SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 14. - 22:25

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 769 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 52  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21. - 11:08 

Kedves Antikos! Ez miatt nyugodtan aludhatott volna, csöppet sem éreztem úgy, hogy rábeszélt volna:D Pont ezért is regisztráltam erre a fórumra, mert szívesen veszek mindent a tapasztaltabb "hajósoktól"!:)
Biztos jó dolog lehet a versenyzés is (bár ahogyan olvastam, inkább költséges mint jó...), de én megmondom őszintén, csak szeretnék összerakni egyet, aztán látni ahogyan úszik a vízen... (erre alkalmas tavacska tőlünk pár km-re a Majki tó)

Egyébként nézegettem a terveket amiket megkaptam, és összevetettem a saját kreálmányommal... Alakulófélben van a dolog:D Remélem jövő héten már neki is kezdhetek (mondjuk még szükség van anyagra is...).
Kicsit be vagyok sózva:D:D:D

Mindenkinek szép napot!

üdv

fafner

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 21. - 13:51 

Teljesen ugyanaz az elképzelésünk!
Jó modellezést kivánok kedves " fafner".
Egy jutalom videó!
http://www.youtube.com/watch?v=LmkwbC5mVsg

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 22. - 7:23 

Köszönöm szépen!!!
Ez csak fokozta a lelkesedésem! :P
Ma sajnos dolgozom (24\48 - csak szerencsére portán vagyok és itt van net- :D ), de holnap első dolgom elmenni anyagot gyűjteni!!!

Mindenkinek szép napot!

fafner

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 02. - 17:19 

Üdv Mindenkinek :D

Mivel eljutottam a Svéd őrhajóval odáig, hogy műgyantáznom kellett, elővettem Naxost is egy kis felújításra. :D
Mit ne mondjak, ráfért.
A fedélzet komplett műgyanta kezelést kapott, mert ennyi volt bekeverve, de holnap a külsejét is átkenem.
Nagy valószínűséggel a kötélzetét is teljesen lecserélem. Elektromosan rendben van, de egy tönkcső zsírozás neki sem árt meg.
Azt még nem tudom, hogy a Városligeti versenyre benevezünk e, de mint Gábor (Beri) mondta, jó lenne egyszer együtt látni az összes Naxost valahol vízen. :D
Rajtam hát ne múljon. :D

Üdv Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 19. - 18:01 

Sziasztok !!

Én is haladok a Pauloval és nagyon komoly a segítségem is! :lol: :lol:

[img][img]http://kephost.hu/thumb-542A_4BCC8B91.jpg[/img][/img]

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 ápr. 19. - 18:46 
Site Admin

Egy picit nagyobbra építed és máris nem csak segítséged, de
kapitányod is van aki beleülhet :twisted: :twisted: :twisted:

üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 13. - 19:13 

Szép estét mindenkinek

Mostanában kevés idő maradt a modellezésre de most ismét van egy kis időm és ha már van akkor elő a hajógyárral, mert másként nem lesz meg soha.
Elkészült a csiszolás, bent a helyén a tönkcső, meglett a kormánymű alsó/felső csapágyazással egyetemben és elkezdődhetett a palánkolás.
Ahogy Manópapa rávezetett diagonális technológiával 2.5mm balsa és 5min műgyantával ragasztava.

Kép Kép Kép Kép Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 13. - 20:16 

Szia Berger!

Nagyon szépen haladsz a hajóval de szerintem a hátulját kicsit elrontottad!
A rajz szerint az alsó fedélzetnél fordul vissza a korlát és nem a felsőbb rész után. Én is ezzel szívok most és még nem nagyon látom ,hogy fog az kijönni!
Fog maradni neked ott kb. 20 mm amivel nem tudsz mit csinálni majd!!
A palánkolás viszont nagyon profi, nem lehetett semmi azt a sok lécet becsiszolni!!!! :shock: :shock:

Persze az is lehet, hogy így a jó és én járok rossz nyomon?? (akkor bocs :roll: )

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 14. - 6:02 

Szervusz Mihály :D

Nagyon szép amit eddig csináltál. :D
Ami fontos, ennél a módszernél is egyidejűleg kell a két oldalt palánkolni, bár a diagonális palánkolásnál sokkal kisebb feszültség keletkezik.
Gondolom, érezted hogy mennyivel könnyebb így tartani a hajó íveltségét. :D
A tatnál viszont lehet hogy meg kell fordítanod a palánkolás irányát.
Ez majd adja magát.

Üdv Szilveszter :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 14. - 14:15 

Szia Beri értem mire gondolsz de ez még messze van és tulajdonképpen ötletem is van.
Ráadásul akkor kell vele majd foglalkozni érdemben és izommal ha a fedélzeti boritást kezdem addig meg ötletelek.
Szerintme nem akkora gáz bár ahogy írod most kb 2 cm látszólag a hiba de hidd ele nem annyi az. :-)
Eddig nem különösebben foglalkoztam vele csak tudtam hogy sántít de a kép az segít a csalafintaságon.
A kormányművet sokkal nagyobb szívás volt arra a kicsi helyre bekreálni hogy elfordulás és erőkar is legyen.

Üdv Manópapa és köszi a lelkesítő szavakat.
Ez a módszer valóban könnyebbnek hat de azért itt is kell figyelni viszont a felvekvés az jobban tartható.
Természetesen két oldalról támadok a palánkolással egyrészt az általad említett szilárdsági okonál fogva bár annyi az anyag hogy meglepődnék ha deformálódna ( de az örödög szeme ezért karikás ), másrész pedig anyaghiány is van.
Várnom kell egy hetet mire ismét lesz 2.5 balsa.
A tat az tuti hogy fordul palánkoláskor, mert ez az irány nagyon nem követhető ráadásúl picurka is nagyon.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 29. - 18:30 

Üdv Mindenkinek :D

Hosszú kényszerszünet után újra itt. :D
Sajnos az iskolai szakkör tevékenysége szinte minden időmet elvitte az utóbbi időben, így saját dolgaimmal nem igen volt lehetőségem foglalkozni, de azért az élet nem állt meg.
Tegnap vízre tettük ex NAXOST a gyerekek nem kis örömére.
A vadonatúj motor és tengelykapcsoló oly mértékben jól vizsgázott, hogy a végén horgászni kellet.
Történt ugyanis egy apró malőr, vagyis szerelés után elfelejtettem a tengelyre feltenni a kontraanyát, így egy idő után a hajócsavart sikerült elhagyniuk a gyerekeknek. :D
Még szerencse hogy volt itthon tartalék, így holnap a Gyermeknapra újra üzemképes. :D

Kép

Kép

Némi apró kiegészítést kapott, ilyen például a kipufogó, mert ez eddig hiányzott róla, valamint az elektronika lett rendbe rakva.

Üdv Mindenkinek.
Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 30. - 16:55 

Hajózni ment a Manócsalád :D

Kép

Kép

A két nagyobbik kifejezetten horgászni akart, (nem sok sikerrel) de mi Benyóval fiákerest játszottunk, no meg hajóztunk egy jót. :D

Üdv Mindenkinek.
Manópapa :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 31. - 10:01 

Sajtó kommentár a " klubhirekben!!!!!Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 jún. 21. - 8:18 

Egyszerűen nem megy a furnérozás a homorú felületen. Már a diagonállal probálkozom, de vmiért mindig hézag lesz két csík között. A ragasztás meg csak UHU Porral megy.

rgform írta:
Szia Compot!

Egy ilyen hajótest kb. 5szöri durva glettelését - és természetesen 5x csiszolását - követően lehet a végleges felületkikészítést elvégezni. Én elsőként "puha", közönséges faglettet használok, a vége felé keményítek, valamilyen kétkomponensű glettre váltva. Ez ahhoz kell, hogy a megfelelő ívek "beálljanak". A legkisebb "rece-rica" vagy "púp" vagy "lap" is előjön majd amikor a 0,5-ös mahagóni furnért ráfeszíted. Ott már nincs glettelés!!! Csak 180-as papír indításnak, 200-400-as papír egyelőre szárazon, hogy "kijöjjenek" a mahagóni "szemei". Utána két módszer közöl választhatsz. A lakozzós vagy a gyantázós. A lakkozósnál mint egy japán teadoboznál, lefújod 2 - 3 réteg lakkal, az adja a felület fényét. A gyantázós már nehezebb, főleg a külső felület felpolírozása, viszont ez adja az igazi "cserebogárhéj" feelinget.

A modellépítésnél kategóriák vannak mondjuk egytöl ötig. Az ötös az "advanced" vagyis haladó. A RIVA egy 6 kategória, aminek rövödítése MHRN, vagyis Még Haladónak is Rohadt Nehéz :lol: :lol:

Negatívum, sajnos kihagytad a lehetőséget a váz építésénél a manópapa által is emlegetett szélperem beépítésének, ami szépen tarthatta volna és megvezette volna a fedélzeti mahagóni peremet.

Vigasztalásul, ha elsőre nem sikerül, akkor 0.5 - ős mahagóniból még "ráfér" legaláb egy réteg, és máris készíthetsz a "diagonál" furnérozást.
:lol: :lol:

Én is beléptem abba a klubba aminek tagjai ilyeneken elmélkednek: hogyan kaparjunk le két réteg elcseszett laminálást balsatestről vagy 8 - vagy 10 mm vastagságig építhetünk elcsiszolt hajóorrt epokittből?? 8) 8)

Hidd el te is tagja leszel, de többet tanulsz a megoldásából, helyrehozatalából mint egy drága szakkönyvből.

Sok sikert az építéshez, Géza

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 jún. 21. - 8:30 

hogy lehet képet beszurni? A kepfeltoltes.hu nem müxik nekem.

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 769 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 52  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra