!!  ÚJ  !!
Modellező CD-Könyvtár


 

Elkészült a Modellező CD-Könyvtár. Új 1.3. Verziója. A lemezem 150 archivált cikk, írás, teljes könyv található, és az írásokhoz tartozó 58 db. nagyméretű tervrajzmelléklet. A lemez "autorun" rendszerű, így a meghajtóba helyezve azonnal elindul a CD-könyvtár. A könyvtár HTML alapú, ezért a számítógépre nem kell semmilyen plusz programot vagy alkalmazást telepíteni. A CD-Könyvtárban elérhető írások elsősorban a repülő- és hajómodellezés témakörbe tartoznak, de vannak általános technikai, ismeretterjesztő jellegűek is. Olyan ritkán tárgyalt témákban is található rajta több információ, mint a sárkányozás, hőlégballon-sport, sárkányrepülés. A tervrajzmellékletek nagy méretűek, azok nagy méretben, torzulás nélkül nyomtathatóak.

 

 

A CD-könyvtár követi a hagyományos könyvtárak betűrendes katalógusrendszerét. A nagyméretű rajzok külön Rajztár-ból is elérhetőek.

Az írások html szerkesztettek, azokra a böngésző keresője használható. Az alkalmazott színek, és betűtípusok a huzamosabb idejű monitorról olvasást segítik.

 

 

A könyvtárban válogatott cikkek, cikksorozatok olvashatóak a Modellezés, Repülés, Haditechnika, Magyar Repülés, Ezermester, Aero História, Magyar Cserkész, Hungávia Új Szárnyak, Hobby Elektronika, Ifjú Sólyom, Top Gun, Zászlónk lapszámaiból, valamint néhány idegen nyelvű kiadvány, amelyek a közölt képanyaguk miatt kerültek be a gyűjteménybe.

 

 

A CD-Könyvtár 5 teljes archivált könyvet is tartalmaz:

-Lampich Árpád, Grész Leó

A modellrepülőgépek készítése (1922)

 

-Szabó József

A Repülőmodellezés elmélete (1933)

 

-Petrik Ottó

Légpárnás jármű modellje (1978)

 

-Winkler László

Repülőmodellezés haladók számára (1950)

 

-Dr. Ordódy Márton

Sárkányrepülés (1980)

 

 A Modellező CD-Könyvtár vételára, postaköltséggel együtt 1500 Ft, utánvétes vásárlás esetén az ár az utánvételi díj mértékével növekszik.

 

SRY MODELL 2008