Szia SRY!
Ez tényleg nagyon szép terep! Az idő meg úgyis nekünk dolgozik.
Bár ma úgy éreztem, ez rám nem érvényes, mert persze nem úgy van az, ahogy Kis Móric elképzeli. Vagyis a korábban büszkén közölt képeim a sebességváltómról már nem érvényesek. Több okból: a házilagos csapágyazás enyhén primitív mivolta miatt időnként túl nagy a súrlódás, de ami még nagyobb baj, a főmeghajtó tengelyek (a kurblisak) középen összeérnek, - ezt eddig is tudtam - de ma rájöttem, hogy ez azt jelenti, hogy ha összerakom, utána szerelhetetlenné válik a dolog, márpedig a legeslegjobb esetben is ékszíjat biztos kell cserélni. Töredelmesen bevallom, én ezt élvezem az egészben. Így ugyanis "újratervezés" (GPS duma) történt, és a mostani szerkezet annyira kompakt lett, hogy kívülről már nem is látszik, mit tud. Jó, persze még nem működik (mert ez egyelőre csak papíron van így...) de maga az "evolúció" nyűgöz le, (és ez tényleg nem rajtam múlik, hanem a szerkezet logikáján), ahogy egy egysejtű szerű tárgyból, amit öt éve kitaláltam, valami egészen bonyolult lesz, mint egy rovar. Egyelőre báb állapotban. Úgyhogy sajnos képek lehet, hogy nem lesznek a hét végén, de a változás bíztató, majdnem fele akkora lesz a készülék. (Ettől még nem biztos, hogy működni is fog, mert a mai próbánál voltak egyébb gondok is - ha túl közel van egymáshoz két lamella, megszorulhat a kuplung - de ennyi bíztató eredmény (...) után nem létezik, hogy arra ne találjak megoldást.
Ha Neked is alkalmas, én a nyolcadika, kilencedike hét végét tartanám legjobbnak tószemlére, (ÉS PERSZE HAJÓZÁSRA) remélhetően addigra az idő is mindent megtesz a hajók kedvéért, de ezt ne tekintsd tolakodásnak, Rajtad múlik. Én egyébként hét közben is ráérek (a munkaidőmet én osztom be, persze a munka mennyiségét az APEH, illetve nem ők, hanem akik őket osztják ki).
Nem irigylem a kacsákat. Ezt a "horgászni tilos" táblát mikor tették oda? Magától süllyedt le, vagy ilyen kicsi volt a vízszint? Van egyáltalán hal a tóban?
Üdv Laci
|