indianajones írta:A tűszelep jól zár? Az utángyártottak igen tréfásak!
Baggio írta:Lehetséges az, hogy nem elég "erős" a szikra, és azért nem indul a gép?
én már mindent megnéztem amit csak lehetett, de az atyaúristennek se akar elindulni.
Elvihetném itteni szerelőhöz is, de az bazi drága dolog lenne itt.![]()
Valakinek egyéb ötlete?

Baggio írta:Lehetséges az, hogy nem elég "erős" a szikra, és azért nem indul a gép?
én már mindent megnéztem amit csak lehetett, de az atyaúristennek se akar elindulni.
Elvihetném itteni szerelőhöz is, de az bazi drága dolog lenne itt.![]()
Valakinek egyéb ötlete?
drágakenyér írta:
Annak lehet több oka is, hogy nem indul el. A megszakítóhézagot állítsd 0.4mm-re, a gyertyahézagoz is most 0,4-0,5-re állítsd, hogy könnyebben induljon. Ha így van szikra, de tényleg annyira gyenge, akkor érdemes lenne megnézni a trafót esetleg abba nincs- e belesülve már a gyertyakábel és ha még mindig gyenge akkor másik trafóval próbálkozni. Ha ezt is megnézted, de rúgásra nem indul, akkor próbáld hosszabban betolni és, ha így elindul akkor valószínűleg szimeringes. Én is azzal szívtam, hogy nehezen indult, leginkább csak tolásra , most cseréltem szimeringet azóta 1-2 rúgás és indul.
Baggio írta:Tegnap leellenőriztem mindent, a gyertyánál volt kicsit nagyobb a hézag, utánaállítottam,és láss csodát, kettőt pöffent.
De utána már semmit
De ha nem baj, én most tele vagyok kérdéssel:
Ha nem kék, vagy lilás a szikra, hanem fehér, akkor az mennyire jó?
A gyújtóáram erőssége mekkora?
Mert meg akarom mérni multiméterrel.
Ha nincs 2-es sebességem, akkor a kuplungon kell állítani?
Szóval új év alkalmából adom én nektek itt az érzést, hogy legyen min törni a fejeteket....![]()
Boldog Új Évet Kívánok!
Baggio írta:Baggio írta:Tegnap leellenőriztem mindent, a gyertyánál volt kicsit nagyobb a hézag, utánaállítottam,és láss csodát, kettőt pöffent.
De utána már semmit
De ha nem baj, én most tele vagyok kérdéssel:
Ha nem kék, vagy lilás a szikra, hanem fehér, akkor az mennyire jó?
A gyújtóáram erőssége mekkora?
Mert meg akarom mérni multiméterrel.
Ha nincs 2-es sebességem, akkor a kuplungon kell állítani?
Szóval új év alkalmából adom én nektek itt az érzést, hogy legyen min törni a fejeteket....![]()
Boldog Új Évet Kívánok!
Elindult a gép!
A gyertyapipa volt a hunyó!
megmértem multiméterrel, és szakadása van.
Gyári hiba, mert újonnan vettem.
Be helyettesítettem egy drót darabbal, és szívatás után 3.-ik rúgásra indult hidegen, utánna meg már pöcc röffre.....
Holnap veszek új gyertyapipát, és utána jöhet a finomhangolás.
drágakenyér írta:Állítani a sebesség váltón a karbi alatt, ami van anya letekered és abban van egy persely és azon kell állítgatni finoman addig még jó nem lesz . Ha nagyon elvan állítva akkor elég időigényes munka .
Baggio írta:A probléma már megoldódott, viszont előjött más.:
A Trafó szar volt, kicseréltem, viszont a gyújtás még mindig fos.
Nagy nehezen sikerült elindítani, közbe néztem a lendkeréknél, hogy mit csinál a megszakító, hát az szikrázott akkorákat, hogy simám rá lehetett volna gyújtani....
Kérdem én: ez a szikra a megszakítónál normális?
A S51-nél melyik 16n jelű karbi van rajta gyárilag?
Segítségeteket előre is köszönöm.
kary írta:Sziasztok.
A motorom ezen villamossági rendszerrel üzemel.
http://kapcsolasok.hu/images/stories/jd ... k/s51e.jpg
Tirisztoros gyújtás, 6V rendszer.
Miket kellene cserélnem, az izzókon kívül hogy a rendszer 12V üzemeljen?
Szeretném 12V aksival használni.
kary írta:Sziasztok
Szóval akkor az alaplapon mindhárom tekercset kell cserélnem
A képen
19 es töltőtekercs
20 Világítótekercs 21W,
23 Világítótekercs 35W
És a feszültség szabályozó.
És hogyan tudom megkülönböztetni a 6V és a 12 V tekercseket?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég