SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 03. - 11:24

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 268 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 13:34 

jj írta:
Ez lenne az 5. Csináljunk utána még egy hatodikat, vagy zárjuk le a vasárnapi sorozatot? ( - és kezdjünk egy újat, mondjuk a Tavaszi Budapesti Regattákat?)
Ha egy kicsit lazábbra vesszük a tempót, havonta egy versenyvasárnap befér a későbbiekben?

Szavazok az 5.-re és a 6.-ra is.

(ha nem a vársoligetben leszünk, akkor kell bójarakó hajó!)

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 14:04 

jj írta:
T. Batali!

Szerintem is klassz ez az RG65, de ez nem a b-közép, mivel ez egy jó régóta létező osztály szerte a világban, csak hát nálunk most (vagy 5 éve...) kezdődik/kezdődött és többnyire nem átnyergeléssel más hajóosztályokból, hanem ezzel kezdve a versenyzést. Itt az indulás okán nem nagyon lehetett beszerezni használtan, eladottan, boltban vett RG65-öst, mivel ezek bizony a kezdeti első épített darabok. Az első versenyzők pedig az első építők, még nincsenek RG65-ös nagy öregek.
Az osztály változatosságából adódóan még nincsen egyértelműen nyerő típus, csak a külhont kukkolva lehet látni egy egy korszak, égtáj, ország preferált hajótípusát az RG65-ben.

Tehát itt és most ez a kezdőkör.

üdv: jj

Szia JJ!

Remélni tudom csak, hogy senkit nem sértettem meg a "b-közép" kifejezéssel!

Az a lényeg, hogy így vagy úgy de ez az osztály is itthon van már.

Szerintem Te is SRY is megtette amit lehetett ezért és ez nagyon dicséretes!

A szekér elindult, már "csak" mozgásban kell tartani :) ...és őszintén megmondva ez is volt az én célom. Semmi több.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 15:03 

mamut írta:
batali írta:

Szólni kellene nekik, hogy létezik MM modellvitorlás is.

http://www.sailing.hu/esemenynaptar?yea ... category=0

Itt elvben minden megvan. Azon az oldalon ne várjátok, hogy az MM szerepeljen. Az oldal gazdája úgy érzi ez nem tartozik rá.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 16:02 

Bocsánat, de off leszek. Ez Feco bácsinak szól legnagyobb sajnálatomra. Remélem azért kijössz!

"„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Boldogan mondtam igent a Budapest Boat Show szervezőinek 2013 első napjaiban arra a megkeresésre, hogy az ország legrangosabb hajókiállításán először mutassam be a nagyközönség előtt a három éves munkával elkészített merevszárny fejlesztésemet, a Hungarian Winget. Kimentem a Vásárközpontba, megmértük a pavilon belmagasságát, kitaláltuk, hogyan férhet be, és miként tudjuk felállítani a 19 m magas szerkezetet. Lelkesen és izgatottan készültem a nagy eseményre. A sors iróniája, hogy röviddel a kiállítás megnyitása előtt sikerült megtalálnom azt a szponzort egy befektetési csoport személyében, akik pénzügyi támogatásukkal lehetővé teszik számomra a Wing tavaszi tesztelésének megkezdését és a további fejlesztést. Legnagyobb sajnálatomra újdonsült szponzorom nem járult hozzá a Wing Budapest Boat Show-n való bemutatásához, annak debütálását ez év áprilisára tervezzük most már közösen. Szomorú vagyok, hogy nem lehetek ott a várva várt kiállításon a Winggel, nem mutathatom meg a nagyközönségnek, de bízom benne, hogy a látogatók megértik és támogatnak döntésemben, hiszen a szponzorom révén újabb lendületet kaphat és felgyorsulhat a Wing fejlesztési folyamata. Szponzorommal együtt a jövőben is azért dolgozunk majd, hogy rövid időn belül mi magyarok is ott lehessünk a merevszárnyas vitorlásversenyek élbolyában. Ezúton is hálásan köszönöm a Budapest Boat Show szervezői által felajánlott bemutatkozási lehetőséget, és mindenkit arra bíztatok, hogy látogasson el a kiállításra, hiszen számos érdekesség és különlegesség várja a Wingen kívül is az érdeklődőket.

Üdvözlettel,

Fekete László, a Hungarian Wing fejlesztője”

Szóval nem lesz szárny a kiállításon.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 16:13 

Köszönöm Belo.
Azért elmegyek a hajó kiállításra.
Üdv.feco 1

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 12. - 19:02 

Visszatérve a VBR-re. Én is szavazok az ötödik menetre. Ha jól emlékszem március 3-at beszéltünk, mint lehetséges időpont.

A hatodik forduló már kissé karcos, mert sűrűsödnek az események a VAM sorozattal. Egyedüli alkalom a március 17, utána már csak áprilisban lesz 'szabad' vasárnap.

Üdv,
Attila

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13. - 5:18 

Belo írta:
mamut írta:
batali írta:

Itt elvben minden megvan. Azon az oldalon ne várjátok, hogy az MM szerepeljen. Az oldal gazdája úgy érzi ez nem tartozik rá.

Tudom, hogy "létezik MM modellvitorlás is" .... hiszen szerepel a főoldalon az is a többi Magyarországon használatos verseny osztállyal együtt. Viszont a RG65 nincs fenn még ott sem, de ezt majd pótlom, hiszen mára kialakult egy szerveződés, redszerezettség vele kapcsoltban.
Valóban nem kell várni , hogy ott a MM annál bővebben szerepeljen, hiszen van egy oldala ahol minden megtalálható vele kapcsolatban.
Az oldalamat akkor hoztam létre, amikor a többi osztállyal foglalkozó oldalt a gazdája eltüntette a színről. Nála ezekkel az osztályokkal helyette csak egy aloldal, mimimális információval foglalkozik már.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13. - 7:36 

riplak írta:
Belo írta:
mamut írta:
batali írta:

Tudom, hogy "létezik MM modellvitorlás is" .... hiszen szerepel a főoldalon az is a többi Magyarországon használatos verseny osztállyal együtt. Viszont a RG65 nincs fenn még ott sem, de ezt majd pótlom, hiszen mára kialakult egy szerveződés, redszerezettség vele kapcsoltban.
Valóban nem kell várni , hogy ott a MM annál bővebben szerepeljen, hiszen van egy oldala ahol minden megtalálható vele kapcsolatban.
Az oldalamat akkor hoztam létre, amikor a többi osztállyal foglalkozó oldalt a gazdája eltüntette a színről. Nála ezekkel az osztályokkal helyette csak egy aloldal, mimimális információval foglalkozik már.

És miért is?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13. - 8:50 

riplak írta:
Tudom, hogy "létezik MM modellvitorlás is" ....

Csak azt észrevételeztem, hogy megtévesztő a címe a modellvitorlazas.5mp naptárnak, hiszen az csak IOM, E, M naptár, és nem a teljes modellvitorlázás, mint ahogy a címe sugallja.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13. - 13:11 

mamut írta:
riplak írta:
Tudom, hogy "létezik MM modellvitorlás is" ....

Csak azt észrevételeztem, hogy megtévesztő a címe a modellvitorlazas.5mp naptárnak, hiszen az csak IOM, E, M naptár, és nem a teljes modellvitorlázás, mint ahogy a címe sugallja.

...hogy ne legyen megtévesztő, átnevezzem: "modellvitorlazas Micromagic osztály nélkül"-re? :? ...vagy "modellvitorlazas 1m-től"re?
A 10-es hazai versenyei is fenn vannak a naptárban. :)

Közben át is neveztem. Remélem ezek után így nem lesz megtévesztő senki számára.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 14. - 9:55 

Sziasztok Uraim!

VBR 5. forduló március 3. Ha az idő engedi, legyen az Omszki tó, ha nem akkor a bevált gőzölgő városligeti, 10 órakor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 15. - 11:12 

jj írta:
Sziasztok Uraim!

VBR 5. forduló március 3. Ha az idő engedi, legyen az Omszki tó, ha nem akkor a bevált gőzölgő városligeti, 10 órakor.

Jelentkezem.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 15. - 11:49 

Sziasztok,

Valernovics Zoltán és Máté (2 és 94 vitorlaszám) szintén ott lesz.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 15. - 14:30 

Sziasztok!

Jövök, mint mindig:
MM HUN-904

Üdv,
Attila

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 25. - 17:09 

Sziasztok Uraim!

Közelg az idő, tehát vasárnap (2013.03.03.) VBR 5. forduló. Legyen inkább Városliget, az bevált és biztos.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 268 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra