vissza  !HÍREK  legalulra
  2008.03.19
  Sajnos éveleje óta egyre kevesebb időm van zenékkel foglalkozni, de azért megpróbálok néha hallgatni ezt-azt. Elgondolkoztam saját válogatásalbumaimon, egy teljes még van függőben, a Stellar Sky Watching vol. 1, ami lightosabb electro zenékből áll, és már készen van, csak normalizálgatni kéne az mp3akat, meg ugye végighallgatni az egészet. Sajnos hónapok óta nem volt rá időm, de megpróbálom 1 hónapon belül kiadni. Hamarosan hosszú hétvége lesz húsvét ünnep folytán, felmerült, hogy foglalkozhatnék vele, de nem ígérem biztosra most sem.
  A héten egy könnyebb koncepció jutott eszembe a válogatásalbumok kapcsán, hogy nem görcsölnék hasonló számok összeválogatásával, mix-szerű albumok kreálásával, hanem helyette rendszeresen egy Slidin'tune Music Sampler vagy valami hasonló nevezetű albumsorozatot hoznék össze, legalább havonta, vagy amikor sikerül, ill. többféle válogatás lenne folyamatos sorszámozással vagy év-hónap számozással, több stílus szerint. Tetszés szerint adott stílusokon belül maradva több jó számot összedobálnék, talán lennének köztük számpárok is, hasonló számok, de nem a mix-szerűségre, csak aktuális slágerekre, vagy aktuális kedvencekre tenném a hangsúlyt. Nem is normalizálgatnám annyira, csak esetleg ha hosszú szünet van egy szám végén, azt levágnám, meg természetesen az ID3 tageket is rendberaknám. Így rendszeresen kapnátok sok jó számot, afféle promó jelleggel, és később, ha nagyon ráérnék valamikor, akkor csinálhatnék több azonos stílusú sampler albumból egy mix-szerű válogatást is.
  
  
  2008.03.02
  Bocsi a majdnem 1 éves eltűnésért.
  Sajnos nincs időm már ezt a lapot is párhuzamosan frissíteni, így kérek mindenkit, hogy ezentúl a Multiply-os oldalt látogassa.
  
  Mostanában indult újra az olvasmányos lapom, egy újonnan fejlesztett engine-el, ami ezen site könyvtárlistázójából lett kialakítva, MySQL adatbázis igénybevételével és sokrétű keresőfunkcióval kibővítve. Akit érdekel, az a 3c.silence.at vagy 3c.true.ws címen megtalálja.
  Február végén át kellett költöztetni a sorozatos oldalaimat is egy új helyre, így a 3C Pages oldalcsoporton belül érhetőek el a Fran Drescher és Rejtélyek kalandorai magyar fan oldalak is. Akit érdekel, a dadus.ini.hu, valamint az rk.inf.hu címeken megtalálja.
  
  Nemrégiben kibővítettem a Rapidshare-es leírást, köszönhetően annak is, hogy tavaly októberben előfizettem magyar viszonteladón keresztül egy saját Premium accountra. A leírást a rapidshare.inf.hu címen találjátok, előfizetni pedig a www.rs-hungary.com címen tudtok.
  
  
  2007.05.27
  Bocsi a 3 hónapos eltűnésért, de egyrészt sok minden mással foglalkoztam, pl. tévésorozatokkal, filmekkel, másrészt egy másik sitera fókuszáltam. Áttértem az Avaxhome-os postolásra, oda publikáltam a saját válogatásaimat, mixeimet, továbbá egyéb kedvenc albumokat is. Így népszerűsítettem a saját műveimet, és megérte, mert sokan töltötték le, szemben a régi Featured Music Archive (FMA) siteos megoldással, ami nemigen érte meg a vesződséget, hiszen nem is volt nagyon ismert az oldal. Ezért megszüntettem az FMA (3C) urlg-s alapú linkeléses zenemegosztást, ami már jó ideje nem volt aktív, csak pár régen feltöltött album, meg saját albumaim, egyedi zeneszámfeltöltések voltak elérhetőek, így hülyeségnek tartottam, hogy két helyre frissítsek.
  A Multiply-os oldalamat átnéztem jobban, és úgy döntöttem, megfelelő lenne egy ún. hivatalos Slidin'tune Music Networks (vagy másnéven The Chillout Zone Massive) sitenak, vagy legalábbis egy külföldi tüköroldalnak. Ezen ATW-s oldalon lévő zenék egy részét feltöltöttem oda is (pl. Twin Peaks Megamix, Slidin'tune 99-es mixek, Remix Stuff, gimmeLight '98 Megamix), a Slidin'tune mixek, válogatásalbumok pedig a Rapidshare, Oxedion, MediaFire tárhelyekre kerültek. Van ami több helyről is elérhető. Az Avaxhome-on is próbáltam ismertebbé tenni a Multiply-os címet.
  A régi FMA siteon lévő egyedi zenék (egyedi mp3 fájlok linkjei) átkerültek a 3C Musicdump Zene Linktár oldalra a Válogatott számok kategóriába.
  
  Visszaraktam az 5 db 2004-es válogatásalbumot is (vol. 16-17., 19-21.), a várakozási, inaktivitási idő ezeknek is jót tett, több számot át tudtam cserélni bennük jobb minőségűre. A 21-esen látszik meg jobban ez, mely ténylegesen át lett szerkesztve, az egyik számból hosszabb verziót raktam, így ki kellett vennem az utolsó számot, hogy az egész ne legyen hosszabb közel 80 percnél.
  
  Közben új albumokat is sikerült összehozni, egyelőre a két fő irányvonalat követem, azaz a Chillharmonium és Flashdance válogatásalbumból hozok ki újabb ún. volume-okat (részeket, sessionöket).
  A Flashdance Power Party Mix 3 után a 4-es és 5-ös régebbi klasszikus Rave és House zeneválogatásként debütált, próbáltam a 90-es évek elejéről, közepéről összeválogatni sok kedvenc ilyenfajta party zenét, amiket én is szívesen hallgattam klipcsatornán vagy rádióban. Sajnos azonban elfoglaltságaim miatt nem sikerült ezt a két albumot rövid időn belül meghallgatni, így csak kicsit késve töltöttem fel. Az 5-ösre csak április végén került sor, ekkor cseréltem is egy számot, az eredeti elképzeléshez képest az utolsó számban változtattam.
  
  Az utóbbi hetekben folytattam ezt a Flashdance dolgot, de valamivel lightosabb zenékkel. Az albumok elnevezése ezért Flashdance Classic Party Mix lett. A 6-os album már teljesen kész, sikerült is a teszthallgatás, egészen rendkívüli album, rövidesen elérhető lesz a Multiply-os oldalon, és ide is kilinkelem azt a címet.
  
  Ezen válogatások előnyére vált, hogy az utóbbi 1-2 hónapban rászoktam a Mininova torrent keresőre, sok régi kedvenc albumot, számot találtam meg, amikről nem is hittem volna, hogy valaha meglesz, ráadásul többet az igen jó minőségű Flac vagy Ape formátumban.
  
  Április közepén elkészült a Slidin'tune Christmas Sessions Part 2-nek egy átszerkesztett, 2007-es verziója, ami a Christmas Harmonium 2005 nevet kapta. Néhány szám jobb minőségűre lett cserélve köszönhetően a torrentes és Avaxhome-os letöltögetéseknek, a 14-16. számot pedig teljesen másokkal helyettesítettem. Azonban sajnos ez is csak 1 hónapos késéssel lett teszthallgatva és feltöltve.
  
  Május 24-én csütörtökön sikerült folytatni a Chillharmonium szériát (4., New Age Connection), de nem a Greek Influence (3.) vagy 1-2. albumok kimaradt számait vettem alapul, hanem egy teljesen más koncepcióból indult. Azzal kezdődött az egész, hogy épp sikerült az egyik Dead Can Dance albumot torrentről megszerezni Flac formátumban, és a Yulunga c. számmal indítottam, abban láttam valamit, és már volt is egy-két másik szám, ami hozzá hasonlított (pl. Meav - The Dark-haired Girl). Szóval keresgéltem hasonló számokat, találtam is a válogatásos mappámban, és minden egyes számhoz úgymond mixelős, folytatásos elven kerestem hasonló hangzásúakat. Az utóbbi hetekben, hónapokban hallgatott new age albumokból is kerültek be számok, egészen jók, és ez is egy kivételes albummá alakult pár óra alatt, megérte elkészíteni. Az album utolsó száma (17., Cloe) egészen friss, a napokban sikerült letölteni, épp újból ráakadtam egy irces ismerős blogjára, aki másfél éve mutatta ezt a számot, és megtetszett a szám, gondoltam egyet, rákerestem, meg is találtam az egész Earth Girl Arjuna Soundtrack-et mp3ban.
  Pénteken próbáltam időt spórolni a teszthallgatással, elvittem az albumot buszra a mobiltelefononom (Sony Ericsson K750i), de nagyon zajos volt a busz (régi típusú, sárga Ikarus), és volt olyan szám (pl. 4., Birch Book), ami nagyon szarul szólt, szinte kivehetetlen volt a zajban meg a mobilom fülesén (HPM-70). Az album majdnem felét sikerült meghallgatni, de aztán végül itthon meghallgattam csendes körülmények között az elejétől újra. Itthon összehasonlítottam a mobilos zenelejátszást a kérdéses 4-es tracknél két fülhallgatóval (HPM-70 és egy szintén fülbedugós Panasonic), és a Panasonic nyert, azon tisztán szólt. Így ezen tracknél sajnos úgy néz ki a Sony Ericsson készülék kudarcot vallott, ezért majd gyűjtök pénzt és pár hónapon belül szerintem megveszem a kinézett iAudio U3 lejátszót, vagy ha kijön belőle közben valami újabb, hasonló árú, tudású, akkor azt. Amúgy már akkor nem tetszett a mobilom zenelejátszási képessége, amikor megvettem, szóval ha igényesebbek vagytok, akkor vegyetek külön mp3 lejátszót, a telefon meg maradjon meg telefonálásra. Vagy talán a Walkman-es (W) típusú Sony Ericsson modellek jobbak, de nem láttam közelebbről egyiket sem.
  
  Az újabb válogatásokat illetően igyekszem, amint időm engedi, véglegesíteni a Flashdance 7-es albumot. Szerintem várhatóak még továbbiak a következő hetekben, hónapokban, mert szereztem sok régi számot (pl. The Beloved, 808 State, Captain Hollywood Project, Dr. Alban, Black Box, The Shamen, KLF, Heaven 17, Erasure).
  
  Visszaneveztem az .mpharom kiterjesztéseket .mp3-ra, hátha sokan nem tudtak vele mit kezdeni, nem mintha kaptam volna levelet e témában, meg azért is, hátha most hogy ismertebb lett a Multiply-os oldal, talán jönnek onnan ide is. Remélem nem lesz gond belőle, nem hiszem, hogy letörli őket az ATW, amúgysem van nagy adatforgalma a lapnak, mivel a zenék többnyire külső hostokon vannak. Ha esetleg törlődik az oldal, akkor majd átmegyek más ingyenwebhez, vagy megmarad egyedüliként a Multiply-os lap.
  
  Aktualizáltam az !olvass_el.nfo fájlt, néhány file hosting sitera vonatkozó letöltési segítséggel is frissült.
  
  
  2007.03.02
  A Chillharmonium 4 egyelőre nem került összeállításra, most party zenéket támadt kedvem válogatni. Január 20-án készült el a Flashdance Power Party Mix 3 válogatásalbum (Slidin'tune Compilation vol. 29), többnyire mai house/eurodance számokból. Később, február 12-én töltöttem fel, és hála az állásidőnek, előtte még történt némi sorrendváltoztatás, így tökéletes lett a számok folytonossága, és ugyanekkorra készült el a sampler (promo) mix is belőle, ami 20 perces lett (lásd Promo Stuff mappa).
  Mára pedig épp hangulatom támadt folytatni a Flashdance szériát (4-5.), rövid idő alatt két új albumot raktam össze, ezúttal klasszikus house, rave, eurodance számokból, amiket rave vagy house anthem-eknek is szoktak nevezni. A tracklist már elérhető, az albumokat valószínűleg hétvégén küldöm fel valami tárhelyre, amint sikerül meghallgatni, letesztelni őket. Sampler mixet nem biztosan csinálok hozzá (vagy csak később), mert sok dolgom van, a számcímek úgyis ismerősek sokaknak.
  
  Tegnap este felvittem tükörcímeket az utóbbi pár albumomhoz, mert ftp2share-es linkek voltak megadva, ahol ugye több tükrözés is van, de múlt héten volt gond a szerverrel, és biztonságképp, meg ha valaki nem akar oda ellátogatni, akkor Rapidshare-ről lehúzhatja. A Promo Stuff-ban szereplő minimixeket meg szeretném egy helyre rakni, az eSnips site tárhelyére, mert észrevettem, a Chillharmonium 1-2 albumosak letörlődtek, de a többit is áttükrözöm rövidesen oda, mert az ottani újabb fejlesztéseknek köszönhetően lehet egyből online hallgatni (sokkal mutatósabb, mint a box.net-es megoldás).
  
  Megpróbálom a következő hetekben visszatölteni pár régebbi válogatásalbumomat is. Előtte átnézem őket, ha van valamelyik számból jobb minőségű, akkor le fogom cserélni. Gondolkoztam minap, és valószínűleg változatlan formában hagyom a 2005 évvégén készült Slidin'tune Christmas Sessions Part 2-3-4 albumokat, csak át lesznek nevezve Christmas Harmonium 2005 Part 1-2-3-ra.
  
  
  2007.01.01
  Boldog Új Évet mindenkinek!
  
  Kicsit késve, de azért sikerült elkészíteni, feltölteni az ígért albumokat, így most újdonságként elérhető a Christmas Sessions Part 1 átdolgozott változata, amely új nevet kapott (Christmas Harmonium 2006), valamint a Chillharmonium sorozat 3-as darabja. Ez utóbbit várhatóan követni fog pár héten belül egy újabb, a 4-es, mert maradtak ki a 3-as válogatása során számok, számpárok, és azokra fogom építeni a következő albumot. A Chillharmonium 3 egyébként azért kapta a Greek Influence alcímet, mert egy ismerős által küldött és nekem nagyon tetsző görög számból kiindulva kezdtem el készíteni (Eleni Tsaligopoulou - Einai Entaxi Mazi Mou), ahhoz kerestem hasonlókat, illetve valamire nagyon emlékeztetett ez a görög dal, de konkrétan nem találtam meg azt, amire, így csak pár hasonló stílusú, dallamú került bele, meg azokhoz is válogattam továbbiakat. Tehát erre is igaz, hogy ajánlott a számokat egymás után hallgatni.
  
  Másik jó hír, hogy szombat éjjel sikerült feltölteni a már többször emlegetett Slidin'tune vol. 13-as mixet (Drum 'n' Bass Fantasya 2). Kipróbáltam és kihasználtam az ftp2share site ftps feltöltési lehetőségét és automatikus tükrözési funkcióját, így most tetszés szerint 7 siteról tölthető ez a páratlan és hosszában is egyedi drum 'n' bass zenei egyveleg. (A 7 site közül ajánlott az ftp2share-ről vagy a rapidshare-ről letölteni, ezeket találtam a legstabilabbaknak. Az ftp2share egyébként az avaxhome.ru site regisztrált userei által elérhető filehosting site, valamelyest hasonló az oxyshare.com-hoz.)
  
  
  2006.12.01
  November 21-én felkerült a Chillharmonium 2, bár kicsit változtattam az album utolsó trackjeiben az eredeti elképzeléshez képest. Gondolkozom a folytatáson is, a napokban csomó számot másoltam ki albumokból, más válogatásokból, és ha lesz kedvem, nekiállok és csinálok valami hangulatilag hasonlót, mint a Chillharmonium 2.
  Karácsony előtt mindenképp tervezem legalább a Christmas Sessions Part 1 album újra feltöltését, de azt még nem tudom, lesz-e az ígért Part 5-re idő, talán az ünnepek alatt igen, de az is lehet, hogy most csak a Chillharmonium 3 lesz majd újdonságként elérhető.
  
  Ma rátaláltam itt gépemen egy mappában a Slidin'tune vol. 13-as mixre, amit emlegettem január-február körül is. Ez egy 7 órás drum and bass mix, és akkoriban felmerült, hogy felrakom. Most, talán évvégén, afféle karácsonyi ajándékként megkapjátok ezt is. Mindenképp publikálom az AvaxHome sitera is, hogy sokakhoz elérjen, akik szeretik a dnb zenét. Sok régi, klasszikusnak számító szám, előadó van benne, így a mai hallgatók számára már úgymond retrós ez a mix.
  
  Változás még e site tekintetében, hogy rájöttem, a fejlécben megadott átirányítós e-mail cím (megamix kukac consciousness.tk) nem működik, valamiért a netszolgáltatós (.hu-s) címemre nem jött át semmi. Átírtam a gmail-esemre, és így működött, csak kb. 30 percre jött meg az üzenet, talán a csúcsidő miatt volt, de végül is annyira nem gáz, ha nem jön meg rögtön. Szóval most már írhattok, ha van valami kérdésetek, kérésetek, vagy ha netán nem működő linket találtok.
  
  
  2006.11.18
  Hosszú szünet után új válogatásalbummal örvendeztetem meg e site látogatóit, november 12-én elkészült és Chillharmonium nevet kapott egy 19 számot tartalmazó album, ami egyúttal Slidin'tune Compilation vol. 26 cím alatt is fut. Ez nem a korábban ígért ambient mix (Consciousness Mix 2), hanem egy teljesen új koncepció. Mixben is gondolkoztam, de így egyszerűbb volt összerakni, ha úgy vesszük, ez is mixféle, a számok hangulatilag, témailag, hangzásilag kapcsolódnak egymáshoz, tehát javasolt egymás után hallgatni őket.
  Hamarosan jön a folytatása, a Chillharmonium 2, ami egyrészt az elsőből kimaradt pár számot, másrészt sok újat is tartalmaz. Már kész a válogatás, csak letisztázom a trackeket, és rövidesen töltöm is fel.
  
  Promo Stuff néven új mappát nyitottam e siteon, ide gyűjtöm a saját albumaimból készült Promo Mixeket, amik kb. 10 percesek (ezentúl minden újabb albumból, újonnali közzététel esetén a régiekből is csinálok ilyen mintaanyagot). Ezenkívül pár számomra kedves albumból is kerül fel afféle Sampler Mix, jelenleg a Crustation és a Loving The Sun együttesek számaiból készült ilyen.
  
  A régi témákhoz visszatérve, sajnos egyelőre mindenféle elfoglaltságok meg kedvtelenség miatt is befagyasztottam a Christmas Sessions válogatássorozatot, amiből ugye eddig 4 album készült el. Talán évvégén folytatom, legalább egy résszel, mert nagyjából ki vannak válogatva a számok, és ha ez megtörténik, a régieket is újra közzéteszem. A Consciousness Mix 2-t is befagyasztottam, talán jövőre lesz belőle valami.
  
  
  
  2006.06.25
  Hello újra! Kicsit elfeledkeztem e siteról meg más oldalaimról is, az utóbbi hónapokban nemigen volt kedvem velük foglalkozni, részben munkahelyi elfoglaltságok, részben magánéleti gondok miatt.
  Mivel nem néztem rá a filesharing hostokra tett linkekre, sajna lement sok közülük, köztük ezen oldalon lévő Slidin'tune Christmas Sessions Part 1-4 válogatásalbumok, meg a Slidin'tune Compilation vol. 16-17, 19-21 albumok is. A Christmas Sessions 4 albuma talán maradt volna, mert a 4shared.com-ra töltöttem legutóbb, de ott 30 naponként be kell lépni az oldalra, különben törlik a tárhelyet. Nos, jött is figyelmeztető mail, ránéztem, de aztán elfeledkeztem róla vagy azt hittem, van még időm belépni, és mire legközelebb eszembe jutott, már késő volt. Mindegy, majd megpróbálom valamikor visszatölteni, ha gyorsabb netem lesz, illetve pár hete elkezdtem torrentezni, emiatt sem voltak új albumok. Másrészt kevesebbet hallgattam zenét az utóbbi hetekben, vagy amit hallgattam, azt nem találtam olyan jónak, hogy feltöltsem.
  Valószínűleg hamarosan továbbfejlesztem az urlg scriptet, és lehetőség lesz ezentúl belehallgatni a zenei mappákba, gyengébb minőségben, ogg formátumban lesznek minták vagy mintaegyveleg a számokból, így könnyebb lesz eldönteni, hogy tetszik-e, letöltésre érdemes-e. Tervezem az AvaxHome.ru sitera postolást is, így talán szélesebb körhöz jut el, meg tovább fennmaradhatnak a filesharing hostos linkek.
  
  
  2006.03.14
  Kicsit fejlesztgettem a txhtml dirlistázó scriptet, ami az oldal alapját képezi, így a jövőben lehetőség nyílik urlg-s formátumú publikálásokra is, ami azt jelenti, hogy nem egyből tölthetőek a fájlok, egyfajta infós oldal jelenik meg akár többféle letöltési linkkel, stílusmegjelöléssel, évszámmal, kapcsolódó webcímekkel, emailes űrlapos kontakt lehetőséggel, ami utóbbi pl. hasznos lehet, ha éppen valamiért nem működik egy adott link, és ezt tudatni akarod velem. A Slidin'tune vol. 16-17, 19-21, a Christmas Sessions Part 1-4 válogatások és az újonnan feltöltött Future Sound Of London Megamix is e formátumban került közlésre.
  
  Tehát lement a FSOL Megamix egyik Rapidshare-es fájlja, ezért úgy döntöttem, felrakom a Multiply-os gyűjteménybe, amit egy ideje tervezgettem is.
  
  Sikerült szereznem a Vanix.net-ről egy újabb Adobe Audition verziót, és felmerült bennem, hogy talán megpróbálkozom azzal csinálni egy újabb mixet, azt az ambientes anyagot, amit lentebb említettem (Consciousness Mix 2 - Slidin'tune Compilation vol. 26), aminek már össze vannak válogatva a számai. Vagyis szakítanék az eddig használt Samplitude Producer 2496 progival, aminek 6.05-ös verziója csücsül a gépemen, de ez túl régi – 8.21-nél tart jelenleg a verziószáma. Telepítőben nekem 7.21-es az utolsó. Múlt héten szereztem a Mixmeister Pro-ból is telepítőt, 3.1.3-ast, de azóta abból is van javított (3.1.6), mondjuk ezt csak olyan számokhoz érdemesebb, ahol számít a bpm, vagyis hogy ütemre keverjünk, átfolyjanak egymásba a számok, amik többnyire tüc-tücök, dance, house stílusúak. Az Audition progi mellett szól az is, hogy tudomásom szerint felvásárolta a Syntrillium-féle Cool Edit Pro-t, és ugye azzal már csináltam mixet 1999-ben - lásd Twin Peaks Megamix.
  
  
  2006.03.05
  Új tárhelyen a Christmas Sessions válogatások, az 1-3. már tölthető, a 4. valószínűleg vasárnap estére kerül fel. Szombat délután felfedeztem, hogy növelték az egyik régebben próbálgatott hoston a tárhelyet, plusz még a funkciókban is fejlesztgettek, így most eme 500 megás helyre megy fel ez a 4 album - fájlonként -, de így talán közvetlenebb lesz, mert lehet online is hallgatni a számokat. Tehát ezennel megszüntettem az egybecsomagolt rar-os letöltési linket, mivel az a host többnyire lassú volt. A Slidin'tune vol. 16,17,19,20,21. albumokhoz még onnan van a link, ill. a héten felraktam egy másik helyre, ahol 5 gigás havi forgalomkorlát van, tehát egyelőre e mixoldalra nem linkelem be ezt, ellenben a FMA siteról elérhető ez a sebességben gyorsabbat nyújtó tükrözés.
  
  A február 18-án emlegetett 3 gigás magyar ingyenweb sajna nem vált be, mert elnéztem a kvótát, még nem indult be rendesen a site, és a jelen tesztidőszak alatt csak 100 MB tárhely van, habár enged többet feltölteni, meg az ftp kliensben is szinte korlátlannak tűnő helyet jelez (100 GB), és hagyta is fent a fájlokat kb. 2 hétig, de gondolom ha elfogy a szerveren a szabad hely, törölgetni kezd valami script, és ez zúzta le a közel 2 giga feltöltött anyagomat (3 nagy mix + 4 db válogatásalbum). A 100 megára utalás a site alján volt, amit nem vettem komolyan, megzavart az ftp kliens kvótakijelzése, és nem hallgatván a megérzésemre, kételyemre, nem kérdeztem rá a nagy fájlok feltölthetőségére emailben náluk. Azt hiszem, várok az adsl sávnövelésig ezzel a nagy mix újratöltéssel, ill. valószínűleg egyes free file hostingoknál is lesznek max. fileméret növelések, ami szintén jól jöhet.
  
  
  2006.02.18
  Sajna lement a RapidSharing.com-ról a Progressive Fantasya mix, úgy tűnik a szerverbővítés az eddig feltöltött fájlok törlését eredményezte, mert minden ide rakott anyagom odalett. Az elmúlt éjjel próbálkoztam egy 600 megás fájlt feltölteni a Multiply lapra, ahol a mixeim többsége van, de bevált a sejtésem, hogy ez így külföldi irányba nem működik, a töltés megszakadt a vége fele. Kevés olyan host van, amire gond nélkül felmegy egy 100 MB-nál nagyobb állomány böngészőből, persze az is lehet, ki kell fogni, hogy ne legyen azon időtartam alatt terhelt a szerver vagy a nethálózat, ami felé száguld az adatfolyam.
  
  Ma délelőtt próbáltam keresgetni Free DJ Mix Hosting-okat, de vagy nem sok tárhelyet adnak, vagy nem egyből él a tárhely, vagy pedig fizetősek. Végül találtam egy új magyar ingyenweb szolgáltatót, 3 GB hellyel, azt hiszem, megpróbálkozom ezzel, ftpvel feltölteni mégis merőben más; remélem támogatja a nagyobb fájlok tárolását. Elképzelhető az is, hogy átköltözik teljes egészében a megamix.4u.hu oldal az új helyre, mert ugye most csak 500 MB-tal rendelkezem az ATW-n, és jó lenne minél több saját cuccot gyors, hazai szerverről elérhetővé tenni.
  
  A 2004-es Slidin'tune válogatásokat, valamint a 2 db Christmas Sessions albumot hostoló AxiFile nagyon lassúnak tűnik mostanában, ezért valószínűleg a közeljövőben átteszem a fájlokat máshova, ill. megmaradhat egy darabig a jelenlegi link is afféle tükörletöltésként, és ha mondjuk 1-2 hónapon belül nem javul a sebesség az AxiFile-nál, akkor törlöm végleg az összes feltöltött anyagra vonatkozó linket. Gondolkoztam olyanon is, hogy leteszteltetem külföldön lévő irces ismerőseimmel, mert ha feléjük gyors lenne, akkor elvileg maradhatna.
  
  Egy hete összeválogattam zenéket 2 újabb Christmas Sessions albumhoz, amik közül 1 már véglegesítve van (Slidin'tune Compilation vol. 22 part 3), de még nem jutottam el a teszthallgatásáig. A tracklist elérhető az oldalról, hamarosan, talán még a hétvégén felkerül az album is. Remélem lassacskán elkészülget a sorozat összes tervezett albuma, bár a part 3-4-ben is jócskán borult az eredetileg összeírt számsorrend, szerintem a későbbiekre is ez lesz a jellemző, mert 14 hónappal ezelőtt más voltam én is, más hangulatom volt, azóta sok zenét hallgattam, változott némileg az ízlésem is, és ez jó irányban formálólag hatott az aktuális anyagaimra is.
  
  Egyébként a Christmas Sessions mellett van még régebbről 2 cdnyi számválogatásom (25 db szám, főként ambient, electro stílusban), amit még nem adtam ki, de azokat összemixelve szeretném, feltehetően a Samplitude Producer progival készíteném, de ebből még keresgetek egy újabb verziót, ill. van is letöltve, de még nem próbáltam ki. Azt vettem észre nemrégiben, hogy jót tesz a mixkészítésnek vagy válogatásalbum készítésnek a halogatás, mert sok számból időközben találok jobb minőségű verziót, vagy olyan változatot, ami jobban illik az anyagba.
  
  
  2006.02.11
  Sikerült a mixek többségét egy új hoston elhelyezni, amely afféle képtárolós hely, de lehet saját készítésű, azaz legális mp3akat is feltölteni rá. Most éppen karbantartás van a RapidSharing.com-on, ott van a vol. 15-ös 6 órás anyag, remélem, visszajön pár napon belül a site, pár hete is volt hasonló dolog. Amúgy mostanában ránézegetve ezt a hostot gyakran lassúnak találtam, tehát valószínűleg a jövőben nem fogok erre feltölteni (és ami van fent, azok közül is igyekszem áttenni máshova). Elvileg feltehetném a 15-öst oda, ahol van a többi mix, de nem vagyok benne biztos, hogy egy 600 megás fájl akadásmentesen, egyfolytában felmenne, meg hogy nem vetne-e árnyékot a többire egy ilyen nagy fájl. A vol. 18-as mix (Future Sound Of London Megamix) áttöltésén is gondolkoztam, talán addig nem megy máshova, amíg az a 4 db rapidshare.de-s link él, de lehet, hogy ha egyik este nem töltök éppen semmit, akkor felnyomom, hogy legyen tükrözése. Mondjuk kicsit gáz mostanában tölteni a RapidShare.de-ről, mert van, hogy 60-90 percet kell várni a következő link elkezdhetőségére... Bár az imént találtam egy progit, ami talán segíthet egyeseknek: The Grabber (RapidShare Link Grab Helper).
  
  Tegnap, azaz péntek délután felraktam a Slidin'tune válogatásalbumokat (vol.16,17,19,20,21) egy újonnan talált, 150 megát adó hostra, ahol ftp-s feltöltéssel ez teljesen stabilan valósulhatott meg. A letöltés viszont nem mindig gyors onnan, főleg nappal nem, ellenben folytatható szakadás esetén; ez kevés hasonló szolgáltatásról mondható el. Arra figyeljen, aki letölti, hogy ezek jelszavasan lettek becsomagolva, az adott letöltési mappában jelezve van a jelszó. Az albumok némelyikében, kapva az új publikálás alkalmán, lecseréltem néhány számot jobb minőségűre; a 3mp3.ru-s tükörben viszont marad az eredeti állapot, azt hiszem, ott nem lehet így ráfrissíteni, mivel a site adminja már állományba helyezte őket.
  
  A vol. 13-as mixet egyelőre nem töltöm fel, azt hiszem, megvárom az adsl sáv emelését, meg ki tudja, hátha találok addig valami hostot, ahova elrakhatok egy ilyen nagy fájlt, vagy esetleg olyat, ahova 3-4 felé darabolva felmehet.
  
  
  2006.01.15
  Elkezdtem visszapakolgatni egy újonnan talált szolgáltatóra a rapidshare-ről lement mixeket, már majdnem mind fent van (vol. 11, 12, 14, 23, 24-alpha, 25). A jövő hét során feltöltésre kerülhetnek a kimaradtak (vol. 7, 9, 10-mixed), valamint újabbak is (vol. 13, 24-reloaded). A vol. 13 egy 7 órás drum and bass mix, ami hasonlóan exkluzív, mint a héten közzétett Progressive Fantasya (vol. 15). Ezenkívül tervezem a 3C lapon egy újabb kategória elindítását, Tracker Zone néven, vagyis ezáltal egy korábbi, Slidin'tune Music Networks siteos aloldal fog újraindulni, ahol tracker zenék (mod, s3m, xm, it) lesznek elérhetőek. Kezdetnek mások anyagaiból készült trackeres zene válogatásaim (vol. 2-4, 5, 6, 8, 10), valamint Impulse Trackerrel készített saját számaim és szám-mintáim (TNC) fognak felkerülni.
  
  
  2006.01.13
  Most vettem észre, hogy csomó korábban feltöltött mixem lement a rapidshare.de-ről, azaz nem elérhetőek többé a linkek. Ez jelezve is lett immár e siteon a kérdéses mappákban. Van ahol a mix 2. fele hiányzik, de gondolom le fognak törlődni a part1 fájlok is hamarosan. A dolog azért fura, mert én eddig a Rapidshare Folder-t nézegettem, ahova külön begyűjtöttem a linkeket, és azt hittem, a jobb szélső oszlopban fogja jelezni, át fog változni az Okay valami Not Available-re, ha már elérkezett a 30 napos inaktivitás ideje, és most, hogy akartam bepakolni máshonnan szerzett rapidos linkeket, vettem észre, hogy kipotyogott a Slidin'tune-os címek egy része. Ezért úgy döntöttem, megpróbálom a rapidsharing.com-ra pakolni a mixeket, mert ott jelenleg könnyebb rányomni egy plusz kamu letöltést, hogy tovább maradjon a fájl, vagy esetleg nézegetek még más hostokat. Azért remélem, megbízható a rapidsharing.com letöltésileg, mert mostanában csak feltöltést próbáltam rajta (az akadásmentes volt), mert a legtöbb mp3 siteon rapidshare.de-s linkeket nyomatnak.
  
  
  2006.01.12
  Teljes hosszában felért a Slidin'tune Compilation vol. 15, azaz a Progressive Fantasya nevű proghouse/trance mix a Chillout Zone Massive-tól, amely az egyik leghosszabb mixem, mintegy 6 órás. Van még egy 7 órás, ami a 2001-2002-es drum&bass számokból nyújt nagyívű válogatást. A tracklistje már fent van a "tracklistek" mappában, és a mix is felkerülhet hamarosan.
  
  Sajnos lement a sendspace.com-ról a két karácsonyi album, de ahogy láttam, nem sokan töltötték, így egy jó darabig nem tervezem visszarakni, de ha kéri valaki mailben, megtörténhet. Amúgy elérhetőek a 3mp3.ru oldalról, be is vannak linkelve, onnan lekaphatjátok, a többi számválogatásos albummal együtt, ha töltötök fel nekik a sitejukon nem található, rendesen megtagelt, hibátlan full albumokat, vagy ha nem, akkor naponta egy számot húzhattok le ingyen.
 vissza  !HÍREK  legfölülre