MÁS (SAMU)
Már csak egy rajz kellene ehez a SAMU -hoz. Ideális élethű hajómodell
lehetne, F2 kategóriás kezdő modell 1:20-ban. Egy jó rajz, a meglévő
sok fotóval nagyon megkönnyítené az építést.
üdv.:SRY
Fejlemények:
"Ami viszont kifejezetten engem érdekel, az a SAMU." - Itt építették át a szobi kompbejárónál, a szemünk láttára, a komp tulajdonosai, a F. testvérek. (Volt Lékai-sok.) Tegnap érdeklődtem a Petinél (Ő a kisebbik) (Hajófótóztam is - azokat majd később.), azt mondta, fogalma nincs, hol vannak az eredeti rajzai, és az átépítést is csak úgy, szemre, érzésre végezték.*
Asszem, úgy mondta, hogy előttük a "Fókáé" volt a locska, Ők pedig, egy "maszek"-nak adták tovább/ Mert még így is kicsit rövid volt kompászkodni - nem voltak jók (a dereglyéhez!) a fordulási tulajdonságai, és alacsonynak bizonyult a kerékállás is - nem láttak át a ponyvások fölött./, és attól vette meg a MAHART(?).
Gyakorlatilag a test vízbe merülő részéhez nem nyúltak, csak az orrot nyújtották/alakították át, a funkcióhoz. Úgy, hogy az eredeti horgonyleeresztőnél, egyszerűen levágták az elejét és hosszabban "húzták fel" az alját. Új "mellvédet" kapott és komplett (tényleg az lett

) IFA kerekeket, a taszajtgatáshoz.
*Azt üzeni a Peti (persze tréfásan!), hogy menj oda (mármint az öbölbe) és vedd le a méreteket, mert, sajna, nem tud rajzokkal szolgálni.
Még megpróbálom az eredeti verzió rajzait megszerezni, de ha nem megy, akkor is tudunk belőle F 2 modellrajzot produkálni, hiszen az átépítés dokumentációi megvannak.

Üdv Szilveszter