Medve írta:
Erről mesélhetnél részletesen, pont ezen gondolkodtam de lebeszéltek róla. 30 ezret meg nem akartam kiadni egy airbrush készletért.
6 ezerért vettem egy fémházas autókerékpumpa kompresszort (2-3 ezerért lehet venni műanyagot, nem tudom az mennyire bírja) Auchanban.
4? ezerért megvettem a legolcsóbb airbrusht (modell és makettt váci út).
A piszotolyon a billentyűt egyszerűen kicsavartam, a kompresszort meg közvetlenül rákötöttem a pisztolyra. A kompresszor folyamatosan megy, és a billentyű helyén kifúj a levegő. Ha befogom az ujjammal a lyukat, akkor jut a levegő a helyére, és szórja a festéket.
A kompesszorra tettem egy PC ventillátort hűtésnek. Tápnak egy PC tápot használok, amire banán aljzatokat szereltem, hogy legyen 5V-om is, ha kisebb nyomás kell.
Trinátot használok, nem éppen makettfesték, gyakran kell állítani a szórófejet, mert csomós a festék. Megvettem néhány alapszínt, és azokból keverem ami éppen kell.
Biztos nem a legjobb megoldás, de modellhez tökéletes, és kis ügyességgel 1:16-os makettezéshez is jó. Ha fejlesztenem kellene, akkor egy ESC szabályzót+ szervó tesztert tennék a kompresszorra (+5e Ft) , és pontosabban tudnám a feszültséget (légnyomást) állítani.
Az alsó SU-100-at így festettem (eredetileg fehér sztirol volt):