SCALE MODELLNEK

ALKALMAS REPÜLŐGÉPEK

4.


  Összegyűjtöttem néhány olyan egyszerűbb szerkezetű repülőgépet, melyek alkalmasak scale modellként való megépítésre. A rajzok rájuk kattintva új ablakban, nagy méretben megjeleníthetőek.

 

AVIA BH-10

 Az AVIA repülőgépgyár híres BH vadászrepülőgép/sportrepülőgép sorozatának egyik darabja. Enyhén trapézikus, dúccal kitámasztott alsószárnyas kialakítású. A törzs egyszerű, doboz szerkezetű.

Bowers Bi Baby

Az Experimental kategóriás Bowers Fly Baby kisrepülőgép egy ritkább verziója. Az eredeti Fly Baby egyfedelű, nyilazatlan alsószárnyas gép, a Bi Baby ennél összetettebb kétfedeles, nyilazott konstrukciójú szárnyakkal rendelkezik. A Fly Baby különféle verziói egyszerű szerkezetük miatt kifejezetten alkalmasak modellként való megépítésre.

Junkers Ju-52 3M

A repülés fejlődésében Hugo Junkers professzor elévülhetetlen érdemeket vívott ki magának. A korszakos jelentőségű Junkers F-13 utasgéppel megkezdett fejlesztőmunka csúcsa a Ju-52 3M utas- / teherszállító repülőgép. A gép híres volt elnyűhetetlenségéről és jó repülőtulajdonságairól. Modellként való kivitelezése nem könnyű feladat, de egy ilyen kultikus repülőgép megéri a fáradozást.

Pilatus PC-7 Turbo Trainer

A svájci Pilatus cég turbólégcsavaros kiképző repülőgépeinek egyike. A formájával tervezési divatot teremtett, és elnézve az arányos, kiegyensúlyozott formáka ezen nem is csodálkozhatunk. Modellként való megépítése nehéz és összetett feladat, szép kihívás.  


SRY MODELL 2007

2007.05.31.