Chat

Itt lehet beszélni mindenről.... a családi állapotodtól kezdve hogy hány db simsonod van!

Re: Chat

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2015.01.22. 21:54

Tényleg, akkor az avataron te nem kívül vagy, hanem a koporsóba? :twisted: :mrgreen:
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.26. 22:10

zsolt160 írta:Tényleg, akkor az avataron te nem kívül vagy, hanem a koporsóba? :twisted: :mrgreen:

Hááát... :o :roll: Valamilyen szinten jogos a kérdés. Hmmm... :| :o
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.26. 22:14

Úgy egyébként ma voltam a reumatológiai vizsgálaton. Meg is kérdezte a vizsgálat végén a kiscsaj: "Biztos, hogy nem kísértetnek tetszik lenni :?: :?: " ÚÚÚÚ BASSZUS :!: :!: :o :cry: :roll: :|
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2015.01.27. 17:54

Hmmmm... Nem akartam szólni, hogy hulla szagod van! :twisted: :mrgreen:
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.27. 21:32

zsolt160 írta:Hmmmm... Nem akartam szólni, hogy hulla szagod van! :twisted: :mrgreen:

Ez kérlek tisztelettel sajnos szakmai ártalom :!: :roll: :lol:
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.27. 21:48

Zenegép 7..JPG
Ez az erősítő
Zenegép 7..JPG (164.72 KiB) Megtekintve 679 alkalommal.
Zenegép 6..JPG
Ez lehet a rádió
Zenegép 6..JPG (219.06 KiB) Megtekintve 679 alkalommal.
Zenegép 4..JPG
Ez egy BRG MK 23-as magyar gyártmányú deck magnó. Nem Pionir, vagy Akai, de sokkal jobb, mint a lengyel Unitra
Zenegép 4..JPG (235.61 KiB) Megtekintve 679 alkalommal.
Zenegép 3..JPG
"S"-karos Akai lemezjátszó
Zenegép 3..JPG (201.93 KiB) Megtekintve 679 alkalommal.
No, de - kérem szépen a legmélyebb tisztelettel - vizslantsátok meg, hogy szombaton milyen "zenegépet" kaptam :!: Ez szerintem egy olyan '70-es évek vége felé készült "disco" ekecs, amit akár Tiby bácsi is összemókulhatott volna. (Taki hívta fel rá a figyelmemet, aki ma itt járt és megtekintette.) Minden esetre az akkori kor igényes házi kreativitása benne van :!: (Csak miért egy ilyen semmit érő rádiót raktak bele :?: :oops: :o :?: Amúgy van ott komolyabb is, de az OIRT URH-s, sajnos most már lóf@szt sem ér. :( ) No, megpróbálom felrakni.
Csatolmányok
Zenegép 1..JPG
Ekkora böszmeség
Zenegép 1..JPG (209.04 KiB) Megtekintve 679 alkalommal.
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.27. 21:52

No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni. :shock:
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: baryka006 » 2015.01.28. 15:22

indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni. :shock:

Én nem ! :shock:
Kép
baryka006
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Taakii » 2015.01.28. 22:36

Bizony , még friss ropogós veterán újságot is olvastam ( pont akkor hozta a póstás ) benne , Szabó Tamás által írott nagyon jó kis Volga M21 cikket .
A zenedobozban akkor két rádió van , vajon mindegyik működik ?
De a keverő az nagyon faintos , ott látszik az Mk23 mellett .
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Taakii » 2015.01.28. 22:37

baryka006 írta:
indianajones írta:No, tisztelettel, itt a szöveg meg a képek jól összekeveredtek, de csak ki tudtok rajta igazodni. :shock:

Majd élőben leesik . :)
GS hogy áll ?
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: baryka006 » 2015.01.29. 16:33

Taakii írta:
baryka006 írta:

GS hogy áll ?

Épp ezaz... hogy most áll... Amíg a szerelőnél volt a motor pikk pakk történtek a dolgok .....szétszerelte megmondta mi a baja, megrendeltük a cuccot belerakta stb... Aztán vettünk Budaörsön 40 ért egy bontott de majdnem azt mondom hogy hibátlan állapotú főtengelyt... De a fater új csapágyakkal akarja látni azt a főtengelyt...Pedig a fickó is küldött csapágyakat akitől vettük... és azok ugye már össze voltak kopva... na de mindegy azt mondta a fater a csapágyakat ő állja! ... Szóval elvittük a kacsóhoz a főtengelyt hogy köszörülje meg picit hogy az új csapágyak rácuppanjanak .... hát azt már 3 hete csinálja.... Szóval most áll... De ígéretei szerint jövő hét szerdán kész lesz... Akkor elhozzuk tőle szerelő meg azt mondta hogy ahogy elhozzuk arra rá egy hétre gurulni fog a motor... Szóval elvileg 2 hét múlva újra gurul... Új tömítések, új castrol olaj, olajszűrő, akksi, csapágyak, és bontott de jó állapotú főtengely ... Nekem 80.000 Ft om van benne faternak 40..... És még lesz egy munkadíj... :roll:
Kép
baryka006
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zsolt160 » 2015.01.29. 22:19

Ennyiért már egy igen jó Simsont lehet kapni! :mrgreen: :twisted:
zsolt160
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Cseridoki » 2015.01.30. 20:19

Cseridoki
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Cseridoki » 2015.01.30. 20:21

Cseridoki
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.30. 22:58

baryka006 írta:

Az a lényeg, hogy apád igen :!: :D
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.30. 23:04

Taakii írta:Bizony , még friss ropogós veterán újságot is olvastam ( pont akkor hozta a póstás ) benne , Szabó Tamás által írott nagyon jó kis Volga M21 cikket .
A zenedobozban akkor két rádió van , vajon mindegyik működik ?
De a keverő az nagyon faintos , ott látszik az Mk23 mellett .

Bocsi, azt elírtam: MK 43! (Stero deck automat) Nem tudom milyen magnó lehetett, de se műszer, se ketyere, se brenyázga... :shock: Szóval semmi olyan nincsen rajta, mint pl. egy Pioniron, vagy hasonlón. Mondjuk attól még lehet dzsanesz, majd kiderül. :roll:
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.30. 23:07

zsolt160 írta:Ennyiért már egy igen jó Simsont lehet kapni! :mrgreen: :twisted:

Lópikulát! Kettőt :!: :!: :!: :o
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.01.30. 23:17

Tudom, hogy alulképzett vagyok, de ezt az egész főtengely-csapágy kérdést nem értem. Általában a főtengely kopik. Miért kell ehhez még leköszörülni belőle, hogy csapágyazható legyen :?: Vagy most itt nem golyós csapágyakról beszélünk :?: Mert a főtengely csapágyak jó esetben golyósak. A hajtókar csapágyak lehetnek ún. olvadó, vagy sikló csapágyak 4 T motornál, de az is pl. az 1938-as Zündappan, vagy BMW-ben volt divat. Baryka :!: Te veterán motort vettél :?: :?: :lol: :lol:
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: Taakii » 2015.02.01. 17:52

indianajones írta:Tudom, hogy alulképzett vagyok, de ezt az egész főtengely-csapágy kérdést nem értem. Általában a főtengely kopik. Miért kell ehhez még leköszörülni belőle, hogy csapágyazható legyen :?: Vagy most itt nem golyós csapágyakról beszélünk :?: Mert a főtengely csapágyak jó esetben golyósak. A hajtókar csapágyak lehetnek ún. olvadó, vagy sikló csapágyak 4 T motornál, de az is pl. az 1938-as Zündappan, vagy BMW-ben volt divat. Baryka :!: Te veterán motort vettél :?: :?: :lol: :lol:

Itt is a hajtókar csapágy ( mozgó csap ) adta meg magát . Sikló csapágyakat úgy javítják , hogy kisebbre köszörülik ( mert oválisra kopik ) és hozzávaló siklócsapágyakkal szerelik össze . Úgy mint az autómotoroknál . Veterán is lehetne , mert ezt a motorblokkot 40-50 éve tervezték ...
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Taakii » 2015.02.01. 17:57

baryka006 írta:
Taakii írta:
baryka006 írta:

GS hogy áll ?

Épp ezaz... hogy most áll... Amíg a szerelőnél volt a motor pikk pakk történtek a dolgok .....szétszerelte megmondta mi a baja, megrendeltük a cuccot belerakta stb... Aztán vettünk Budaörsön 40 ért egy bontott de majdnem azt mondom hogy hibátlan állapotú főtengelyt... De a fater új csapágyakkal akarja látni azt a főtengelyt...Pedig a fickó is küldött csapágyakat akitől vettük... és azok ugye már össze voltak kopva... na de mindegy azt mondta a fater a csapágyakat ő állja! ... Szóval elvittük a kacsóhoz a főtengelyt hogy köszörülje meg picit hogy az új csapágyak rácuppanjanak .... hát azt már 3 hete csinálja.... Szóval most áll... De ígéretei szerint jövő hét szerdán kész lesz... Akkor elhozzuk tőle szerelő meg azt mondta hogy ahogy elhozzuk arra rá egy hétre gurulni fog a motor... Szóval elvileg 2 hét múlva újra gurul... Új tömítések, új castrol olaj, olajszűrő, akksi, csapágyak, és bontott de jó állapotú főtengely ... Nekem 80.000 Ft om van benne faternak 40..... És még lesz egy munkadíj... :roll:

Értem , már csak azt kellene tudni hogy miért lett csapágyas ? Ha azért mert nem volt olaj a blokkban , akkor meg azt kéne megnézni hogy miért eszi meg . Henger nem kopott ? Gyűrűk jók e ? Meg a hengerfejet is rendbe tenni ...
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: baryka006 » 2015.02.02. 12:18

Taakii írta:
baryka006 írta:
Taakii írta:
baryka006 írta:

GS hogy áll ?

Értem , már csak azt kellene tudni hogy miért lett csapágyas ? Ha azért mert nem volt olaj a blokkban , akkor meg azt kéne megnézni hogy miért eszi meg . Henger nem kopott ? Gyűrűk jók e ? Meg a hengerfejet is rendbe tenni ...

Kérlek szépen, nem kopott ott semmi... A Full Gasos motorszerelő ismerősöm megvetette velem a kuplung oldali dekli tömítést... de már elfelejtette bele rakni, és bizony elfolyt ott az olajam, amikor a motor nyomás alatt állt... Mert ugye az udvarban nincs olaj folt... Szóval jól átvert meg szép summát le is gombolt rólam ... Így érthető, hogy hosszú motortúra után mitől ragadt rá a blokkomra a sok porszemcse... Hát szépen kifolyt az olaj a blokkra és azon megragadt ... Az olaj emiatt fogyott el... Viszont az még mindig rejtély, hogy mitől lett csak a bal oldali henger alatt lila a hajtókar... a Jobb oldalinál szinte nincs is baj...
Kép
baryka006
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.02.02. 22:38

Taakii írta:
indianajones írta:Tudom, hogy alulképzett vagyok, de ezt az egész főtengely-csapágy kérdést nem értem. Általában a főtengely kopik. Miért kell ehhez még leköszörülni belőle, hogy csapágyazható legyen :?: Vagy most itt nem golyós csapágyakról beszélünk :?: Mert a főtengely csapágyak jó esetben golyósak. A hajtókar csapágyak lehetnek ún. olvadó, vagy sikló csapágyak 4 T motornál, de az is pl. az 1938-as Zündappan, vagy BMW-ben volt divat. Baryka :!: Te veterán motort vettél :?: :?: :lol: :lol:

Itt is a hajtókar csapágy ( mozgó csap ) adta meg magát . Sikló csapágyakat úgy javítják , hogy kisebbre köszörülik ( mert oválisra kopik ) és hozzávaló siklócsapágyakkal szerelik össze . Úgy mint az autómotoroknál . Veterán is lehetne , mert ezt a motorblokkot 40-50 éve tervezték ...

Mondom én, hogy veterán motor :!: :P :lol:
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: indianajones » 2015.02.02. 22:44

Igen Taki, rátapintottál valamire: Az OLAJ :!: Hát az minden belső égésű, sőt minden dugattyús gépre kell ilyen kis kenyőcse. Tehát arra a qrva gőzmozdonyra is. De ezt Neked mondjam?
indianajones
SK! Kedvence

HozzászólásSzerző: Taakii » 2015.02.04. 20:24

baryka006 írta:
Taakii írta:
baryka006 írta:
Taakii írta:
baryka006 írta:

GS hogy áll ?

Kérlek szépen, nem kopott ott semmi... A Full Gasos motorszerelő ismerősöm megvetette velem a kuplung oldali dekli tömítést... de már elfelejtette bele rakni, és bizony elfolyt ott az olajam, amikor a motor nyomás alatt állt... Mert ugye az udvarban nincs olaj folt... Szóval jól átvert meg szép summát le is gombolt rólam ... Így érthető, hogy hosszú motortúra után mitől ragadt rá a blokkomra a sok porszemcse... Hát szépen kifolyt az olaj a blokkra és azon megragadt ... Az olaj emiatt fogyott el... Viszont az még mindig rejtély, hogy mitől lett csak a bal oldali henger alatt lila a hajtókar... a Jobb oldalinál szinte nincs is baj...

Na akkor így már értem . Azért mert a jobb oldalon van az olajpumpa , oda még jutott a kevés olajból .
Idomok ( ami nálam vannak ) fel lesznek téve ?
Taakii
SK! Addikt!

HozzászólásSzerző: Cseridoki » 2015.02.04. 20:41

Feltettem ide nektek két nagyon f@sza videót, ti meg még csak meg se mukkantok róla!!! :evil: :evil:

Túró a fületekbe!!! :evil: :evil:
Cseridoki
SK! Addikt!

ElőzőKövetkező

Vissza: Somogy Megye