jobb híjján ide írom a kérdésemet

tanácsot kérnék, azt hiszem eljött az ideje a második gépemnek (na jó, a második elektromos habgépnek). most egy art-tech yak54-et nyúzok, már egész szépen elterelgetem, de ebben a szeles időben elég rémálom vele repülni. pár hete már kezdtem figurázgatni, hurkok, pörgés, de a legkisebb szél is annyira dobálja a yakot, hogy minden figyelmem/energiám elmegy arra, hogy arra menjen, amerre szeretném, stb. nagyobb sebességeknél meg a szél miatt szinte kiszámíthatatlanul viselkedik.
arra gondoltam, kéne egy picit nagyobb, nehezebb gép (a yak 550g körül van), és hogy mit javasoltok? vegyek egy gépet styromentől? építgessek balsaból valami középszárnyast? esetleg scale-t?
VAGY van egy még berepületlen gws P40-em, lessem az ablakból a szélcsendet és repüljem be azt, aztán tanuljam meg szélben is? igazából a fel és főleg a leszállásától félek, sebesség kell neki, különben kiesik oldalra (olvastam többhelyről). mivel legelőn szoktam repíteni, és felszállásnak is csak egy földút van, kicsit félek ettől
VAGY várakozik az építendők sorában egy egyszerű középszárnyas balsa gép, 1,5-3ccm motorhoz ajánlották anno és 2 csatornához (15-20 éves terv!

, egy 30-as évek beli pylon gép scale-je, ezt is megcsinálhatnám elektromosra
VAGY maradjak a yaknál, mert minden 1m-es 1kg alatti gépet így fog dobálni a szél, és repkedjek tudásomhoz mérten még egy darabig? azért érzem, hogy nem mindig rutinból repülök, (és sokszor nem szépen), lenne mit gyakorolni, és erre talán tavaszig megfelelnek az iskolakörök is (szélben nagyrészt erre szoktam hagyatkozni, 1-2 egyszerűbb valamikkel füszerezve, ha épp nem dobálódzik nagyon a gép). félreértések elkerülése végett egyébként is olyan gépet szeretnék, amivel még gyakorolgatok, de jó lenne kicsit időjárásfüggetlenebb

vélemények?