Hát idefigyeljetek emberek!
Történt velem valami különös dolog (na azé' az UFO-k nem vittek el)...
Sörözgetés közben olyan félnapos munkával (+száradási idő) építettem egy fura elrendezésű gépet, kifejezettem videózás céljára.
Nem sokat teketóriáztam vele, mondván hogy úgyis csak prototipus, úgy ahogy elkészült, ragyás, durván csiszolt szárnnyal, felül színezetlenül (alulról úccseláccik meg úgyis elfogyott a festék felkiáltással) szépen belepakoltam mindent.
Vasárnap kivittem szeretett frissennyírt délpestimre berepíteni, hadd törjön.
Elsőre, teljes házzal szépen felemelkedett a kifutóról, és legnagyobb megdöbbenésemre gyönyörű, stabil repülésbe kezdett.
Felbátorodva próbálgattam vele mindenféle manővert, és megállapítottam hogy nem egy műrepülő, viszont nagyon stabilan, kezelhetően repül hason-háton egyaránt.
Aztán jött a meglepi. Keresgettem az átesési pontot, és rá kellett döbbennem hogy olyan nincs neki...
Egyszerűen nem hajlandó leadni a nóziját. Nagyon szélsőséges esetben, levett gáz, sebesség elfogyasztás, egyszerúen meredek szügben elkezd süllyedni, "beliftez".
Mivel elég nehézre sikeredett (kb. 40-41g/dm2 akkutól függően), viszonylag sebességigényes, de ez a későbbi példánynál csökkenthető.
és a képek erről a csúf kis masináról:

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

És hogy mi adta a bátorságot a felületkidolgozás hanyagságára:

Ez a kis habgép is gyönyörűen repült, míg össze nem törtük...