SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 03. - 20:01

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 27. - 20:59 
Site Admin

Mocsári János írta:
A xanax segítsége jól jöhet,de én inkább Unicummal kísérném ,mert attól valahogy mindig pozitívabban látok mindent!!

Na-na csak óvatosan, mert mint a mellékelt ábrán látható az Unicum
tengerész ital, aztán a végén a repülőgépeid között megjelennek a
hajómodellek is :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 28. - 6:09 

Helló!
Mond valamit SRY mester,mert az egyik ismerős megépítette a Csibor TT-65 hajót,hát az élőben több mint lenyűgöző .Nagyon tetszik,csak hát a hajó nem mindig jön vissza,repülő viszont még sosem maradt fent!
Tisztelettel:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 30. - 10:59 

Mint moderátor részükre kedvező módon nézem az Ócsai Klub
hozzászólásait több okból:

1. Olyan csodálatos és eredményes modelleket készítenek amelyek koncentrálást igényelnek, tehát csak a fantáziájuk nagy a tulzott sörözést illetően.
2. Nem voltam a kicsi vitorlázó modellek versenyén mégis az én CINEGÉM győzőtt Török Laci pilótával. És ez nagy megnyugvást jelent számomra. ( Nem kell mindent nekem se elhinni mármint a megnyugvást illetően!)
3. Végső soron egy nagyon rendes társaság és el kellene máshól is egy, vagy akár több is ilyen klub.
Tamásbá

http://www.youtube.com/watch?v=MUMFZhLI ... re=related

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 30. - 19:04 

Köszönjük szépen az elismerő szavakat!

Csak fél füllel hallottam, de úgy tudom, hogy a Münnich emlékversenyen is megkérik a rendezőt e kategória megrendezésére /kisvitorla/.
Remélem Tamásbá el tud majd jönni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 31. - 8:56 

Majd meglátjuk!
És köszönöm a meghívást.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 31. - 15:06 

Harangozó írta:
Köszönjük szépen az elismerő szavakat!

Csak fél füllel hallottam, de úgy tudom, hogy a Münnich emlékversenyen is megkérik a rendezőt e kategória megrendezésére /kisvitorla/.
Remélem Tamásbá el tud majd jönni.

Én sem bánnám, mert legalább találkoznánk és élőben azért jobban meg lehet nézni modelljeinket, többet lehet látni belőle.

Ami engem illet, a jövőben vissza fogok vonulni, mert holnaptól a kecskeméti Mercedes-Benz M.H. Kft-nél dolgozom és nem nagyon fogok ráérni, de bízom benne, hogy lesz egy kis időm modellezni. :cry:
Hiányozni fog(tok)!!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 31. - 18:04 

Ami engem illet, a jövőben vissza fogok vonulni, mert holnaptól a kecskeméti Mercedes-Benz M.H. Kft-nél dolgozom és nem nagyon fogok ráérni, de bízom benne, hogy lesz egy kis időm modellezni. :cry:
Hiányozni fog(tok)!![/quote]

.....Ja kérem!?...aki szeptember 1-től 600 SL Mercedes-szel fog járni, az már inkább készen veszi a modelleket, és nem fűrészporozza össze a drága Gucci öltönyét!
A sógorodat egy női szív rabolta el közülünk, téged meg egy Stuttgart-i autógyáros.
Nagyon fogyunk!!!

Amúgy meg ne siess annyira a Kecskeméti autógyárba, mert a napokban loptak el 5 tonna, - amúgy építőanyagként nyilvántartott - vasanyagot, a környékbeli fémhulladékgyűjtő-szakkör, szorgos tagjai.
Ha ezt eredetileg a tetőszerkezetbe szerették volna beépíteni, akkor mostanság egy kicsit cúgos és nedves lehet a szerelőcsarnok.....Meg ne fázz!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_500 2010 szept. 01. - 12:08-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 31. - 21:27 

Béla!

Légyszíves kezdj el könyvet írni!
Az lenne a második a vukk után amit szívesen olvasnék.
Ülök a gép előtt, és ismervén téged röhögök.
Nem kicsit, nagyon!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 01. - 17:28 

Harangozó írta:
Béla!

Légyszíves kezdj el könyvet írni!
Az lenne a második a vukk után amit szívesen olvasnék.
Ülök a gép előtt, és ismervén téged röhögök.
Nem kicsit, nagyon!

Tudod Pisti az a baj, hogy a lelki szemeimmel már most látom a "jövőt", miszerint egyre jobban megcsappan a létszámunk!
7-en indítottuk a klubot, de ebből ketten, már-már eltünni látszanak. Tény és való, hogy az Istit havonta egyszer láthatjuk fizikai valójában is, de pld. a Norbi, ha megkezdi a Németországi "kiképzését", akkor havonta csak egy hétvégét fog itthon tölteni, de azt sem a mi köreinkben. Vagy hoz magával egy vérbeli brünhildát ( szőke hajjal, kék szemmel, és lapát fogakkal ), vagy, egy hazánkban trenírozott példánnyal fogja elütni az idejét.
Miután elkezdi a Kecskeméti melóját, kénytelen lesz odaköltözni, mert egy kicsit macerás dolog naponta 120 km-t autózgatni.

Most nézzük a Lacit! Ha idén még kétszer "napszúrást" kap, akkor őt sem látjuk többé!......van még egy pár verseny, így minden esélye megvan rá!

Józsi! Neki meg leégett a betonkeverője, így jelenleg nincs módja rá, hogy "beburkolja" a gépeit......szerintem protezsáljuk be egy "habarcs" gyárba raktárosnak!

Zoli! Gondolom hallottál róla, hogy új hobbit talált magának a drága!
Minden héten összetöri magát a melójából kifolyólag.
A múlthéten például, egy emeletet jött le, lépcső és lift nélkül, csakis a komplett födémszerkezetet használta erre a célra.
Állítólag olyan jól sikerült eme manővere, hogy a Rippel-fivérek, már fel is vették vele a kapcsolatot, mert lízingelni szeretnék tőle a mutatványt!
( Fél éven belül láthatjuk az RTL Klubon a produkciót! )

Szóval maradunk ketten, az meg ugyebár kevés egy klubhoz. Innentől már csak duó leszünk!

De komolyra fordítva a szót!

Nem fogok könyvet írni, már csak miattad sem.
Most gondolj bele! A hülye könyvemet olvasgatod meló közben, és az "átszelleműltség" miatt elbarmolsz egy komplett antik orgonát, aminek is egyenesági következménye, hogy a hívők a mise alatt a sekrestyés fiúktól elcsent füstölőkkel próbálják meg eldugaszolni a hallójáratukat.
Láttál te már egy komplett gyülekezetet, az orvosi rendelőbe vonulni, füstölő fülekkel? Bitang egy látvány lehet!

Ráadásul az egyház azonnal inkvizíciós pert akasztana a nyakamba, és Ócsa felújított főterén, máglya általi halálra itélne. Tudod nem szeretnék, vasúti talpfákból összeácsolt máglyán izzani!....tudom, jó csaj volt az "orléans-i szűz", de azért nem szeretném, ha ez lenne a közös érdeklődési kör, ami összehoz minket "odafent". Inkább maradok a jól megszokott, ósdi csajozós szövegnél!

Más! Tegnap azért nem mentem át hozzád, mert nem volt kedvem a motoron szétázni! Majd pénteken bepótoljuk, és viszem a videokártyát is, csak kell rá egy csatlakozó, amit vagy a Laci, vagy a Norbi letépett róla, mert kellett nekik valamelyik géphez.

Ha a hétvégén lesz verseny, akkor kimegyek "stopperos-csávónak". Biztos lehetsz benne, hogy minden kategóriában három totált repülsz, még akkor is, ha az első startodnál fűrészport csinálsz a gépeidből!........de sok sörödbe fog ez kerülni!!!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 01. - 20:56 

Kedves OMBK-sok!

Úgy látom, hogy a "kis vitorlázó" népszerű nálatok. Milyen rendszerű startkampókat használtok ezeknél a modelleknél? Valami mechanizált szerkezetet, vagy csak egy egyszerű kampót, amiről lefordultok a megfelelőnek ítélt magasságban?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 01. - 21:02 

Kedves Klubbtárs !
Sajna nekem nem mérhetsz.
De ha vóna egy olyan stoppered ami egy secund alatt kettőt lépne, az lenne az igazi!

Igazad van ezekkel a változásokkal kapcsolatban a klub felől.
Ezekkel viszont tenni nem kell semmit.
Ha valaki ide akar tartozni, az megteszi akárhonnan. Egy éve még nem volt semmilyen helyezettünk, most meg antikban ellenfelek lettünk.

Viszont ha hétvégén lenne verseny , tényleg kijöhetnél segíteni.
Azt megköszönnénk.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 01. - 21:15 

A kampóval kapcsolatban.
A sejtésem az, hogy pofátlanul hátra kell vinni a kapót a súlyponthoz képest.
Ha a modellt tudod éheztetve repülni, akkor vidd alá a kampót.
Nekünk állítható kampók vannak feltéve, kb 3cm-t tudunk tolni rajtuk előre és hátra.
A beállításaink nagyon szélfüggőek.
Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy miként repüli a gépét.
Nekünk bevált az, hogy repüljük egymás masináit és mindenki beállítja a sajátjaként a gépet. Majd ezután a tulajdonos dönt a végleges beállításról.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 02. - 20:06 

Kedves Harangozó!

A kampó kérdésem talán nem volt érthető. Én arra lennék kíváncsi, hogy egy közönséges derékszögben meghajlított acélhuzal a kampó, vagy alkalmaztok valamilyen szevós kioldású szerkezetet is a karika elengedéséhez? Az állíthatóság amúgy hasznos dolog, a szabadon repülőinknél is alkalmazzuk.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 03. - 7:11 

A multkori versenyt nyert CINRGE modellen A SÚLYPONZBAN LÉVŐ
DERÉKSZÖGBEN MEGHAJLÍTOTT CSŐRŐS FOGÓVAL KIALAKITOTT KICSI ÖBLÖSÉG ÉS A " LEFOLYÓ " RÉSZ KIALAKÍTÁSÁVAL
elkészített starkampó volt.
Azért tudom ilyen részletesen mert a modellt én csináltam.
Ezzel a kialakítással NEM TÖR KI A MODELL ÉS NEM AKAD LE VÁRATLANÚL MÉG MEREDEK EMELKEDÉS ESETÉN SEM.

Ettől függetlenűl a szervóval oldható startkampó a legjobb!
De szintén a súlypontban!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 szept. 03. - 7:53 

Elküldve: Pént. Szept. 03, 2010 7:29 am Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

Elküldve: Pént. Szept. 03, 2010 7:28 am Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

A modellekről képek és videók RÉSZEMRŐL LEKÖZŐLVE-HOZZÁSZÓLVA ezentúl-ÚJBÓL- a KLUBHIREKBEN TALÁLHATÓK!
" A mai nap képei és videók" ciszó alatt.

Igy nem zavarom meg a szakmai hozzászólásokat.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 37  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra