zsolt160 írta:Tényleg, akkor az avataron te nem kívül vagy, hanem a koporsóba?![]()
zsolt160 írta:Hmmmm... Nem akartam szólni, hogy hulla szagod van!![]()
Taakii írta:baryka006 írta:indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni.
Én nem !
Majd élőben leesik .![]()
GS hogy áll ?

baryka006 írta:indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni.
Én nem !
Taakii írta:Bizony , még friss ropogós veterán újságot is olvastam ( pont akkor hozta a póstás ) benne , Szabó Tamás által írott nagyon jó kis Volga M21 cikket .
A zenedobozban akkor két rádió van , vajon mindegyik működik ?
De a keverő az nagyon faintos , ott látszik az Mk23 mellett .
zsolt160 írta:Ennyiért már egy igen jó Simsont lehet kapni!![]()
indianajones írta:Tudom, hogy alulképzett vagyok, de ezt az egész főtengely-csapágy kérdést nem értem. Általában a főtengely kopik. Miért kell ehhez még leköszörülni belőle, hogy csapágyazható legyenVagy most itt nem golyós csapágyakról beszélünk
Mert a főtengely csapágyak jó esetben golyósak. A hajtókar csapágyak lehetnek ún. olvadó, vagy sikló csapágyak 4 T motornál, de az is pl. az 1938-as Zündappan, vagy BMW-ben volt divat. Baryka
Te veterán motort vettél
![]()
![]()
![]()
baryka006 írta:Taakii írta:baryka006 írta:indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni.
Én nem !
GS hogy áll ?
Épp ezaz... hogy most áll... Amíg a szerelőnél volt a motor pikk pakk történtek a dolgok .....szétszerelte megmondta mi a baja, megrendeltük a cuccot belerakta stb... Aztán vettünk Budaörsön 40 ért egy bontott de majdnem azt mondom hogy hibátlan állapotú főtengelyt... De a fater új csapágyakkal akarja látni azt a főtengelyt...Pedig a fickó is küldött csapágyakat akitől vettük... és azok ugye már össze voltak kopva... na de mindegy azt mondta a fater a csapágyakat ő állja! ... Szóval elvittük a kacsóhoz a főtengelyt hogy köszörülje meg picit hogy az új csapágyak rácuppanjanak .... hát azt már 3 hete csinálja.... Szóval most áll... De ígéretei szerint jövő hét szerdán kész lesz... Akkor elhozzuk tőle szerelő meg azt mondta hogy ahogy elhozzuk arra rá egy hétre gurulni fog a motor... Szóval elvileg 2 hét múlva újra gurul... Új tömítések, új castrol olaj, olajszűrő, akksi, csapágyak, és bontott de jó állapotú főtengely ... Nekem 80.000 Ft om van benne faternak 40..... És még lesz egy munkadíj...
Taakii írta:baryka006 írta:Taakii írta:baryka006 írta:indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni.
Én nem !
GS hogy áll ?
Épp ezaz... hogy most áll... Amíg a szerelőnél volt a motor pikk pakk történtek a dolgok .....szétszerelte megmondta mi a baja, megrendeltük a cuccot belerakta stb... Aztán vettünk Budaörsön 40 ért egy bontott de majdnem azt mondom hogy hibátlan állapotú főtengelyt... De a fater új csapágyakkal akarja látni azt a főtengelyt...Pedig a fickó is küldött csapágyakat akitől vettük... és azok ugye már össze voltak kopva... na de mindegy azt mondta a fater a csapágyakat ő állja! ... Szóval elvittük a kacsóhoz a főtengelyt hogy köszörülje meg picit hogy az új csapágyak rácuppanjanak .... hát azt már 3 hete csinálja.... Szóval most áll... De ígéretei szerint jövő hét szerdán kész lesz... Akkor elhozzuk tőle szerelő meg azt mondta hogy ahogy elhozzuk arra rá egy hétre gurulni fog a motor... Szóval elvileg 2 hét múlva újra gurul... Új tömítések, új castrol olaj, olajszűrő, akksi, csapágyak, és bontott de jó állapotú főtengely ... Nekem 80.000 Ft om van benne faternak 40..... És még lesz egy munkadíj...
Értem , már csak azt kellene tudni hogy miért lett csapágyas ? Ha azért mert nem volt olaj a blokkban , akkor meg azt kéne megnézni hogy miért eszi meg . Henger nem kopott ? Gyűrűk jók e ? Meg a hengerfejet is rendbe tenni ...

Taakii írta:indianajones írta:Tudom, hogy alulképzett vagyok, de ezt az egész főtengely-csapágy kérdést nem értem. Általában a főtengely kopik. Miért kell ehhez még leköszörülni belőle, hogy csapágyazható legyenVagy most itt nem golyós csapágyakról beszélünk
Mert a főtengely csapágyak jó esetben golyósak. A hajtókar csapágyak lehetnek ún. olvadó, vagy sikló csapágyak 4 T motornál, de az is pl. az 1938-as Zündappan, vagy BMW-ben volt divat. Baryka
Te veterán motort vettél
![]()
![]()
![]()
Itt is a hajtókar csapágy ( mozgó csap ) adta meg magát . Sikló csapágyakat úgy javítják , hogy kisebbre köszörülik ( mert oválisra kopik ) és hozzávaló siklócsapágyakkal szerelik össze . Úgy mint az autómotoroknál . Veterán is lehetne , mert ezt a motorblokkot 40-50 éve tervezték ...
baryka006 írta:Taakii írta:baryka006 írta:Taakii írta:baryka006 írta:indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni.
Én nem !
GS hogy áll ?
Értem , már csak azt kellene tudni hogy miért lett csapágyas ? Ha azért mert nem volt olaj a blokkban , akkor meg azt kéne megnézni hogy miért eszi meg . Henger nem kopott ? Gyűrűk jók e ? Meg a hengerfejet is rendbe tenni ...
Kérlek szépen, nem kopott ott semmi... A Full Gasos motorszerelő ismerősöm megvetette velem a kuplung oldali dekli tömítést... de már elfelejtette bele rakni, és bizony elfolyt ott az olajam, amikor a motor nyomás alatt állt... Mert ugye az udvarban nincs olaj folt... Szóval jól átvert meg szép summát le is gombolt rólam ... Így érthető, hogy hosszú motortúra után mitől ragadt rá a blokkomra a sok porszemcse... Hát szépen kifolyt az olaj a blokkra és azon megragadt ... Az olaj emiatt fogyott el... Viszont az még mindig rejtély, hogy mitől lett csak a bal oldali henger alatt lila a hajtókar... a Jobb oldalinál szinte nincs is baj...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég