SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 06. - 19:32

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 03. - 16:13 

Fent van az önnálló " SAM 5 " Topics!
És találtam négy modell fényképét, feltettem.
Tamásbá

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 12. - 14:09 

Na helló szaktársak!!
Azért ezt az oldalt sem kéne elhanyagolni!
Persze sejtem én,annyira dolgoztok,hogy nincs időtök megnézni,netán írni egy két sort,,,, Azért beszámolok azokról amik most készülnek,persze csak nagy vonalakban.Bejlánk 1000rrel reszeli Demon Vandált,ez nem titok!Acher,egy nem kicsi antikot bütyköl a maga oktatóan precíz módján... ez titkos!! Harangozó barátunk beleszerelmesedet(gyönyörű szó)egy kis nyomoroncba!!!Szerintem,,, ez is titkos... Simisti,, asszem ,,kis időre áttért a teherszállításra, legalább is egy nagy kit gépmadarral koccolja a csillárt,,,Nojbi sajnos,mostanában merkadest szerel,Németországban,pedig őt várja a Ju 52 es,,, Bóldy pediglen egy szép kis gumi épít,ami az első saját építése,,, Tarzanzoli a régebbi madarakat újítja fel,,asszem!!Jómagam A Hentes,egy 42" Wedgy t kezdek vonogatni,mint általában másodikra sikerül,,(ismét anyagminőséggel küzdök,NE VEGYÉ patex kontakt ragasztót! csak pálmatex et!!!)Persze ez is titkos,,Texaco ban akarok vele indulni,(kicsi a nagyok között) :D Szóval,dolgozgatunk és lassan haladunk!!! :roll:

( Igaza van " ne is "hanyagoljátok el és már előre gratulálok az új modellekhez, Tamásbá)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 12. - 14:13 
Site Admin

A DÉMON-VANDÁL prodzsekthez annyit, hogy megérkeztek a rajzok, és
faragom a hozzá tartozó oldalt! Azt nem igérem, hogy holnap reggelre
meglesz , de igyekszem.

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 12. - 15:40 

Előre is köszönjük!
A tegnapi kisklubnapon,tájékoztatott minket a Demon Vandal "programigazgatója" Raptor Bejla barátunk,hogy a rajzokat átküldte,nemsokára beindulhat az építés,
Ezúton is kívánok mindenkinek jó és szórakoztató építést a modellhez.Reméljük megépül jó néhány madár és sikerül verseny is rendeznünk!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 12. - 23:22 

Kedves "Kollégák"!

A pénteki klubnapra - a Harangozó klubtárs kérésének elegettéve - pendriv-on viszem az antik tervrajzokat.

Vitorlázó: 149db ( ebből 50 inch alatti - 44 db, 50 inch feletti - 105 db )
Gumis: 109 db
Robbanómotoros: 290 db

Ez 548 rajz!!! Reményeim szerint ezekkel azért ellesztek húsvétig. Most egy jó darabig ne piszkáljatok, hogy keressek rajzokat a neten. Már monitor alakú a szemem!
A rajzok kb. 70-80%-a használható, megépíthető!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 13. - 7:32 

Kedves " Raptor67"!
Légyszives az antikmodelltző Topics " Média " fejezetében közkincsé tenni a tervrajz VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGET.
Igen csak úgy javaslom, ha a fáradozásodat megháláják
anyagiakkal is!
Ez adómentes azt hiszem Kétszázezer Ft,-ig.
Üdvözlettel Tamásbá

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 13. - 18:23 

antikos írta:
Kedves " Raptor67"!
Légyszives az antikmodelltző Topics " Média " fejezetében közkincsé tenni a tervrajz VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGET.
Igen csak úgy javaslom, ha a fáradozásodat megháláják
anyagiakkal is!
Ez adómentes azt hiszem Kétszázezer Ft,-ig.
Üdvözlettel Tamásbá

Üdv Tamásbá!

Ezzel kapcsolatban azért vannak kételyeim, fentartásaim!
A rajzokat nem én terveztem, csak egy kis ügyeskedéssel, vagy szerencsével lehúztam őket a megfelelő oldalakról, ahonnan bárki leszedheti őket, tehát ezért pénzt kérni gusztustalan dolog lenne részemről! Az erre elbarmolt párszáz órám miatt viszont megint csak faramuci dolog lenne anyagi ellenszolgáltatást kérni, hiszen ez a saját szocproblémám. Senki nem követelte tőlem, hogy alvás helyett az egeret ráncigáljam az asztalon!

Igaz a rajzok néhol kívánnivalókat hagynak maguk után, ezért én inkább átrajzolom őket. ( legalábbis azokat, amelyeket arra érdemesnek tartok, vagy valakinek szüksége van egy egyből kinyomtatható, pontos verzióra! Ha ezekből az újrarajzolt, méretileg rendberakott, rajzokból kér valaki, akkor az már más kérdés, hiszen dolgoztam velük. Ezekért már talán jár valami "juttatás".
Majd felrakom az - egyre bővülő listát -, és ha valaki(ke)t érdekel, akkor vagy ezen a fórumon, vagy a saját e-mail címemen ( repcsis@freemail.hu ) kérheti a megfelelő rajzokat, amiket mail-ban elküldök egy egyeztetés után.

Amúgy az ötletet köszönöm!

Üdvözlettel: Béla

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 13. - 23:43 

Kedves Hentes klubtársam!

Igen, a csillárt már párszor sikerült lekoccolnom a Cherokee szárnyával, meg ugye a kis versenyautómba is csak kisebb hajtogatások árán tudom betuszkolni, de az az igazság, hogy még így 2 év eltelte után is az utamat keresem eme szép sportban. Egy kívülálló nem is gondolná hogy a modellező repülésnek ennyi "változata" lehet. Minden gép más és más stílust követel meg magának, én próbálok belekóstolni a lehető legtöbbe, amíg tehetem, de tavasztól a téglacipelésé lesz a főszerep...
Amúgy csak mellékesen, a nagy gépsárkány mellett azért ha nyugdíjas tempóban is de épülget az én gumimotorosom is.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 14. - 8:42 

Kedves " Raptor67"!
Én is igy vagyok vele még soha nek kértem rajz után némi elenszolgáltatást, de más után sem nagyon!
Ezek a rajzok szintén az én izlésemnek megfellöen vannak elkészítve
részletezve stb úgy mint nálad.

Igy jobb a helyzet " csak tudod próbáltam haladni a korral"!
De nagyon köszönöm, hogy igy állsz a dolgokhoz EZ NEKEM IS JOBBAN MEGFELEL!
Ugye nézitek a sok rajzot ami fent van a SAM5 honlapján?

Üdvözlettel Tamásbá

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 14. - 16:43 

SimIsti írta:
Kedves Hentes klubtársam!

Igen, a csillárt már párszor sikerült lekoccolnom a Cherokee szárnyával, meg ugye a kis versenyautómba is csak kisebb hajtogatások árán tudom betuszkolni, de az az igazság, hogy még így 2 év eltelte után is az utamat keresem eme szép sportban. Egy kívülálló nem is gondolná hogy a modellező repülésnek ennyi "változata" lehet. Minden gép más és más stílust követel meg magának, én próbálok belekóstolni a lehető legtöbbe, amíg tehetem, de tavasztól a téglacipelésé lesz a főszerep...
Amúgy csak mellékesen, a nagy gépsárkány mellett azért ha nyugdíjas tempóban is de épülget az én gumimotorosom is.

Szia Istika!

Teljesen egyetértek Veled! Ez az "útkeresős"-project nálam is működik!...mind a modellezés, mind a "párkeresés" kategóriában. Kóstolgatok, ízlelgetek, néha harapdálok, - mint fehércápa a hungarocelfókát - és ha úgy érzem, hogy na ez az igazi, akkor oda teszem a voksom!
A 10 évnyi házasságom alatt is kénytelen voltam belátni, hogy műfókát fogtam! A modellezésben nem szeretnék így járni!
A gépeim - ugyanúgy, mint Neked - lehet, hogy lassan készülnek, nem úgy, mint egyes barátainknak, akiknek a munkaidejük is ezzel a tevékenységgel telik, de azért szép lassan haladunk. Én nem akarom a világot megváltani az elkészült modelljeimmel, egyszerűen csak a saját magam szórakoztatására készítem őket. Nálam sem alapfeltétel, hogy majd egy versenyről kupával térjek haza! Ha majd sikerül, annak nagyon fogok örülni, de ellenkező esetben sem fogok beugrani a Lajosmizsei-gyors alá. Ez ugyan olyan, mint a motorozás! A Te géped gyorsabb, mint az enyém, de az enyém meg gyorsabb, mint másoké, tehát ebből nem fogok lelkiporoblémát okozni magamnak.

Igazság szerint nekem azzal is tele van a "hócipőm", hogy:

- Azt a gépet én építem meg!
- Nem! Azt én építem meg!
- De akkor is én építem meg! Te válassz magadnak másikat!

Ezt gyerekesnek és bosszantónak tartom. Ez az igazi Ovis Valóvilág:
- Az én apukám akkor is messzebre pisil, mint a tiéd!
Ennyi erővel, Neked minden kék Trabantost lekellene szurkálnod az országban! Igazam van, vagy igazam van?!

Ezért is találtam ki annak idelyén a "Démon Vandál"-versenyt. Mindenki azonos feltételekkel, a saját ügyességének köszönhetően érhet el eredményeket, - amiket igaz, hogy majd nem jegyeznek a nemzetközi, sőt még csak az országos berkekben sem, - de aki ott lesz, az remélhetőleg egy jó, "bulizós", haverkodós napot tudhat a magáénak.

Amúgy meg a tavaszi "téglacipeléshez" sok szerencsét és kitartást kívánok!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 14. - 17:17 

antikos írta:
Kedves " Raptor67"!
Én is igy vagyok vele még soha nek kértem rajz után némi elenszolgáltatást, de más után sem nagyon!
Ezek a rajzok szintén az én izlésemnek megfellöen vannak elkészítve
részletezve stb úgy mint nálad.

Igy jobb a helyzet " csak tudod próbáltam haladni a korral"!
De nagyon köszönöm, hogy igy állsz a dolgokhoz EZ NEKEM IS JOBBAN MEGFELEL!
Ugye nézitek a sok rajzot ami fent van a SAM5 honlapján?

Üdvözlettel Tamásbá

Köszönöm Tamásbá, hogy egyetért a nézeteimmel!
Sajnos abban is igaza van, hogy a mai kor semmi másról nem szól, mint az egymás lehúzásáról!...ez valahonnan a közelkeletről gyűrűzött be kicsiny hazánkba, ami ellen sajnos nem sokat tehetünk!
A SAM5 honlapján látható rajzokat mindig "átnyálazom"! ...de - és ezt most nem kritikaként említem! - a kabinos gépek ( ezekért nem igazán rajongok ) kivételével, az összes rajz megvan! Vannak olyan rajzaim is, amiket szószerint "eldugott" oldalakon találtam meg, de ezeket is szívesen megosztom másokkal. Mint azt az előző hozzászólásomban is említettem, engem nem éltet az a tudat, hogy csak, és kizárólag nekem legyen meg egy gép! Sőt! Jól esik, ha más is felfigyel egy arra érdemes darabra, és megépíti. Van annyi modell, hogy ha minden magyar modelező legalább 3-at megépít, akkor sem biztos, hogy két egyforma gép fog egy versenyen szerepelni!
Például, az amerikai "modellezőtársak", még inkább az irigyebb kategóriába tartoznak! Létezik egy gyönyörű modell, ami nagyon megtetszett, de hiába kérem a yenki modellezőket, hogy küldjék át e-mail-ben a rajzait, nem teszik, holott versenyen biztos, hogy nem fogunk összeakadni egymással. Olyanoktól kértem a rajzokat, akik megépítették és repülik az említett tipust, mégis arra hivatkoznak, hogy csak papíron van meg nekik a gép rajza. ( Lee-tábornok biztosan nem lenne büszke rájuk! )
Most őszintén! Pont az USA-ban, ahol már 2 doboz mogyorókrémhez is adnak egy scannert, nem lehetne megoldani a rajzok scannelését és elküldeni?!
De mindegy! Még turkatyolok egy kicsit a neten, és valahol, valakinek a gépén csak megtalálom a rajzokat, és akkor az Úr vigyázzon rájuk, mert kíméletlenül lehúzom őket!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 14. - 18:50 

Ok!És köszönöm.
Tamásbá

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18. - 14:36 

Üdv szaktársak!
Ma klubnap van a Tarzanzolinál!Remélem leszünk páran.Csak hozzáteszem,az Ásher barátunknak tegnap elött volt a szülinapja,asszem fél évszázados lett!Harangozó szakinak pedig holnap lesz,de nemtom hanyadik,ő még fiatal titán!Kedves Bijla barátom,ha netán, esetleg,tudnál hozni 1 Demon Vandal rajzot amit másolni lehetne,az jó lenne.Tudod,nekem nincs nyomatóm,meg amúgy sem értek a számológéphő,mer,hogy útálom,,,
Ha a kedves kívülállók esetleg nem értenék a köztünk zajló kommunikációt,vagy annak hiányát,ez azért van mert mi ilyen egyszerűen lépünk kapcsolatba egymással,hallótávolságon belül! :D
Még valami,ne virággal köszöntsük fel őket,,,attól kiszáradnának,,,
Tehát,munkára fel!
Udv:LL

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18. - 15:37 

Majd el felejtem!!!
Szavazásra,felhívás,a Repüléselmélet topic-ban.
Egy nívós szakkönyv kiadása kerülhet veszélybe,ha az érdektelenség elhatalmasodna a modellezők között!Legyetek szívesek és szavazzatok,bárhogy is gondoljátok.
Ja,csak annyit mondanék még,hogy ezt az oldalt is(Repüléselmélet)olvasgassátok,és ajánljátok mindenkinek. A "mitől repül?" kérdés már alig érdekel valakit,.Mivel ez egy hobby ez nem kötelező.A munka,az kötelező lenne,de ahhoz sem ért mindenki.Bocs az eszmefuttatásér,de ebbe sokszor ütközöm,mert egy kis modellezőboltban dolgozom.Szerencsére azért vannak akik értik mit akarok ezzel... Előre is köszönöm nektek.
Üdv,LL

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2011 jan. 18. - 18:10 

A Hentes írta:
Majd el felejtem!!!
Szavazásra,felhívás,a Repüléselmélet topic-ban.
Egy nívós szakkönyv kiadása kerülhet veszélybe,ha az érdektelenség elhatalmasodna a modellezők között!Legyetek szívesek és szavazzatok,bárhogy is gondoljátok.
Ja,csak annyit mondanék még,hogy ezt az oldalt is(Repüléselmélet)olvasgassátok,és ajánljátok mindenkinek. A "mitől repül?" kérdés már alig érdekel valakit,.Mivel ez egy hobby ez nem kötelező.A munka,az kötelező lenne,de ahhoz sem ért mindenki.Bocs az eszmefuttatásér,de ebbe sokszor ütközöm,mert egy kis modellezőboltban dolgozom.Szerencsére azért vannak akik értik mit akarok ezzel... Előre is köszönöm nektek.
Üdv,LL

Szóval MIT AKARSZ EZZEL?!
Különben tényleg!: - MITŐL REPÜL?

Amúgy díjjazom a meglátásodat! Kivételesen, most szemüveg nélkül is jól látod a dolgokat!
A szülinapokról szólhattál volna egy kicsit korábban is, bakker!

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 37  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra