Üdvözletem Minden Fórumlakónak
Most, hogy elmúlt a Karácsony, és lassan nyakunkon az új év, érdemes visszatekintenünk az elmúlt időre is.
Ez az egy év, mióta a sólyatér üzemel, úgy gondolom, nagyon eredményes volt.
Sok szép hajó épült, és még több hasznos információt sikerült adni illetve kapni építéstechnológiából.
A terveim között szerepelt az épített borda, gerinc és hagyományos palánkolás bemutatása is, de erre sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt nem kerülhetett sor, de mint mondják, ami késik ...
... Mint néhányan már tudják, sikerült elindítanom itt Ráckevén az iskolában egy modellező szakkört, aminek eredményeként januártól elkezdünk hajót építeni.
És ha már hajót építünk, akkor valóban építsünk, úgy, ahogy azt kell.
A választás, egy "történelmi vitorlásra" esett.
A típus, egy az Adriai és Földközi Tenger partjainál szolgálatot teljesítő kis kikötői őrhajó, melynek építése egyáltalán nem okoz nehézséget, mert nincsenek benne negatív görbületek.
Ugyan akkor, mivel a szakkör tagjai zömében harmadikosok, a bonyodalmak elkerülésére előre megépítem magamnak a modellt, azokban a fázisokban, ahogy alkalmanként halad vele a szakkör.
Ez két okból is jó.
Egy, ha a rajz valahol hibás, azt azonnal korrigálni tudom, kettő, ha valahol komolyabb elakadás lenne, akkor az még nálam kiderül.
Ha pedig lúd, legyen kövér alapon, fából építkezünk.

A rajz egy része, és az épített gerinc alkatrészei.

Ez pedig a már összerakott gerinc, igaz, még csak szárazon.
Folyt. köv.
Üdv Manópapa