reatívuckó

Kezdőlap
Bemutatkozás
KreatívKuckó
Tudod-e...?
Könyvespolc
Játékok
Óravázlataim, feladataim
Korrepetálás


FRISSÍTÉSEK:
2009.12.22-én
2009.10.26-án


Karácsonyfa gyöngyből

Szünet előtti utolsó technika órán karácsonyfát fűztünk a gyerekekkel. Nagyon élvezték a gyöngyözést és mindenkinek sikerélménye volt. Volt aki több fát is készített karácsonyi ajándékba.


Kellékek:
- kb. 80 cm hosszú drót
- 45 szem sötétzöld gyöngy
- 11 szem fehér gyöngy
- 10 szem piros gyöngy
- 9 szem sárga gyöngy
- 4 szem barna gyöngy
- olló

Elkészítése:
1. A karácsonyfát a csúcsától kezdjük el fűzni és soronként haladunk lefele.


Az első sort (1 szem fehér gyöngy) felfűzzük a drót egyik végére, majd a másik végét szemből átfűzzük a soron. (1. és 2. ábra)

2. Majd a két végét meghúzzuk. (3. ábra) Fontos, hogy ezután az első sor a drót felénél legyen, így ugyanannyi drótunk lesz mindkét oldalon.

3. Ugyanezzel a technikával haladunk tovább egészen a 11. sorig. Ügyeljünk a gyüngyök sorrendjére (pl. 2. sornál: 1 fehér, 1 zöld középen, majd megint 1 fehér), és arra, hogy mindig az egész soron fűzzük át a másik végét a drótnak. (4. ábra)

3. a 11. sornál a drót egyik végére felfűzünk 1 zöldet, 1 sárgát, 1 zöldet, majd megint 1 sárgát. A másik végére felfűzünk 1 zöldet, 1 sárgát, 1 zöldet, 1 sárgát, 1 zöldet, 1 sárgát és 1 zöldet.


Majd amelyik végén a kevesebb van, azt vezetjük át szemből a másik végén lévő első 3. gyöngyön. (5. ábra) Így a fenyő törzse pont középen lesz. Ezután a 12. sornál folytatjuk ugyanazzal a technikával, ahogy idáig.

3. A végén összekötjük vagy összecsavarjuk a két végét, a maradékot pedig levágjuk. Ebből akár akasztót is készíthetünk a fának.

Kb. 1 óra alatt készen lettek a remekművek!

Jó szórakozást kíván a 3.b osztály!Ha bármi kérdésed, hozzászólásod van, írj bátran: