vissza  !olvass_el.nfo legalulra
  
  Slidin'tune megamixek, mixek, válogatásalbumok - megamix.4u.hu
  --------------------------------------------------------------
  
  1. Az oldalon található mixek, válogatások amatőr készítésűek, szabadon letölthetőek. Egy adott mixben lévő számok listája minden könyvtárban, valamint külön összegyűjtve a "tracklistek" könyvtárban is NFO fájlokban megtalálható.
  
  
  2. A fájlok egy része, a nagyobb és újabb mixek külső hostokon találhatóak, főként a népszerű külföldi fileshare szolgáltató, a RapidShare tárhelyén. A RapidShare-en előfordulhat, hogy nem tudod letölteni egyszerre az adott mix összes darabját (rar part fájljait), és várnod kell újabb 1 órát, hogy folytathasd. Hogy ezalatt ne unatkozz, az mp3 fájlokat már letöltés közben hallgathatod, mivel 0-ás tömörítésű rarba vannak csomagolva. Így egyben mintát kapsz, és eldöntheted, letöltöd-e később a Part 2-3 fájlokat. A letöltés közbeni hallgatás úgy valósulhat meg, hogy pl. a WinAmp progiban alul a Files of type-ot All files (*.*)-ra állítod, és megnyitod a rar fájlt.
  A titkosított rar csomagok ellenben nem játszhatóak így le, ezek jelszavát az adott mappában mindig jelzem (Rar jelszó a link végén).
  A részletes Rapidshare letöltési útmutató lentebb található.
  
  
  3. A RAR-ba csomagolt mixeket a következő programok valamelyikével tudod kibontani - kattints a nevükre a honlapjuk eléréséhez: WinRAR, 7-Zip, TUGZip, QuickZip. Vagy pedig látogass el a Szoftverbázis letöltőoldal Tömörítők kategóriájába.
  
  
  4. A mixek többségéhez mellékeltem cue fájlt, ami mutatja az egyes számok pozícióját. A cue-t használhatod olyan lejátszóval, szerkesztővel, ami támogatja (pl. Foobar2000, 1by1 - the directory player/mp3DirectCut), vagy pedig a mix audio cdként való kiírásához. Ha a cdíró programod nem támogatja az mp3ak direktmód, képként való kiírását, akkor ki kell bontanod wav-ba (pl. dBpowerAMP progival), ekkor a cue fájlban a FILE sorban a fájl kiterjesztése (.mp3) átírandó (.wav-ra).
  
  
  5. A Promo vagy ún. Sampler Mixek az eSnips site tárhelyéről érhetőek el, ahonnan az egyes linkek betöltődésével egyből el is kezdheted hallgatni az oldalba épített Médialejátszóval. Amennyiben le is akarod tölteni őket, akkor regisztrálnod kell az eSnips-en, vagy ha van loginod, akkor be kell jelentkezned. Ekkor jelenik csak meg a Download gomb.
  Az online lejátszás olykor fátyolosnak, nem igazán jó minőségűnek tűnhet. Megoldás lehet erre, ha frissíted a gépeden lévő Windows Media Playert újabb verzióra, vagy ha letöltöd a fájlt és a gépeden tetszés szerinti lejátszóval hallgatod (pl. Winamp).
  
  
  6. RapidShare (rapidshare.com) siteról töltés módja: Elindítod az adott rapidshare.com-os címet, a lap alján a "Free" gombra kattints, kb. másfél perc után, ha lemegy a várakoztatós számláló, a "No Premium user. Please enter" felirat alatt lévő képről olvasd le a négyjegyű kódot, a "here:" felirat mellett lévő mezőbe írd be, végül kattints a "Download from ... network" gombra. A letöltés böngészőből történik, ajánlott a Firefox 2 vagy az Opera 9 használata. Ha netán lassúnak találod a letöltési sebességet, a következő rapidos linknél válassz a mirrorokból másikat (nálam a Level(3), a TeliaSonera és a GlobalCrossing váltak be).

  A Download gombra kattintásra a visszaszámlálás letelte után kb. 1 percet ad a szolgáltató, tehát nem baj, ha netán nem kattintasz rá rögtön, mert elbarangolsz másfelé, amíg megy a visszaszámláló. Amennyiben mégis túlléped az indítási keretet, és egy "Download session expired" üzenet fogad a lap alján, akkor csak egyszerűen indítsd újra a linket a pár sorral fentebb ismertetett módon. Sajnos így megint megkapod a másfél perces letöltés előtti várakoztatást.

  A letöltés után várnod kell kb. 1-2 órát, de ha ezt nem akarod, kapcsolódj le adslről, várj kicsit, kapcsolódj újra netre, és akkor tudsz újabb rapidos linket tölteni.

  Ha a "Too many users downloading right now. Please try again in two minutes or get a PREMIUM-Account" (túl sok felhasználó tölt le, próbáld újra 2 perc múlva vagy fizess elő Premium hozzáférésre) üzenet fogad, akkor sajnos várnod kell 2 percet, mert addig nem engedi újratölteni a lapot, de ha mégis megteszed, akkor kiírja, mennyi idő múlva próbáld újra, vagy pedig még tovább növeli a várakozást.

  Amennyiben elrontod a beírandó kódot, és az az üzenet fogad, hogy "Access-code wrong. Only free-users have to enter an access-code to prevent abuse", akkor menj vissza a böngésző balra mutató nyíl gombjával (vagy nyomd le az Alt és balra gombot egyszerre a billentyűzeten), nézd meg jobban az ábrát, és próbáld meg helyesen beírni. 2 sikertelen próbálkozás után érdemes visszamenni a fájl link kezdőoldalára (ahol a PREMIUM és FREE választó van alul), és újból elindítani a Free-re nyomva (vagy zárd be a lapot és indítsd el a linket, ahonnan eredetileg rákattintottál).
Ha sokszor helytelenül írod be a négyjegyű kódot, akkor egy ideig letiltja a letöltésed, így várnod kell, vagy pedig újrakapcsolódhatsz a nettel, hogy új IP címhez juss.

  Ha van gyakorlatod netes fizetésben, előfizethetsz Rapidshare Premium hozzáférésre, most évelején lejjebb vitték az árakat, és premium pontokat is adnak, amiből ha 10000 összegyűlik, 1 havi elérést ingyen kapsz. Egyéb rapidos cuccok kipróbálásra találhatóak pl. az Avaxhome oldalon.

  Ha az adott fájl időközben inaktivitás miatt letörlődött, azaz nem töltötte senki 90 napig, akkor ezt a betöltődő rapidos oldalon egy felugró kis üzenetablak jelzi "File not found." üzenettel, melyet le kell OK-zni. Ilyen esetben keress más tükörsiteot, ha egyeltalán van, hátha van más működő link, vagy pedig írd meg nekem mailben, hogy melyik fájlt töltsem újra.
  
  
  7. MediaFire (www.mediafire.com) siteról a letöltés a betöltődő oldalon a "Click here to start download" feliratra kattintással indítható. Amennyiben letöltéskezelővel szeretnéd tölteni, ezen feliratra jobbklikkelve a "Hivatkozás címének másolása" menüponttal másold vágólapra az URL-t, majd a letöltéskezelőben illeszd be, add hozzá új letöltésként. A megszakadt letöltés folytatását támogatja ez az oldal, valamint több fájl is tölthető egyszerre, vagy egymás után is, tehát szerintem az egyes mediafire.com-os címek megnyitogatása után a letöltéskezelőbe helyezve a valós fájlcímeket (download???.mediafire.com/.../.../a_dadus_?x??.part?.rar) valószínűleg sorban le tudod tölteni a fájlokat. Órák múlva is lehet folytatni vagy elindítani ezen kimásolt linkeket. Ha mégse menne, töltsd be megint az adott File linket és másold ki újra a címet.

  A letöltési sebesség általában 200-250 kB/s körül van. Ha jóval kevesebb, akkor terheltebb a szerver, vagy valami gond van náluk. Vannak egyes "download???." címek, amelyek lassabbak a többinél.


  Előfordulhat, hogy a következő üzenetet kapod: "NOTICE: No servers are currently available with the requested data on them. Please retry your request in a moment." Ez azt jelenti, hogy az adott fájl nem elérhető pillanatnyilag, valószínűleg karbantartás van az adott alszerveren, de az is elképzelhető, hogy valami hiba vagy inaktivitás miatt letörlődött. Amennyiben 1-2 nap múlva sem változik a helyzet, kérlek küldj üzenetet nekem a kérdéses fájlról, és javítani fogom rövid időn belül. Szóval ne próbálgassátok a linket percenként, hanem 30-60 perc múlva, vagy később, vagy esetleg más napszakban.

  Mondjuk előfordult már olyan is, hogy a linket rövid időn belül újrapróbálva jó lett. A MediaFire site - a blogjuk állítása szerint - még béta állapotban van, habár sok hibát kijavítottak, lehetnek még nem teljesen stabilan vagy nem mindig működő részek.

  Böngészővel való letöltés esetén (pl. Mozilla Firefox) előfordulhat, hogy a vége fele megszakad a letöltés és a következő üzenetet kapod: "<útvonal\fájlnév> nem menthető, mert a forrásfájlt nem lehet olvasni. Próbálja később, vagy lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával." - Ezért ajánlom, hogy inkább letöltéskezelővel indítsátok az adott kimásolt download???.mediafire.com-os linket, böngészővel (különösen Firefoxszal) nem igazán kivitelezhető a letöltés folytatása. Mondjuk ha újra is kell indítani az adott fájlt valamiért, akkor is jobb ez a tárhely, mert itt nincs letöltés utáni várakoztatás.
  
  
  8. Orbitfiles (www.orbitfiles.com) siteról a letöltés a betöltődő oldalon a "Download" feliratra vagy a fájlnévre való kattintással indítható. Anonim vagy a sitera regisztrált ingyen userek nem tölthetnek letöltéskezelővel, csakis kizárólag böngészővel történhet a letöltés. Megszakadt letöltés folytatható, ha a böngésző támogatja ezt (pl. Opera). Egy időben nem tölthető két fájl, sőt még egy újabb ablakban sem tudsz megnyitni semmilyen orbitfiles.com-os hivatkozást, így egy másik letöltéses linket sem, ha egy letöltés folyamatban van. Viszont megtrükközhető az egymás utáni letöltés, ha pl. Opera böngészőben elindítod az adott letöltést, majd leállítod, ráindítasz egy következőre, és amialatt megy ez az újabb letöltés, rányomsz az Opera Letöltések ablakjában a Folytatás gombra. Ekkor ugyan nem indul el a másik Orbitfiles-os fájl link, viszont mikor teljesen végigment az éppen folyamatban lévő, azon nyomban elindul a következő. Valahogy figyelheti a site a látogatótól érkező adatforgalmat, és blokkolja, ha kell.

  Elvileg van valami download slotos dolog ezen a siteon is, a fizetős és az ingyenes accot összehasonlító táblázat alján utal rá egy kisbetűs részben. Eddig amikor próbálgattam a saját linkjeimet anonimként (nem bejelentkezve az oldalra), mindig elindult a letöltés, nem jött semmi várakoztatós üzenet. Havi adatforgalomra való korlátozás egyelőre még nincs a siteon, mikor regisztráltam oda, emailben megkérdeztem, mit jelent az a zöld csík és a "Monthly Traffic" címszó a nevem alatti infós területen, azt válaszolták, tájékoztató jelleggel szerepel, és talán később, ha indokolt lesz nagy terheltség miatt, talán bevezetik a havi adatforgalom korlátozós dolgot.

  Egyébként ingyen lehet regisztrálni náluk, 6 giga tárhelyet kapsz, és max. 100 mega lehet a feltöltött fájl mérete, egyszerre is ennyit enged feltölteni. Természetesen a fizetős variációban ezek kedvezőbben vannak, mint ahogyan más hasonló oldalakon is.

  Egyelőre ritkán töltök ide, csak akkor, ha más siteok éppen problémásak, vagy pl. nem sikerül újratölteni a MediaFire-re egy ott tartósan elérhetetlen állományt.
  
  
  9. Megaupload (www.megaupload.com) siteról töltés módja: Először is, ha még nem vagy regisztrálva, akkor tedd meg a Megaupload kezdőlapján, majd az emailben kiküldött aktiválási linkre kattints és jelentkezz be az oldalra. Így kevésbé fogja korlátozni a site a letöltéseid, bármilyen kapcsolatszakadás esetén tudod folytatni a letöltést, valamint nagyobb adatmennyiséget tölthetsz le egyszerre (min. 300-400 MB), az anonim letöltésnél már 1-2 fájl után megjelenik a "Download Limit Exceeded" üzenet.
  (A regisztrációnál előfordulhat, hogy egyes ingyenmail címekre nem jön meg a user aktiválós levél, mert az adott szolgáltató spamnek veszi, és automatikusan törli is. Ezért használj vagy normális netszolgáltatós emailt, vagy ha tartasz az esetleges későbbi spamektől vagy anonim akarsz maradni a Megaupload tekintetében, akkor regisztrálj egy GMail-es címet.)

  A fájlok tölthetőek Mozilla Firefox, Opera böngészőkből is, de a site jobban az Internet Explorer-t és a Toolbar kiegészítőt támogatja. Tehát amennyiben Firefox vagy Opera böngészőben egy adott Megauploados fájl linket betöltve az jön be felül, hogy "Please enter XYZ", egy beviteli mező és egy "Download" gomb, akkor szerencséd van, valószínűleg tudsz majd tölteni, kivéve, ha elértél bizonyos adatmennyiséget, ekkor jön a "Download Limit Exceeded" üzenet.

  Amennyiben az jön be, hogy "All download slots assigned to your country (Hungary) are currently in use. Please try again in a few hours or install the Megaupload Toolbar...", azaz "az összes Magyarországhoz rendelt letöltési szál foglalt, próbáld újra pár óra múlva vagy telepítsd a Toolbart...", akkor csak Internet Exporerben a Toolbarral tudsz letölteni. (Vagy pedig olvasd el alább a Link Grabber-re vonatkozóakat.)

  Amennyiben az jön be a lap tetején, hogy "The file you are trying to access is temporarily unavailable", akkor pillanatnyilag az a tárhely-rész, amin a fájl tárolva van a Megauploadnál, valószínűleg karbantartás miatt nem elérhető. Próbáld újra rövidebb-hosszabb idő múlva, vagy, ha rendelkezésre áll, válassz egy másik tükörsiteot (pl. RapidShare).

  Nagy fájlokat (90-100 megán felülieket) olyan böngészővel ajánlott tölteni, amelyben van valamiféle letöltéskezelő (pl. Opera: Eszközök/Letöltések), vagy pedig ha megvan a fájl valós linkje, akkor töltheted letöltéskezelővel is (pl. Free Download Manager, Fresh Download, ReGet, FlashGet).

  A böngészővel való letöltés menete a következő: először kiad egy 3 karakteres kódot, azt beírod a mellette lévő kis mezőbe, majd a "Download" gombra nyomsz, ekkor visszaszámol 25 másodpercet, végül a "Click here to download" feliratra klikkelve kijön egy ablak, a böngésző kérdezi, hogy hova mented a fájlt, ezt kiválasztva és leokézva (vagy a Save-re nyomva IE-ben) elindul a töltés. Anonim használatnál annyiban más ez, hogy 45 másodperces a számláló, és talán lassabban enged tölteni. Mondjuk volt bejelentkezve is olyan, hogy egy cucc első fájlja jött majdnem teljes sávszéllel, a 2. fájl meg csak 40-50k-val csordogált. Ne ijedj meg, ha egy felugró ablakban valami pókeres hirdetést nyom be a Megaupload, nem ártalmas, nem kell foglalkozni vele. Azonban, hogy később ne zavarjon ilyennel, hagyd nyitva ezt a reklámablakot amíg töltesz a siteról, mert különben újra megnyitogatja a következő letöltés elindításakor. Előfordulhat az is, hogy egy popup blokkoló szoftver (vagy maga a böngésző erre vonatkozó része) letiltja ezt a Megaupload hirdetést, és ilyenkor nem indul el a letöltés. A teendő: engedélyezd a programban a www.megaupload.com címet.

  Böngészőben elindított Megauploados fájl link valós letöltési címének átadása (visszaszámlálás után) a letöltéskezelő szoftvernek a következőképp történik. Amint megjelenik a "Click here to download" gomb, az egérrel jobbklikkelve a menüből válaszd a "Hivatkozás címének másolása" menüpontot, ekkor a rendszer a vágólapra menti a címet (mintha a Ctrl+C-t nyomtál volna).
Semmiképp se nyomj rá bal gombbal a "Click here to download"-ra, mert bekavarhat a letöltéskezelővel való letöltésnek, talán el se kezdi tölteni, mert úgy veszi, mintha böngészővel töltenéd (holott közben már böngészőben leállítottad), vagy később nem engedi folytatni a megszakadt töltést, és a letöltési korlátba is beleszámíthat, a kelleténél előbb jöhet a "Download Limit Exceeded" üzenet.

  Hasznos lehet még a Toolbarral való kompatibilitás érdekében, ha a letöltéskezelőben a HTTP agent-et átállítod "Microsoft Internet Explorer"-re. Pl. ReGet-ben: Beállítások/Program beállításai/HTTP/Felhasználói ügynök karakterlánc: "Microsoft Internet Explorer 5.0"; FlashGet-ben: Eszközök/Beállítások/Protocol/HTTP/Közvetítő: "Internet Explorer 5.x".

  Alternatív megoldásként használható a Megaupload Link Grabber nevű amatőr fejlesztésű segédprogram, mellyel lehetséges a megaupload.com-os linkek igazi útvonalának kinyerése. A segédprogramot letöltheted innen. Így a toolbar-os figyelmeztetést, a slotok állapotát figyelmen kívül hagyhatod, viszont ennél 45 másodperc a letöltés előtti várakoztatás.

  A megaupload.com-os linket megtalálod az egyes epizódnevek alatt a Letöltés-re kattintva (File 1, File 2 stb.), vagy az ftp2share-es vagy rapidmirror-os oldalon a "DOWNLOAD"-ra kattintás után az "OFFICIAL MIRRORS" felirat alatt (ha nincs ilyen, akkor sajnos nem sikerült áttükröznie a rendszernek). Ott klikkelj az egér jobb gombjával a "megaupload" feliratra, a hivatkozás másolását választva a webcím a vágólapra kerül.

  A Megaupload Link Grabber-t (GetLink.exe) elindítva másold be a linket a legfelső beviteli mezőbe (Megaupload/Share.am Link), és kattints alul a "Get Link" gombra. 45 másodperc után a "Download Link" felirat alatti mezőben megjelenik a fájl valós címe, amit aztán böngészővel vagy tetszőleges letöltéskezelővel tudsz tölteni, és megszakadt töltés esetén folytathatod is. Alul a "Copy to Clipboard"-ot bepipálva automatikusan vágólapra másolja a linket, az "Auto to Flashget" pedig automatikusan átküldi a Flashget letöltéskezelő szoftvernek. Ha esetleg mégsem adja ki a valós linket a progi, engedélyezd a windowsos tűzfalon, vagy tölts le újabb verziót a honlapjáról.

  A Rapidshare-hez hasonlóan sajnos a Megaupload-nál is van letöltési korlátozás. Nagyobb fájlok vagy több közepes fájl letöltése után elképzelhető, hogy "Download Limit Exceeded" üzenetet kapsz, tehát az adott ip címről akár több óráig sem tölthetsz újabb Megaupload-os linket. Hogy meddig várakoztat, azt a pár másodperc után megjelenő oldalon közli. Több kis fájl (150-250 MB) után 3-4 óra, egy nagyobb fájl (350 MB) után 6 óra is lehet ez az időtartam.

  Nem fix ip-s netnél, azaz dinamikus ip-s adsl-nél a kapcsolat bontása, kis várakozás, majd újbóli netre kapcsolódás után, így új ip címre váltással feloldható a letöltési korlát. Ha van usered, jelentkezz be újra. A korlát kijátszására használhatóak anonim proxy szerverek is (bár a legtöbb elég lassú), a Link Grabber progiban a Settings/Proxy menüpontban történik a beállítás, és szerintem a böngészőben is ajánlott beállítani, ha nem enged letölteni. A Megauploados töltések után azonban ne felejts el visszaállítani "Közvetlen internetkapcsolat"-ra (Firefox: Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat/Kapcsolat/Beállítások...). Egyszerű proxyváltó kiegészítés letölthető Firefoxhoz: xyzproxy; bővebben róla itt.

  További észrevételek a Megaupload Link Grabber progi kapcsán: Némelyik bemásolt Megaupload-os címre "File deleted or bad link" üzenetet adott, de rájöttem, hogy ha újból a Get Link gombra kattintok, akkor 2. vagy 3. próbálkozásra már megtalálja és elkezdi a 45 másodperces visszaszámlálást alul. (Ha ez se segít, akkor tényleg nem él a link.) Talán a lassú adatkommunikáció miatt lehetett, mert közben majdnem teljesen le volt foglalva a feltöltési sávom. Torrentezésnél egyébként ajánlott ilyen webes letöltés elindítása előtt, ha tudja a torrent kliens (utorrent igen), lekorlátozni a feltöltési sebességet (pl. 2 megás adsl-nél 15-16k-ra állítani), majd a webes letöltés (vagy bármiféle böngészés) végeztével visszaállítani 0-ra, azaz korlátlanra.

  Arra is érdemes odafigyelni, hogy a site addig nem enged újabb fájlt tölteni, amíg nem végzett az aktuálissal, és ez vonatkozik a Link Grabberre is, tehát várd meg míg lejön az adott fájl, csak utána másold be az újabb címet és kattints a Get Link-re.
  
  
  10. Ha bármi kérdésed, kérésed van, vagy ha esetleg nem működő linket találsz, küldj levelet a slidintune kukac gmail pont com címre.
  

 vissza  !olvass_el.nfo legfölülre