SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 16. - 21:54

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 157 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 feb. 22. - 1:01 

Szia SRY!

Ez tényleg nagyon szép terep! Az idő meg úgyis nekünk dolgozik.

Bár ma úgy éreztem, ez rám nem érvényes, mert persze nem úgy van az, ahogy Kis Móric elképzeli. Vagyis a korábban büszkén közölt képeim a sebességváltómról már nem érvényesek. Több okból: a házilagos csapágyazás enyhén primitív mivolta miatt időnként túl nagy a súrlódás, de ami még nagyobb baj, a főmeghajtó tengelyek (a kurblisak) középen összeérnek, - ezt eddig is tudtam - de ma rájöttem, hogy ez azt jelenti, hogy ha összerakom, utána szerelhetetlenné válik a dolog, márpedig a legeslegjobb esetben is ékszíjat biztos kell cserélni. Töredelmesen bevallom, én ezt élvezem az egészben. Így ugyanis "újratervezés" (GPS duma) történt, és a mostani szerkezet annyira kompakt lett, hogy kívülről már nem is látszik, mit tud. Jó, persze még nem működik (mert ez egyelőre csak papíron van így...) de maga az "evolúció" nyűgöz le, (és ez tényleg nem rajtam múlik, hanem a szerkezet logikáján), ahogy egy egysejtű szerű tárgyból, amit öt éve kitaláltam, valami egészen bonyolult lesz, mint egy rovar. Egyelőre báb állapotban.
Úgyhogy sajnos képek lehet, hogy nem lesznek a hét végén, de a változás bíztató, majdnem fele akkora lesz a készülék. (Ettől még nem biztos, hogy működni is fog, mert a mai próbánál voltak egyébb gondok is - ha túl közel van egymáshoz két lamella, megszorulhat a kuplung - de ennyi bíztató eredmény (...) után nem létezik, hogy arra ne találjak megoldást.

Ha Neked is alkalmas, én a nyolcadika, kilencedike hét végét tartanám legjobbnak tószemlére, (ÉS PERSZE HAJÓZÁSRA) remélhetően addigra az idő is mindent megtesz a hajók kedvéért, de ezt ne tekintsd tolakodásnak, Rajtad múlik. Én egyébként hét közben is ráérek (a munkaidőmet én osztom be, persze a munka mennyiségét az APEH, illetve nem ők, hanem akik őket osztják ki).

Nem irigylem a kacsákat. Ezt a "horgászni tilos" táblát mikor tették oda? Magától süllyedt le, vagy ilyen kicsi volt a vízszint? Van egyáltalán hal a tóban?

Üdv
Laci

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 feb. 24. - 23:57 

Sziasztok!

Kicsit kezd elegem lenni a hülyeségemből, ez a sebességváltó nagyon utálatos. Valamiért most nem működik a "képfeltöltés" oldal ( a másikat meg nem kezdem megtanulni), úgyhogy a képeket egyelőre nem tudom feltenni. A probléma az, hogy valamitől excentrikus a szerkezet, de mivel összerakott állapotban nem látok bele, nem tudok rájönni, mitől. Sejtéseim vannak, egy hibát már találtam is, de utána is feszül. A dolgot nehezíti, hogy amíg teljesen össze nem szerelem a motor mechanikával, addig csak "visszafelé" tudom próbálni, vagyis a kurblis tengely felől a csigakerekekig, holott a működési elv fordítva van. Elvileg elképzelhető, hogy akkor működik. Na de ez legyen az én gondom, most tehát egy kis szünet lesz, amíg külön "munkapadon" kísérletezek.
Addig is őrizzetek meg a szép emlékek közt.

(Ez a Walrus nézésre nem vonatkozik!)

KL

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 márc. 11. - 23:21 

Sziasztok!

A nagy hallgatás után rövid búcsú következik: bár reménykedtem, hogy a sebváltóm még "szezon előtt" elkészül, de nem adta a Vizek Szelleme. Most viszont ostromgépet csinálok, egyelőre csak egyet, aztán meg már itt a május, úgyhogy lemaradtam.
De addig se felejtsetek el, minden nap elolvasom, amit írtok!

Üdv
Laci

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 27. - 0:32 

El se tudjátok képzelni, mennyire irigyellek titeket, de hát sajnos az ostromgép építés még mindig tart. (Persze a sajnost idézőjelben értem.)
Ha valakit érdekel, hol tart a dolog, a következő fórumon megnézheti. Egyelőre nem a legfrisebb állapot van fent, de majd a héten (ahogy a végkifejlet felé halad) lesznek aktuális képek is.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9130313
Addig is jó vizet mindenkinek!
KL

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 ápr. 27. - 5:54 
Site Admin

Szia!

És a várostrom mikor lesz? Jók nagyon ezek a gépek, főleg, hogy fából
vannak. Az ember csak pislog, hogy miket meg nem lehet építeni fából.
Már szinte mindent láttam fából építve, mégis tud még meglepetéseket
okozni ez az anyag. További jó munkát, és sikeres üzemeltetést.

üdv.:SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 15. - 17:04 

http://www.rcmovie.de/view_video.php?vi ... a43db2ce04

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 júl. 16. - 8:21 

milyen serényen dolgoznak az indiánok, ez aranyos volt :)

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 157 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Időzóna: UTC + 1 óra