SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 01. - 0:50

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 15. - 9:01 

KépKépKép

Kellemes ünnepeket, SRY és Antikos!

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 7:03 

Sziasztok!

újabb kérdésem lenne:
Tudtok valamilyen támpontot adni ahhoz, hogy az F5-M -es hajók kb mibe kerülhetnek, teljesen kompletten összerakva, felszerelve? Az internettes lapokon, ahol találtam árlistát, ott leginkább darabokban árulják, én meg nem tudom mi minden kell bele... egy közelítő, nagyságrendi összegre lennék kíváncsi...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 7:14 

riplak írta:
Sziasztok!

újabb kérdésem lenne:
Tudtok valamilyen támpontot adni ahhoz, hogy az F5-M -es hajók kb mibe kerülhetnek, teljesen kompletten összerakva, felszerelve? Az internettes lapokon, ahol találtam árlistát, ott leginkább darabokban árulják, én meg nem tudom mi minden kell bele... egy közelítő, nagyságrendi összegre lennék kíváncsi...

2000 és 4500 Euro között....

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 7:59 

Köszi Belo!

Elég tág határ.

Újabb kérdésem is van. Szükség van-e az M -ben a negyedik, vagy többedik méretű vitorlázatra? ...vagy azért el lehet lenni nélküle is, az A, B, C-vel is?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 12:45 

Képzeljétek el, megvan az első versenyhajóm.

Az osztály neve: ONE DESIGN CLASS 914 (ODC-914).
annyira friss, hogy szinte még meleg: 2006. augusztus 04. alakult

Az első kérdéseim közt említettem, hogy van vásároltam már egy hajót, SeaCret típusút, amin keresztül egy pici bepillantást nyerhettem ebbe a gyönyörű sportba.
Most találtam egy oldalt http://www.odc-914.de ami ennek a hajónak az versenyosztályba szerveződésével kapcsolatos.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 13:26 

Találtam ott egy érdekes, vagy inkább hasznos PDF fájlt.: http://www.odc-914.de/dokumente/Regelkarte.pdf Igaz 2001-es de talán ...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 14:47 

Inkab itt probalkozz
http://game.finckh.net/indexe.htm
A szerzoje ugyanaz, de ez legalabb aktualis.

Az ODC-vel meg az egyetlen gond, hogy kivel fogsz versenyezni..... :wink:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 15:09 

Nem az a lényeg, hogy tudok-e vele versenyezni Magyarországon! Azért örülök, hogy olyan hajót vettem próbálkozni, ami másoknak a figyelmét is felkeltette. Talán majd ki is növi magát osztályhajóként.
Az rcmodellfórumon az egyik téma a fiatalítás, egy olyan osztály kialakítása, ami olcsó, könnyen építhető, és kezelhető. Szerintem ez is megfelelne azoknak a kritériumoknak, amikről ott beszéltetek.

Az a versenyszabály magyarázat pedig azért tetszik, mert verseny szituációkban magyarázza a szabályokat. Kinyomtatható formában!!!!
A "régisége" pedig a helyzetek túlnyomó többségénél nem érdekes. Aktuális ma is.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 20. - 16:15 

Amit ajanlottam, ugyanaz a pasas irta, animaciokkal abrazolt szituaciokkal, lehet tesztkent csinalni, vagy csoportositva a palya kulonbozo reszei szerint stb...

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 21. - 7:14 

Köszönöm, az ajánlást. Már találkoztam azzal az animációs szabály-teszt oldallal is. Erre a 2001-es pdf. fájlra csak azért hívtam fel a figyelmet, mert kinyomtatható, hozzá lehet csatolni a szabálykönyvhöz. Én emiatt találom nagyon praktikusnak.

Visszatérve a modellezéshez, tényleg szeretném megismerni a véleményeteket arról mennyire van szükség a versenyzéshez a 4. és többedik méretű vitorlázatnak az M kategóriában. Vannak olyan erős szeles versenyek, hogy még a C-nél is kisebb vitorlázattal lehet csak menni? Vagy a C is elég?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 21. - 10:26 

Idézet:
kinyomtatható, hozzá lehet csatolni a szabálykönyvhöz

Ez igaz
Idézet:
Vannak olyan erős szeles versenyek, hogy még a C-nél is kisebb vitorlázattal lehet csak menni

Az M osztalyban nincs ugy meghatarozva mint az egymeteresben a kisebb vitorlak merete. Te hatarozod meg mekkora legyen a B es a C. Lehet a C 170 cm magas, de lehet 110 is. http://www.veliere.rc.go.ro/F5Mhu.html
Olbon voltam olyan versenyen, hogy az vitorla magassaga kisebb volt a hajo hosszanal. En persze csak neztem, nekem nem volt akkora.....

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 21. - 14:19 

Köszi a választ! Éretem is meg nem is.

Az osztály előírásban azt olvastam, hogy egy versenyen három vitorlázatot lehet használni. De viszont sokkal több vitorlázat is lehet egy hajóhoz. Akkor a verseny előtt kell kijelölni, melyik hármat használom, A-nak B-nek C-nek? Amúgy azért kérdeztem, mert a Walicki egy negyedik vitorlázatot is ajánlott, de nem tudom mennyire van szükség amúgy a negyedik méretre. 160 és...vagy 130 cm C rigg.

"5.2.8. Egy vitorlát több vitorlakészletben is lehet használni, ha annak megfeleloen vannak jelölve és nem lépik túl a megfelelo vitorlázat felmérési bizonylatába felvett méreteket. "
Ez azt jelenti, hogy a A, B, C vitorlázatok vitorláit lehet keverni is? pl. A rudazatra A-as orrvitorla, B-s nagyvitorla?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 21. - 19:54 

Ebben a kerdesben sajnos a Naviga szabalyzata nekem sem tunik eleg egyertelmunek.
Ez a szabalyzat tulajdonkeppen az ISAF Marblehead szabalyzatanak egy regebbi kiadasa, amit a Naviga atvett. Erdemes lenne megkerdezni ez ugyben Sailort, ot a masik forumon lattam csak jelen, mert o tobb VB-is reszt vett, kene tudja. En eddig ahol voltam, az Europa kupan is, a kutya sem kerdezte melyik melyik rig :(
Hanem erdekes lehet a kovatkezo ajanlas Bantocktol, igaz ez az ISAF Marblehead osztalyra szol.
http://www.sailsetc.com/downloads/MIM_02_Marblehead_rigs.pdf

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 22. - 12:04 

Kedves Gyula, Antikos, Sry!

Megköszönve eddig kedvességeteket, hogy segítetek eligazodni ebben a számomra új, és gyönyörű sportágban,
KÍVÁNOK NEKTEK ÉS CSALÁDOTOKNAK
BÉKÉS, NYUGODT, ÉS KELLEMESEN ELTÖLTÖTT KARÁCSONYI ÜNNEPNAPOKAT, majd
ÉLMÉNYEKBEN EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!

Zsolt

ui.: remélem a következő évben is feltehetem a közben felmerülő, számotokra esetleg butusnak tűnő, de számomra fontos kérdéseimet...
Talán a másik fórumról is idetalálnak még néhányan akik ezt a sportot űzik, hogy ők is elmondják véleményüket...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára user_33 2006 dec. 22. - 12:44-kor.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 dec. 22. - 12:36 

Köszönjük a többi "szakreferens" nevében is!

Tamásbá

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 200 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra