Elromlott a simsonom mit tegyek?!

Itt lehet beszélni mindenről.... a családi állapotodtól kezdve hogy hány db simsonod van!

Re: Elromlott a simsonom mit tegyek?!

HozzászólásSzerző: wrs » 2014.06.27. 21:34

kary írta:Köszi erre voltam kíváncsi.
A tekercseket hogy lehet kimérni?
Nem újat akarok venni, a haveromnak van egy rakás tekercse, csak nem tudjuk megkülönböztetni őket.

Én úgy szoktam hogy beteszem a motorba ráteszek egy 12voltos izzót és közben mérem a feszültséget ha nagyon alacsony akkor 6voltosat.
wrs
Újonc

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2014.06.27. 21:50

Ma kaptam egy ismerőstől egy 6V dudát. Nem működik, lehet ezt javítani? Illetve hogyan voltak ezek gyárilag a vázon?
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Taakii » 2014.06.27. 22:01

zsolt160 írta:Ma kaptam egy ismerőstől egy 6V dudát. Nem működik, lehet ezt javítani? Illetve hogyan voltak ezek gyárilag a vázon?

Aksi nélkül nem lehet dudálni !
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2014.07.03. 14:33

Még most is fehér a gyertya képe, a levegő csavarral dúsítani lehet ha jól emlékszem, de kicsavarni vagy be? Amúgy a motor könnyen indul, nincs vele gond...
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: kary » 2014.07.08. 15:52

Sziasztok.
S51 esem most fúrattam, 40,50 es keystone késkénygyűrűs dugó.
Sajtos Szűcs János csinálta.
Kérdésem a következő,kell e módosítani a gyári a hengerfejen?
Esetleg képet,méretekkel valaki tudna felrakni?

Köszi..
kary

HozzászólásSzerző: Benito » 2014.07.17. 15:25

Üdv Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem! Valaki tudna nekem mondani egy szerelőt aki schwalbe javításával is foglalkozik?
Most került hozzám egy 1980-as évjáratú schwalbe. A berúgó tengely teljesen tönkre ment és az előző tulaj ahelyett hogy kicserélte volna, inkább felhegesztette a berúgó kart, ami mondani sem kell letörött... :? Az új berúgó kart már megvettem,de a berúgó tengelyt nem merem egyedül kicserélni! És gondolom ha már meg kell bontani a blokkot, akkor érdemes átnézetni mindent...
Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy kihez tudnám elvinni a blokkot azt nagyon megköszönném!
Előre is köszi!
Üdv! Benito
Benito

HozzászólásSzerző: wrs » 2014.07.17. 16:15

Benito írta:Üdv Mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem! Valaki tudna nekem mondani egy szerelőt aki schwalbe javításával is foglalkozik?
Most került hozzám egy 1980-as évjáratú schwalbe. A berúgó tengely teljesen tönkre ment és az előző tulaj ahelyett hogy kicserélte volna, inkább felhegesztette a berúgó kart, ami mondani sem kell letörött... :? Az új berúgó kart már megvettem,de a berúgó tengelyt nem merem egyedül kicserélni! És gondolom ha már meg kell bontani a blokkot, akkor érdemes átnézetni mindent...
Ha valaki tudna ebben segíteni, hogy kihez tudnám elvinni a blokkot azt nagyon megköszönném!
Előre is köszi!
Üdv! Benito

Ha 51-es blokk van benne akkor tudok segíteni.
wrs
Újonc

HozzászólásSzerző: Benito » 2014.07.17. 18:23

Sajnos nem 51-es blokk van benne.. :? De köszönöm a válaszod!
Benito

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2014.07.18. 21:06

Nem nagy tudomány az egész. Kopásokat és az olajat kell megnézni nem e forgácsolódott szét valami. De szerintem nem kell hozzá szétszedni teljesen a blokkot, de majd otthon utána nézek..... Elég a külső deknit levenni. Ha szét is van bontva az egész blokk akkor a főtengelyt, szimeringeket, csapágyakat kell megnézni és ilyenkor célszerű cserélni is!
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: wrs » 2014.07.18. 21:51

Ahhoz hogy berugó tengelyt cseréljen szét kell húzni a blokkot, nekem viszont 50-es/turbóshoz nincs széthúzóm azért nem tudok segíteni.
wrs
Újonc

HozzászólásSzerző: Peti92x » 2014.07.19. 19:07

zsolt160 írta:Nem nagy tudomány az egész. Kopásokat és az olajat kell megnézni nem e forgácsolódott szét valami. De szerintem nem kell hozzá szétszedni teljesen a blokkot, de majd otthon utána nézek..... Elég a külső deknit levenni. Ha szét is van bontva az egész blokk akkor a főtengelyt, szimeringeket, csapágyakat kell megnézni és ilyenkor célszerű cserélni is!

Turbós swalbinl sajnos a berugó tengelyhez és a szimeringhez is blokkot kell húzni, mert miért is ne bonyolították volna meg a szerelést... sajnos ha már az cserés, akkor jó esetben érdemes a blokkját is rendbe rakni, mert ha az ki van, ekecselve van, akkor szét van rugdosva a blokk is, az meg nem 5 Ft-os tétel, szarul meg kár össze rakni a blokkját
Peti92x
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Benito » 2014.07.20. 21:37

Köszönöm a válaszokat! :) Ha tud valaki ebben segíteni vagy valakit mondani akihez el tudom vinni az szóljon legyen szíves! Előre is köszi! Benito
Benito

HozzászólásSzerző: Benito » 2014.07.20. 21:41

Elfelejtettem írni az előbb van egy jobbos Leo Vince kipufogóm Simsonra eladó ha valakit érdekelne esetleg ... :)
Benito

HozzászólásSzerző: wrs » 2014.09.25. 17:11

Sziasztok
Tudnátok segíteni kb 2 hete a melóba járós simsonom elkezdett szivatni de rendesen.
Alig lehet beindítani 20-30 rúgás kell neki néha kicsit felpörög aztán csak höppög és leáll.
Ha beindult minden frankó de se hidegen se melegen nem akar indulni, régen 2 rúgás szívatóval és már ment is.
Háromszor szedtem szét a karbit kipucoltam kifújattam és átellenőriztem a beállításokat de sehogy nem jutok tovább.
Gyújtást, gyertyát még nem néztem de nem tudom elképzelni hogy ott lenne a gond.
wrs
Újonc

HozzászólásSzerző: Akoska60 » 2014.09.28. 04:37

wrs írta:Sziasztok
Tudnátok segíteni kb 2 hete a melóba járós simsonom elkezdett szivatni de rendesen.
Alig lehet beindítani 20-30 rúgás kell neki néha kicsit felpörög aztán csak höppög és leáll.
Ha beindult minden frankó de se hidegen se melegen nem akar indulni, régen 2 rúgás szívatóval és már ment is.
Háromszor szedtem szét a karbit kipucoltam kifújattam és átellenőriztem a beállításokat de sehogy nem jutok tovább.
Gyújtást, gyertyát még nem néztem de nem tudom elképzelni hogy ott lenne a gond.

Szerintem nézd át a gyertyát, a megszakítót, gyújtókábelt, a gyertya pipát. Hézagokat kontaktokat ellenőrizd, és valószínűleg megoldódik a gond.
Akoska60

HozzászólásSzerző: wrs » 2014.09.28. 18:22

Akoska60 írta:
wrs írta:Sziasztok

Szerintem nézd át a gyertyát, a megszakítót, gyújtókábelt, a gyertya pipát. Hézagokat kontaktokat ellenőrizd, és valószínűleg megoldódik a gond.

Ma sikerült megcsinálnom, gyertya rendben volt akkor kapott egy kis beöntést arra azonnal indult, már tudtam hogy mégis karbi gond lesz.
Cseréltem úszóház tömítést és helyrejött, úgyhogy most öröm és bodottá van. Bár nem igazán értem hogy ha még nem is tömített megfelelően akkor is melegen indulnia kellett volna mindenképpen.
wrs
Újonc

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2014.09.29. 19:06

Nálam meg valószínű az volt a gond (gyertya fehéredés), hogy a fúvóka beszűkült. Taki miután a főfúvókát meg dörzsárazta a méretre, megszűnt a fehéredés!
zsolt160
SK! Addikt!

Előző

Vissza: Somogy Megye