SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 21. - 6:56

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 145  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 17. - 23:01 

sry írta:
Üdv.

Alakul a molekula :-) Csinos darab lesz! Csak egy észrevétel: a kötélbakok mindíg függőlegesen állnek, nem szabad megdönteni őket, mert akkor a kioldott kötél nem fut le róla! Ez a te esetedben annyiban érdekes, hogy az összes kötélbakod a fedélzetvonal érintőjére merőlegesen áll, és e miatt némelyik erősen döntött helyzetű! Ezeket jobb lenne fűggőlegesre készít

Üdv.: SRY

Pedig ezzel szenvedtem a legtöbbet :D Már mint a megrajzolásával. De jogos....... :D

Manópapa írta:

Szervusz Szilárdka :D

Ez az áttételezés nagyon tetszik.
Csak nem az idei versenyre készülsz már vele?
:)
Amire érdemes figyelni, az az uszony.
Hátramenetnél zavaró szokott lenni ennél a testnél.
Igaz, megoszlanak a vélemények kortgyűrű kapcsán is, de az eddigi tapasztalatom az volt, hogy vagy uszony nélkül, vagy áttört uszonnyal volt úgy ahogy megbízhatóan irányítható hátramenetnél.
Előre, a kortgyűrű tökéletes.
Uszony nélkül pedig elképesztően jók a fordulások.
Most még tudsz változtatni, így érdemes lenne végiggondolnod.

Üdv Manópapa

Igen szeretnék vele részt venni :D :D :D

A kortgyűrű még ok de az áttört uszony már nem annyira. Végül is még újra csinálhatom az egészet. Már be van ragasztava az egész tönkcső uszony páros.

Üdv: szilardka!

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 18. - 1:42 

Végül is a Sry mester által rajzolt kortgyűrű még kivitelezhető, bár akkor kisebb csiga kel. Ez most ha jól tudom 35mm. Ez volt a csomagba. Ez éppen határon van, már a gyűrű nem férne be. De ahogy olvasgatom, lehet hogy nagy is. Nem tudom azzal a motorral mit fog művelni.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 18. - 19:27 

szilardka írta:
Végül is a Sry mester által rajzolt kortgyűrű még kivitelezhető, bár akkor kisebb csiga kel. Ez most ha jól tudom 35mm. Ez volt a csomagba. Ez éppen határon van, már a gyűrű nem férne be. De ahogy olvasgatom, lehet hogy nagy is. Nem tudom azzal a motorral mit fog művelni.

Ha jól látom, akkor egy "három fázisú" motorod van. Próbáltam én is olyant, de nekem nagyon vad volt. A hajó szinte kiugrott a vízből, inkább vizisíelt, mint úszott. Ezért áttértem kefés motorra.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 18. - 22:27 

Direkt hajtással én sem merném be tenni. Átételezve, hátha kezelhető lesz. Ha nem akkor tovább gondoljuk. Van itthon motor ami nincs megtekerve. Azzal még tudok kísérletezni. Alacsonyabb kv értékűt csinálok. Bár elég korlátozott a hely.

Üdv.: szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 19. - 10:20 
Site Admin

Először is SZAKICS KOLLÉGÁNAK gratulálnék a hajójához! Ez megint egy érdekes, egyedi "megzenésítése" a témának! Ilyen még nem volt, és ez is jópofa, tetszetős hajó lett!

Szilárdka-nak meg annyit fűznék hozzá a kort gyűrű/nem kort gyűrű kérdéshez, hogy nekem mind a két hajó normál kormánylapátos vot eredetileg és később lettek csak kort-gyűrűsek, és nem okozott különösebben nagy gondot az átalakítás. Abban igaza van Manópapának, hogy ha kort-gyűrű akkor nem lehet uszony a hajón, mert hátraemenetben a kort gyűrűből kiáramló vízsugár pont beleütközik és éppen ellentétes hatás keletkezik, mint szeretnénk!

Az is egy tapasztalat (Alterudi "MANÓ" nevű hajóján), hogy ha elég erős a hajtás akkor nem is hiányzik a kort-gyűrű, még hátrameneben sem. Normál kormánylapáttal is teljesen jól funkcionál a hajó, mert minden rizikós helyzetből "erőből" tudja megoldani a feladatot! Hátramenetben is olyan hirtelen gyorsít a hajó, hogy hamar kellő kormányerő ébred a normál kormányos és így a hátrameneti műveletezés is megoldott.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 19. - 23:27 

Szilárdka, most dönts okosan :roll: Erőből nem lesz hiány. Az uszony már be van gyógyítva a törzsbe. Nem szívesen kezdeném ott faragni. Alszom rá még egyet...

Üdv.: szliardka..

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 24. - 23:59 

Ma ismét volt egy kis időm és foglalkoztam a hajóskával. Még mindig nincs eldöntve, hogy milyen irányítása lesz. Ma a felépítményt csináltam. Így élőben sokkal jobban néz ki mint papíron. Egy kicsit bele is szerettem :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Be néz az ember a kabinba és annyira kéri a belső tér kialakítását, hogy valamit ki kel neki találjak. Így úgy néz ki mint valami üres szoba.

Folyt köv.......

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 0:08 

Szakics írta:
Kb 30 percen keresztül csont száraz volt a hajóm belseje. Ekkor valamiért kipúposodott a fedélzet és elkezdett a víz beszivárogni. A fedélzet közepén megrepedt a festék. Szerintetek a hideg miatt történhetett? Kb. 0 fok volt........

Üdv: Szakics

Erre a kérdésre és is kíváncsi vagyok.......... Mitől lehet ez?

Üdv.: Szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 9:22 

Nagyon szuper a tolóajtós megoldás.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 9:59 
Site Admin

T. Szilárdka!

Ez igen csinos lesz :-). Nem tudom tervezted-e a két tolóbak közé a habvéd lemezt? Merthogy az ott nem esztétikai kellék, hanem azért kell, mert az egyenes orr, vagy inkább homlokfal, miatt feltorlódik az orrhullám, és már közepes sebességnél magasabbra mint a fedélzet vonala! Ha nincs ott a habvéd lemez elérasztja a fedélzetet az orrhullám!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 25. - 10:04 

Üdv.

A hajótest repedésére csak egy ötletem van,a fának nagy az anyagmozgása a hömérsékletre.Nálam a csibor repedt meg az öbölkupa alatt 5 foknál. :cry: kétszer is.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 26. - 9:54 

Köszönöm!

Lesz habvéd lemez, most már ennek is tudom a nevét :) Úgy döntöttem , hogy most egyenlőre marad a kormány lapátos megoldás. Ha nem lesz jó akkor majd átfaragom gyűrűsre...

Üdv.: szilardka

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 26. - 10:05 

Üdv.

Repedés ellen üvegszövet + mügyanta.Talán birja a hideget.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 26. - 10:37 

skeleton írta:
Üdv.

Repedés ellen üvegszövet + mügyanta.Talán birja a hideget.

M :cry: Nem nagyon akartan gyantázni.......... De ha ez a módja akkor gyantázok.

Köszönöm.

Üdv!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 26. - 12:32 

Gyantázni nem egy nagy kaland.Cserébe tartossabb gépet kapsz.Kevesebbet fog sérülni.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2173 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 145  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra