnom kéne…. De hát a könyv fölött is elalszok. Így hogyan? Kávé, kávé, kávé? Erre még nem is gondoltam, de lassan bevezetem a 10 percenként megiszok egyet, mert így nagyon nem lesz jó.

Egy kicsit felhúztam magam, kaptam egy mailt Joetól, így lezárás után. Félek, hogy nem lesz ebből így lezárás. Mert mostanában nem akartam vele beszélni, egyátalán. És ebbe az MSN és az e-mail is beletartozik.
Jójó, ez most vészhelyzet volt. Majd ez is valahogy alakul, és utána akkor nem lesz semmi, ennyi volt.

Egyébként írok majd a hétvégémről is. A színházról, a beszélgetésemről D.-vel, a találkámról Zolival, hogy mi volt Joeval és persze a rokonlátogatás sem maradhat ki. :)

Csak előbb a földrajz, mert hát ha kaptunk egy nap esélyt, és csak holnap lesz, akkor ki akarom használni. Nem úgy akarok járni, mint mikor a Csenge megkrédezte tőlem: ,,Hány tételt tudsz a 40-ből?” Én: ,,Hát nyolcat. De k*va jó hétvégém volt!” :D

Popularity: 64% [?]Egy óra múlva Krisztivel go Pest. Színház, találkozás D.-vel és másokkal. :) Aztán vasárnap go haza, utána pedig go rokonokhoz. Kisbabát nézünk. :)Hétfőn pedig go földrajz érettségi… Nagyon rizsázós tételt akarok húzni, különben… :S
Települések vagy turizmus és tavak keletkezése.

Nagyjából ez a három, amit tudok… :)

Popularity: 62% [?]Nem jó most a hangulatom. Nagyon nem.
Teljen már el egy pár óra, könyörgöm, mert most nagyon rossz. Néha az fáj, hogyha tudsz valamit. Ha nem tudnám, akkor nem fájna… De tudom… És nagyon rossz… :(

Popularity: 63% [?]Reggel nagyon nehezen keltem fel, de azért sikerült. Gyorsan rendet raktam, meg is lepődtem milyen hamar ment. Ennyiből már megcsinálhattam volna előbb is a rendrakást… Bár ahogy most körülnézek holnap reggel is meg kéne ejteni. :)

A Krisztit sikerült még 8 óra előtt összeszednem, pár utcányira tőlem, ahol mondtam, hogy álljon meg és ne mozduljon. Mint kiderült, jól tettem, pont ott tévedt volna el. :)

A szobámban beüzemeltük a karácsonyi égőket (nálam diszkivilágítás része) és a lávalámpám. Nagyon jól nézett ki. Már csak a gyertyák és a füstölők hiányoztak volna… Meg hogy este legyen. :)
Megnézük a Csak szex és más semmi című filmet. Kata először látta, naygon tetszett neki is. :) Nekem meg már ki tudja hányadik volt. De azért szívesen megnézem bármikor még. :) A film után Katával a youtube-on nézegettünk néhány videót, többek között a Bagman-t, Ferikét, akit megszállt a démon, a Terézanya csapjad-ot, valamint a Miss BKV 2007-et, aminél nagyon meglepődtünk, ugyanis az egyik főszereplő a Jankó. :D Mindenhol ott van. :D

Délután volt a biológia OKTV. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha küldenék egy smst Joe-nak, vagy D.-nek vagy valaki másnak, hogy írja már meg erre a kérdézesre mi a válasz. De aztán meggondoltam magam. Mindegy, hogy csalással nem jutok tovább, vagy csalás nélkül.
Rájöttem, hogy vagy nekem van lassú felfogásom, vagy túlságosan is megfontoltam a kérdésekre a választ, mert az utolsók közt végeztem, így is összecsaptam a végét. Volt aki 40 perc múlva beadta, nekem ennek majdnem hatszorosa kellett.

OKTV után volt időm a buszig, benéztem a karatésokhoz. Kicsit hiányzik az edzés. Néha úgy érzem jó lenne visszamenni, de hát sem időm, sem energiám nincsen hozzá. Azért jó volt látni a többieket. :)

Itthon MSN, Barátok közt, Fábry… Ja meg hozott nekem Apa valamilyen újságot, továbbtanulás, érettségi, egyetemek, főiskolák vannak benne.
Ahová legjobban szeretnék menni, a felvételizők 85,4%-a bejut. Szerintem az egész jó. Csak nehogy bban a 14,6%-ban legyek benn, akik nem jutnak be.
Egyébként ami tetszett, azok közül három a BME-n van, egy ELTE-n és egy a BCE-n. De az biztos, hogy Budapest. :) Jajj, de várom már, hány éve szeretnék már ott lakni. :)

Popularity: 66% [?]Tesóm ma megtbetegedett, ezért el kellett mennem a háziáért Joe tesójához. Aztán hallgathattam azt a nagymamájától, hogy Joe milyen okos, stb… Pont erre volt szükségem… :S

Holnap elmarad az első órám, ezért egy órával tovább aludhatok. :D

Popularity: 65% [?]Kishúgom holnap lesz 7 éves. Mivel hétvége van, mindenki ráér, ezért ma ünnepeltük a szülinapját. Rendezett bulit is, néhány osztálytársát hívta meg.
Sikerült rájönnöm, hogy sosem lennék sem óvónéni, sem tanítónő. Nem bírom ki a ricsajt, a zajt, a hisztit. Ma pedig ment bőven… Az a kislány volt a legszimpatikusabb, aki nagyon zavarban volt, alig mert megszólalni. Csendes típus. Bárcsak a többi is ilyen lett volna… Hamar menekülőre fogtam a dolgot, és az MP3 lejátszómban lévő zenék mentettek meg a ricsajtól való kimúlástól. :)
Alig vártam a 6 órát, amikor mindenkiért jönnek és eloszlik a társaság, csend lesz. Végülis búcsúzáskor mindenki hisztizett egy sort, de mostmár jó minden, nyugi van. :)

Popularity: 72% [?]Arra gondoltam, ezután csak pasikkal kéne barátkoznom. A csajoktól kell féltenem az aktuális kinézett pasit, viszont a pasiktól kevésbé… Bár manapság… De akkor is… :)
Óriásit csalódtam tegnap. Az egyik legjobb barátnőmben. Sajnálom, hogy ez lett a vége. Pedig tényleg szerettem, sose tetem neki semmi rosszat… Nem is akarok vele beszélni. Nem akarok vele kibékülni… Ez van és kész…

Az utóbbi egy hétben 4 csajjal és 17 sráccal beszéltem MSNen. Igen, ebből az is kijön, hogy gép és MSN-függő vagyok, de ezenkívűl ki jön az is, hogy lényegesen több sráccal beszélek, mint csajjal. Valahogy a fiúk többsége közvetlenebb, nem irigy rád. Persze vannak ilyen csajok is, csak van, hogy félreismersz valakit és évek múlva derül ki. Addigra te már megszeretted, megkedvelted, megbíztál benne, megosztottad vele a titkaidat. Aztán egyik percről a másikra szemét módon felszívódik.
Ezért nem kellenek nekem többé lányok barátnak. El vagyok én srácokkal is. Az a 4-5 csaj, akit nagyon szeretek, úgyis megmarad. Ennyi elég a barátnőkből. Fiúbarátokból jóval több van.
Azt mondják, nem létezik fiú-lány barátság. Egyikük mindig többet akar, mint barátság. Nem tudom van-e benne valami. Szerintem nincs.
Például nekem is van olyan barátom, akinek kapcsolata van. Persze, nem mondom, hogy rossz srác vagy valami, mert okos, helyes és aranyos, de eszembe nem jutna, hogy lecsapjam a barátnője kezéről. Nem az én stílusom az ilyen. Úgy gondolom, a kapcsolatokba nem kell belerondítani.

Popularity: 64% [?]Tegnap éjjel D.-ről álmodtam. Gyalogtúrán voltunk, egyszer csak valaki felkapott, úgy, mint ő múltkor. És hátrafordultam, ő volt. Aztá negyütt gyalogoltunk harmincvalahány kilométert még és tudtunk beszélgetni.
Reggel mikor bekapcsoltam a telefonom, egy sms-t kaptam D.-től. Még az éjjel. Érdekes. Vannak véletlen egybeesések. :)

Popularity: 65% [?]Koránkelős, itthon sütit reggelizős, hóesős, kocsival suliba menős, matekot magyarázós, irodalomból írós, dogával nem végzős, törin unatkozós, Krisztivel szórakozós, tesin röpizős, Kittivel hazamenős, megázós, otthon ebédelős, kicsit tanulós, délután alvós, gyógyszert beszedős, csokit evős, Húgival tévézős, MSNezős, bioszozós, németezős, holnapot tervezős napom volt ma. Vajon holnap milyen lesz? :D

Popularity: 63% [?]Még pár nap, aztán vége… Nem beszélünk, meg semmi… Félek tőle. És erősnek kell lennem. Nem szabad mutatnom mennyire fáj. De attól félek nem fog menni. Viszont az sem jó, ha látja, mikor szenvedek…

Popularity: 62% [?]Popularity: 74% [?]Összesűrítettem a novemberi főbb dolgokat:

 • November 14.: megyei matekverseny
 • November 15.: irodalom doga
 • November 16.: német doga
 • November 19.: Húgi szülinapja
 • November 22.: Biológia OKTV
 • November 24.: Pest: Kriszti, Zoli és D. (?), este: Joe
 • November 25.: babanézés
 • November 25.: Katinka névnapja
 • November 26./27./28.: földrajz szóbeli érettségi

Egyelőre ennyi, de ki tudja mi jön még… :)

Popularity: 66% [?]Tegnapi bejegyzésemet a cenzúra kitöröltette, túl személyes volt. Remélem a mai bejegyzésemet nem törölteti senki.

reggel ellógtunk az első 2 óráról. A Krisztivel elmentünk megnézni a földrajz érettségi eredményét. És…. (dobpergés)… 86%-os lett!!!!!!!!! Fú, tökre boldog voltam. Először el sem akartam hinni. Na és ha nem a Krisztiről lesem le a rossz megoldásokat, hanem a saját jómat benn hagyom, ahelyett, hogy arra kijavítanám, amit ő írt, akkor még jobb lett volna… Mindegy, ez is jó. :)

Elmaradt a törióránk, helyette elmentünk a Virággal sétálni a városba, voltunk egy új zokniboltban is. Láttam egy nagyon durva zoknit… Jujj, az ütős volt. :D és elefelejtették rá kitenni a 18-as karikát. :D

Hazafelé Ainával jöttem. Mondta, hogy szeretné, ha vele tölteném a Szilvesztert. Elutazunk valamilyen városba és ott… Majd alakul, hogy mi lesz, sokára lesz még… :)

Popularity: 64% [?]A hétvégén (eddig) nem tudtam írni, mert másik gépen nem engedett bejelentkezni a rendszer. Nem értem miért…

Egyébként teljesen össze vagyok zavarodva. talán jobb lenne kialudni magam. Meg tele vagyok kérdésekkel és olyan dolgokkal, amit nem értek. Olyan bonyolult az élet… :S

Elkezdtem írni egy bejegyzést a hétvégéről, de eddig még nem tudtam befejezni. Mondjuk ami késik nem múlik… Talán holnap…

Popularity: 64% [?]Kevés időm van most írni, ezért gyors bejegyzés. Nemsokára suli, aztán suli után vonat Krisztivel, ő megy haza én meg Pestre Joehoz. :) Ma este két film, pizza, bor, couraso barack… Hmm… Jól hangzik. :)
Szerintem vasárnap este előtt nem tudok ide írni, kivéve, ha Joe lesz olyan kedves és a gép elé enged. Majd meglátom. :D

Popularity: 66% [?]Türelmetlen típus vagyok. Általában. Nehéz várnom, nagyon nehéz… Pedig nem jó ez így. Annyira, de annyira irigylem azokat az embereket, akiknek mindegy minden, nem sietnek, nem kapkodnak, nyugodtan tudnak várni valamit. De hát én nem ilyen típus vagyok. Látszólag nyugodt, csendes vagyok, de ez csak látszólag van így. Azok örüljenek, akik még így ismernek. Szegény többiek… :)

Popularity: 67% [?]Akartam tanulni. Tényleg akartam. Csak tegnap mikor hazajöttem, akkor bekapcsoltam a gépet és akkor egy kicsit gépeztem és utána meg kezdődött a Barátok közt és a Doktor House, amit végig sem bírtam nézni, mert reklámban elaludtam. Elvileg a House után akartam volna még átolvasni a könyvet. Aztán éjszaka felébredve a telómon beállítottam az ébresztőt 5-re, de hát nem bírtam felkelni. Fél 7-kor ébresztettek, hogy egy óra múlva jönnek értem a Dávidék keljek már fel… Akkor még egy gyors elkészülődés és 40 percet tudtam tanulni. A vizsgán azt hittem hamar sorrakerülök, addig tanulgattam, de csak ebédszünet után kerültem sorra, én voltam akkor az első délutáni. A 41. aznap. Vizsga előtt fél órával kiderült, hogy a Virágnak megvan az összes tétele, azzal együtt, hogy mit kell mondani. Szólhatott volan mondjuk előbb is…
Mikor behívtak, hogy én jövök, totál leblokkolt az agyam, nem tudtam semmit, de rendes volt a vizsgáztató, segített, így ketten összehoztuk. :)
Vizsga után irány haza, örültem, hogy az egyórás odaút, a háromórás várakozás és az ötperces vizsgám után még egy egyórás út vár rám. Hát a csütörtök délelőttöm ezzel el is lett cseszve, azt hittem pedig, hogy 11 órára hazaérek…
De a lényeg, hogy megvan az egészségügyi vizsgám, egy lépéssel közelebb vagyok a jogsihoz… :D

Popularity: 70% [?]eszembe jutott egy dolog a szerettel. Ilyen kis cuki idézetnek is beillik, bár ezt én írtam:
,,A szeretet az, amikor egy Bountyt kéne venned valakinek, de te ötöt veszel neki, mert csak olyan csomagolásban volt.”

Lehet, hogy ez nem jó, de nekem most tetszik. :)

Popularity: 73% [?]Popularity: 73% [?]Az élet tele van csalódásokkal. Hol abban csalódok, amiben hiszek, akiben hiszek, amit hiszek. A világ kiszámíthatatlan. De attól sme lesz jobb, ha senkiben és semmiben nem bízok… Újra és újra hiszek abban, hogy mégis sikerül, mégsem rossz ez, aztán kiderül, hogy mégis az… A hibákat felesleges megbocsátani, újra előjönnek. Persze azt elvárom, hogy az én hibáim meg legyenek bocsátva, aztán azok is ismét előjönnek. De legalább próbálok ezen változtatni, és nem direkt van… De van akit ez sem érdekel, csak van és kész. Nem jó ez így…

Popularity: 64% [?]Sikerült rájönnöm, hogy nem csináltam szinte semmit a szünetben. Na jó, végülis csináltam, csak nem azt, amit kellett volna. Végülis ez a honlap is a szünetben született, ez pedig nem semmi. :) De a tanulás… Hát az nem nagyon jött most össze… Azt terveztem a szünetre, hogy mindent megtanulok, ami jövő hétre kell. Most meg majd örülök, ha végzek azzal, amit hétfőre kell. De legalább azt is tudom már, hogy nem Joe miatt vagyok netfüggő, hiszen akkor is itt vagyok, mikor tudom, hogy ő nincs és nem is lesz. :)
Néztem tegnap este az RTLt, de hát volt egy csomó minden, ami gyenge volt… A zsűri sem volt az igazi. Bár a Fábryt nagyon bírom. Szerintem jó a dumája. :)
Főztem porból gulyáslevest, de irtó rossz lett, de azért tesóm megette… Meg megnéztem az Amerikai pite 3-at ismét. Most talán még jobban tetszett mint elsőre. Megvan a kedvenc részem is belőle. :)

Popularity: 63% [?]Fáradt vagyok, nincs energiám leírni, hogy mi történt ma. De ígérem, holnap bepótolom. Most azonban mennék vissza aludni. tegnap is olyan szépet álmodtam. Joeval voltam és minden olyan szép és jó volt… Ilyenkor szoktam szomorú lenni, amikor felébredek. Mert a valóságban is lehetne minden ilyen szép és jó, de hát nem az…

Popularity: 63% [?]Ha minden jól megy, egy hét múlva már a Krisztivel  vonatozom Pest felé. Azaz ő haza, én meg Pestre Joehoz. Remélem minden jól megy majd. Hiányzik Joe. Nagyon várom, hogy találkozzak vele. :)

Popularity: 64% [?]Üdv itt az új blogon. Tudom, hogy ez már a sokaidik, de úgy gondoltam, hogy képes vagyok rá és létre tudok hozni egy olyan blogot is, ami nem egy blogoldalon van, hanem külön. Blogos segítségével sikerült regiszrálnom itt az atw.hu-n és feltölteni a gépemre az FTP Commandert majd megcsinálni ezt az egészet. A bloghoz a Word Press blogrendszert használtam. Remélem jó lesz ez majd. :)

Popularity: 63% [?]Ma volt az ének osztályozóvizsgám. Tényleg próbáltam rá készülni. Meg azért készültem is rá valamennyit. Csak tegnap mikor hazaértem, akkor Joe már várt MSNen, mivel megbeszéltük, hogy majd ott találkozunk, és akkor segít megcsinálni a fizikaházim. Hát elkezdtük fél 5-kot és negyed 7-kor fejeztük be. De tényleg csak a fizikával foglalkoztunk, semmi másról nem beszéltünk. Csak nekem ilyen nehezen ment a feladat. Pedig az osztályban nem is vagyok olyan rossz fizikából… Csak hát mindenkinek nagyon nehezen megy. Meg nem is szoktak rá tanulni. Én legalább szoktam.

Este meg a Jankó feljött MSNre és vele beszéltem kb. éfélig, utána meg már nem volt kedvem tanulni. Reggel felkeltem 6-kor aztán még fél 7-ig tanulgattam. De utána mentem készülni, nehogy lekéssem a buszt…

Popularity: 62% [?]Ma mentem lefele a lépcsőn a sötétben, és megcsúsztam, és kb. 4 métert estem lefele. A fejem nagyon bevertem, de minden porcikám fáj. Már előtte is fájt a fejem meg szédültem meg lázas voltam, meg hányingerem volt… Ez ám a csodás nap…

Popularity: 63% [?]Lázas vagyok, fáj a fejem és szédülök. De azért a hangulatom annyira nem rossz.

Holnap nem lesz suli. Ennek örülök. Bár már egész napra meg van szervezve a programom, úgyhogy nem tudok csak otthon ülni és feküdni.

Most mennem kell. Majd még írok. Asszem.

Popularity: 59% [?]
 • Calendar

  July 2015
  M T W T F S S
  « Aug    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Asides

   Place for sideblog or ads

   Nullam sit amet nisl ac erat luctus tincidunt. Etiam dui lectus, vulputate eget, dignissim ut, bibendum eget, odio. Donec dignissim sapien. Duis est. Aenean sit amet orci eget risus gravida tempor.

 • FlickR

   Solitude
   Solitude
   Solitude
 • My del.icio.us