SRY MODELLEZŐ FÓRUMA

Modellezés, technika, történelem
Pontos idő: 2025 aug. 01. - 16:02

Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 349 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 09. - 19:01 

Ha azon az ominózus pénteki napon kimész próbálni modellt Recsken,
vinni kell szunyog riasztó sprayt.
Ami még fontosabb úgy helyezkedjél el a " reptéren", hogy a széliránynak megfelelően elötted legyen a villanydrót.
Tehát ne rárepüljön a modell a drótra.
Van hely bőven könnyen be lehet menni a reptér végébe is.
Jó építést.

Vissza a tetejére
Hozzászólás az előzmény idézésével  
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 09. - 21:51 

ok, köszönöm! igen, arra a péntekre tervezem a berepüléseket... szúnyogriasztó mindig van, anno egy halastó mellett kezdtem reptetni, hamar megtanultam, hogy legyen a repítős dobozban, de köszönöm ezt is!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 10. - 13:06 

magasabb páratartalomnál csak lakkozni nem szabad, vagy a papírt felragasztani sem ?

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 10. - 14:12 
Site Admin

Heist írta:
magasabb páratartalomnál csak lakkozni nem szabad, vagy a papírt felragasztani sem ?

Szerintem csak lakkozni......de hol van itt magas páratartalom?
Felénk spec sivatag van már hetek óta.

üdv.:SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 10. - 15:36 

most 36... de éjjel 60 felett volt végig, és ma is éjszakázni szándékozom... lakkozni úgyis csak nappal akarok, de próbálok haladni.
"bocsánat" amúgy a sok "hülye kérdésért", rámragadt a gyerekről! :) ősztől jön hogy "de miért?" : ) ) )

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 11. - 7:12 

Semmi rossz kérdésed nincs!
Ezekből más is nagyon sokat tanúlhat-tapasztalatot szerezhet.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 12. - 4:43 

Üdvözlet!
Eljutottam odáig a Little Willie-vel,hogy most már egész jól siklik.Sajnos nagyon érzékeny a szelecskékre is.Előszőr minta kő orrnehézvolt,súlypont állítás után viszont kissebb szembeszélben elkezdett pumpálni.
Ezeknél a gépeknél ki kell várni a teljes szélcsendet?A motorral is meggyűlt a bajom,1x majdnem levágta az újjam a légcsavar 1x meg nem fordítottam át rendesen és hátrafele indúlt a motor,mire sikerűlt beállítani 2x kitőrt a tűzfal,1x 3darabba tőrt az egész törzs.Úgy látszik mindent a saját káromon tanulok meg.Volt,hogy a motor már szépen pöfögött,viszont a modellt nem vitte előre csak lesiklott elém.Most talán minden összeáll,várok egy szélmentes időt vagy napnyugta előtt kell kimennem reptetni,Hátha már köröket is fog leírni a kis kedvencem.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 máj. 12. - 9:35 
Site Admin

Mocsári János írta:
............Úgy látszik mindent a saját káromon tanulok meg...........

Nem szoktuk hangoztatni, mert akkor senki nem vágna bele a CO2
modellezésbem de most rátapintottál a lényegre. :twisted: :twisted: :twisted:
Ez bizony az a "sport" ahol nagyon-nagyon sokat kell gyakorolni,
tapasztalatot szerezni, reptetni-reptetni és még egy kicsit reptetni, mire
kezd az emberben összeállni a kép, hogy mit és hogyan is kellene
egyáltalán csinálni.

Az orrkönnyű, vagy éppen jó géppel nagy bajaid lesznek, mert
motorjárat alatt pumpálni, billegni fog. Az, hogy jól siklik nem jelent
semmit, kis motorfordulaton jól siklik....na az már valami.

nézd meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=6ZaEQvQPXgg

A kezdeti intenzív motorjárattal szépen felmegy, aztán átnyomja magát vízszintes repülésbe, majd a motorleállás után látszik mennyire meredeken siklik. Ezt már repülésnek lehet nevezni, de jó repülésnek semmiképpen. ÉS ez az egész a beállításon múlik, semmi "aktív"
szabályzó, kormányszerkezet nincs beépítve.

üdv.:SRY

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jún. 24. - 11:29 

Helló!
Egy furcsa jelenséget produkál a kis modelám:mikor kiérek a reptérre az első töltés alkalmával azonnal beindúl a motor még töltés közben.Ezt 2x csinálta eddig.1x hosszabb karbantartás nélküli időszakban 1x karbantartás után első töltésnél.Mi lehet az oka?
Egyébként nagyon szépen repűl már a kicsi Willie,bár elég kiszámíthatatlan,hogy mennyit és milyen minőségben repűl.
Sajnos mire megismerhettem volna a lakásfelújjítási pakoláskor ketté tört a törzse össze ragasztottam,de nem lett teljesen tökéletes,majd megpróbálom újra berepűlni.
A hétvégi eseményből lessz valami?
Az éves verseny naptárban olvastam egy augusztusi recski co2-es versenyt is,ez lesz?
Tisztelettel:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 jún. 24. - 13:31 

Okai az " önindításnak":

- Rossz helyzetben van felerősítve a légcsavar. A légcsavart úgy kell felerősíteni a motorra, hogy a dugattyú alsó holtponton legyen és ekkor a légcsavar vizszintesen álljon.
- Lefuj a szelep nem zár a golyó. Amikor tankolsz rögtön elindúl és rövidet jár. Ha lehet új szelepüllést és golyót kell beletenni.
-Nagyon le van szoritva a henger igy a szelep nyítva van. Ez rossz beállítás, a motornak alacsony fordúlaton kell üzemelnie, tehát a henger nincs teljesen lecsavarva csak annyira amennyire a fordulatszám meglétéhez szükséges.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 júl. 03. - 21:43 

Üdvözlet Mindenkinek! :D :D

Hát bizony régen foglalkoztam már a CO2 motoros modellel. Amióta megmakacsolta magát a kis motor egy kicsit a háttérbe szorult. Meg hát az a Tourist is elég randa volt. Szörnyű volt ránézni. Na ez utóbbi vezetett ara, hogy megépítsem újra az egészet balzából. Úgy voltam vele, hogy ha a kis motort nem is sikerül újra éleszteni de legalább jól mézen ki. Pláne, hogy vissza akarom adni a gazdájának. Beszkenneltem a rajzát és a törzsnek csináltam egy rajzot amit meglehet építeni lécekből. Ezzel azért elvoltam egy darabig. Maga az építés időben töredéke volt mint megrajzolni ami ráadásul nem is lett jó. Ill. egy része jó lett de a többi része az felejtős. Így maradtam a jól bevált rögtönözős játéknál. És ez lett belőle.

Így kezdődött. Sajnos a további dokumentálás ismét elmaradt. Én képtelen vagyok közben fotózni. Amikor építek, számomra megszűnik a külvilág.
Kép

Ilyen lett. Először csak törzset és vezérsíkokat akartam csinálni de a vége az lett, hogy az egészet megcsináltam, még kereket is gyártottam hozzá.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mire kész lett még a kis motorba is sikerült életet lehelni. Nehezen jöttem rá, hogy mi a problémája. A szelepfészek sem tökéletes de nem az volt a főbűnös, hanem a dugóva volt gond. A pereme valamiért egy helyen nagyon kicsit meg van repedve. De tényleg nagyon kicsit. Azt csináltam, hogy a dugó tetején van egy vájat oda tettem bele egy puha gumigyűrűt ami egy kicsit nyit a peremen és így tömít rendesen és nem is szorul. Néha most is csinálja a tüsszögést de egy kis olaj és már működik is rendesen. Minden harmadik töltés után olaj És semmi probléma vele. Annyi van még vele, hogy a szelep néha szivárog, de csak akkor mikor egy patronból a harmadikot töltöm. Így a másik motoromat is sikerült rendbe rakni. Igaz ott nem volt repedt a dugó pereme. Ott azt csináltam, hogy golyóstollal egy kicsit szét nyitottam a peremét és láss csodát, gyönyörűen pötyög. :D :D :D

És ismét a HEPIEND: Ma délután ki is vittem berepülni. És nagy meglepetésemre gyönyörűen repül. Súlypont jó lett. Ide sem kellet sehová ólmot tenni. Egy tapasztalt szakember biztosan tudna mit rajta állítani de itt be kell érjem magammal. Szerintem a motorelhúzatás egy kicsit sok lett. Ha az oldalkormányt úgy állítom hogy a gép jobbra körözzön akkor nagyon gyorsan elkezd körözni és iszonyat gyorsan földet ér ami cigánykerékbe végződik. A vízszintes meg is sínylette egy kicsit, de nem vészes. Ha a másik irányba állítom akkor viszont nagyon szépen repül. Szép nagy köröket ír le, amikor leáll a motor akkor meg ismét jobbra fordul. Most úgy építettem a szárnyat, ahogy a rajzon van, az egy fél kb 2mm-rel hosszabb. valószínűleg ez lehet az oka a fordulásnak.....

Minden esetre ma nagyon jó napom volt. És ismét magával ragadott. Nagyon jó érzés volt látni ahogy körbe duruzsolt (ENGEM):D :D :D . Ezt vissza adom a gazdájának és építek magamnak valami szépet a másik motorhoz.

Üdvözlettel: Szilárdka! :D :D :D

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 júl. 04. - 13:55 

Gratulálunk nagyon aranyos lett a repcsi!
A szelep üllést fel lehet csiszolni puha balzával forgatva-polirozva a felületet.

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 júl. 04. - 17:37 

Hello Szilárdka!
Szépen meg csináltad a modellt!
Nem tudom ,talán egy utcában kellene laknunk,hogy végre mind a ketten kivigyük a CO2-es modelleket,mert az egy város úgy tűnik túl nagy ,hogy egyszerre legyünk a reptéren.
Sajnos a legutobbi reptetésóta nem voltam kint.Lakás felújjítás és egyébb dolgok miatt,ráadásúl a pakoláskor ismét 2-be tört a Willie,kezdhetem újra reptetni.
Jó volna ha még az idén nyáron a város CO2-es "flottája" találkozhatna.
Üdv!Minden jót!
Tisztelettel:

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 júl. 04. - 20:53 

Üdvözlet! :D :D :D

Köszönöm az elismerő szavakat.

Valóban jó volna együtt kimenni reptérre, de nem csak egyszer..... Én is elég ritkán megyek ki. Ha megvan még a telefonszámom akkor ha van kedved csörgess, és egyeztetünk időpontot. Én most még bő egy hétig itthon vagyok. :D :D :D Végre egy kis szabi. :D :D :D

Üdvözlettel: Szilárdka!

Vissza a tetejére
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009 júl. 04. - 22:35 

Szervusz Szilárdka :D

Sokat törtem a fejem, mit is írjak, mert én köztudottan nem repülős vagyok, de ez tetszik. :D
Nem maga a repülő, mert ahhoz nem értek, de a hozzáállásod, és az őszinte örömöd a sikernek. :D
Néha egy kicsit irigykedek is, mert lassan nem lesz a modellezésnek olyan ága, amiben nem remekelsz.
Csak így tovább, mert örülök az örömödnek. :D

Üdv Szilveszter :D

Vissza a tetejére
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 349 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra