A D.S.CS. projekt: MINIGUN

" I got my first real six-string

Bought it at the five-and-dime

Played 'til my fingers bled

It was summer of '69"

Bryan Adams: Summer Of '69


Kicsit pontosítva: a Mester Művek műhelyében 2005 nyarán elkészült az első hatcsöves minigán :-)

Előtörténet: a FeelingFlash "Kényszerpálya" címû forgatókönyvébe az alkotó valami hatásos dolgot képzelt el... megkapta.

Duma helyett itt vannak a képek:

-

- forgócsõ...darabokban:

marklar

- összeszerelve:

marklar

--

- állórész (itt volt egy kis "dizájnszerû" agyelszállásom :-)):

marklar marklar marklar

A markolat ováljainak rajzaiért köszönet illeti Dormán Tibort és Rábai Pétert,

-

- szerkezetkészen így nézett ki:

marklar

-

Egy ilyen kézikészüléknek számolnia is kell...tehát kellet rá készíteni lövedék-rendelkezésreállási-jelzõt. Maga a számláló kivitelezése "túl profira" sikeredett a készülékhez képest, már-már a sufnitunning felsõ határát súrolja :-) ezért bigyesztettem mellé egy kis drótozott panelt, ami az irányváltást, a számlálás ütemét és a felpörgetési-számolási-késleltetést biztosítja - lásd: a készreszerelt képeken,

marklar

A számlálóhoz kezelõszerv is kell...Takács Csabi kollégám nem is gondolta volna, hogy kiselejtezett nyomtatója kis része valaha is használva lesz még ;-) Köszönöm szééépen!

-

A számláló szoftver megírásában oroszlánrészt vállalt - azaz elkészítette - Cseh Róbert (TávIr AVR http://avr.tavir.hu/)...külön kiemelt köszönetet érdemel! (jó hozzám, mint apa a hülye fiához ;-))) Az oldalán külön lapot szentelet a "kórtörténetnek".

marklar

-

Készreszerelten ilyen lett:

marklar

marklar marklar

A külön akkura nem szerettem volna költeni - "Küldjetek pénzt!" - így a költséghatékonyság keretei közé szorítva felhasználtam az akksis fúrógépet. Volt felesleges akkutöltõ, aminek a házát szét lehetett barmolni és a szerkezet házába illeszteni, ráadásul a filmben is jól nézett ki az akkucsere :-)))

A forgatásra felkészített állapotban - ez a beállítás a film 26:40 másodpercétõl látható:

marklar

-

Természetesen egy ilyen projektrõl illik werk-filmet készíteni...hogy komolyság is legyen a dologban: vannak veszélyes elemei a dolognak, amiket nem célszerû/nem kötelezõ otthon reprodukálni!!!

-

"Rendezõi"/kimaradt és mûvész képek:

marklar-marklar-marklar

A film letölthetõ a FeelingFlash oldaláról innen... jó szórakozást :-)

-

marklar

marklar