SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 16. - 19:54

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 30. - 17:34 

Helló!

Légi felvétel az EB helyszínéről,két részletben.

http://youtu.be/PoE_ndDvDhE

http://youtu.be/__pkaI7sE4M

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 jún. 30. - 18:25 

Néhány kép az 1/2 Texaco ról.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Az utolsó startom már a naplemente árnyékaiban kezdődött.
Picit állítottam a súlyponton,sok lett! De talán pont ezért vitte el a felszállópálya betonjáról felszálló esti termik.Ahogy mögém került,kezdtem a sétát a reptér vége felé! Kb 200 m után,úgy éreztem,hogy legalább annyian néznek mint egy rossz focimeccsen a bírót! A pici Kerswap-ot a starthelyről már csak távcsővel látták. Én tartottam vele a lépést,valójában nem vitte a szél túl gyorsan,csak én nem akartam túlságosan nyomni neki,inkább a séta. Mögöttem megjelent Pista barátom robogóval,indult is a modell után! De csak a kifutótól kb 30 m re jutott,akkor ért alá!! Tehát nem volt messze,csak a szemünk csalt a szürkület miatt. Magamtól néhány méterre szálltam le,Pista betaxizott a depóba. Később kiderült ez elég volt az első helyhez!!! :lol:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 01. - 19:09 

Helló!

A verseny alatt ,szó szerint repült az idő!
Persze azért voltak szabad délutánok amikor kedvünkre repülhettünk.
Pista elhozta a Ferbert,én pedig a DG-67 et,jól összeszokott modellek és persze pilóták!!!

Kép Ezzel az utánfutóval érkeztünk,nem kevés modell volt a dobozokban.
Pista mindnyájunknak adott egy általa készített dobozt,így sérülésmentesen szállíthattuk a madarakat.
Kép Kép Kép Kép Kép Több felszállást csináltunk,de sajnos az én modellem mindig korán leakadt,valami műszaki hiba folytán. Ettől még jókat repültünk.
Egy fiatal sport bíró akit Barnának hívtak (sajnos a vezeték nevét nem tudom) egyébként F5J versenyző,kipróbálta az öreg DG-67-est. Elismerően beszélt a kis modell vezethetőségéről,jó indulatáról. Próbáltuk megfertőzni a kategóriával,ha netán kedvet kapna rá valószínűleg rommá verne minket,a vezetési tudása és "termiklátó"képessége révén! :o
Barna a képeken csíkos pólóban,zöld sapkában van. Közben megtudtam!!!
Fejes Barnabás a becsületes neve.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 01. - 21:34 

Sziasztok!

Úgy vélem ezen az oldalon EZT leírhatom!

Remélem senki nem él majd vissza vele.
Amikor megláttam egy közösségi oldalon ezeket a képeket,ráadásul ebben a sorrendben amiben majd nektek is megmutatom,én is szomorkás lettem!!! :cry:
Senki ne értse félre,ez a győzelem a fél Texaco-ban és a második helyem a nosztalgiában hihetetlen örömmel tölt el !! De tudom,hogy az élethez és a versenyzéshez,meg még sok máshoz is hatalmas SZERENCS kell. Nekem most meg volt. Nálamnál sokkal nagyobb tudású barátok csúsztak le a dobogóról. Amikor készültünk az EB-re én a vitorlával repültem a legtöbbet.
A legjobb tudásom szerint építettem ujjá a Cirrust mert szerettem ezt a modellt,bárhogy is látták ezt mások a tavalyi EB-n. :oops:
Ha a Cirruss-al "csak" a döntőig eljutottam volna,és semmi más nem sikerül,én akkor is nagyon boldog lettem volna. Küzdöttem is foggal,körömmel,szakadó esőben érte. Az utolsó startokat Berkó Gyuri társaságában,és csendesen áztató esőben dobáltuk egymástól néhány méterre. Gyuri a maga 100% ával három totált dobott!! Magamban átkereszteltem a Csórit, Tengeralattjárónak, mert az eső ben olyan jól repült! :o Az én utolsó startom már a damilon műrepüléssel kezdődött!
Kettőnk között egy Olasz versenyző "csodálatos legyező manővereket mutatott be".Próbáltam letükrözni a mutatványát,na nem azért mert tetszett,hanem mert féltem az ütközéstől! :x Sikerült,balra,előttem leakasztott(de tőlem jobbra startolt)!! Túl éltem!! Kicsit alacsonyabbon voltam mint terveztem,de legalább egyben!
Megdöbbentem,amikor a Cirrus is emeléseket fogott,pedig akkor már "nagyon jól esett". Gondoltam,ez a tengeralattjáró üzemmód valahogyan javítja a modell teljesítményét,netán csökkenti az ellenállását. Próbáltam koncentrálni a feladatra! Mikor már túl voltam a harmadik percen és a modell vagy 150 m magasan egy laza emelésben volt,kezdtem bizakodni,
talán meglehet a harmadik totálom és a vágyam teljesülhet!!! :)
De neeem!!! Ekkor egy CSÚNYA,kicsi, kék orrú repülő alám lőtt!
Vadul kereste azt a pici emelést amiben én úszkáltam,körberepült,jobbról,balról,alulról támadott! Annyira beparáztam egy esetleges ütközés miatt(kb másfél percem lehetett a totálig),hogy hagytam a gépet kicsúszni jobbra a műrepülő pacsaságtól. Ez lett a vesztem,mert már nem tudtam visszajutni a tuti helyre. A kék orrú Pacsamadár is semmi perc alatt a vizes fűben volt,de én is! Picivel több mint fél perc kellett volna a tutihoz,de nem volt!
Íme a Pacsamadár!

Kép
De a java csak most jön!

Kép Kép Két csodálatos fotó az akárhanyadik startokról,mert gondolom nem a fotósnak pózoltak!
Figyelmesebb szemlélődők talán azt is észreveszik,hogy a modell a 170 m-es jelzés mögött látható,persze,biztos nem onnan engedték el,mert bizonyára tudták a szabályt!!! De ez csak az én elméletem,mert engem kergetett ki egy totált érő helyről.
Persze ami a döntőben történt arról biztos senki nem akar beszélni,vagy de???? :lol: :lol: :lol:

Folyt,köv???

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 02. - 17:41 

AZ A KÉK elejű MODELL NEM ANTIKMODELL ÉS EL SE INDULHATOTT VOLNA A VERSENYEN!!!!

Hol voltak a bírók?
Hol volt a műszaki bizottság?

MI VOLT A VITORLÁZÓ DÖNTŐBEN???

Tamásbá

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 03. - 17:18 

Hallom, hogy voltak "anomáliák". Jó lenne, közel egy héttel a verseny befejezése után erről valami hivatalos értékelést is olvasni. Ma legalább megjött a "hivatalos" eredénylista, bár elég kesze-kusza, néhány szót ahhoz is lehetett volna fűzni. Egy biztos: A kommunikációja finoman fogalmazva nem a legjobb volt ennek az EB-nek, pedig szerintem minden adott volt ahhoz, hogy ne így legyen. A Hentes-Harangozó páros önkéntes tudósításai ha nem lettek volna, akkor még mindíg elég bután élnénk. Amúgy pedig gratulálok az eredményekhez, sokat dolgoztatok. Azért esetetekben most is bejött az az igazság, hogy a műhelyben és a gyakorlótéren eltöltött idő előbb-utóbb meghálálja magát.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 04. - 13:43 

A kék orru modell az Európa bajnok!
Már elnézést de jó volna ha valaki az illetékesek közül nyilatkozna hogyan is történt?????

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 04. - 15:44 

Helló szaktársak!

Úgy látom,tényleg senki nem akarja elkezdeni a vitorlázó döntőjének elmesélését!
Előre bocsátom,hogy bár én is a helyszínen voltam,sok dolgot csak másoktól hallottam! De ettől ez még nem mese!

Tehát!
A döntő csodaszép zárt felhőzet alatt lett elkezdve. Mindenkinek ugyan olyan "jó" ideje volt. Az oldalszél miatt a bírók a tökéletes lebonyolítás érdekében egyesével indították a versenyzőket. Jobbról,balra haladva, mivel a szél balról fújt! Az öt perc kezdetét jelző dudaszó után el is kezdődött a verseny záró része.
Én a felsorakozott 11 döntős középső részén egy Osztrák urat mértem egy hivatalos időmérő társaságával. Mivel egy döntőst,két időmérőnek kellett mérnie ezért kértek fel néhányunkat e nemes feladatra. Mikorra, Kálmán ( ő indította a versenyzőket egyenként és félreérthetetlenül!!!)
az Osztrák versenyzőhöz ért,amit mi mértünk,már jó néhányan küzdöttek a levegőben. Nem volt egyszerű dolguk,mert aránylag kis térrészben voltak összezsúfolódva! Berkó Gyuri be is szorult egy szűk sávba,persze nem járt sok szerencsével,sajnos! Viszont a lényeg az,hogy ez alatt a bal oldalon,a bíró jelét figyelmen kívül hagyva két Olasz versenyző elstartolt!!
A zsinórjuk ekkor keresztbe ráesett a utólag startoló Cseh versenyző startzsinórjára. Nem védeni akarom a Csehet,de gondolom ő sem örült ennek,vagy ki tudja.
Gondolom,megvárta míg az Olaszok leszedik róla a
damilokat és senkitől nem zavartatva egyes egyedül elstartolt és hát nyert. Ezzel csak az a baj,hogy a startja már túl volt az 5. percen!
És míg a többiek egymást kerülgetve keresgélték a picike emeléseket,őt nem zavarta senki.
A megoldás,"talán" az lett volna,ha a két Olaszt kizárják és egy új döntőt indítanak! De valószínűleg ennek sem örült volna mindenki,mert volt akinek leszálláskor megsérült a modellje és nem tudott volna újra indulni.
Gondolom a bírói gárda azért összedugta fejét,de másra nem jutottak.
Az is lehet,hogy pusztán sportpolitikai döntés volt, és az is maradt!

Háttal nem kezdünk mondatot,de Hát én ennyit tudok,vagy csak vélek tudni a dologról. Netán van akinek több az infója az tegyen hozzá,vagy vegyen el az enyémből!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 06. - 17:18 

" gy " barátomnak!!!
Szerintem tökéletes volt a kommunikáció a:
FACEBOOKON!

https://www.facebook.com/groups/270783482975350/

ITT FÉLEZER REGISZTRÁLT MODELLEZŐ VAN!!!!!!

DE ITT:

https://www.facebook.com/

TÖBB MINT FÉLEZER MODELLEZŐ ÉS REPÜLŐS KÖZREMÜKÖDŐ VAN!!
De a terepkerékpárosok is megtalálják helyüket és érdekes beszámolókat küldenek ( sry )
A félezer szakember 79%-a külföldi modellező!

És ehhez hozzájárult Hentes , Török Laci és a szlovák modellezők!
Beleértve Ali A Pali Rabekovi, Frantisek barátunk és többi szlovák " riportert"!

EZ ÍGY IS VOLT ELŐRE MEGBESZÉLVE!

Azt, hogy a Magyar Antikmodellezők Vezetője még nem küldött tájékoztatást ezt az elfoglaltságának lehet magyarázni és biztos hamarosan küldi a fényképeket és ide is felteszi az eredményeket.

Különben:
Lehet szidni a Facebookot, de sokkal modernebb a fénykép és videók feltevése tekintetében IS. A hozzászólásokat is egyszerüb feltenni.

A REGISZTRÁLÁSKOR AZ EMAIL CÍMEN KÍVÜL NEM KELL MÁST MEGJELÖLNI. Legalább is ez a javaslatom! Nem kell születési év, telefonszám, lakcím stb.
A saját fénykép helyett is egy modell képét lehet feltenni.

Azért ne feledjük el a sryforum jelentőségét, de eljárt felette az idő, ez van!

Most is van ami a Facebookon nem működik és csak a sryforumon lehetséges!!!

Tamásbá

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 07. - 20:08 

Helló mindenki!

Úgy látom még senki nem reagálta le az általam leírtakat,már min a vitorla döntőjével kapcsolatban.

Csak egy kis szösszenet amit más tapasztalt,vagy látott!

A két Olasz modellező azért dobta el a modelljét,mert közel voltak az öt perces időhatárhoz. Arról még nincs infóm,hogy hol volt,vagy miért nem ért oda a bíró aki egyenként indította a döntőt. De a lényeg az,hogy a Cseh kolléga azonnal FARKAST kiáltott,pedig még nem is estek keresztbe az Olaszok damilja. (vagy ki tudja??)
Mindezek után engedélyt kapott a startra,,,és Ő nyert,mint már tudjuk!
Na mindegy, lehet,ez a verzió sem az igazi!!! Bár ez már talán közelít!

Jó lenne a valóságot leírni,mer én nem vagyok újságíró! :lol: :lol: :lol:

Valaki? Akárki?...Senki??? :cry:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 07. - 20:20 

Helló!

Visszatérve A Fórum és a Facebok Közötti különbségre,egyik,vagy másik javára.
Számomra ez az oldal sokkal személyesebb,itt nagyobb valószínűséggel olvasnak "csak" modellezők.Ők akiket csak ez érdekli,nem pedig minden más ami már nem a modellezéssel kapcsolatos.
Persze a másik közösségi oldalnak is megvannak az előnyei.
Lehet szelektálni,vagy csak azzal törődni ami minket érdekel,de ha hanyagoljuk a többieket abból általában csak sértődés lesz,és lett is.
Egy szónak is száz a vége,modellezés szempontjából nekem ez a favorit,de a másikat sem fogom hanyagolni!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 07. - 21:27 

A fórum gazdájától tárhelyet kaptunk, ahol valóban kicsit "belterjesebben" lenne lehetőség akár szakmai, akár személyes témákat megbeszélni, a véleményeket kicserélni. Úgy látom, hogy ezt nem igen becsülik azok, akiknek szól a lehetőség. A Facebook más, és leginkább a divat szülötte. Nem is olyan régen múltak ki az ezt megelőző hasonló ihletésű oldalak. Igen ez nem olyan személyes, hanem széleskörű, és ma már világos, hogy létrehozásában ez is volt a cél. Nyílt titok, hogy a Facebookot -és még sok mindent az interneten- a titkosszolgálatok is folyamtosan árgus szemekkel figyelik. Ma már minden jobb munkahelyen szóbeli kérés, hogy bizonyos beosztásokban, és egy adott pozíció felett a munkatársak kerüljék a regisztrációt az ilyen oldalakon. Én sem vagyok a nevezett helyen fenn, és a weboldalamon is egy kicsit ezért rejtőzöm. A facebookolós modellező társaságról már bizonyára van minimum, egy elektronikus dosszié azzal a megjegyzéssel, hogy nem veszélyesek. De akkor is, a jó nénikéjüket! ( Nem a modellezőkét!) Amúgy pedig itt a fórumban ha bizonyos "kukcsszavakat" -most direkt nem sorolom fel- nem írunk le - a fórumos eszmecseréinkben, akkor a "Nagy Testvér" nem figyel fel ránk. Zárszó: Szerencsésebb lenne a szakmai fórumon érintkezni, és nem csak ezért.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 09. - 18:56 

Üdv.

Teljesen egyet értek, nem kell erőltetni a facebookot,meg a többi hasonló oldalt.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 09. - 19:52 

Kedves Skeleton!

Örülök, hogy egyet értesz, bár azt hittem, hogy a hozzászólásommal vihart gerjesztek, de negyvennyolc órán belül Te vagy az egyetlen, aki reagált. A többiek nyilván a Facebookon cseverésznek.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 júl. 09. - 20:59 

Helló!

Nem is igaz,mert én is itt vagyok!!
Bár ma is tettem fel képeket a Facéra de csak azért,hogy minél többen láthassák. A másik amiért megint használom a fent említett oldalt, az hogy a nagyobb felbontású fényképező gépem képeit csak ott tudom gond nélkül feltenni! Sajnos nem butítottam le a felbontást és így 10 M pixeles lett a java.
De jól van ez így ,ha csak a modellezésre használjuk,nem mérgelődünk annyit! :lol: :lol: :lol:

Üdv: A Hentes

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 541 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra