Amit a tetoválásról tudni kell

 

Nemrégiben a civilizált társadalmak a tetoválást a matrózokkal, motorosokkal, bűnözőkkel azonosították, azonban az elmúlt évtizedekben egyre szélesebb körben lett elfogadva. Ma már nem jelent kívülállást egy-egy tetoválás viselése és a minták között gyakorlatilag bármit megtalálhatunk. A tetováló szakma odáig fejlődött, hogy rengeteg olyan ember, aki egykor nem is gondolná, hogy tetováltatni fog visel valamiféle tetoválást, pl. sminktetoválást, vagy valamilyen divatossá vált derékmintát.

Mivel egyre több ember érdeklődik a téma iránt szükségesnek, érezzük egy átfogó írás közlését arról, hogyan működik valójában a tetoválás, illetve mit kell tudnunk és szem előtt tartanunk.

 

Tattoo alapok

A tetoválás készítése úgy történik, hogy a tetováló mester valamilyen eszköz segítségével festékanyagot juttat a kliens bőrébe. Ez az eszköz a modern társadalmakban többnyire elektromos árammal működő tetováló gép, aminek a hangja a fogászati fúróhoz hasonlít. A gép végén egy tű helyezkedik el, ami föl-le mozog és kb. egy milliméter mélyen hatol be a bőrbe percenként akár 3.000 alkalommal. A gép minden szúrás alkalmával egy csepp speciális oldhatatlan tintát juttat a bőrbe.

 

 

 

Szavazás

Meg vagy elégedve a munkáinkkal?