Szép Napot mindenkinek!
Köszönöm SRY, Manópapa, gthot, antikos Tamásbá az elismerő szavakat.
Haladok apránként előre.
Annyira belendültem a 6mm balsa kaszabolásba, hogy most vettem észre a tönkcső két oldalán 3mm a merevítő palánkolás úgyhogy most 3mm balsából is előálíthatom amire szükség van.
Sőt a rajzban is szembe jött egy picike hiba amire mint minden rendes kezdő rászaladtam

mégpedig a fogazás, csapolás mérete nem stimmel és nem is értem miért de szélesebb.
Ez nem akkora baj, mert azokat csak akkor csinálom amikor már a csiszolás megvan és a helyre illesztés következik ( na jó egyet azért csak csak elszúrtam

).
A lényeg lassan a váz lassan előáll aztán a merevítéseket kiszabom és gyártok egy tönkcsövet, hogy össze lehessen állítani fixre.
SRY: Ez már biztosan vízre kerül nem úgy mint a Csíbor ő csak a lakás dísze bár minden további nélkül ready to run

.
Manópapa: Igyekszem az építéssel ha csak töredékét is vissza adni amit az eddig megszámlálhatatlan PÜ segítségként nyújtottál.
No persze örömön is lelem az építésben és jelen állapot szerint végérvényesen elfordulok a négykerekűektől.
A merevítő lécek nem maradnak ki.
Kivülre tegnap vettem 3*3 mm fenyőt a belsők melyek szélesek ott marad a 3mm balsa.
Befolyásolni inkább csak motiválsz és meg is győzhető vagyok a felépítmény tekintetében.
Így is van némi fejtörést okozó terv.
Mégpedig alkalmassá szeretném tenni a hajót mentéshez ( mono expert FSR).
Első villát elvetettem viszont valami bólya vontatós, akasztós technikával szerintem elfog boldogulni.
De ez másodlagos feladat és igyekszem menet közben elhessegetni ezt a részét.
gthot: Bezony nem dolgoztál hiába és azt gondolom még sokan fognak a rajzodból hajót építeni.
Ami a második godolatodat illeti lusta nem lennék építgetni a hajókat ha mással nem foglalkoznék ( pl munka ) de akkor sem lenne elég a 24 óra.
Tamásbá: "Úr, nagyiparos" no azért nem vagyok. Egyszerűen csak hajóács inas aki szeretne egyszer igazi hajóács lenni.

Viszont itt ehhez mindent megtalálok és megkapok úgy érzem így vélem csak rajtam múlik.