Reklám:
 
Polírozás
Gondoltam foglalkozok egy kicsit a polírozással is, melynek nagy előnye, hogy lényegesen olcsóbb, mint a krómozás. Rengeteg munka van vele, minősége csak megközelíteni tudja a krómét. Vigyázni kell rá, könnyen bemattul ha vízzel érintkezik. Megóvhatjuk lakkozással a felpolírozott felületet, de a lakkréteg alatt is bemattul, igaz ehhez jóval több idő kell.
Az ára baráti:
 
-Rongykorong kb 500 Ft
-Rost kb 500-800 Ft / ez a hosszától függ/
-Polírpaszta kb 500 Ft
 
Itt nem akarok márkát és minőséget írni, mert úgyis mindenkinek ajánlanak a boltban, ahol ezeket vásárolni fogja.
 
1. A rosttal megpucoljuk az alumíniumot, míg elég tisztának, majdnem fényesnek látszik. A kisebb karcokat még el lehet tüntetni, de a nagyobb már otthon nem fognak menni.
2. Ha már elég szépnek érezzük a felületet, hogy felpolírozzuk, akkor elkezdhetjük a korong összerakását.
Én egy olcsó fúrót használok, nem szívesen égetném le a Bosch-t. Természetesen minél magasabb fordulaton tudunk dolgozni a fúróval, annál szebb lesz a felület.
Dolgozhatunk úgy, hogy a fúrót fogjuk a satuba/ez én kisebb alkatrészeknél szoktam/ vagy az alkatrészt fogjuka satuba és úgy dolgozunk.
A rongykorongot egy csavarra, vagy menetes szárra csavarozva tudjuk legegyszerűbben a fúróba fogni.
A korongot egyenletesen meg kell forgatni a pasztába nyomva, majd egy kicsit várni hogy beigya és száradjon. Aztán neki lehet állni a polírozásnak.
3. Azokat a részeket, ahova nem tudunk beférni a koronggal, vízpapírral tudjuk szépen kipolírozni, a korong által hagyott fekete csíkokat, foltokat legegyszerűbben higítóval lehet eltűntetni.
Mindenki addig polírozzon ameddig nem látja magát az anyagban, vagy ha beérjük kevesebbel, akkor lefújhatjuk kályhaezüsttelis is:)!
Remélem semmi fontosat nem hagyam ki és csináltam egy kis kedvet a polírozáshoz.
Home
 
Átépített/
felújított motorok
 
Rólunk
 
E mail @
 
Web Page Maker, Make your own web page