SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 jún. 18. - 13:31

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 158 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 19. - 6:52 

Sziasztok!Köszi a válaszokat ,az elemek vadi ujak,szerintem valami hiányzik a dobozbol,valami hangoló vagy mi ami tartozék listán szerepel
remélem okosabb leszek ha vissza vissza viszem,köszi addig is ja és hobby king 2.4ghz
sziasztok vullkan

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 19. - 6:54 

azért tegnap kipróbáltam ám tavon , picit lassu meg táv nélkül sokat kell érte úszni:)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 19. - 11:06 

A modellező szabályok tiltják a modell után való úszást igy ezt neked is javasoljuk!
Ebből már történt sulyos baleset!

Állítsad be egy nagy körre a hajót és jöjjön vissza, ha lehet.

Ha nem irtad volna, hogy úszól a modell után ez a hozzászólás sem történt volna meg, de nem szeretünk a biróságokra járni.

Antikos-moderátorKép

Kép

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: etető hajó
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 20. - 6:56 

Sziasztok kicserélték a távirányitómat csak sajna nemvolt 2.4ghz -es
de a lényeg már működik a hajó,picit lassú de minden megy rajta,még világitás is lesz :D az úszás nem komoly volt csak poennak szántam ,bocsi

Ok ( antikos)

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: távirányitó gondok
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 01. - 19:46 

Sziasztok!ismét gondjaim vannak ,kipróbáltuk vízen a hajót ,és az a gondom hogy az összes szervó remeg meg összevissza kapcsol, mi okozhatja ezt?kezdem azt hinni, hogy az összes vackot rám sózták a boltba, vagy aki soha nem fogott a kezibe ilyen kütyüt az ne is próbálkozzon ilyesmivel?Meg azt se értem miért nincs egy magyar leirás ezekről a kütyükről?lehet igy eladni?vége mégiscsak úszás lesz úgy látom betolom a hajót és elsülyesztem,

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 01. - 19:52 

A jogszabályok szerint Magyarországon csak olyan termék forgalmazható amihez tartozik magyar nyelvű leírás.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Re: távirányitó gondok
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 01. - 22:39 
Site Admin

vullkan írta:
Sziasztok!ismét gondjaim vannak ,kipróbáltuk vízen a hajót ,és az a gondom hogy az összes szervó remeg meg összevissza kapcsol, mi okozhatja ezt?kezdem azt hinni, hogy az összes vackot rám sózták a boltba, vagy aki soha nem fogott a kezibe ilyen kütyüt az ne is próbálkozzon ilyesmivel?Meg azt se értem miért nincs egy magyar leirás ezekről a kütyükről?lehet igy eladni?vége mégiscsak úszás lesz úgy látom betolom a hajót és elsülyesztem,

Na erre mostmár én is kíváncsi vagyok!!

Merre vagy te? Ha nem túl messze találkozhatnánk és megnézném azt a
víziszörnyet.

Ha nagy a távolság akkor meg kéne csinálni egy kis videót. Semmi kölünüs,
csak azt lefilmezni amit csinálsz, ne meg ami történik közben. Lehet, hogy
csak valami banális apróság a gondok oka, de az is lehet, hogy tényleg
rádsózták az összes vackot..... na de ez a két véglet a megoldás meg
valahol középen van... mint általában ez lenni szokott.

Üdv.: SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: etető hajó
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 02. - 6:48 

Sziasztok! Szerintem engem ver az isten valamiért .No de azt mondják, csak az okos tanul a más kárán,az ostoba az a sajátján (se).Reggelre szétment a pvc cső ragasztása is, amit ha jobban átgondolok akkor jogos. Gondolom megnőtt a légnyomás a meleg hatására,és mivel hermetikusan zárt az edény, így valaminek engedni kellett, a ragasztás a leggyengébb láncszem. Csinálok másikat és teszek rá 1 tágulási tartályt,(pl luftballon).egyébként a Dunakanyarban lakom. Sry ha tényleg segítenél megköszönöm, mert lehet kapok egy gyári hajó testet és ha arra szerelem ezt sok vackot, akkor megüt a guta tényleg, ha azzal, és akkor sem működik.
Üdv: vullkan

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 02. - 9:34 
Site Admin

Nagyon szívesen segítek, bár Te Budapest pont ellentétes oldalán vagy
mint és, mert én meg Bp alatt vagyok 27 Km-el.

Viszont így "távgyógyászatilag" is meg tudjuk oldani a gondokat!
Először látnom kellene a hibát, és csak utánna tudok értelmeset mondani.

Üdv.: SRY

ui.: hamarosan megyek a Dunakanyarba is, de az szárnyashajóval lesz
és Bécsig meg sem állok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
De jó is lesz, már nagyon várom :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája: Re: távirányitó gondok
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 02. - 17:16 

vullkan írta:
... az a gondom hogy az összes szervó remeg meg összevissza kapcsol, mi okozhatja ezt?kezdem azt hinni, hogy az összes vackot rám sózták a boltba, vagy aki soha nem fogott a kezibe ilyen kütyüt az ne is próbálkozzon ilyesmivel?...

Nem okoskodnék, épp csak annyit, hogy én is megvettem első távirányítómat, egy viszonylag olcsó kínait. Megnyugtattak a boltban, hogy már nagyon jók ezek a kínai cuccok. Otthon aztán rájöttem, hogy mégsem olyan jó, folyamatosan mocorogtak a szervók. Először még azt hittem, hogy a szervó gagyi. Aztán később vettem egy Sprektum DX 5, 2,4 Ghz-es készüléket, ez csak 4 ezerrel volt drágább, de azt hallottam ezekkel nem szokott gond lenni, és nincs rádiózavar sem. Kipróbáltam, és csodák csodája, a szervók teljesen nyugodtak, nem mocorognak.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 02. - 19:34 

ugyanez a jelenség van nálam, is összes szervó rezeg ki be kapcsol,de gyanitom egy hét után már nem veszik vissza a boltba
pedig elmondtam, hogy olyant adjon nelegyen gondom vele mert nem értek hozzá no mindegy, illetve sajnos nem mindegy de szerdán majd okosabb leszek vissza viszem még egyszer
üdv vullkan

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 03. - 8:17 

Ahogy Sry is írta, látni kellene a dolgot, hogy tanácsot lehessen adni, de addig is próbáld meg a rádióvevőt és az antennáját máshova tenni. Nekem volt olyan, amikor a motor elé tett tekercs szüntette meg a gerjedést (akkor gázadásra bolondultak meg a szervók, így könnyű volt beazonosítani, hogy a motor a bűnös).

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 03. - 8:39 

Egyszer nekem is eljátszotta az etetőhajóm ezt a remegéses figurát de annak egyszerű volt az oka. Sikerült egy kicsit "elbuggyantanom" és beázott a vevő. Aztán másnapra kiszáradt és minden ment tovább.
Kicsit korai lenne még elsüllyeszteni a tiédet. :lol:
Amikor remegnek a szervók akkor jár a motor? Kikapcsolt motornál is remegnek? Nincs kizárva, hogy a hosszú bekötő zsinórokkal vagy a kefés motorral a tápon keresztül zavarjeleket szed össze a rendszer. Először is a motor kivezetéseire kellene felforrasztani egy 100nF-os kondenzátort. A motor bekötéséhez pedig leglább 1mm-es sodrott rézdrótot használj. A szabályzóból is egy vastagabb drót szokott kijönni, az általában elég szokott lenni. Aztán meglátjuk.....

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 04. - 11:30 

Szerencsére kicserélték a távirányitót ismét ,ezt a zavarszürést azért megprobálom köszi.üdv vullkan

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 04. - 15:03 

Úgy tudom, hogy a motorokra alap, hogy kell zavarszűrés.
Hajómodellező társunk írta egyszer:

''Kefés motoroknál képződő szikrázás és önindukciós feszültségek elfojtása érdekében szükséges a zavarszűrő kondenzátor. Ezeket a "kóbor" feszültségeket elnyeli a kondenzátor, mint szivacs a vízet! Az intenzív szikrázás visszahat a vevőre és azt zavarja a normális működésben. Azaz keceregnek a szervók, rosszabb esetben durván rángatóznak.
Javaslat: Kösd össze egy 100nF( kimondva: 100 nanofarád) értéküvel a motor két kivezetését! Külön-külön még a két lábat is, mégpedig a motor fémházával. Ezek értéke legyen 47nF!Tehát 3 db kondenzátorral megoldhatod a dolgot és jót teszel a vevőddel.''

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 158 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra