SCALE MODELLNEK

ALKALMAS REPÜLŐGÉPEK

7.


  Összegyűjtöttem néhány olyan egyszerűbb szerkezetű repülőgépet, melyek alkalmasak scale modellként való megépítésre. A rajzok rájuk kattintva új ablakban, nagy méretben megjeleníthetőek.

 

Junkers W33L „BREMEN”

  Ez a gép egy igazi különlegesség. A Junkers F-13 alapjain (ami az első teljesen fémépítésű, egyfedelű utasgép volt) épült óceánrepülő, amely sikeresen le is küzdötte a nagy feladatot. Modellként megépítve gondot okozhat a gépet burkoló alumínium hullámlemez imitálása, valamint a fesztáv mentén kifelé növekvő húrhosszú csűrők elkészítése. Nem egyszerű szárnyszerkezetű repülőgép, viszont összességében egyedi, különleges szerkezet.

 

 

Avia B-322

  Az AVIA cég kis kétfedeles műrepülő-, sportrepülőgépeinek egyike. A szárnyak könnyen építhető, téglalap alaprajzúak. A hengeres törzs okozhat némi problémát, de ügyes kivitellel ez is megoldható. Ez egy igazi pörgős kis kétfedeles, hasonló jellemzőkkel mint a közismert Pits Special, és azért annál sokkal egzotikusabb.

 

 

Avia BH-3

 Még egy AVIA, de ez most egy korai vadászrepülőgép. Az AVIA híres BH alsószárnyas sorozatának egy korai tagja. A törzs és a szárnyszerkezet nagyon egyszerű szerkezetű. A gépet soros motorral építették anno, így a bonyolult csillagmotor imitálásával sem kell fáradni. A szárnyak „V” állása is elég nagy, így akár szabadonrepülő modell-ként is megépíthető.

 

 

Sopwith 1 ½  Strutter

 Egy újjabb könnyen építhető kétfedeles, de most az első Világháború légiharcaiból. Itt is az egyszerű téglalap alaprajzú szárny, és a könnyen építhető törzs ami segíti a modellező munkáját. Szerencsére a csillagmotort is gondosan beburkolták, így az sem okozhat gondot.

 

 


SRY MODELL 2008

2008.02.08.