Peti92x írta:indianajones írta:Na most korábban volt itt szó arról, hogy valakinek azért megy 80-at a motorja, mert többek közt "terelőgátas" dugattyú van benne. Ezen sokat gondolkodtam, de valahogy nem értem. Simsonról lévén szó, ezek Schnürle, magyarul huroköblítéses 2T motorok. A terelőgátas, vagy más néven "tarajos" dugattyúval ellátott 2T gépek viszont keresztöblítésesek. Szóval ezzel valahogy el vagyok akadva.

Igazad van hülyeséget mondtam, nem terelőgátas, mert az azt akadályozza meg, hogy a friss keverék a kipufogó nyílásba kössön ki, illetve ez keresztöblítéses, csak a vezérlés meg van "hangolva", vagyis előbb nyit és több anyagot kap a felömlőn keresztül (dugón alakítva van, mert ut. gy. hengerből nem nagyon lehet kifaragni a hüvelyt).
Ehen. Hmmm...
Olyan karbihoz nincs tűm, mivel olyan karbim sincs.
Tényleg sok búcsú lesz. A szennai hurkafesztivált, a mesztegnyői rétesfesztivált, a bőszénfai lecsófesztivált kihagytad a nemesdédi búcsúval együtt, ahol megtekinthető és ki is próbálható Kovács Gyula, vagy Makkai Dezső istóriás roma állampolgár mutatványosok céllövöldés sátra.
Nagykanizsán idén nem lesz semmi, nincs rá pénzük. Szentlászlón a Keke Motoros Farmon, hogy lesz-e valami, azt még nem tudom.